nautilus Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 ......Kao da si opisao Zvezdu i njene igre ove sezone, samo sto je kod nas uglavnom dovoljno da neki iole brz spic statira oko Tutorica i ceka da mu neko ispuca loptu. Jedini lijek protiv bunkera je pritisak da ih natjeras na gresku. Samo, ko ce to istrcati....Ako imalo imaju mozga skontace da je liga sa plej ofom, gdje je svaki bod bitan, beskrajno zanimljivija od, za lokalne prilike, glomazne lige u kojoj ces imati 3 ili 4 bitne utakmice.
Delija67 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Ako imalo imaju mozga skontace da je liga sa plej ofom, gdje je svaki bod bitan, beskrajno zanimljivija od, za lokalne prilike, glomazne lige u kojoj ces imati 3 ili 4 bitne utakmice.Pa skontali su to, zato su ga i ukinuli.
irilov Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 ma imaju "oni" mozga, ne radi se o tome...nego mozak nije pozeljan, razumis, jer ko zna nesto-taj je opasan...oni oce lovu-u tome je stvar. pokrenuta je emisija "volim nogomet" po uzoru na quelli che il calcio s rai-a.stimceva ideja, njemu lova pada, i pase mu sta vise sredina-veca gledanost, vise reklama-vise love- i to je sve...nema potrebe za mozgom, on je suvisan ,osim kad trazi paru...a to sta ce sad pola lokalnih serifa imat svoga prvoligasa, a da nemaju di utakmice igrat-to je tragedija...al j..e se koga za cro balun, razumite, svak gleda sebe...
Patrick Mbomba Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 VIDEO: Hajduk - Dinamo 3:0Au kakva utakmica, osporavani Kalinic zabijao ko Gerd Muller, kad ej Hajduk poveo 2:0, sve se zadimilo... ali ipak Kup Marsala ode na sjever
Eidyia Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Hajdukova utakmica sezone! Atomski glatko razmontirani, napadalo se, Jurčić bio ziheraš i igrao bunker ^_^ , hvala mu. šteta što Kale odlazi. Nakon ovakve utakmice nemaš obraza bit razočaran.Bravo Bijeli!
Nemanja Posrbica Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 (edited) Iskreno, Hajduk da je osvojio kup bilo bi sramota, dobro ne sramota, ali barem bedak. Tim koji cele sezone igra na grbači 1 čoveka, koji je najzaslužniji što su uopšte došli do penala, a navijači ga ne vole. To nema nigde, očigledno sem u Splitu. Kalinić je Hajduk i mene baš zanima kako će izgledati Bili, ako prodaju (a hoće) njega u Evropu + što se šuška da će prodati i Ibričića. Ko će da igra? Čini mi se da je Hajduk šupalj iznutra (baš kao i CZ) i da tu nešto nije uredu sa managmantom i posle privatizacije. Sve ovo ste postigli na neki pritisak i okrenutost pažnje ka vama i od Dinama gde vas praktično svi guraju i svi žele da vi osvojite, a vi čak ni onda ništa ne možete. Mislim da ćete opet da doživiti otrežnjenje, ako se ne opametite tokom leta. Vama je potrebno za titulu bar 5 dobrih igrača (najbolje stranaca), a ne poluigrača. Takođe, igrate ubedljivo najružniji fudbal od ekipa velike četvorke SFRJ. Fudbalska filozofija vam nije na mestu, jer je malo falilo da se ispovraćam posle meča Rijeka 2-1 Hajduk zbog broja faulova i brutalnosti na meču koji ste napravili. Koji degenerik je doveo onoga Pandžu u Hajduk? Taj momak nije čist sa mozgom.Paradoks penala. Promašili je za Hajduk, kapiten i momak koji je došao letos da se dokaže u Splitu ćaći i materi u poznim godinama, a za Dinamo bivše Hajdukov srce... Strašno. Ja sam bar mislio da je Jurčić normalan i da neće terati Hrgovića da puca penal i to poslednji penal.Jel Hajduk uopšte planira nekoga stranca u timu (Bosance i ino Hrvate ne računam) ili ne? Edited May 28, 2009 by Nemanja Posrbica
Ugor Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Meni je play of the day hapšenje Fiorentinija I da smo izgubili kup ovo bi mi uljepšalo dan.
Otto Katz Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 šteta, šteta, šteta. Problem s ocjenjivanjem današnjih ex-yu timova je što ih većina ljudi mjeri prema kriterijima, koje nije moguće primijeniti na sastave skupljene s kolca i konopca. Nema tu igrača od kojih je moguće očekivati dobru izvedbu tokom cijele utakmice, niti dobre igre u nizu. Kalinić im ne valja, Bartolović već uopće ne, a taj čovjek je mogao biti mnogo bolje iskorišten ove sezone. Ovo gore rečeno za Pandžu je primjer takvih ocjena. Dečko je britak stoper, agilan, vispren i još će rasti. Sadašnjim i sutrašnjim igračima Hajduka je nužno dati malo kredita i kad ne igraju u kontinuitetu. Slijedeća sezona? Ubaciti dvojicu iz omladinskog pogona, prekopati Balkan da se nađu dva-tri igrača za jednu sezonu i dalju prodaju i dovesti pet-šest crnih mačaka u vreći, ne bi li se pokazalo da makar jedan valja. Od govna se ne plete bič. Ili se kaže pita?
