Mister No Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 (edited) Mamić je Peroša optužio i da radi "podvalu u BBB-ima dodvoravajući se svojim navijačima, a u loži Hajduka za vrijeme intervencije policije prema Boysima Klarić govori "Ubij bandu! Satari gamad!"". "Kad sam ga pitao je li poludio i što radi, on je mene pokušao udariti iz voleja, ali su ga prijatelji zadržali." "Lažete, obmanjujete javnost, jedan manji dio BBB gurate u dvoboj s nama na štetu zajedničke ljubavi Dinama. Zamolio sam vas - dođite i dobit ćete sve ugovore i dokumente iz kojih je vidljivo da nisam uzeo niti jednu lipu od transfera. Ako vas zamolim da ne pišete laži i kažem da dođete, zašto onda lažete? Ako sam ja pokrao te milijune, zašto se netko tko voli Dinamo ne bi išao obračunati sa mnom? Pa ljudi, ubit će me netko. Moja je misija da živim za ljude, nekima od vas sam i privatno pomogao, a napravili ste monstruma od mene."http://www.sportnet.hr/Vijest.aspx?ID=373132 Edited February 26, 2009 by Mister No
John Coltrane Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 ali koga je sve zalozio: i tatu i mamu i bivshu zenu i sina iz prvog braka i dvoje dece iz ovog braka i zenu i njenu sestru :Hail:
Patrick Mbomba Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 IGRA ZA NAVIJACE - COVJECE NE LJUTI SEOdlicna zafrkancija Bacanje bengalki - dodatni bodovi
assück Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 (edited) Band nastavlja sa koncertnom promocijom albuma, u sklopu koje svira i na I. tradicionalnom HM festivalu u Sarajevu. Prvi album prolazi poprilično dobro te svojim uspjehom "Osmi Putnik" otvara vrata mnogim drugim metal bandovima sa područja bivše Jugoslavije. 1987. godine band popisuje novi izdavački ugovor sa "PGB RTB " - om te ponovo ulazi u studio, i sa producentom Mirkom Krstičevićem ( bassist iz banda "Metak") snima svoj drugi album naslovljen "Glasno, glasnije". U istoimenoj pjesmi gostuju i nogometaši NK "Hajduk"-a iz Splita, Vulič, Jerolimov, Andrijašević i Pralija, a sama pjesma je i napravljena kao podrška voljenom nogometnom klubu.http://forum.burek.com/index.php/topic,148528.0.html Edited March 19, 2009 by ass?ck
gilindu Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 to Mrdja care slika je super samo ima dva "uljeza".Umisto njih trebaju biti ŽUNGUL i Đoniako imaš još iz tog vrimena samo trpajNa slici je "idealni sastav", kako je bio zamisljen pred pocetak sezone. Nije Matkovic uljez, on je bio jos veci talenat od Zungula i da mu Buljan na treningu nije slomio nogu i upropastio karijeru, pitanje je bi li "Steve Zungul" ikad postao "The Indoor King". Buljan je, pokajnicki, pustio bradu, dok se Matkovic ne vrati na teren, Matkovic se, doduse, nakon par godina vratio, ali, to su bili samo pokusaji povratka, ne znam je li skupio i desetak utakmica u par sezona. Jovanic (formacija na slici je ofanzivnija od onih koje su se obicno pojavljivale na terenu) je te godine (tih godina) bio u krizi i bio je rezerva. Kod prethodne (70/71), a i kod kasnijih titula, bio je standardan u prvih 11. "Standardni 12-ti igrac" bio je Mario Boljat. On i/ili Mijac su valjda na svakoj utakmici ulazili u 2. poluvremenu.
gilindu Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 1974./75.: Mešković, Džoni, Rožić, Peruzović, Holcer, Buljan, Žungul, Mužinić, Oblak, Jerković, Šurjak ,Trener: Tomislav Ivić :Hail: največi ili najjači ili najbolji sastav Hajduka u njegovoj 97godišnjoj povjesti... Buljan, Holcer, Peruzovic... !
mrdja Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 (edited) ovde je sezona 78/79, pa da ne ponavljamhttp://www.parapsihopatologija.com/forums/...1130&st=870 Edited April 15, 2009 by mrdja
Itinerant Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Mrdja imate li mozda slika momcadi Hajduka , igraca Hajduka ili slika sa utakmica iz sezona 1988/89 , 1989/90 i 1990/91 . Mozda iz Tempa ili slicno . . .Hvala
mrdja Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Mrdja imate li mozda slika momcadi Hajduka , igraca Hajduka ili slika sa utakmica iz sezona 1988/89 , 1989/90 i 1990/91 . Mozda iz Tempa ili slicno . . .HvalaNa zalost, nemam. Ali, pokusacu da pronadjem nesto.
