Jump to content
IGNORED

Automobili na elektricni pogon

hazard

Recommended Posts

Posted
9 minutes ago, radisa said:

Brate, meni je 100 puta vece cimanje da odem na pumpu nego da ga punim kod kuce... Imam kucu, ne zivim u stanu, parkiram auto zabodem punjac i udjem u kucu... Kakvo je to cimanje?

Ubrzanje koje imas kad das gas je mnigo dobra stvar,  fluidnist voznje na EV je mnogo bolja nego kad je SUS...

Mislim, necu da te ubedjujem, ti misli kako mislis...

Meni su 3 pumpe usput na putu do posla, jednom mesečno stanem na neku i napunim, kakvo je to cimanje :)

Razumem ja da ljudi imaju različite potrebe i načine vožnje, ali PHEV ne menja ništa značajno. U gradskoj vožnji ubrzanje uglavnom ne vredi mnogo, pošto uglavnom i bicklisti brže kreću od mene ako nisam prvi na semaforu. A na magistrali i autoputu, gde ti je bitno prilikom preticanja i obilaženja, taj EV ne znači ništa. Ok, ti imaš specifiču upotrebu, želje i  prelaziš 50% više od prosečnog vozača i verujem da ima smisla. Ali na kraju si za tih 5 godina išao na pumpu koliko i većina onih sa SUS-om, a uključivao ga da se puni koliko i većina onih sa full EV. A onaj ga kupi dalje, moraće da misli i o degradaciji baterije i servisiranju SUS-a. Ali to je problem polovnjaka

Posted

Danas probam novi Qashqai e-Power, ne spada baš skroz u ovu kategoriju EV, ali ima zanimljivo rešenje…

Svi smo videli video tipa koji puni Teslu uz pomoć generatora na benzin u gepeku… 

E pa Nissan je to ugradio u ovaj auto : termički motor služi samo da generiše struju, a auto pokreće električni motor… 🤣

• +1 1
Posted

Meni bilo (uglavnom) zanimljivo da slusam ovaj podcast

https://surovestrasti.com/e370-vanja-iz-ev-clinic-koja-je-prava-istina-o-pouzdanosti-elektricnih-automobila-i-zasto-izbjegavati-hibride/

Vanja iz EV Clinic je samozatajan i kaže da više želi promicati brand EV Clinic nego sebe, pa poštujemo njegove želje. No, radi se o vrhunskom stručnjaku za razne vrste automobila s nekim oblikom električnog pogona, s većinski međunarodnom klijentelom, te vrijedi čuti što ima za reći o njima. Razgovarali smo o tome zašto su ova vozila i dalje ponekad na lošem glasu, o stvarnim problemima koje vidi u stvakodnevnom radu, te što može preporučiti od proizvođača i vrsta automobila.

Poslušajte ako vas interesira kupnja baterijskih ili hibridnih električnih vozila!

• Hvala 1
  • Tužno 1
Posted (edited)

Tldr, bolje struja nego hibrid, Tesla kida, beži od Stelantisa i BMW, mada ni ostali Evropljani ne blistaju

Edited by Desmond Bojčinski
Posted
20 hours ago, Lezilebovich said:

No, radi se o vrhunskom stručnjaku za razne vrste automobila s nekim oblikom električnog pogona, s većinski međunarodnom klijentelom, te vrijedi čuti što ima za reći o njima.

Jel' ima bliži opis stručnjakovih kvalifikacija?

Posted
6 minutes ago, zorglub said:

Jel' ima bliži opis stručnjakovih kvalifikacija?

Ovo sam kopirao sa opisa podcasta, pojma nemam ...

Posted

U Nisu koliko hoces Tojotinih hibrida u Taksi firmama,300,400 k na satu.

Posted

Po mojoj slobodnoj proceni, u Beču bar 80% taksista vozi Tojota hibride. Ja sam mislio da imaju neke donacije od države ali to nije tačno - pričao sam sa nekim taksistima i svi mi kažu da kupuju ove automobile zbog ekonomičnosti i pouzdanosti.

Posted
2 hours ago, askeladden said:

U Nisu koliko hoces Tojotinih hibrida u Taksi firmama,300,400 k na satu.

Btw nigde kod nas nisam video toliki broj Tesla automobila u taksi službama kao u Nišu.