Jump to content

Automobili na elektricni pogon

Featured Replies

Snimak megavatnog (u piku) punjenja:

Klip sa detaljima predstavljanja megavatnog punjača, tom prilikom je predstavljen i elektromotor s 30.000 o/min:

Edited by vememah

1 hour ago, vememah said:

TqvuH7x.png

Samo se vratio na staro posle hajpa sa pobedom Trampa.

Detaljnije o novom modelu Han L:

Tesla Inc. recalled all the Cybertrucks it produced and sold in the first 15 months it’s been on the US market over a safety issue it’s having trouble resolving.

The carmaker estimates that 1% of the 46,096 pickups it’s calling back have a defect, according to a recall report filed with the US National Highway Traffic Safety Administration. Pieces of steel trim along the exterior of the Cybertruck are joined to the vehicle by an adhesive that’s “susceptible to environmental embrittlement,” the company said.

Tesla says it will foot the bill for replacing the panels with ones that meet its durability requirements. But as of March 18 — the day Tesla submitted its recall report — the company said it had not yet corrected the issue in production. The manufacturer expected to sort out the remedy on or around March 21.

“If the cant rail stainless steel panel separates from the vehicle while in drive, it could create a road hazard for following motorists and increase their risk of injury or a collision,” Tesla said. The company identified 151 warranty claims that may be related to the condition.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2025-03-20/tesla-recalls-cybertrucks-over-pieces-of-trim-coming-loose

Edited by vememah

On 19. 3. 2025. at 11:21, vememah said:

Zašto kineski proizvođači puštaju brze punjače na tržište i zašto su brzi punjači važni? Jel' u Reutersu rade tantusi ili svoje čitalaštvo smatraju zaostalima?

20 hours ago, vememah said:

21:50 what is this mirror for momenat 😂

• 2 weeks later...

imam pitanje, nije striktno vezano za EV, ali eto kao smart tehnologija, pa pitam na ovoj temi...

elem, veoma mi smeta smart mod kod brisaca, tj ne odgovara mi "osetljivost senzora" koji aktiviraju brisac, prilikom slabije kise treba mu vecnost da pokrene brisac, iako je vidljivost kroz soferku nikakva...mogu jedino da ukljucim brisac u prvu brzinu, pa da neprestano radi, sto mi opet smeta pri slaboj kisi....ili da drzim iskljucen brisac, pa da rucno aktiviram svaki put kad se dovoljno nakupi kapljica, a sto je opet smaranje....nervira me sto ne postoji onaj mod gde se aktivira brisac na svakih nekoliko sekundi...

dakle, pitanje je da li postoji ikakva mogucnost podesavanja brisaca?

On 22.3.2025. at 6:31, banecare1 said:

21:50 what is this mirror for momenat 😂

ovaj nio et9 sam video u njegoševoj kod kafića pre jedno 2 meseca, nemačke table

obično ne zastajem kod automobila ali sam ovo morao da pogledam detaljnije

očigledno su skidali panameru i odvalili su

ali taj kinez nije jeftin mislim oko 70k u nemačkoj

Vehicle sales at China’s BYD soared 58 per cent in the first quarter in a stark contrast to an expected fall in demand for Tesla’s electric vehicles, as European consumers shun Elon Musk’s brand. The Shenzhen-based group said on Tuesday that it delivered 986,098 passenger vehicles in the first quarter, of which 416,388 were pure EVs, up 39 per cent.

https://www.ft.com/content/c97bd5e4-4eaa-4850-b94c-583fa544250c

Primetih neki bilbord pre neki dan, jesu oni to sad otvorili kod nas posao? https://byd-auto.rs/

3 hours ago, Sammael said:

Primetih neki bilbord pre neki dan, jesu oni to sad otvorili kod nas posao? https://byd-auto.rs/

da, bili su na sajmu automobila u martu, kao i silni drugi novi kinezi.

potraži vlogove sa sajma na YT, ima baš dosta.

većina je odlepila na kineze

Da, cene su užasne, za te pare se ne isplati kockati se s EV infrastrukturom i nepostojećom servisnom mrežom. Msm ja ne bih imao gde to ni da punim, živim u zgradi. Jedino da ga svaki dan uveče vozim u šoping centar i plaćam parking preko noći, što bi izašlo daleko skuplje nego gorivo.