irilov Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 (edited) Prvo pozdrav svima, ja san novi na ovome forumu, i kako vidin, medju mladjima(31).Svidja mi se forum(inace ne bi ni bija tu), pari dosta tolerantan, al opet ima onoga finog, iskricavog smisla za humor, a i prepiranja, da budem fin(mi koristimo jednu drugu ric).Nisan se mislija javljat, al san odlucija da moran samo radi jedne stvari- vidin da se prigovara da je Frane Matosic igra za Bolognu 42/43, u tada fasistickoj Italiji. To je tocno, al da ne bi doslo do stvaranja krivih zakljucaka( a vec jest) onda u obranu starine moran rec, buduci to znan, da je to uradija iz vrlo jednostavnog razloga- pod prijetnjon oruzjen i to cak ne njemu, nego njegovoj familji. I to je jedina istina. Matosic je tada, bez imalo pretjerivanja, bija jedan od najboljih napadaca u Evropi, te nije cudo da su Talijani mislili kako takvu priliku ne smu propustit. Bologna je tada bila medju najjacim klubovima Italije a i Evrope...E sad, buduci san vec krenija pisat, necu stat, nego cu jos neke stvari napisat, provat i odgovorit nekima, pa se pripremite na "malo" duzi post. Vidija san da neki spominju neki kup, radi se o Mitropa (mitteleuropa) kupu, klupskom natjecanju srednjeeuropskih zemalja, koje je posli ww2 izgubio svoj znacaj, ALI je 1927.-1939. smatrano najprestiznijin evropskin klupskin natjecanjen, zapravo pretecom kupa prvaka/lige prvaka! I bas je Hajduk, ka prvak 1927. bija prvi predstavnik Jugoslavije u medjunarodnom natjecanju, pa jos natjecanju takvog ranga. I rezultatski je bilo ocajno, 1-8, pa onda 0-1, doduse protiv beckog Rapida, tada jednog od par najjacih klubova u Evropi. Ono sto treba reci u obranu Hajduka je to da su becke novine hvalile igru Bilih, konstatiravsi da je Hajduk 3 od 4 poluvremena bija ravnopravan rival Becanima, te da su poklekli tek zbog evidentnog umora(putovali par dana, u uvjetima, danas nezamislivima) u 2. poluvremenu becke utakmice kad su primili, ako se ne varan 7 komada, te jos kao razlog strasnog poraza navode i cinjenicu da su splitski nogometasi tada prvi put u zivotu igrali na travi! Uz to, uzvrat se igrao u Zagrebu, a ne u Splitu, iz meni neznanih razloga...Da nastavim malo o evropskim natjecanjima- Hajduk je trebao biti i prvi predstavnik Juge u Kupu prvaka 1955. kao aktualni prvak(strasna generacija Matosica, Vukasa, Beare i mnogih drugih), ali je odlukom FSJ(vjerojatno i politika) u natjecanje isao Partizan, i cak, ako se ne varam, odigrao odlicno, ispao u 2. rundi od kasnijeg prvaka Reala. To je nesto sta je bilo veliko razocaranje navijaca Hajduka...1953. Hajduk je na turneji u Argentini, dobija poziv od predsjednika Perona za primanje, te uz odobrenje drzavnog vrha ostaje u Argentini uz uvjeravanja da ce se njegovi prvenstveni susreti odgoditi. Povratak kuci otkriva neugodno iznenadjenje- Hajduk je bio prisiljen igrati utakmice po rasporedu, s juniorima i veteranima, kljucni su bodovi nepovratno izgubljeni. Prvak je Zvezda koju je Hajduk po povratku iz Argentine isprasio u BG 4-1.1954. Vukas i Beara kasne na reprezentativno okupljanje tocno 30 minuta zbog problema s prometom, te ih se zbog toga kaznjava s mjesec dana neigranja za klub!? Hajduk u tom kljucnom dijelu sezone bez njih 2 gubi presudne bodove i titulu uzima Dinamo, "najneporocniji" , klub s ovih prostora.Treci je slucaj Maksimovic...Hajdukova titula koja se dovodi u pitanje je ona 79., o tome se kao i o Maksimovicu ,vise manje sve zna...Ono sto bih jos zelio napomenuti kao nesto na sta sam jako ponosan kao navijac Hajduka- Hajduku je bilo ponudjeno da igra Serie A u 2. ratu, uz obecanje stalnog zaposlenja za sve igrace i funkcionere uz odlicne place, prevoz i smjestaj za utakmice u Italiji, cak i izgradnju novog stadiona u perspektivi. Odbijeno jednoglasno. Pokusajte