April 27, 201014 yr On je bio zacetnik ruskog socijalizma i pro-zapadne orijentacije u Rusiji, koja je imala svoje korene jos u vlasti Ekatarine Velike, i razvila se za vreme Romanovih (Decembristi, Decemberists), ali Berdjajev, Gurdjijev, Maljevich i Uspenski su zachetnici hriscanskog socijalizma kao takvog. A drugo, Herzen nije ziveo u 20.veku, ostali jesu.Ma nemoj, a Pjotr Čadajev, Timoj Granovski, Visarion Belinski, Nikolaj Stankevič, Aleksandar Gribojedov... pa i Bakunjin, između ostalih, mada je on više anarhista, nego socijalista ;)
May 12, 201014 yr Uvek me sunce ogreje kad vidim da si se i mene setio pored 5000 ljudi sa kojima komuniciras na dnevnoj bazi, sto u eks-ju sajberprostoru, sto u onom znatno sirem, anglofonom. No, nije sve u binarnom kodu mili Rasice... :D Edited May 12, 201014 yr by DarkAttraktor
May 13, 201014 yr Uvek me sunce ogreje kad vidim da si se i mene setio pored 5000 ljudi sa kojima komuniciras na dnevnoj bazi, sto u eks-ju sajberprostoru, sto u onom znatno sirem, anglofonom. No, nije sve u binarnom kodu mili Rasice... :D Brojka je "malo" veća ali ajd'... Edited May 13, 201014 yr by Rastko Pocesta
July 5, 201113 yr Uf citao ga bas davno, dosao da procitam nesto o njegovoj filosofiji kad nista, kao sto je i njegova filosofija jedno veliko, uopsteno, trivijalno i pretenciozno presipanje supljeg u prazno,tako da i ja gresim kada ga castim nazivom filosof. Edited July 5, 201113 yr by bergasa19
July 19, 201113 yr Čitajte Lava Šestova, izuzetno pronicljiv lik. Mada i on drvi isključivo o svome, nadje se dosta toga dobrog o Ničeu, Dostojevskom, Kjerkegoru pa i o Berdjajevu.Žestok momak.