Jump to content
IGNORED

stednja

nexus13

Recommended Posts

Posted

To je ono zbog čega i napolju ništa ne funkcioniše - niko nikome ne veruje, jer nema transparentnosti, ne zna se ko je solventan ko nije, države garantuju nešto, ne znaju ni same šta,... I tako. Idem da nabavim nešto protiv sitnih glodara :D

Posted
Mađarska forinta izgubila u poslednjih mesec dana između 20 i 30% u odnosu na franak, evro, dolar... Čisto kao podsetnik, za one koji bi da štede u dinarima ;)
Dok s druge strane Euro pada u odnosu na dolar. Takodje ne mislim da smo mi bas u istoj situaciji kao i Madjarska.
Posted
Dok s druge strane Euro pada u odnosu na dolar. Takodje ne mislim da smo mi bas u istoj situaciji kao i Madjarska.
Pa i nismo. Njima je ECB dala pet milijardi evra, nama neće.
Posted

I sta bi to sa Metals bankom? Vanredne mere?

Posted
I sta bi to sa Metals bankom? Vanredne mere?
Vanredne mere prvo, a posle će pokušati da je uvale kome god... Samo da je uvale...Inače, banka je poslovala očajno, ulagali su u nekretnine, zidali poslovne zgrade, umesto da se bave bankarskim poslovima... Nije ni čudo što su ovako završili...
Posted

Ovako su poslovali zbog cika Ananija. Hvala bogu da je i njemu neko stao na kraj. Radisa sto je napisao je ono blizu istine i po pricama sto sam ja cuo za Metals i Meridian

Posted

Kakve veze Meridian bank iz Amerike ima sa nasom? Zar nasa Meridian Banka nije bila domaca banka pod tim imenom koju je onda kupio Credit Agricole (zato i ono "CA" iznad na logou)?

Posted

Naravno da nema nikakve veze, i mi bankari možemo da se našalimo ;)

Posted

posto je ostalo jos 2 dana do kraja nedelje stednje, ko od pouzdanih ima najjace kamate na 3 meseca? nisam siguran da je safe ici na duzi rok. agrobanka ima 8% na 3m. kakvi su oni?

Posted

U ERSTE do 5 'iljada 7%, iznad 5 - 8%.

Posted
U ERSTE do 5 'iljada 7%, iznad 5 - 8%.
na koliko?
Posted

Po obicaju Grci se najvise ispruze za nedelju stednje...

Vojvođanska banka, članica NBG grupe, u promotivnom periodu obračunava stimulativnu kamatnu stopu za štednju građana u evrima. 

Stimulativna efektivna kamatna stopa iznosi 9,75% godišnje (NKS do 9,75%) za iznose već od 1.000 evra. Ponuda važi u promo periodu za sve nove uloge oročene na 3 meseca.

Eurobank EFG još jednom potvrđuje reputaciju banke „vodećeg izbora“ za štednju, nudeći kamatne stope do 9,5% za štedne uloge oročene na 4 i 6 meseci.
Efektivna kamatna stopa od 9,5 odsto važi za iznose preko 1,000 evra i ne podleže promenama pre dospeća štednog uloga, bez obzira na tržišne prilike. 

Primeri za oročenje od 1.000 i 10.000 evra:

Oročeni iznos u € EKS	NKS	Period oročenja	BRUTO kamata u €
1.000 	9,5% 	9,13%	6 meseci	45,65 evra
10.000 	9,5% 	9,13%	6 meseci	456,50 evra

U susret Mesecu štednje,Eurobank EFG takođe nudi i veoma atraktivne kamate na štednju po viđenju, po kamatnoj stopi od čak 7,5% za štedne račune u evrima. Ovaj vid štednje omogućava klijentima da raspolažu svojim novcem u svakom trenutku.

A tu je i ona Opportunity banka, mada se oni frljaju brojkama jer im je EKS cas 8.5% pa onda 8.85% a na kraju navodno 11.08% :blink:

Posted

a sta je sa reorocenjem (automatskim) posle ta 4 meseca? ista stopa ili niza?