Jump to content
IGNORED

Razna prakticna pitanja

yolo

Recommended Posts

koje kuvarske knjige imate na gajbi? imate li neke?

gledam da uzmem neke da se zezamo malo, ali mi osim ramseyevih i jamievih ništa ne izgleda interesantnije za sada.

gledao sam malo i top selling na amazonu, ali tamo je slično

Edited by Ravanelli

ja imam milijun, i sve su na engleskom, osim steve karapandze kog sam dobila za rodjis. sta god je bilo jeftino u ipeesu, jesmo tamo bese kupovali knjiga na engleskom?!, imalo lepe slike i izgledalo po mom ukusu, kupila sam. slabo sam sta kuvala iz njih, poneki recept. volim da ih listam kad sam gladna.

ovu cu jednom kupiti, ne znam dal sam videla bolji kuvar na sprskom za slatko, to je sve sto jednoj kuci treba:

VELIKA-KNJIGA-KOLACA-Christian-Teubner-i

koje kuvarske knjige imate na gajbi? imate li neke?

gledam da uzmem neke da se zezamo malo, ali mi osim ramseyevih i jamievih ništa ne izgleda interesantnije za sada.

gledao sam malo i top selling na amazonu, ali tamo je slično

ja neam nijednu sefovsku, da znam ima i prezime kuvara, osim jedne meri beri, al ona je nebitna. kuvari su jako kupi, steta novca, kad sve imas na jutjubu, a knjige i u zalivu pirata. 

takodje, ne volim kuvare na srpskom, jer je prevod cesto dosta los. ne znam kako je s prevodima top sefova i bestselera, tipa lorejn paskal, gridi italijans, vidim izlozima da je to sad aktuelno, al ovo ostalo sto su domaci kuvari, jezik je bas los. 

inace, kuvari su kompletno passe. 

sve sto vam treba imate online. dobri portali kombinuju najbolje recepte razlicitih pametnih kuvara.

preporucujem za pocetak NYT cooking

samo na naslovnoj strani sam video dva jela koja bih odmah spremao, danijel buludov pileci tazin i persijske jagnjece butkice

http://cooking.nytimes.com

imaju fantasticno podeljene tematske sekcije po raznim kriterijumima, od geografskih, preko tradicionalnih do onih posvecenih nekim kuvarima

http://cooking.nytimes.com/collections

meni to super radi.

Edited by yolo

Dodjoh do 7 kila jako dobrog crnog (crvenog) luka po dobroj ceni. Kako da ga sacuvam na terasi na se ne ubudja, proklija, omeksa i slicno? Nemam uslove za venac (u glavicama je).

Isto pitanje vazi i za beli luk, kad vec pricamo na ovu temu.

kasnim s odgovorom. 

moje generalno iskustvo je hladno (koliko je moguce) i suvo (sto vise to bolje).

mi drzimo luk na tavanu, karton na beton, luk na njega vec prosusen i ostavimo ga nepokrivenog, u jednom sloju da sto vise struji vazduh

katkad proklija po koja glavica, ali onda se lako uoci pa je sklonimo, i do proleca nema problema sa preteranim klijanjem

onda krece sve vise i vise da bude problematican, ali tada je vec veoma toplo na tavanu i to je logicno

ali obicno ostane do sledece sezone luka/ dok ne moze svez u glavicama da se vadi

od prosle zime:

uzuVkwz.jpg

inace, kuvari su kompletno passe. 

sve sto vam treba imate online. dobri portali kombinuju najbolje recepte razlicitih pametnih kuvara.

slično htedoh napišem, al gari traži baš kuvar u knjizi