assück Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 nije da mi je naača na svetu, ali daleko od toga da u njenim ranim radovima nema kvaliteta. ali dobro, svakom svoje.
luba Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 po ovome skoro ispade da je on bio to sto je bio zbog svojih "zanimljivosti" a ne zbog muzike koju je pravio...evo, javno se izvinjavam sto nisam adekvatno ispratio taj tvoj post. nekako mi je promakao, nece se vise desiti."zanimljivosti" su deo serza g. i ne postoji razlog da se o njemu i njegovoj muzici sudi i presudjuje samo na osnovu toga. svako poredjenje sa bicima poput ere ojdanica pokazuje da to nije deo jednacine po kojoj ocenjujes kvalitet necega, tako da nastavak ovakve diskusije postaje samo licno prepucavanje, a tome nema mesta na ovom podforumu.ne želim da upadam u prepirke, samo me zanima zašto tvrdiš da WH nije muzika?mogu ja, bas sam sinoc vodila dugosatnu pricu o tome? nije muzika u italiku za one (nas) koji ne svode izvodjenje na zvucni tapet. jasno je meni da wh ima skoro pa savrsen glas, da je zanatski tu sve na svom mestu i da neko ko se "bavi" muzikom na profi nacin, moze da otkrije nesto vise u tome, pa cak i da uziva u njenim pesmama - da napravim omladinsko poredjenje, kurt kobejn je tako stranice i stranice ispisao otkrivajuci vrednost i kvalitet abbe.moj problem sa wh, kao i sa vecinom, vrlo uslovno receno, mejnstrim grupa, autora i sl je to sto mi je sve to bezmudo. wh verovatno ima kvalitetniji i cistiji glas od, recimo, arete frenklin, ali nikad ne bih mogla da je strpam u kategoriju r&b ili soul, jer joj, jelte, fali soul.so, da spojiim sa razvratnim serzom, njenu soul koju je razjedala neka muka, pa je dopustala da je bobi braun bije i navlacila se na krekove i sta sve ne, ne cujem i ne vidim ni u jednoj stvari koju je u zivotu ispevala. doduse, moram da stavim disklejmer, ne poznajem njen opus toliko dobro da bih to tvrdila bez razmisljanja, ali zaista ne mogu da zamislim situaciju da dodjem kuci u bedaku i pustim neku wh stvar.
copkillah Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Koliko priče oko jedne obične Mau trapavosti koja nije retkost i na koju je trebalo odavno da se ogugla.Pustite i jedne i druge na miru, neka RIP-uje ko želi da RIP-uje i to je to.
Zverilla Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 (edited) "zanimljivosti" su deo serza g. i ne postoji razlog da se o njemu i njegovoj muzici sudi i presudjuje samo na osnovu toga. a gde sam ja to sudio o njegovoj muzici? trudim se da razdvojim stvaralastvo umetnika od ponasanja umetnika, a i da za budalastinu kazem da je budalastina.samo se postavi na mesto vitni u onom snimku. da li bi i tada smatrala da je to tek jedna zanimljivost?nastavak ovakve diskusije postaje samo licno prepucavanje, a tome nema mesta na ovom podforumu.zanimljivo je sto ovo pises meni.Tako da f off sa svojim gađenjem Zverilla, smešan si ko bioskop. Kao i ova Mau, što "voli Serža sigurno više od tebe Indy". Samo ne voli Serža kada je pijan, kad nasrće na ženske i kad psuje. Inače ga voli. Najsmešnija stvar izrečena na Muzici, ikada. I vi svi što RIP-ujete za pevačicom koja nikog nije uznemiravala Edited February 13, 2012 by Zverilla
assück Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 "zanimljivosti" su deo serza g. i ne postoji razlog da se o njemu i njegovoj muzici sudi i presudjuje samo na osnovu toga. svako poredjenje sa bicima poput ere ojdanica pokazuje da to nije deo jednacine po kojoj ocenjujes kvalitet necega, tako da nastavak ovakve diskusije postaje samo licno prepucavanje, a tome nema mesta na ovom podforumu.mogu ja, bas sam sinoc vodila dugosatnu pricu o tome? nije muzika u italiku za one (nas) koji ne svode izvodjenje na zvucni tapet. jasno je meni da wh ima skoro pa savrsen glas, da je zanatski tu sve na svom mestu i da neko ko se "bavi" muzikom na profi nacin, moze da otkrije nesto vise u tome, pa cak i da uziva u njenim pesmama - da napravim omladinsko poredjenje, kurt kobejn je tako stranice i stranice ispisao otkrivajuci vrednost i kvalitet abbe.moj problem sa wh, kao i sa vecinom, vrlo uslovno receno, mejnstrim grupa, autora i sl je to sto mi je sve to bezmudo. wh verovatno ima kvalitetniji i cistiji glas od, recimo, arete frenklin, ali nikad ne bih mogla da je strpam u kategoriju r&b ili soul, jer joj, jelte, fali soul.so, da spojiim sa razvratnim serzom, njenu soul koju je razjedala neka muka, pa je dopustala da je bobi braun bije i navlacila se na krekove i sta sve ne, ne cujem i ne vidim ni u jednoj stvari koju je u zivotu ispevala. doduse, moram da stavim disklejmer, ne poznajem njen opus toliko dobro da bih to tvrdila bez razmisljanja, ali zaista ne mogu da zamislim situaciju da dodjem kuci u bedaku i pustim neku wh stvar.kao što već rekoh, ne spada mi u kategoriju omiljnih kantautorica ali opet, kao nekom ko je odrastao u 80im, ima i neku nostalgičnu vrednost, a moram da priznam i da šije 99% današnjeg mainstreama što se tiče suvog kvaliteta. moje subjektivno mišljenje je da je mainstream 80ih bio eonima ispred 90ih i 2Kih, naravno, dopuštam da ljudi stariji od mene drugačije na to gledaju. ako opet poredimo arethu i whitney, treba imati i u vidu u kom su vremenu stvarale, respectively. nije mainstream u arethino vreme bio isti kao kada je whitney vladala. mnogo je manji bio komercijalni momenat. sada se već polako gubim :) ono što hoću da kažem, mislim da je nepravedno trpati Whitney u garbage bin sa ostalim one hit wonderima, mislim da je bilo tu kvaliteta. uostalom, da možemo da je pitamo, kladim se da bi rekla da kući sluša Arethu ili Billie Holiday :)
kralj Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 a gde sam ja to sudio o njegovoj muzici? trudim se da razdvojim stvaralastvo umetnika od ponasanja umetnika, a i da za budalastinu kazem da je budalastina.Ih, pa to sto bi je Gensbur nagn'o, najvece joj je priznanje u karijeri. Istina, morao je pre toga propisno da se olesi.
