Jump to content
IGNORED

R.I.P.

bad music for bad people

Recommended Posts

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• aram

222

• Indy

217

• bad music for bad people

182

• maheem

137

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

nikada vise necemo u zivotu cuti coveka takvih reci i takvog glasa.... hvala ti stari

Posted

Ode najbolji od svih...ikada :(

Posted

ova mi je draga, naslovna za onu seriju sve će biti dobro

Imao sam prijatelja

U svemu prvaka

Hoćete li svijetla,

Hoćete li mraka

Nismo bili čopor

Nismo bili rulja

Prijatelj moj hulja

Ja također hulja

Sve je bilo ništa

Svi su bili stoka

Bauljasmo kobno

Od štoka do štoka

Zavodila nas je

Ista s petog kata

Razorena ponoć

Trošna noćna vrata

Imao sam prijatelja

Lažnog prvoborca

Sad sam bez stražara,

Opkopa, i dvorca

A volio sam njega

Koliko se može

Sve što nam se zbiva

Pitanje je kože

Kažu da je dobro

Kažu da je gore

Svjedoče o njemu

Lažno i najgore

Kažu da je loše

Kažu da je dolje

Gdje je slavna klatež

Puno bolje volje

A ja ću za njim

Čim duge naplatim

Kažu da je dobro

Kažu da je gore

Svjedoče o njemu

Svjedoče najgore

Kažu da je loše

Kažu da je dolje

Gdje je slavna klatež

Puno bolje volje

A ja ću za njim

Čim duge naplatim

Imao sam prijatelja

Neznanog heroja

Grob mu je bez križa,

Imena, i broja

Jao meni je ovo ćale recitovao kad smo se napili nas dva prvi put zajedno...

Plače mi se...

Posted (edited)

Otkako je ziveo sa novom jetrom nakon transplantacije, lekari su mu najstrozije zabranili da pije a to je u praksi sprovodio Matija koji ga je drzao pod budnim okom. 25 maja 2011, Arsen je otvarao Mikser festival na Dorcolu kod silosa, sedeli smo zajedno to popodne u hotelu In, dolazili su i odlazili prijatelji i prijateljice jer je svako zeleo da ga upozna i cuje njegov glas i njegove reci samo za sebe. U jednom trenutku Matija je morao da ode na tonsku probu i jos nije stigao da posteno zamakne kroz vrata hotela, Arsen je pozvao konobara i narucio flasu belog vina. Posto su mene bili zaduzili da ga hostujem a Matija mi je, cim su izasli iz kola, strogo naredio da ga drzim na oku, pogledao sam ga upitno, sto je on primetio  i pre nego sto sam stigao da kazem bilo sta glupo, rekao: "Ne brinite, to ionako nije moja jetra".

Posle mi je rekao da vise voli crveno, ali da ga ne sme piti jer ga Mateja ovek onjusi pred koncert i tako provali da je pio, dok se sa belim izvuce. Te veceri ga nije provalio da je stuko celu flasu sam, posto se izvinio i rekao da u tim godinama vise ne moze deliti vino ni sa kim.

Edited by yolo
Posted

e, jbga... :(

ono, kada dodjes kuci i cujes ovakvu vest

+licna historija

adio arsene

Posted

Ni ti, ni ja
to nismo mogli znat
ni ti, ni ja
da takav bit ce kraj

Posted

au, ala je mator ovaj forum.

kako rekose, arsen se slusa kad prodjes 30tu ili bese cetrdesetu?

:(

Posted

au, ala je mator ovaj forum.

kako rekose, arsen se slusa kad prodjes 30tu ili bese cetrdesetu?

:(

30tu, sudec po ljudima koje znam.

Skoro sam citao neki intervju s njom i, zanimljivo, kaze da je po njemu ponajbolji srpski kantautor - Bora Djordjevic.

Posted

30tu, sudec po ljudima koje znam.

Skoro sam citao neki intervju s njom i, zanimljivo, kaze da je po njemu ponajbolji srpski kantautor - Bora Djordjevic.

E to je i meni davno bio šok kad je u jednom intervjuu počeo da nabraja Borine pesme....
Posted

Pa Bora jeste zajeban kantautor. Sad, to što je u jednom trenutku odlepio, to je drugo.

Posted

Zavrsio sam fubal u 10, usao u svlacionicu, uzeo mob u ruke i procitao sestrinu poruku "umro je arsen". Nista vise nije morala da kaze, ni da je Dedic u pitanju, ni kako, ni zasto, samo te 3 reci su bile dovoljne. Kao da je umro neko iz nase porodice,

Da me neko pita za omiljenu pesmu ne znam koju bih odabrao, ima jedno 20 koje su mi omiljene svaka na svoj nacin. I za svaku pesmu bih mogao da vezem neku pricu, uspomenu, prvo pijano recitovanje u kafani, bivsu ljubav, sadasnju ljubav, raspravku o muzici, o Tinu Ujevicu, o Serbedziji, o Dalmaciji, o "stigmatizmu" koji sam nosio u drustvu zato sto slusam tog "morbidnog matorog smaraca"...

Imam potrebu toliko toga da napisem, a opet mi to ne polazi za rukom, valjda neka tuzna ukocenost :(

Pre 2 meseca sam u dvoristu pustio dokumentarac Moj zanat, u drustvu strica (koji me je navukao na Arsenovu muziku) i njegovog sina, klinca od 21 godinu koji je skroz navucen na Arsena i koji ga tek polako istrazuje i kapira. U njima dvojici sam video sebe pre skoro 15 godina i sebe za 25 godina. Sigurno je jedna od retkih konstatni upravo Arsen.

Posted

Pa Bora jeste zajeban kantautor. Sad, to što je u jednom trenutku odlepio, to je drugo.

+1