wayfaring stranger Posted February 21, 2023 Posted February 21, 2023 Papa Nik i Miladin (Darkwood Dub, Plejboj) su bili favoriti. Sada daju ritam na nekom boljem mestu. A pre neki dan Braca iz Fish in oil mi je napisao da će se izvući. E jbg. Bas los dan. Matori je bio institucija za sebe.
April Posted February 22, 2023 Posted February 22, 2023 Dodaću i na koncerteVečeras Fish'n'oil svira u Šestici koncert posvećen Papa Niku. Direktan prenos je na Radio Beogradu 2 i velika šteta je propustiti.
Frank Pembleton Posted February 23, 2023 Posted February 23, 2023 Papa Nik O jbte...Počivaj u miru.......shiit has hit the fan.
Popular Post Hermetico Posted February 24, 2023 Popular Post Posted February 24, 2023 (edited) Ja sam imao čudno iskustvo s njim. Kad sam bio klinac stalno sam svirao drombulje - kod kuće, da se opustim, kad idemo napolje nosio sam ih svirao po ulici kad mi je dosadno. Imao sam celu kolekciju, nekoliko običnih, jedne pikolo i jedne bas (te su bile super, od vulkanskog kamena). I čuje mene od jednom ispred Akademije kaže dođi u nedelju (recimo da je bilo u nedelju) da nešto probamo. Ok, ja dođem. Mislio da nešto probamo, da se zezamo. Vidim oni se spremaju za koncert, maltene deset njih na bini. Reko dobro sad ćemo mi to da probamo pa oni da sviraju. On nešto otpeva kaže aj ponovi. Ja ponovim. Još jednom nešto otpeva - ponovi. Ponovim. Kaže e super sad ćemo ti namestiti usmereni mikrofon i kad stane truba ti krećeš, pa tako još jednom posle. Šta bre krećem? Da sviraš. A ja nikad nisam nikom svirao, nit sam ikad bio u studiju niti sam to, iskreno, razmatrao kao instrument koji može da se svira s bendom. Ja sam to drndao za sebe. Al nekako mu nisam mogo reći 'ne' i sednem na stoličicu, oni mi nameste taj mikrofon i dobro tu sam se malo primio kad sam čuo kako zvuči ozvučeno. Ali ljudi počeli da ulaze propisno, meni se noge tresu od straha, šaljem devojci poruku 'dođi brzo sviram koncert na Akademiji', ona me odma zove kakav bre koncert o čemu pričaš. Ne pitaj... Neko mi dodao pivo koje sam iskapio bukvalno. Tad nisam pio alkohol pa me je smirilo na keca. Ali uopšte se ne sećam kako je zvučalo, znam samo da su se posle svi smejali i bili srećni, izgrlili se i otišo kući da se saberem od šoka. Dakle, hvala Papi Niku za životni lik i delo, plus ekstra što je učinio da jedno veče u životu budem muzičar. Suza mi krenula, majke mi. Ogroman car. Posle sam ga zvao, pre par godina, da drži radionice na nekom nesrećnom festivalu tinejdžerske umetnosti koji sam organizovao u Božidarcu, super kaže samo nek ponesu neke stvarčice da prave instrumente. Obezbedio sam mu neki pristojan honorar (ceo festival se pretvorio u veliku svađu s institucijom, hohštapleri). Nisam ni stigao da odem na tu radionicu ali čuo sam da su sve bile okej i proverio da je svima plaćeno i tako. Koliko sam ga ja skontao, da su svi kao on svet bi bio daleko bolje mesto. RIP Edited February 24, 2023 by Hermetico 15 3
wayfaring stranger Posted February 24, 2023 Posted February 24, 2023 Sjajna priča. To je Papa Nik. Svaki put kada bi gledao bend u kome je svirao, posmatrao sam prvenstevno njega. Fascinantno kako je osećao muziku i ritam. Godinama pričam kako bi bilo ili genijalno ili raspad da se on i Ferus Musrafov zajedno popnu na stejdz. 2
Recommended Posts