wayfaring stranger Posted April 6, 2023 Posted April 6, 2023 Ima više od 5 godina kako sam ga gledao na manifestaciji Mermer i zvuci u Arandjelovcu. Malo svira, pa ode u back na cigaret pauzu. Bio je odličan koncert. Jeste da je imao godina, ali je ipak bio ime i kvalitet. Ove godine odoše on i Papa Nik. Čoveče. Dva fundamenta.
Popular Post Indy Posted April 11, 2023 Popular Post Posted April 11, 2023 Kao originalnom fanu Japana naravno da mi je R Sakamoto bio vrlo bitan još pre toliko vremena. Zatim je usledio film sa Bowiem i ostalo što ga je učinilo jednim od mojih omiljenih umetnika. Devedesetih sam kupovao njegove CD-ove (sad pomalo zaboravljene, Left Hand Dream, Futurista..) Album 1996 sam imao na kaseti (to je ono što se vrti olovkom, za mlađe). Ta kaseta je krajem 90-tih nekako završila u radio-kasetofonu u autu moje žene. Odatle nikad nije bila vađena, ali bukvalno, do upokojenja tog auta (zaboravili smo da je izvadimo kad je odnešen na auto groblje.) Radio nikad nije svirao u tim kolima, uvek je po startovanju nastavio Sakamoto tamo gde je prošli put stao... Kad kažu ono "soundtrack života", pa, bukvalno. Kasnijih godina su došli njegovi ambijentalni radovi (koje tek sad ozbiljnije slušam)... Album CHASM (nastao u metežu posle 9/11, koji je Ryuichi gledao sa svog prozora, tj. od kad su tornjevi počeli da gore)... Sad mi je to najslušanije od njega i toplo preporučujem, posebno prvu stvar koja je sva njegova sofisticiranost na jednom mestu. Koga zanima RS neka svakako pogleda film Coda (2017) - film je sniman u vreme kada je njegova kancer dijagnoza bila sveža tema, ali premda je to naravno tužno, nije sve setno ima i vedrih momenata. Kada stavlja plastičnu kofu na glavu da bi bolje čuo kakve zvukove prave kapi kiše koji po toj kofi udaraju, ili kada prepričava dogodovštine sa loose cannon Bertoluccijem, u vreme snimanja filma The Sheltering Sky (1990). Kaže njemu Bernardo, "ne valja ti taj uvod, hajde ti to promeni!" Kaže Ryuichi "ma kako, imamo samo pola sata za to?!" A BB kaže "e, pa Morricone bi to odmah uradio!" - Pa, komentariše Ryuichi, ako bi to Morricone uradio, onda i ja moram! I uradio je (i to mu je jedna od najlepših tema, može se naći na albumu 1996, što znači da sam je čuo bar milion puta... i dalje mi je divna.) 8 2
April Posted April 17, 2023 Posted April 17, 2023 3 hours ago, maheem said: Safe travels Mr Jamal Nemoj... 2 hours ago, Gojko & Stojko said: ... to the other side Najbolji jazz koncert na kom sam bio... Sava centar 1990., zadnja noć pred rat 1
roksi Posted April 18, 2023 Posted April 18, 2023 (edited) (jedan od naj uvoda ikada ♥️) Edited April 18, 2023 by roksi
Gojko & Stojko Posted April 18, 2023 Posted April 18, 2023 14 hours ago, April said: Najbolji jazz koncert na kom sam bio... Sava centar 1990., zadnja noć pred rat I ja sam izašao sa tog istog koncerta oduševljen - samo zakleo bih se da je bio krajem oktobra 1989. Gledao sam ga posle ovde još dva puta, 2004. i 2010., i na ovom poslednjem je zvučao jednako sveže kao dvadesetak godina ranije. Očekivao sam da će da snima i sa navršenih sto godina ... SaE 1
klimt Posted April 25, 2023 Posted April 25, 2023 (edited) Nick Cave pays tribute to The Pop Group’s Mark Stewart https://www.nme.com/news/music/nick-cave-pays-tribute-to-the-pop-groups-mark-stewart-3434901 RIP Mark Stewart Edited April 25, 2023 by klimt 1
Recommended Posts