luba Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 trudim se da razdvojim stvaralastvo umetnika od ponasanja umetnika, a i da za budalastinu kazem da je budalastina.ok, rekao si i to je tvoj stav i ocigledno je da ne postoji nikakva mogucnost nalazenja zajednickog jezika, te sam zato zatrazila da se prestane sa licnim prepucavanjima. nigde nije bilo nijedne zamenice.kao što već rekoh, ne spada mi u kategoriju omiljnih kantautorica ali opet, kao nekom ko je odrastao u 80im, ima i neku nostalgičnu vrednost, a moram da priznam i da šije 99% današnjeg mainstreama što se tiče suvog kvaliteta. moje subjektivno mišljenje je da je mainstream 80ih bio eonima ispred 90ih i 2Kih, naravno, dopuštam da ljudi stariji od mene drugačije na to gledaju. ako opet poredimo arethu i whitney, treba imati i u vidu u kom su vremenu stvarale, respectively. nije mainstream u arethino vreme bio isti kao kada je whitney vladala. mnogo je manji bio komercijalni momenat. o boldovanom cemo na drugom mestu.to si sve u pravu, i ja uvek trazim da se uvrsti istorijski x u jednacinu, a vazi i prica za mejnstrim. ono sto je meni nezanimljivo je suvoparnost melodije i orkestracija koja je by the book u svemu, te tako, ok. radije da je mejnstrim wh nego rihanna, ali to sve, na kraju, ipak ide u istu vodenicu kao i ovaj hit od kog vec mesecima ne moze da se dise, nesto somebody i used to know - sve po ps-u, nigde nikakav iskok, bilo da je fals, bilo da je rif, teskt provucen kroz modlu zvanu hajde da svako moze da se nadje u toj pesmi, nenapadno prisustvo, niko ne moze nista da zameri itd.sada se već polako gubim :) ono što hoću da kažem, mislim da je nepravedno trpati Whitney u garbage bin sa ostalim one hit wonderima, mislim da je bilo tu kvaliteta. uostalom, da možemo da je pitamo, kladim se da bi rekla da kući sluša Arethu ili Billie Holiday :)nisam je trpala u one-hit wondere, daleko bilo. nego pokusavam da objasnim zasto mi je nebitna u folderu muzika u italiku :P
MayDay Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 uopste nisam bila trapava i po treci put zbunjenima ponavljam da 'moron' nije imalo negativnu konotaciju, jer zovijalna kakva jesam, volim drustvo dekadentnih muskaraca. kome nije jasno, pomoci cu mu srichuci polako.prvi put mi nije bio problem da objasnim jer nisu svi navikli na moj ton obracanja. gonzo uvatio na jedan, ali sam se ponadala da je indiju drugi put bio dovoljan. konacno, ako vam je bas bitno za zivot da mi ucitavate neko drugo znacenje i da se sa tim machujete do sutra, hajd vi samo.
Aće Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 uopste nisam bila trapava i po treci put zbunjenima ponavljam da 'moron' nije imalo negativnu konotacijuovo je jedno od najneubedljivijih pravdanja, jos od kada su me uhvatili ispred komsijinog otvorenog prozora sa jajetom u rukama, i pitali ko mu baca jaja na tapete u sobi.
MayDay Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Garovikse, moraces da prelistas jos dvadeset osam hiljada gifova na internetu dok dozivis da se ja tebi za nesto pravdam. Minimum.
Aće Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 ma dobro to, nego stvarno nisam nikad cuo da se neko simpatise sa "moron" to kao ono "mi joj tepamo kuckica od kucke", taj rad.
bad music for bad people Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 (edited) a do kurca:http://www.vintagevinylnews.com/2012/02/michael-davis-of-mc5-passes-away-from.htmlhttp://www.youtube.com/watch?v=FQ9-YBvJo6ojbg, samo sam ovo mogao da nađem sa bg koncerta, ali makar majkl peva i can only give you everything. Edited February 19, 2012 by bad music for bad people
Recommended Posts