Jump to content
IGNORED

Politika

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted

O, pa da. Žrtve koje nam se obraćaju sa čela najmoćnijeg državnog lista i uz blagoslov najmoćnijeg čoveka u državi. Napadaju ih Žene u crnom i tzv. Druga Srbija :cry:

Posted

Pa da. Na tome počiva njeno ispovedništvo. Ima tu podsvesnog koliko hoćeš.

Који дан касније Милош Васић је на новосадском сајту Аутономија, под насловом „Објављотина Иштвана Каића”, објавио сопствену „објављотину”, гарнирану изразима и допуњену коментарима читалаца које „Политика” као породични лист не може да штампа.

Но ево шта је Васић ове недеље имао да каже о Каићу и његовом тексту у „Политици”: „свињарија, глупост, гадост, пакост и пасјалук”, „полуписмен, конфузан и досадан до бола”, „ниска, пакосна, глупа, клеветничка и полуписмена објављотина”, „пакосник, свађалица, страсни човекомрзац”. И, коначно, „неслана будала”.

Posted (edited)

Ali ta odvratna malograđanska fascinacija "pristojnim izražavanjem"... užas. A u komentarima se ljudi primaju - nije lepo to Vasić piše tako vulgarno...

Edited by Turnbull
Posted

Ali ta koalicija Ljija-Pera, jebote. Neverovatno.

Jedino cime se moze objasniti su pare.

Ljilja, kada se analizira, je bila sa satro "stavom" i uz Voju kada je ovaj bio vlast. No za razliku od Antonica i Vukadinovica koji su tu poziciju zadrzali i kada su isutirani sa pozicija moci, i sada su u budzaku, Ljilja nije casila casa da se Andjelkovicem i Vidvdancima prisljamci novom gazdi imajuci obraza da drzi licemeno nacionalni diskurs.

Pera, well, tu su ambicije manje. Nema moci, samo para.

Posted (edited)

Poenta je da je najjači napad iz pozicije žrtve.

O, pa da. Žrtve koje nam se obraćaju sa čela najmoćnijeg državnog lista i uz blagoslov najmoćnijeg čoveka u državi. Napadaju ih Žene u crnom i tzv. Druga Srbija :cry:

+1

prakticno su sem vremena i pescanika, svi ostali mediji slicni i postaje tesno, nije dovoljno samo biti na novoj "i ja sam za evropu, ali" liniji, vec se ovi koji su stalno bili za evropu moraju za nesto optuziti, ili da prihvataju istu bezrezervno ili da nisu iskreni jer eto ne postuju evropske vrednosti (sloboda govora, sloboda misljenja). pa je izmisljanje napada idealan metod, zrtva+publicitet. pri cemu su te jadne zrtve postale tema iznosenjem raznih alternativnih teorija o dramaticnim ubistvima. a ljudi koji brane zvanicne sudske odluke su po njima nasilnici i kukavice™.   :isuse:

Edited by Takeshi
Posted (edited)

Ljiljina pozicija je licemerna i neodrživa do bola. Kadgod se pojavi nekakav polemički ton, ona spočitava pokušaj cenzure, pravljenje spiskova™, Onda sledi citiranje američkih očeva osnivača, Frenklina, Tokvila, odluka Vrhovnog suda. . Kada Ištvan napiše retko bljutav tekst, to je intelektualna provokacija i smeo novinarski poduhvat koji nije po volji moćnika. A kada zasluženo dobije po labrnji (verbalno) - onda je to obračun sa različitim mišljenjem. 

Kao da Vasićev tekst ne uživa iste standarde zaštite prava na slobodno mišljenje i slobodno izražavanje mišljenja koje pripada Ištvanu.

Naravno, nigde je nema da stane u odbranu slobodne misli kada krene cenzura preko interneta, direktno iz nacionalne televizije i pripadajućih firmi. Ili kada se uklanjaju tekstovi sa portala, menjaju naslovi koji nisu po volji novog premijera.

Pre dve godine je USAID program IREX napravio kraći film koji opisuje stanje u medijima tokom devedesetih i borbu za slobodu izražavanja i izveštavanja. Jedna od sagovornica je i Ljilja koja kaže, parafraziram: Tokom devedesetih, postojali su oni, koji su služili režimu, koji su se potpuno oglušili o sve novinarske standarde, i mi koji smo bili sa druge strane, koji smo se borili za slobodu štampe.

Sve ovo što Ljilja danas radi, radi sa pozicije predsednice udruženja čiji je gensek Nino Brajović Kada joj se prebaci sramna novinarska prošlost najbližeg saradnika, odmah krene knee jerk reakcija s početka - aaaaa cenzura, aaaaaa spiskovi, aaaaaa.

Edited by pacey defender
Posted

Pejsi - odličan post. Dobro si uočio i tu fascinaciju Amerkincima, evo u poslednjem Oliver Vendel Holms koji brani slobodu govora. Pa jebote, jel ti stvarno treba Vendel Holms da braniš Kaića? Ko je njemu pa uopšte sporio ustavno pravo na slodu govora? Samo su mu napljuvali tekst, praktikujući sopstvenu slobodu govora i kritike. Dakle potpun promašaj.

A nešto se mislim za Ljilju i Peru. Zar ih ne spaja još nešto osim para, tj - ogromna lična pizma na slične ljude i pravednički bes koji im je potpuno pomutio vid i razum. Podržaće i Vučića ako je to uslov da se konačno osvete onima na koje su besni - Đilasu (PL), tzv Drugoj Srbiji i Gordani Suši (Lj S) itd. Konačno, zar nije tu negde i Ištvn Kaić koji od kad ja za znam za njega isteruje sasvim lične pizme ne one koje smatra odgovornim što ga nisu priznali za velikog filozofa (setite se one ludačke opsesije Dejanom Ilićem o kome je napisao bar deset tekstova u stilu ovog sada o Prpi).

Posted

Јел' овај неки фурунаш? Пази коментар (тј како цитира Смешковићку):

ono parče slobine teritorije koje danas štitimo ovde, u Politici.

Posted
Зоран Ћирјаковић  

Стотине хиљада незапослених младих људи у Србији животари „на леру” – многи бољу будућност везују за кладионице а садашњост улепшавају џоинтом. Мама или бака им скува ручак, а обично се некако нађе за пиво и цигаре. Свако смањивање пензија и плата у јавном сектору угрозило би и њихову невеселу рачуницу. Зато чак и ови огорчени људи којима је украдена будућност углавном представљају непријатеље промена.

Поврх свега, иако је неолиберализам постао свеприсутан и глобалан, он није ни универзалан ни културално неутралан. Штавише, његова логика је у супротности с културним обрасцем који обликује поглед на свет и вредносни систем грађана Србије. Неолиберализам је индивидуалистичка идеологија, а ми живимо у једном од најколективистичкијих друштава у Европи. Зато он овде делује неприродно и страно – противљење ће бити јаче него у многим другим земљама.

Много је оних који прижељкују још једно историјско не. Али Александар Вучић је изгледа решио да изневери пркосну традицију коју су поштовали генерал Боривоје Мирковић, Јосип Броз и Слободан Милошевић. Чак и ако успе да оствари овај наум, остаје питање – да ли ће му Србија опростити историјско да?

Posted
Али Александар Вучић је изгледа решио

Opet potpuno pogrešne premise.

Posted
Борислав Пекић рекао је да реалсоцијализам представља „покушај превентивног бекства идеје од властитих историјских последица”. Али реалкапитализам није производ слабости и потребе да буду прикривени фатални недостаци у идеолошкој матрици, већ логике хегемоније која спаја принуду и добровољно потчињавање. Зато неолиберализам не оставља простор за алтернативу. Не треба се надати неком новом Кардељу. Самоуправни капитализам није могућ.

:huh:

jesam li ja glup što ovo nikako ne mogu da procesuiram?!

Posted

Ne, ne, meni ovaj tekst nepogrešivo ukazuje da AV jeste rešio. Ćirjaković koji je do juče vrteo neki pečatovski anti-globalizam, sad konstatuje kako neoiberalizam nema alternativu, i kako mu se suprotstavljaju samo zli kolektivisti i paraziti koji žive na maminoj kutlači, a zapravo na račun nanny state.

Posted

:huh:

jesam li ja glup što ovo nikako ne mogu da procesuiram?!

Ni ja, ali razumem naravoučenije. Pokornu glavu sablja ne seče. Neoliberalizam nema alternativu. A neloiberalizmu je ime, naaravno, Aleksandar Vučić.