zamislit sta je to znacilo u doba kad su ljudi u Splitu doslovno umirali od gladi i bolesti, ako vec ne od metaka. Isto je tako nudjeno i igranje u NDH sto je takodjer glatko odbijeno.Plus cinjenica da nijedan Hajdukov igrac nije nastupa za NDH reprezentaciju, osim Rafanellija, koji i sam uskoro bjezi u partizane, ako se ne varam.Pa utakmica u Bariju(ima nesta u tom Bariju, a zvezdasi? ) za vrime rata, kao jedini tada aktivni klub slobodne Europe kontra reprezentacije britanske armije u kojoj je bilo puno profesionalnih engleskih igraca pred 50000 ljudi!!!Sve to su stvari radi kojih se moze bit ponosan na povijest ovog kluba.Sta me dovodi do manje ugodnih i puno svjezijih sjecanja proteklih 20-ak godina, godina jada, mizerje...di jedino svitlo mogu bit te 2 sezone iz sredine devedesetih(93/94 i 94/95), a i to samo rezultatski...Neko je vec napisa vecinu toga o pretvorbi, pa necu ponavljat, samo bi doda par mojih razmisljanja. Znan da ce sad i u vas spasavanje Zvezde na slican nacin. Znate sta je po meni kljucno u svemu tome- koliki interes u svemu tome vidi politika. U nas je kombinacija toga da je ovdi ljudima strahovito stalo do Hajduka(mislin da to ovdi nadilazi cisto sportske motive, da je to dosta slicno, recimo onome katalonskome „mes que un club“ u toj vaznosti koju ljudi pridaju klubu-mozda zato vec jedno vrime veci dil grada i simpatizira barcu nasuprot mrskom centralistickom, miljenickom realu, dok, recimo u zagrebu takodjer ljudi vole svoj klub, ali se ne mogu otet dojmu da to nije na istoj razini ka ovdi) i politickog interesa da se Hajduk spasi(glasovi) dovela do kakvog takvog rjesenja, i barem zasad, KONTROLIRANE situacije, mada kojekakvi opskurni likovi ulazu pare u klub...Ukoliko pak, politika ne najde neki svoj „visi“ interes, e onda se stvarno svasta moze dogodit, pa i to da se Zvezda ugasi...ali i to da neko stvarno ulozi novce s ciljem stvaranja kvalitetnog kluba...mada, nekako mi to ne zvuci realno...vise mi se cini da ce tu neko oprat dobru lovu, na ovi ili oni nacin...kljucno pitanje je sta ce se dogodit kad se prasina slegne, kako ce klub funkcionirat. Hajduk je konstantno poslova s gubicima, ili je odrzavan umjetnim sponzorskim injekcijama(politika), pa mi nije jasno kako ce sad odjednom pocet poslovat pozitivno. A ako ne bude mogao, sto ce se onda dogoditi...to su prava pitanja...Sluzbene cifre idu do nekih 80-ak mlijuna kuna plusa, nekakvih 11-12 milijuna eura na raspolaganju, koliko je to istinito i realno, ne znan, al nije ka prije, to svakako...Inace, nas SD je Buljan, al njegova uloga mi se cini pomalo tragikomicna, u smislu da on zapravo odlucuje o malo toga...uglavnom odluke o kupoprodaji igraca i obnavljanju/raskidanju ugovora, pa cak i skautiranju u mnogome ovise o upravi i ponajvise nekolicini „poduzetnika“ koji su ulozili novce...Hajduk u ovome momentu ima zanimljivih mladih igraca, s tim da je ipak tesko govorit o nekakvim imenima za Evropu, bar u ovome momentu. Nakon toliko godina nerada(16 trenera u 7 godina) i to ne samo u prvoj momcadi, vec , sta je jos i vaznije, i u omladinskoj skoli, koja je jos do prije 20-ak godina bila na ponos ne samo Hajduka nego i citave drzave(jel znate da su Ajaxovi emisari 70-ih dolazili u Split gledat kako Hajduk radi s klincima!?), ne moze se ocekivat bas nista dobro. Puno igraca u takvim uvjetima nikad ni ne pruzi niti 50-60% onoga sta bi mozda i mogli, a ljudi ka ljudi, vide los potez, greske i onda uzmu prvoga na zub pa dalje, i tako...i onda niko ne valja. Sta je dobrim dijelom i tocno, ali se niko ne upita pa kako je uopce moguce i ocekivat u takvim uvjetima kvalitetan rad s igracima, pogotovo klincima, a da vam ne pricam o selekciji u skoli nogometa- veze, lova...tako da igraci cesto izgledaju i gorima nego sta objektivno i jesu, a