Jump to content
IGNORED

R.I.P.

bad music for bad people

Recommended Posts

Posted

Skoro 10 godina proslo, kao da je juce bilo... On i Tom Petty dva mozda i poslednja SB halftimea koja je vredelo pogledati i poslusati. A bas sam skorije pregledavao te kasete iz tih godina kad sam snimao SBs.

Evo i ceo snimak losijeg kvaliteta, juce ih nije bilo, ko zna i koliko ce ovaj opstati.

https://www.youtube.com/watch?v=ylXKpn9cgsM

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• aram

222

• Indy

217

• bad music for bad people

182

• maheem

137

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ako ono nije (još jedno) pokenjavanje po "masovnom ukusu" od strane samoproklamovane forumsko-muzičke avangarde, onda ja ne umem da pročitam napisano, pijem droge, i treba mi trajno oduzeti forumski nalog. Počev od onog otrovnog "e, izvinite što smetam"... Ogorčenost nečime (?) izbija iz svake reči.

najpre, bio sam više nego fin, daleko finiji nego ranije prilikom ovakvih smaranja sa tobom kao predvodnikom forumske boranije, a na muzici.

ukoliko je bilo neke ogorčenosti, prepiši je tome što svaki put kad neko poznat umre, ova se tema satre od yt, svako se seti da se obesi itd.

Posted

Cemu ovo palamudjenje Rdjavi? Ako za 15 godina forumasenja i ne znam koliko godina organizovanja koncerata, nisi shvatio da prvo, mali broj ljudi deli tvoj muzicki ukus i drugo, nisu ni u obavezi da to cine, onda stvarno ne znam sta da ti kazem.

Ta tvoja borba s vetrenjacama je sad, kad je umetnicki deo foruma mrtav i s obzirom da nisi ni aktivan ovde, smesna i ruzna u isto vreme, pogotovo na mestu de ljudi hoce u dve tri reci da odaju neku pocast Princu.

Podseca me na ono tvoje omalovazavanje onih koji slusaju babu Lauri Anderson, a u isto vreme dovodis x puta dedu na svoje koncerte.

Na kraju, svaka cast za Lonnie Macka, ali to patkometrisanje je skroz neumesno, ja i ti u 10 gajbi piva, da ce jedva dvoje od 100 znati ko je on bio, na zalost. najpribliznije bi bilo vrsta Mackovog kamiona.

Posted (edited)

Knausgor jako lepo pise o toj nelagodnosti koju osecamo pred smrcu. O, maltene, instinktivnoj potrebi da je prikijemo, ublazimo, ucinimo manje strasnom.. hvalospevima, pokrivacima, cime vec..

Interesantno mi je da Badmusic ne prepoznaje Princa. Mislim da je Princ nadahnut pankom. On definitivno izlazi iz panka isto kao i Madona, ali je za razliku od nje istinski underground umetnik, ma sta to bilo... Nalazim da je njegovo stvaralastvo po duhu i prirodi, narocito u ranoj fazi, blize Sonic Youth nego, na primer, Chaki Khan koja (bi barem trebalo da mu bude) zanrovski bliza tih 80-ih.

Elem, Prince je slican Springsteenu po tome sto mu od uspeha cesto previdimo umetnicku vrednost. On je suprotno od opskurnog. Pored punih stadiona, nacina na koji eksploatise seksualnost, onoliko naslovnica i pesama koje ne mozemo da izbegnemo na radiju, desi nam se da mu zapravo nikad stvarno ne damo sansu. Kad je seksualnost u pitanju njegov odnos prema njoj je opsesivan i mracan, cesto groteskan, slicniji Pussy Galore i Cramps nego ovim R&B dahtacicama. 

Sve to na stranu, njegovi najbolji radovi su medju najboljim u pop muzici kao takvoj. U pop muziku ubrajam i Pank naravno.

