Jump to content
IGNORED

R.I.P.

bad music for bad people

Recommended Posts

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• aram

222

• Indy

217

• bad music for bad people

182

• maheem

137

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

meni najjaci ex-yu akusticar, bez premca, cak su i novije stvari odlicne

Posted

lapo ćaletovih ploča su njegove. nikada to nisam slušao, ali kapiram da je paco bio lik kod kog sam skapirao da postoje poznati ljudi

Posted (edited)

Pre oko 2 nedelje je bilo 35 godina od jednog od najboljih koncerata u mom pamćenju (Paco de Lucía, John McLaughlin & Larry Coryell, hala Pinki 9/2/1979). Ceo concert sam snimio na kasetaš i godinama se ta kaseta vrtela, do isfronclavanja. Nikom nije smetalo ni što je mono, ni što šušti.

Nemamm sumnje da je (oduševljenu) publika tada najviše bacio u nesvest Paco, makar da su originalno došli na koncert zbog JMcL (kao ja). Posebno kada je, što bi rekli klinci, šredovao. Kasnije je tokom koncerta moglo da se čuje kada peruška padne u delovima kada je svirao tiše (njegova gitara sa plastičnim žicama je bila tiša od Ovation elektrifikovanih akustara dvojice džezera). Publika je bila što bi Ameri rekli u shock & awe.

Onima koji bi da slušaju mogu da preporučim da nađu ploče Almoraima i Fuente y caudal, gde je otprilike najveća koncentracija njegove genijalnosti. I novije stvari su mu fine.

My family grew up with the Gypsies. My father and all my brothers played guitar, so before I picked it up, before I could speak, I was listening. Before I started to play, I knew every rhythm of the flamenco. I knew the feeling and the meaning of the music, so when I started to play, I went directly to the sound I had in my ear.

Edited by Indy