dobrim dijelom i ne samo svojom krivicom...Osobno bih spomenuo Dragu Gabrica, on je bas i ove sezone kandidat za Hajducko srce-trofej najpozrtvovnijem i najsrcanijem igracu, on bi mogao dosegnut i evropske visine. Isto mislim i za Kalinica, strasan talent, samo sto on ima problema s pristupom. Ima puno mladih igraca koji bi, po meni- mogli ucinit iskorak, i ova momcad hajduka stvarno nije losa individualno(u hrvatskim okvirima i u odnosu na proteklih 15-ak godina), samo, ponavljam, ako sad na kraju sezone opet promijene trenera, prodaju 10 igraca i kupe 10 novih, onda zaboravite sve sta pisen. Kazu da vise nece tako, vidicemo...Tomasov, Ibricic, Jertec, ali ponad svih bih istaknuo Marija Ticinovica, to je bas biser ovoga hajduka, tek 17 godina, ali jako zrelo i pametno igra, veliki talent, a sad dokle ce dogurat, vidicemo...bas svi koje sam naveo, osim Kalinica(napadac, iz Solina je, malo misto koji kilometar od Splita), su ofenzivni vezni igraci. Mozda i Maloca(stoper) te svakako, njega zaboravih, a mozda je i prvo ime- vratar- Subasic.Ponavljam, svi oni su talentirani, sta nikako ne znaci da ce i postat pravi igraci, ja bih ruku u vatru stavija tek za Gabrica, mozda i Subasica,svi ostali su veliki upitnik.Trener je Ante Mise, covik kojega u Splitu jako postuju jer je uvik i ka igrac Hajduka ima jedan do kraja posten odnos prema radu i klubu, i radi dobro(rezultati mu govore u prilog), mada bih ja spomenuo jedno drugo ime, zbog kojeg se cesto svadjam u svom gradu(mnogi ne dijele bas moje misljenje, a ja znan da san u pravu, ma koliko vam to bahato zvucalo)- a to je trener Hajduka s pocetka sezone- Goran Vucevic, covik radi cije vizije igre Hajduka san ja jedini put u zivotu kupija pretplatu. Covik koji je bija igrac najfinijeg kova, odgojen u staroj hajdukovoj skoli baluna, „diplomira“ kod Cruyffa u Barceloni na kombinaciji nizozemske i juznjacke(brazilske) skole baluna, tija je u Hajduk implementirat totalni nogomet. I sad zamislite kako je to izgledalo, na igrace koji cesto, nazalost, nisu svladali ni nogometnu abecedu, i igrali jedan primitivni, zaostali balun, sad primjenit pravila nogometne akademije. U pocetku je doista bilo i na momente smijesno, to je igra u kojoj se ne mos sakrit, ako ne znas- to se iz aviona vidi, ali i to je dobro, jer odmah eliminiras one koji nisu za Hajduk, ali bilo je i fantasticnih(za hrvatske okvire) momenata. Vidim da vas je dosta gledalo derbi Dinamo-Hajduk u Maksimiru. Nemojte sudit po tome, to je bila ocajna utakmica, Hajduk nije ni pokusao igrat nogomet, ali pogledajte ovaj video, to je ovosezonski derbi iz Maksimira, pa cete vidit na sta mislin kad govorin o Vucevicevoj igri...I obratite paznju na komentatora htv-a. Samo sto ne zaplace... Eto takav je odnos drzavne tv i zapravo svih zg medija, nema dana da se ne objavi prilog u kojem stoji, makar onako usput, da je Hajduk privilegiran i slicno, ove sezone su se bas povampirili, a prisli smo blizu...mediji izvan zg su ok...o indexu cu samo rec da ga ja ne citam, iz principa, i to ne radi odnosa prema Hajduku, vec radi puno toga, pa sad vi sudite. Mada, vrimenon covik svati da su i drugi mediji slicni, razlika je tek u nijansama, opcenito, novinarstvo je spalo na jako niske grane, al to je druga tema...Mise je nastavija tim putem, al mi se cini da sta vise vrimena prolazi, Hajduk igra sve udaljenije od tog pocetnog stila igre, dok je trener bija Vucevic, koji je sam odstupija polovicom sezone, usljed par losih rezultata, koji su po meni bili neizbjezni, obzirom na ono sto je on kao trener pokusavao. A u prilog mu svakako nije islo ni to sta mi se cini onako prefin i prepristojan, ka da ne zna zavikat, priprijetit...O 2 igraca koja je Sanader navodno dovea u Hajduk ja stvarno ne znan nista, naprosto mi ne pada na pamet o kome se