Edited by Minimoog
Posted

najpre, bio sam više nego fin, daleko finiji nego ranije prilikom ovakvih smaranja sa tobom kao predvodnikom forumske boranije, a na muzici.

ukoliko je bilo neke ogorčenosti, prepiši je tome što svaki put kad neko poznat umre, ova se tema satre od yt, svako se seti da se obesi itd.

možda da ti odrediš ko sme a ko ne sme da kači klipove kad neko poznat umre, šta misliš?

al, predvodnik forumske boranije... pa jbt, ja ne verujem da sam ovo upravo pročitala :lolol:

Posted

Jos nesto, Prince je tech-head i veliki inovator. To je ocigledno. Ali bi bilo naivno misliti da nije tradicionalista. Ona zanrovska neuhvatljivost dolazi samo od nekoga ko zna korene... Kada je najbolji, on redefinise i stvara pravce kao sto menja carape. Mogu da zamislim kako bi izgledala rasprava o muzici sa njim da je, recimo, malo manje lud. 

Posted (edited)

I Kevin Smit spominje postojanje the vaulta sa sacuvanom kompletno uradjenom muzikom, koja nije videla svetlo dana jos uvek (negde u poslednjoj trecini citave price)

https://www.youtube.com/watch?v=8LhcParuzpc

Edited by I*m with the pilots
Posted

Sam Princ je to pominjao. Na pitanje zapanjene novinarke: Vi imate još pesama, neobjavljenih? on je odgovorio: Pa, da, naravno, ja se time bavim, znate, pravim pesme. Nisam ih sve objavio. 

Posted

koliko se secam citav problem sa periodom znak je nastao zbog toga sto je on imao masu materijala koji mu vorner nije dao da objavi iz straha da ce zasititi trziste. pa je morao da ceka da iscuri ugovor. sam je pricao da je napisao kamare koje ne postize da objavi. 

Posted

Ova nepotrebna svađa(ne diskusija: baš svađa) je meni skroz simpatična - mi matori ljudi smo toliko vezani za neke muzičke momente i autore da komentare o njima doživljavamo kao najličniju uvredu. To je tako divno staromodno i nespojivo sa dvadeset prvim vekom; zato na ovaj pdf uvek vredi svratiti.

I molio bih da sačuvamo Bada na Muzici jer je posvećenik koji nam je ne jednom otkrio nove svetove; od ove sirotinje sa PPP se svakako neće leba najesti, a njegove majstore sa margina bi verovatno mogli da slušamo samo u nekom drugom životu.

Ali jebiga, Bad: ne diraj nam Princa. Ako već voliš blues gitaroše, malo se više udubi da vidiš šta je sve taj crnja mogao i umeo.

Posted

E i ti ga uprska sad, ko da je u pitanju generacijski jaz. Rdjavi je djecarac od 20 leta i za to vreme je apsorbovao sve sto valja u muzici a mi ostali u proseku imamo 70 i odrasli smo na Tom Dzonsu, Abi, Prinsu i Plavom orkestru.

Posted

Pa znaš ga...voli da pretera, ali meni to stvarno nije bitno. Meni se sviđa ekipa frikova sa pdfMuzika, volim takvo društvo. Sto puta zanimljiviji ludaci od raznih pametnica sa Foruma.

A i idem na Oblivians.

Posted (edited)

pre cca 10 god :fantom:

Izvinjavam se fanovima druga Adamsa što ću im trolovat' topika, ali moram da primetim, izazvan napušavanjima sa početka da je zapravo prilično jednostavno proceniti šta će ko od perjanica ovog foruma da napuši.

Recimo:

Bad Music: ne valja ništa što ima veći tiraž od 500 komada uz amandman da ako za bend znaju dve ulice dalje od matične garaže onda su u pitanju neke prodane pičke.

Nikola Kirić: slično kao Bad, s tim što je malo liberalniji kad su cifre u pitanju i što Ozi bendovi imaju veći popust

(blaženopočivši) Indy: ne valja ništa što ima tiraž manji od 500.000 worldwide

Zagor: ne valja ništa što nema bar 2 molska akorda po pesmi

Zabic: ne valja ništa što u postavi, menadžmentu, bližoj ili daljoj familiji ima nekog Britanca, ili ne daj bože nekog ko je posećivao tu groznu zemlju koju čine odvratno nemuzikalni likovi.

Ajvoks: ne valja ništa snimljeno posle '69-e

Hella: не ваља ништа.

E tako, nadam se da će uz ovaj kratki vodič noviji članovi foruma moći lakše da se uključe u rasprave.

Edited by Hella
Posted

Bajato skroz, niko tu vise ni ne pise.

Posted

Uostalom, kad smo već kod tamburaša, evo skupili se malo ovdi: