yolo Posted November 26, 2014 Author Share Posted November 26, 2014 ubacio sam je u spojler, za slabije nervima, malji deca i ostale pratece pojave. joj sad mi se prijela somovina, majku mu... Link to comment
Прслин Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 Дајем годину дана форе док се на сплавовима не појаве први рецепти за спремање црва. Link to comment
gospa buba Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 (edited) ubacio sam je u spojler, za slabije nervima, malji deca i ostale pratece pojave. joj sad mi se prijela somovina, majku mu... nene, nije mi bila strashna slika, pokushavala sam da provalim u shta si je umotao i chime posuo, kao, jebote, daj vishe ovaj shta radi sa jelom sad mi se vishe ne jede nishta, shto je dobro ps. znash da ja pizdim na ove moderne kuvare shto peku aparatom za zavarivanje pa hlade u technom azotu, pa pomislila evo ga i ovaj, nemoj sad i ti matereti <_< Edited November 26, 2014 by gospa buba Link to comment
Frile Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 Morska riba što se prodaje u supermarketima u Beogradu, u stiroporu zasuta ledom - da li ona u nekom trenutku prolazi kroz to zamrzavanje na -20, da li je bezbedna od Anisakisa? Ili svo vreme od ulova "sveža" stoji u stiroporu sa ledom? Link to comment
aram Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 to je to pitanje. a posto odgovor ne znam, biram da susi jedem u restoranu. Link to comment
Guest Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 Morska riba što se prodaje u supermarketima u Beogradu, u stiroporu zasuta ledom - da li ona u nekom trenutku prolazi kroz to zamrzavanje na -20, da li je bezbedna od Anisakisa? Ili svo vreme od ulova "sveža" stoji u stiroporu sa ledom? pa zar ne zvuci neverovatno da je riba uopste transportovana u nekim gajbicama s ledom? sigurno i svaki super ima industrijski friz, inace bi vec bili zombi nation odavno. Link to comment
Frile Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 Ne znam, potpuni sam duduk po tom pitanju. Nemam nikakvu sliku da li morska riba (brancin, orada i slično) koja se prodaje kao "sveža" transportuje zamrznuta, da li je je zaista do pre dva dana plivala u moru... Link to comment
Venom Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 Presela mi sva sveza riba koju sam kupovao letos na moru :). Procitah sad na wikipediji da je u Holandiji obavezno zamrzavanje i da je time resen problem. Sad ne znam kakva je situacija u ostalim zemljama. Link to comment
Čutura Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 pa zar ne zvuci neverovatno da je riba uopste transportovana u nekim gajbicama s ledom? sigurno i svaki super ima industrijski friz, inace bi vec bili zombi nation odavno. sveza morska riba koja se uvozi ovde stize u stiriporu sa ledom, 100%, dal se kasnije u marketima smrzava ne znam, al sumnjam.. Link to comment
yolo Posted November 26, 2014 Author Share Posted November 26, 2014 e a sta vam znaci ta prica da kucni zamrzivaci ne idu preko -18. na mom displej pokazuje -20, hocete da kazete da me laze? Link to comment
Frile Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 sveza morska riba koja se uvozi ovde stize u stiriporu sa ledom, 100%, dal se kasnije u marketima smrzava ne znam, al sumnjam.. hvala, to sam i mislio ali me ova diskusija bacila u zbunj ne treba mi za suši nego za ceviche. sad vidim po netu da zbog anisakisa neki odstupaju od originalnog recepta i prave ga od zamrznute ribe Link to comment
yolo Posted November 26, 2014 Author Share Posted November 26, 2014 eno vam smrznuti komadi tune u tropicu, cak kosta upola manje nego sveza (oko 2200 po secanju) jedino sto to bas nije onaj ludacki kriogeni tretman tune koji japanci rade, kada je skoro trenutno smrzavaju tako da ostane skroz ocuvana boja i aroma kada se odmrzne, ova je OK ali nema tu jarku bordo lepu boju.... ako vam ne smeta onda samo napred, jeo sam je i svezu i jos sam ziv Link to comment
aram Posted November 26, 2014 Share Posted November 26, 2014 e a sta vam znaci ta prica da kucni zamrzivaci ne idu preko -18. na mom displej pokazuje -20, hocete da kazete da me laze? pa pazi, na mom stoji ovako: [∗] : min temperature = −6 °C (21 °F) [∗∗] : min temperature = −12 °C (10 °F) [∗∗∗] : min temperature = −18 °C (0 °F) [∗∗∗∗] : min temperature = −18 °C (0 °F) e sad, u uputstvu piše da on na 4* razvija za kratko vreme i -26 °C, ali to je kao za brzo zamrzavanje, a onda se stabilizuje na -18 °C. ali piše i da prava temperatura nije baš garantovana nego zavisi od spoljne temperature tako da to što piše na displeju mačku o rep itd. tako da, da, laže kurva :D navodno profi restoranski stand-alone zamrzivači idu do -40 °C Link to comment
MayDay Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Što je najluđe, ja isto najviše volim samo sa avokadom I krastavcem, pa kad sam u resto sa pokretnom trakom uvek grabim samo te najjeftinije. Osećam da konobari misle da sam stipsa. Nevezano za suši, majka i ja sutra idemo na Sajam hrane i pića da nabavimo pirotskog sira i peglanih kobasica, kao i slaninicu od mangulice. Link to comment
Tihajeza Posted November 30, 2014 Share Posted November 30, 2014 gde može da se kupi želatin od goveđe hrskavice? po radnjama, onaj iz kesica, je uvek svinjski. sa tapatoka Link to comment
Recommended Posts