radi...da cujem o kome se radi, mozda bi mi bilo jasno na sta se misli.I za kraj, regionalna liga- nazalost, vecina primitivaca u Hrvatskoj misli da „mora“ mislit kontra svih zajednickih projekata, pa i sportskih, sa nekadasnjim susjedima. Tako se „trenira“ patriotizam...obicna glupost. Nazalost, primitivaca jos uvik ima... Mada, veseli me sta se misljenje ipak polako, ali sigurno mijenja. Sve vise ljudi s kojima pricam je za taj projekt, i ne samo to, vec ga shvacaju kao veliki plus hrvatskom nogometu, iako je, rekao bih, vecina jos uvik kontra, al bez ikakvih valjanih argumenata(„jos nije vrime“, „ sta ce nam oni“...).PozdravPs1 Jel ima ko da mi kaze nesta vise o napadacu Zvijezde koji se zove Omarou, ako se ne varam. Kakav je, dokad ima ugovor, kakav je ka karakter, kad je stiga u Zvezdu...FalaPs2 Neko je spomenija sezonu 95/96 u kojoj je Varteks u zadnjem kolu igra na Poljudu kontra Bilih za titulu- Hajduk tuka 1-0(mislim), Dinamo posta prvak. Bilo bi onda i fer spomenit da je Varteks besramno pokraden u toj utakmici, takorekuc nije smija uc u Hajdukovu polovicu. Sudacka kradja broj 1 otkad je HNL apsolutno pripada sucu Ivanu Novaku na utakmici Dinamo- Hajduk u Maksimiru, te sezone kad je Rijeka trebala bit prvak, cini mi se 98/99, to je bilo stvarno za anale...prestrasno...i svejedno ostalo 1-1, nisu nas uspili tuc...bija je to debi Stipe Pletikose, bija je ka mulac od 19 godina briljantan, danas je broj 1 cro reprezentacije sa svojih 80-ak nastupa, rodjen 1979., jedan je od rijetkih bas kvalitetnih igraca koje je Hajduk proizveo od osamostaljenja drzave. Edited April 23, 2009 by irilov
mrdja Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Prvo pozdrav svima, ja san novi na ovome forumu, i kako vidin, medju mladjima(31).Svidja mi se forum(inace ne bi ni bija tu), pari dosta tolerantan, al opet ima onoga finog, iskricavog smisla za humor, a i prepiranja, da budem fin(mi koristimo jednu drugu ric).Nisan se mislija javljat, al san odlucija da moran samo radi jedne stvari- vidin da se prigovara da je Frane Matosic igra za Bolognu 42/43, u tada fasistickoj Italiji. To je tocno, al da ne bi doslo do stvaranja krivih zakljucaka( a vec jest) onda u obranu starine moran rec, buduci to znan, da je to uradija iz vrlo jednostavnog razloga- pod prijetnjon oruzjen i to cak ne njemu, nego njegovoj familji. I to je jedina istina. Matosic je tada, bez imalo pretjerivanja, bija jedan od najboljih napadaca u Evropi, te nije cudo da su Talijani mislili kako takvu priliku ne smu propustit. Bologna je tada bila medju najjacim klubovima Italije a i Evrope...E sad, buduci san vec krenija pisat, necu stat, nego cu jos neke stvari napisat, provat i odgovorit nekima, pa se pripremite na "malo" duzi post. Vidija san da neki spominju neki kup, radi se o Mitropa (mitteleuropa) kupu, klupskom natjecanju srednjeeuropskih zemalja, koje je posli ww2 izgubio svoj znacaj, ALI je 1927.-1939. smatrano najprestiznijin evropskin klupskin natjecanjen, zapravo pretecom kupa prvaka/lige prvaka! I bas je Hajduk, ka prvak 1927. bija prvi predstavnik Jugoslavije u medjunarodnom natjecanju, pa jos natjecanju takvog ranga. I rezultatski je bilo ocajno, 1-8, pa onda 0-1, doduse protiv beckog Rapida, tada jednog od par najjacih klubova u Evropi. Ono sto treba reci u obranu Hajduka je to da su becke novine hvalile igru Bilih, konstatiravsi da je Hajduk 3 od 4 poluvremena bija ravnopravan rival Becanima, te da su poklekli tek zbog evidentnog umora(putovali par dana, u uvjetima, danas nezamislivima) u 2. poluvremenu becke utakmice kad su primili, ako se ne varan 7 komada, te jos kao razlog strasnog poraza navode i cinjenicu da su splitski nogometasi tada prvi put u zivotu igrali na travi! Uz to, uzvrat se igrao u Zagrebu, a ne u Splitu, iz meni neznanih