Rastko Pocesta Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 On je bio zacetnik ruskog socijalizma i pro-zapadne orijentacije u Rusiji, koja je imala svoje korene jos u vlasti Ekatarine Velike, i razvila se za vreme Romanovih (Decembristi, Decemberists), ali Berdjajev, Gurdjijev, Maljevich i Uspenski su zachetnici hriscanskog socijalizma kao takvog. A drugo, Herzen nije ziveo u 20.veku, ostali jesu.Ma nemoj, a Pjotr Čadajev, Timoj Granovski, Visarion Belinski, Nikolaj Stankevič, Aleksandar Gribojedov... pa i Bakunjin, između ostalih, mada je on više anarhista, nego socijalista ;)
DarkAttraktor Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Jesi ti nasa Rasa Arara ? Buuuucibuci ararice, gili gili gili :D
Rastko Pocesta Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Jesi ti nasa Rasa Arara ? Buuuucibuci ararice, gili gili gili :D
DarkAttraktor Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 (edited) Uvek me sunce ogreje kad vidim da si se i mene setio pored 5000 ljudi sa kojima komuniciras na dnevnoj bazi, sto u eks-ju sajberprostoru, sto u onom znatno sirem, anglofonom. No, nije sve u binarnom kodu mili Rasice... :D Edited May 12, 2010 by DarkAttraktor
Rastko Pocesta Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 (edited) Uvek me sunce ogreje kad vidim da si se i mene setio pored 5000 ljudi sa kojima komuniciras na dnevnoj bazi, sto u eks-ju sajberprostoru, sto u onom znatno sirem, anglofonom. No, nije sve u binarnom kodu mili Rasice... :D Brojka je "malo" veća ali ajd'... Edited May 13, 2010 by Rastko Pocesta
bergasa19 Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 (edited) Uf citao ga bas davno, dosao da procitam nesto o njegovoj filosofiji kad nista, kao sto je i njegova filosofija jedno veliko, uopsteno, trivijalno i pretenciozno presipanje supljeg u prazno,tako da i ja gresim kada ga castim nazivom filosof. Edited July 5, 2011 by bergasa19
Bujodrag Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Čitajte Lava Šestova, izuzetno pronicljiv lik. Mada i on drvi isključivo o svome, nadje se dosta toga dobrog o Ničeu, Dostojevskom, Kjerkegoru pa i o Berdjajevu.Žestok momak.
Recommended Posts