SuperNinđa Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Iskreno, Hajduk da je osvojio kup bilo bi sramota, dobro ne sramota, ali barem bedak. Tim koji cele sezone igra na grbači 1 čoveka, koji je najzaslužniji što su uopšte došli do penala, a navijači ga ne vole. To nema nigde, očigledno sem u Splitu. Kalinić je Hajduk i mene baš zanima kako će izgledati Bili, ako prodaju (a hoće) njega u Evropu + što se šuška da će prodati i Ibričića. Ko će da igra? Čini mi se da je Hajduk šupalj iznutra (baš kao i CZ) i da tu nešto nije uredu sa managmantom i posle privatizacije. Sve ovo ste postigli na neki pritisak i okrenutost pažnje ka vama i od Dinama gde vas praktično svi guraju i svi žele da vi osvojite, a vi čak ni onda ništa ne možete. Mislim da ćete opet da doživiti otrežnjenje, ako se ne opametite tokom leta. Vama je potrebno za titulu bar 5 dobrih igrača (najbolje stranaca), a ne poluigrača. Takođe, igrate ubedljivo najružniji fudbal od ekipa velike četvorke SFRJ. Fudbalska filozofija vam nije na mestu, jer je malo falilo da se ispovraćam posle meča Rijeka 2-1 Hajduk zbog broja faulova i brutalnosti na meču koji ste napravili. Koji degenerik je doveo onoga Pandžu u Hajduk? Taj momak nije čist sa mozgom.Paradoks penala. Promašili je za Hajduk, kapiten i momak koji je došao letos da se dokaže u Splitu ćaći i materi u poznim godinama, a za Dinamo bivše Hajdukov srce... Strašno. Ja sam bar mislio da je Jurčić normalan i da neće terati Hrgovića da puca penal i to poslednji penal.Jel Hajduk uopšte planira nekoga stranca u timu (Bosance i ino Hrvate ne računam) ili ne?Dobro si detektirao stanje. Hajduk je od početka 90-tih u slobodnom padu, ostalo je samo ime i neka nejasna predstava o kultnoj važnosti i veličini. škole nogometa nema, prepoznatljive i suvisle igre nema još duže, a polako se gubi i navijačka baza. Hajduk neodgodivo postaje provincijski klub reda Rijeke ili Osijeka. Više je razloga za to, među ostalim i uspostavljanje Dinama (Croatie, HAšK-a) kao državnog kluba, ali prije svega je Hajduk slika današnje Dalmacije, utonule u primitivizam, nerad, kriminal, letargiju, i opću ekonomsku i kulturnu degradaciju.
irilov Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 cujte, momci/ljudi, jako puno lupate, al bas ono lupate bez veze,a ne cini mi se da imate puno izravne veze s gradom/klubom, da bi vase ocjene bile relevantne...sad stvarno neman vrimena, u guzvi san, al cu van napisat jedan post o splitu, hajduku, dalmaciji...uskoro...a najvise me zabolilo to sta je neko napisa da je citava dalmacija ogrezla u neradu i primitivizmu...ja san fakultetski obrazovan, vecina mojih prika također, i dobro znan koliko ti ljudi rade i muce se u zivotu...a i kako razmisljaju, apropos tog primitivizma...cujemo se...ps meni stvarno nije jasno po kojoj logici bi bila SRAMOTA ILI BEDAK da je hajduk osvojia kup(inace- nebitan trofej), a pogotoov mi nijee jasno ko je to "SVI" forsira hajduka i puva mu u ledja?! o cemu pricate!?
SuperNinđa Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 cujte, momci/ljudi, jako puno lupate, al bas ono lupate bez veze,a ne cini mi se da imate puno izravne veze s gradom/klubom, da bi vase ocjene bile relevantne...sad stvarno neman vrimena, u guzvi san, al cu van napisat jedan post o splitu, hajduku, dalmaciji...uskoro...a najvise me zabolilo to sta je neko napisa da je citava dalmacija ogrezla u neradu i primitivizmu...ja san fakultetski obrazovan, vecina mojih prika također, i dobro znan koliko ti ljudi rade i muce se u zivotu...a i kako razmisljaju, apropos tog primitivizma...cujemo se...Evo, ja sam fakultetski obrazovan, živim i radim u Dalmaciji i ono što vidim oko sebe je uglavnom primitivizam (faljen Isus generale Gotov'na, ADZ zna) , provincijalizam (ae, prika, ja san iz Dalmacije ko mi šta može, ae), letargija (a boli me kurac prika), rodijački kriminal i korupcija (ajde ubaci tamo mog malog...). Hajduk je savršena preslika svega toga. Potrudi se ne pisati na dijalektu. I drugi ljudi imaju svoje dijalekte, ali u svrhu zajedničkog razumijevanja koriste neutralnost jezičnog standarda.