razloga...Da nastavim malo o evropskim natjecanjima- Hajduk je trebao biti i prvi predstavnik Juge u Kupu prvaka 1955. kao aktualni prvak(strasna generacija Matosica, Vukasa, Beare i mnogih drugih), ali je odlukom FSJ(vjerojatno i politika) u natjecanje isao Partizan, i cak, ako se ne varam, odigrao odlicno, ispao u 2. rundi od kasnijeg prvaka Reala. To je nesto sta je bilo veliko razocaranje navijaca Hajduka...1953. Hajduk je na turneji u Argentini, dobija poziv od predsjednika Perona za primanje, te uz odobrenje drzavnog vrha ostaje u Argentini uz uvjeravanja da ce se njegovi prvenstveni susreti odgoditi. Povratak kuci otkriva neugodno iznenadjenje- Hajduk je bio prisiljen igrati utakmice po rasporedu, s juniorima i veteranima, kljucni su bodovi nepovratno izgubljeni. Prvak je Zvezda koju je Hajduk po povratku iz Argentine isprasio u BG 4-1.1954. Vukas i Beara kasne na reprezentativno okupljanje tocno 30 minuta zbog problema s prometom, te ih se zbog toga kaznjava s mjesec dana neigranja za klub!? Hajduk u tom kljucnom dijelu sezone bez njih 2 gubi presudne bodove i titulu uzima Dinamo, "najneporocniji" , klub s ovih prostora.Treci je slucaj Maksimovic...Hajdukova titula koja se dovodi u pitanje je ona 79., o tome se kao i o Maksimovicu ,vise manje sve zna...Ono sto bih jos zelio napomenuti kao nesto na sta sam jako ponosan kao navijac Hajduka- Hajduku je bilo ponudjeno da igra Serie A u 2. ratu, uz obecanje stalnog zaposlenja za sve igrace i funkcionere uz odlicne place, prevoz i smjestaj za utakmice u Italiji, cak i izgradnju novog stadiona u perspektivi. Odbijeno jednoglasno. Pokusajte zamislit sta je to znacilo u doba kad su ljudi u Splitu doslovno umirali od gladi i bolesti, ako vec ne od metaka. Isto je tako nudjeno i igranje u NDH sto je takodjer glatko odbijeno.Plus cinjenica da nijedan Hajdukov igrac nije nastupa za NDH reprezentaciju, osim Rafanellija, koji i sam uskoro bjezi u partizane, ako se ne varam.Pa utakmica u Bariju(ima nesta u tom Bariju, a zvezdasi? ) za vrime rata, kao jedini tada aktivni klub slobodne Europe kontra reprezentacije britanske armije u kojoj je bilo puno profesionalnih engleskih igraca pred 50000 ljudi!!!Sve to su stvari radi kojih se moze bit ponosan na povijest ovog kluba.Sta me dovodi do manje ugodnih i puno svjezijih sjecanja proteklih 20-ak godina, godina jada, mizerje...di jedino svitlo mogu bit te 2 sezone iz sredine devedesetih(93/94 i 94/95), a i to samo rezultatski...Neko je vec napisa vecinu toga o pretvorbi, pa necu ponavljat, samo bi doda par mojih razmisljanja. Znan da ce sad i u vas spasavanje Zvezde na slican nacin. Znate sta je po meni kljucno u svemu tome- koliki interes u svemu tome vidi politika. U nas je kombinacija toga da je ovdi ljudima strahovito stalo do Hajduka(mislin da to ovdi nadilazi cisto sportske motive, da je to dosta slicno, recimo onome katalonskome ?mes que un club? u toj vaznosti koju ljudi pridaju klubu-mozda zato vec jedno vrime veci dil grada i simpatizira barcu nasuprot mrskom centralistickom, miljenickom realu, dok, recimo u zagrebu takodjer ljudi vole svoj klub, ali se ne mogu otet dojmu da to nije na istoj razini ka ovdi) i politickog interesa da se Hajduk spasi(glasovi) dovela do kakvog takvog rjesenja, i barem zasad, KONTROLIRANE situacije, mada kojekakvi opskurni likovi ulazu pare u klub...Ukoliko pak, politika ne najde neki svoj ?visi? interes, e onda se stvarno svasta moze dogodit, pa i to da se Zvezda ugasi...ali i to da neko stvarno ulozi novce s ciljem stvaranja kvalitetnog kluba...mada, nekako mi to ne zvuci realno...vise mi se cini da ce tu neko oprat dobru lovu, na ovi ili oni nacin...kljucno pitanje je sta ce se dogodit kad se prasina slegne, kako ce klub funkcionirat. Hajduk je konstantno poslova s gubicima, ili je odrzavan