Yoyogi Posted Monday at 10:34 Posted Monday at 10:34 (edited) Moja Toyota (hybrid) ima bateriju, tesku 150kg. Vek baterije je 5 godina, ovo mi je peta godina. Na servisu mi pokazu dijagram da se baterija moze napuniti do max 30%. To svako ko ima mobilni telefon razume, kako mu baterija vremenom slabi. Sta je bitno. Firma kao taxi sluzba koja je vlasnik i vozila i baterija, moze sa time da prodje. Za obicnog coveka, da kupi Teslu od 60,000 dolara, ode na zamenu baterije a oni mu na toj stanici daju bateriju kao moju, 5 godina staru i 30% kapaciteta. Zato zamena baterija za minut nikada nije proradila, osim u postama, taxi, delivery, koji su vlasnici celog voznog parka pa i baterija. Edited Monday at 10:35 by Yoyogi
Shan Jan Posted Monday at 10:38 Posted Monday at 10:38 Kad krene Kina da siri svoju mrezu za EV po svetu bice fight back ko za Huawei i 5G 1
Time Crisis Posted Monday at 11:10 Posted Monday at 11:10 34 minutes ago, Yoyogi said: Moja Toyota (hybrid) ima bateriju, tesku 150kg. Vek baterije je 5 godina, ovo mi je peta godina. Na servisu mi pokazu dijagram da se baterija moze napuniti do max 30%. To svako ko ima mobilni telefon razume, kako mu baterija vremenom slabi. Sta je bitno. Firma kao taxi sluzba koja je vlasnik i vozila i baterija, moze sa time da prodje. Za obicnog coveka, da kupi Teslu od 60,000 dolara, ode na zamenu baterije a oni mu na toj stanici daju bateriju kao moju, 5 godina staru i 30% kapaciteta. Zato zamena baterija za minut nikada nije proradila, osim u postama, taxi, delivery, koji su vlasnici celog voznog parka pa i baterija. Tojota daje 10 godina garancije na bateriju Quote Every Toyota Hybrid battery is supported by a 10-year/150,000-mile limited warranty coverage, whichever comes first. 1 1
Yoyogi Posted Monday at 11:31 Posted Monday at 11:31 Toyota servis mi rekao 5 godina i onda pocne da slabi. 10 godina je verovatno da ne crkne potpuno. Bez baterije, hybrid auto ne moze da ide u rikverc. Sta bi bilo da odem u servis i da kazem "cini mi se da je baterija oslabila" pa da je menjam na svake 2 godine. Malo sutra to moze. Ko moze za bilo koju bateriju da garantuje da nece vremenom da oslabi? Ja i ne znam koliko je puna i kada preuzima pogon, to njihovi instrumenti mogu da procitaju. Ma ima da se razgooglam i da odstampam i da im turim pod nos to za 10 godina.
Time Crisis Posted Monday at 11:45 Posted Monday at 11:45 13 minutes ago, Yoyogi said: Toyota servis mi rekao 5 godina i onda pocne da slabi. 10 godina je verovatno da ne crkne potpuno. Bez baterije, hybrid auto ne moze da ide u rikverc. Sta bi bilo da odem u servis i da kazem "cini mi se da je baterija oslabila" pa da je menjam na svake 2 godine. Malo sutra to moze. Ko moze za bilo koju bateriju da garantuje da nece vremenom da oslabi? Ja i ne znam koliko je puna i kada preuzima pogon, to njihovi instrumenti mogu da procitaju. Ma ima da se razgooglam i da odstampam i da im turim pod nos to za 10 godina. Jbt jel imaš ili nemaš garanciju? Ako imaš onda piše do koliko kilometara, do koliko kapaciteta baterije, jednom godišnje se ide u servis na proveru itd. Ako nemaš, onda sam si se zajebao
radisa Posted Monday at 11:49 Posted Monday at 11:49 Just now, Time Crisis said: Jbt jel imaš ili nemaš garanciju? Ako imaš onda piše do koliko kilometara, do koliko kapaciteta baterije, jednom godišnje se ide u servis na proveru itd. Ako nemaš, onda sam si se zajebao Ja idem 2 puta godisnje(jbg, vozim 30k godišnje :( ), svaki put sam dobio papir, na kom izmedju ostalog pise i o kapacitetu baterije... Kada sam prodavao prethodni posle 5 godina, bio je na 89%, sto, uzavsi u obzir da se efektivno koristi sam 80% kapaciteta, nije lose... Ovaj sad je na 99% posle godinu dana... Garancija 10 godina, naravno... 1 2
Yoyogi Posted Monday at 11:51 Posted Monday at 11:51 Imam garanciju, bila je 2 godine, doplatio sam za jos 3, poslednja godina mi istice u julu 2025. i pre 6 meseci su mi na servisu rekli da posle 5 godina treba da zamenim bateriju (o svom trosku), vrednost polovnog auta pada ako baterija nije zamenjena mada i ne znam ni gde je niti sam ikada osetio ista od nje. Istina, sa 40 litara benzina auto po gradu predje 1,200km. Na auto putu, nema razlike, baterija se angazuje za brzine ispod 30km/h, bas za grad.