Nemanja Posrbica Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 ps meni stvarno nije jasno po kojoj logici bi bila SRAMOTA ILI BEDAK da je hajduk osvojia kup(inace- nebitan trofej), a pogotoov mi nijee jasno ko je to "SVI" forsira hajduka i puva mu u ledja?! o cemu pricate!?Pazi druže, ovo je pogled sa strane iz daleka iz Beograda. Pitaš me zašto bi bilo sramota ili bedak? Zato što bi time nerad dobio na plusu i dobio dodatno vreme za ukopavanje svojih rovova za pozicije u klubu. Da li ste vi svesni da ste u unutrašnjoj organizaciji miljama daleko od Mamića i Dinama. Da li misli Hajduk da je dosta za titulu da dovede bivše igrače i da to bude dosta? To su fore na koje se igrao fudbal pre 15 godina. Nije dosta da se na terenu izgine da bi se pobedilo, dosta je prosečna borba i dosta znanja. Dinamo ima bolji tim i to za klasu bolji tim. Imate 5 igrača koji nešto vrede i koji mogu da se kvalifikuju kao korisni i potrebni za jak Hajduk + par talenata (koji ne igraju). Imali ste meč sa Dinamom na početku polusezone i dobili ga. Prvi put posle 4 godine ako se ne varam vi ste ispred njih i vi šta činite sa ekipom koja je u konopcima, vi je vratite vašim porazima i remijima. U trenutku pobede nad Dinamom, imali ste sve. Sve podrazumeva, javnost, novine, politiku (Sanader), sudije (ono nije bio penal, a ceo meč je navlačio za vas), HNS, pozitivnu energiju... Onda ste vi usrali motku i pustili niz vodu već osvojenu titulu. šta ste očekivali, da će vas svi oni voditi do titule, a vi da samo skupljate poene. Mamić malo dignuo pritisak na javnost i sve vratio u normalu. Sudije odsvirale domaćinski meč u finalu kupa i ovi vas pogazili. šta ste očekivali, da će da vas tetošu i da navlače za vas? Hrvatski fudbal živi od Dinama i reprezentacije. Vi niste svesni koliko vam za transfere znači to što Dinamo i repka prodaju dobro igrače. Kalinić da igra u Srbiji bi vredeo 5 miliona evra, a ne 10... Vi opet i pod tim uslovima ne možete da se dignete sa zgarišta fudbalu na Balkanu. Zvezda koja je u objektivno goroj situaciji od vas se lakše nosi sa svojim bremenom i ima jači tim (dobro do sada, sada smo izabrali najgori mogući tim da upravlja Zvezdom)...Opet će doći realty check u vidu nekog Shelburna (ili kako se već piše) i onda će biti Mamić i Dinamo kriv što ste vi slabi. Slabi ste jer ste slabi. Dovodite igrače na preporuku, a ne na kvalitet. Scouting vam nije izašao iz HNL-a. O čemu vi sanjate. Igrači jer nemaju muda i kvalitet, pa daju Torcidi baner na kome piše "Torcida - Hajdučko srce". Toliko veruju u svoju pobedu i svoje znanje da se predaju unapred. Nemate pravog stranca, jer "moraju igrat naša dica". Moraju igrati najbolji. Ta "naša dica" su prevaziđeni igrači u Evropi (čast izuzecima) i za klasu skuplji od afričkih i JA talenata koji se mogu lako obraditi postati vrhunski igrači. Ima Dinamo pomoć, ali njemu pomoć nije pala sa neba, nego se za njum sam izborio i tu se krug zatvar, koji kaže napraviti pravi managmant. Dinamo je preživeo verovatno najtežu sezonu u poslednje 4 godine. Prodali su Modrića i ostali bez alfe i omege ekipe (zamisli Man Utd bez CR7), pa su vas opet "preživeli". Ako ih sada niste srušili ne znam kada ćete ponovo imati priliku. Stvorili su Sammira i Badelja, a tu je Morales. Popunili tim sa Ibanesom i par novih (odličnih) klinaca. Čime će te ih zausaviti. Opet nekim novim klincima umesto Kalinića i Ibričića. Pa kada stasaju i izgube još jednu trku za titulu, oni će da odu. Niko neće da ostane kod luzera... Od tima koji je veći bio od Dinama (u SFRJ), postali ste mali klub koji gleda sitne interese i zadovoljava se mrvicama...
Recommended Posts