umjetnim sponzorskim injekcijama(politika), pa mi nije jasno kako ce sad odjednom pocet poslovat pozitivno. A ako ne bude mogao, sto ce se onda dogoditi...to su prava pitanja...Sluzbene cifre idu do nekih 80-ak mlijuna kuna plusa, nekakvih 11-12 milijuna eura na raspolaganju, koliko je to istinito i realno, ne znan, al nije ka prije, to svakako...Inace, nas SD je Buljan, al njegova uloga mi se cini pomalo tragikomicna, u smislu da on zapravo odlucuje o malo toga...uglavnom odluke o kupoprodaji igraca i obnavljanju/raskidanju ugovora, pa cak i skautiranju u mnogome ovise o upravi i ponajvise nekolicini ?poduzetnika? koji su ulozili novce...Hajduk u ovome momentu ima zanimljivih mladih igraca, s tim da je ipak tesko govorit o nekakvim imenima za Evropu, bar u ovome momentu. Nakon toliko godina nerada(16 trenera u 7 godina) i to ne samo u prvoj momcadi, vec , sta je jos i vaznije, i u omladinskoj skoli, koja je jos do prije 20-ak godina bila na ponos ne samo Hajduka nego i citave drzave(jel znate da su Ajaxovi emisari 70-ih dolazili u Split gledat kako Hajduk radi s klincima!?), ne moze se ocekivat bas nista dobro. Puno igraca u takvim uvjetima nikad ni ne pruzi niti 50-60% onoga sta bi mozda i mogli, a ljudi ka ljudi, vide los potez, greske i onda uzmu prvoga na zub pa dalje, i tako...i onda niko ne valja. Sta je dobrim dijelom i tocno, ali se niko ne upita pa kako je uopce moguce i ocekivat u takvim uvjetima kvalitetan rad s igracima, pogotovo klincima, a da vam ne pricam o selekciji u skoli nogometa- veze, lova...tako da igraci cesto izgledaju i gorima nego sta objektivno i jesu, a dobrim dijelom i ne samo svojom krivicom...Osobno bih spomenuo Dragu Gabrica, on je bas i ove sezone kandidat za Hajducko srce-trofej najpozrtvovnijem i najsrcanijem igracu, on bi mogao dosegnut i evropske visine. Isto mislim i za Kalinica, strasan talent, samo sto on ima problema s pristupom. Ima puno mladih igraca koji bi, po meni- mogli ucinit iskorak, i ova momcad hajduka stvarno nije losa individualno(u hrvatskim okvirima i u odnosu na proteklih 15-ak godina), samo, ponavljam, ako sad na kraju sezone opet promijene trenera, prodaju 10 igraca i kupe 10 novih, onda zaboravite sve sta pisen. Kazu da vise nece tako, vidicemo...Tomasov, Ibricic, Jertec, ali ponad svih bih istaknuo Marija Ticinovica, to je bas biser ovoga hajduka, tek 17 godina, ali jako zrelo i pametno igra, veliki talent, a sad dokle ce dogurat, vidicemo...bas svi koje sam naveo, osim Kalinica(napadac, iz Solina je, malo misto koji kilometar od Splita), su ofenzivni vezni igraci. Mozda i Maloca(stoper) te svakako, njega zaboravih, a mozda je i prvo ime- vratar- Subasic.Ponavljam, svi oni su talentirani, sta nikako ne znaci da ce i postat pravi igraci, ja bih ruku u vatru stavija tek za Gabrica, mozda i Subasica,svi ostali su veliki upitnik.Trener je Ante Mise, covik kojega u Splitu jako postuju jer je uvik i ka igrac Hajduka ima jedan do kraja posten odnos prema radu i klubu, i radi dobro(rezultati mu govore u prilog), mada bih ja spomenuo jedno drugo ime, zbog kojeg se cesto svadjam u svom gradu(mnogi ne dijele bas moje misljenje, a ja znan da san u pravu, ma koliko vam to bahato zvucalo)- a to je trener Hajduka s pocetka sezone- Goran Vucevic, covik radi cije vizije igre Hajduka san ja jedini put u zivotu kupija pretplatu. Covik koji je bija igrac najfinijeg kova, odgojen u staroj hajdukovoj skoli baluna, ?diplomira? kod Cruyffa u Barceloni na kombinaciji nizozemske i juznjacke(brazilske) skole baluna, tija je u Hajduk implementirat totalni nogomet. I sad zamislite kako je to izgledalo, na igrace koji cesto, nazalost, nisu svladali ni nogometnu abecedu, i igrali jedan primitivni, zaostali balun, sad primjenit pravila nogometne akademije. U pocetku je doista bilo i na momente