radisa Posted Monday at 11:53 Posted Monday at 11:53 1 minute ago, Yoyogi said: Imam garanciju, bila je 2 godine, doplatio sam za jos 3, poslednja godina mi istice u julu 2025. i pre 6 meseci su mi na servisu rekli da posle 5 godina treba da zamenim bateriju (o svom trosku), vrednost polovnog auta pada ako baterija nije zamenjena mada i ne znam ni gde je niti sam ikada osetio ista od nje. Istina, sa 40 litara benzina auto po gradu predje 1,200km. Na auto putu, nema razlike, baterija se angazuje za brzine ispod 30km/h, bas za grad. Sta ti vozis? Jel imas uticnicu ili se puni tokom voznje?
Yoyogi Posted Monday at 11:57 Posted Monday at 11:57 Toyota Corolla Touring, nema uticnice, puni se u voznji.
radisa Posted Monday at 12:06 Posted Monday at 12:06 6 minutes ago, Yoyogi said: Toyota Corolla Touring, nema uticnice, puni se u voznji. To je samo da spušta u gradskoj vožnji potrošnju, to nije pravi hibrid (PHEV) koji ima utičnicu i koji može da ide (kod Toyote) 70km+ na baetriju, može do 150 km/h da ide na bateriju (ali je sisa ko lud)... Zar ti nisi vozio Landcrusera, ranije?
Time Crisis Posted Monday at 12:07 Posted Monday at 12:07 (edited) Ako ti baterija stvarno crkava posle nepunih 5 godina, onda nešto ozbiljno nije u redu, ljudi voze Priuse od 10 ili 15 godina i nisu na 30% kapaciteta. Tj. nadam se da pričamo ovde o pogonskoj bateriji, a ne o akumulatoru Edited Monday at 12:07 by Time Crisis
Yoyogi Posted Monday at 12:09 Posted Monday at 12:09 Jesam, LandCruiser Series 200. Bio je preskup (20L na 100km), kategorisan kao kamion (tezi od 2 tone) i obavezan tehnicki pregled svake godine. Otisao je kada sam poceo da radim od kuce (2013) pa ga mesecima nisam ni pomerao sa parkinga.
Yoyogi Posted Monday at 12:12 Posted Monday at 12:12 2 minutes ago, Time Crisis said: Ako ti baterija stvarno crkava posle nepunih 5 godina, onda nešto ozbiljno nije u redu, ljudi voze Priuse od 10 ili 15 godina i nisu na 30% kapaciteta. Tj. nadam se da pričamo ovde o pogonskoj bateriji, a ne o akumulatoru Imao sam Prius Alpha (7 sedista) pre ove Corolle, 6 godina, nikada mi niko nije rekao ista za bateriju. Taj auto je otisao pod racun za Corollu. Nijedan auto nije bio PHEV, samo "hybrid".
Yoyogi Posted Monday at 12:28 Posted Monday at 12:28 Ma vidi ovo. Elektricna kola ubrzaju od nula do 100km/h za 3-4 sekunde. Pa to je projektil, neko da pomesa gas i kocnicu (starcima se to desava) i eto katastrofe. Fica, Zastava 750, je od 0-100km/h ubrzavao za 48 sekundi (ili za 64 sekunde, ne mogu da se setim). Neko mi je pokazao klip, Teslu, starac ga uparkirava, zaleti se u kucu (njegovu), rasturi velike prozore/vrata, pa se vrati unazad, razbije jos nekoliko parkiranih kola. Vidim posle, na "The Register" dot co.uk da je Elon Musk licno zvao Zucka (FaceBook) da taj klip obrise. Da li je bio fake ili nije ali sasvim moguce da se tako nesto moglo da desi.
Venom Posted Monday at 12:31 Posted Monday at 12:31 Od 0-100 za 3 sekunde i još se tako malo kvare i baterija traje 15 godina? Kakve mamojebne mašine, daj pet komada.
Recommended Posts