Jump to content
IGNORED

Berdjajev

uros_s78

Recommended Posts

Posted
On je bio zacetnik ruskog socijalizma i pro-zapadne orijentacije u Rusiji, koja je imala svoje korene jos u vlasti Ekatarine Velike, i razvila se za vreme Romanovih (Decembristi, Decemberists), ali Berdjajev, Gurdjijev, Maljevich i Uspenski su zachetnici hriscanskog socijalizma kao takvog. A drugo, Herzen nije ziveo u 20.veku, ostali jesu.
Ma nemoj, a Pjotr Čadajev, Timoj Granovski, Visarion Belinski, Nikolaj Stankevič, Aleksandar Gribojedov... pa i Bakunjin, između ostalih, mada je on više anarhista, nego socijalista ;)
Posted

Jesi ti nasa Rasa Arara ? Buuuucibuci ararice, gili gili gili :D

Posted
Jesi ti nasa Rasa Arara ? Buuuucibuci ararice, gili gili gili :D
retard.jpg
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Uvek me sunce ogreje kad vidim da si se i mene setio pored 5000 ljudi sa kojima komuniciras na dnevnoj bazi, sto u eks-ju sajberprostoru, sto u onom znatno sirem, anglofonom. No, nije sve u binarnom kodu mili Rasice... :D outside+su.jpg

Edited by DarkAttraktor
Posted (edited)
Uvek me sunce ogreje kad vidim da si se i mene setio pored 5000 ljudi sa kojima komuniciras na dnevnoj bazi, sto u eks-ju sajberprostoru, sto u onom znatno sirem, anglofonom. No, nije sve u binarnom kodu mili Rasice... :D outside+su.jpg
Brojka je "malo" veća ali ajd'... Edited by Rastko Pocesta
  • 1 year later...
Posted (edited)

Uf citao ga bas davno, dosao da procitam nesto o njegovoj filosofiji kad nista, kao sto je i njegova filosofija jedno veliko, uopsteno, trivijalno i pretenciozno presipanje supljeg u prazno,tako da i ja gresim kada ga castim nazivom filosof.

Edited by bergasa19
  • 2 weeks later...
Posted

Čitajte Lava Šestova, izuzetno pronicljiv lik. Mada i on drvi isključivo o svome, nadje se dosta toga dobrog o Ničeu, Dostojevskom, Kjerkegoru pa i o Berdjajevu.Žestok momak.