smijesno, to je igra u kojoj se ne mos sakrit, ako ne znas- to se iz aviona vidi, ali i to je dobro, jer odmah eliminiras one koji nisu za Hajduk, ali bilo je i fantasticnih(za hrvatske okvire) momenata. Vidim da vas je dosta gledalo derbi Dinamo-Hajduk u Maksimiru. Nemojte sudit po tome, to je bila ocajna utakmica, Hajduk nije ni pokusao igrat nogomet, ali pogledajte ovaj video, to je ovosezonski derbi iz Maksimira, pa cete vidit na sta mislin kad govorin o Vucevicevoj igri...I obratite paznju na komentatora htv-a. Samo sto ne zaplace... Eto takav je odnos drzavne tv i zapravo svih zg medija, nema dana da se ne objavi prilog u kojem stoji, makar onako usput, da je Hajduk privilegiran i slicno, ove sezone su se bas povampirili, a prisli smo blizu...mediji izvan zg su ok...o indexu cu samo rec da ga ja ne citam, iz principa, i to ne radi odnosa prema Hajduku, vec radi puno toga, pa sad vi sudite. Mada, vrimenon covik svati da su i drugi mediji slicni, razlika je tek u nijansama, opcenito, novinarstvo je spalo na jako niske grane, al to je druga tema...Mise je nastavija tim putem, al mi se cini da sta vise vrimena prolazi, Hajduk igra sve udaljenije od tog pocetnog stila igre, dok je trener bija Vucevic, koji je sam odstupija polovicom sezone, usljed par losih rezultata, koji su po meni bili neizbjezni, obzirom na ono sto je on kao trener pokusavao. A u prilog mu svakako nije islo ni to sta mi se cini onako prefin i prepristojan, ka da ne zna zavikat, priprijetit...O 2 igraca koja je Sanader navodno dovea u Hajduk ja stvarno ne znan nista, naprosto mi ne pada na pamet o kome se radi...da cujem o kome se radi, mozda bi mi bilo jasno na sta se misli.I za kraj, regionalna liga- nazalost, vecina primitivaca u Hrvatskoj misli da ?mora? mislit kontra svih zajednickih projekata, pa i sportskih, sa nekadasnjim susjedima. Tako se ?trenira? patriotizam...obicna glupost. Nazalost, primitivaca jos uvik ima... Mada, veseli me sta se misljenje ipak polako, ali sigurno mijenja. Sve vise ljudi s kojima pricam je za taj projekt, i ne samo to, vec ga shvacaju kao veliki plus hrvatskom nogometu, iako je, rekao bih, vecina jos uvik kontra, al bez ikakvih valjanih argumenata(?jos nije vrime?, ? sta ce nam oni?...).PozdravPs1 Jel ima ko da mi kaze nesta vise o napadacu Zvijezde koji se zove Omarou, ako se ne varam. Kakav je, dokad ima ugovor, kakav je ka karakter, kad je stiga u Zvezdu...FalaPs2 Neko je spomenija sezonu 95/96 u kojoj je Varteks u zadnjem kolu igra na Poljudu kontra Bilih za titulu- Hajduk tuka 1-0(mislim), Dinamo posta prvak. Bilo bi onda i fer spomenit da je Varteks besramno pokraden u toj utakmici, takorekuc nije smija uc u Hajdukovu polovicu. Sudacka kradja broj 1 otkad je HNL apsolutno pripada sucu Ivanu Novaku na utakmici Dinamo- Hajduk u Maksimiru, te sezone kad je Rijeka trebala bit prvak, cini mi se 98/99, to je bilo stvarno za anale...prestrasno...i svejedno ostalo 1-1, nisu nas uspili tuc...bija je to debi Stipe Pletikose, bija je ka mulac od 19 godina briljantan, danas je broj 1 cro reprezentacije sa svojih 80-ak nastupa, rodjen 1979., jedan je od rijetkih bas kvalitetnih igraca koje je Hajduk proizveo od osamostaljenja drzave.Dobro dosao na forum, i hvala na komentaru.
irilov Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 fala...evo jos malo hajduka s pocetka sezone(kontra osijeka), da vidite da nisan tek zaslijepljeni navijac...
Papovac Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 fala...evo jos malo hajduka s pocetka sezone(kontra osijeka), da vidite da nisan tek zaslijepljeni navijac... ma nista ne brini ovde su svi objektivni
borris_ Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 (edited) :lol:vidim i da hajduk ima nagradu lavlje srce Edited April 24, 2009 by borris_
Recommended Posts