aram Posted March 15, 2014 Share Posted March 15, 2014 saltimbocca alla romana. volem i sa piletinom, al onda je urolam, sa slaninicom od spolja Link to comment
banatjanin Posted March 15, 2014 Share Posted March 15, 2014 Lepo, samo šta će ti to lišće pa, poenta kod saltimboke je upravo list žalfije. kad meso (teletina u originalu) ispadne dovoljno meko, ovo kida kako je dobro Link to comment
Indy Posted March 15, 2014 Share Posted March 15, 2014 Naravno, čak bi i one čačkalice pojeo. Link to comment
ajgor Posted March 15, 2014 Share Posted March 15, 2014 elektricni mlin za kafu? Imam dugogodišnje odlično iskustvo sa malim Bošom, mana mu je to što je skup, ali radi kao zmajko. Link to comment
ivy Posted March 16, 2014 Share Posted March 16, 2014 ja imam neki najjeftiniji,jbg al melje koliko meni treba za lan,suncokret,golicu..nisam probala bademe,ne radi bas za masnije tipa orahe al dobro.. Link to comment
*edited by mod Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 doneh iz turske neke cajeve i zacine izmedju ostalog i safran. onaj zuti u prahu za nas siromasne ne onaj crveni vlaknasti. jel ima neko recept ili ideju za sta bi mogao da ga upotrebim? Link to comment
katamaran Posted May 27, 2014 Share Posted May 27, 2014 (edited) Kakve su nase papricice po pitanju skovila? Negde sam procitao da je ovo sto mi jedemo do 15 000. U dvoristu mi raste cudoviste od 100 000- 350 000 Ako je toliko jaca od ovih feferonki sto sam stavio u muckalicu (svi oko mene kukaju na ljutinu) bolje da ovu blagovremeno spalim dok nije ona spalila mene :) Mada je i na ovim feferonkama baba koja ih je prodavala napisala "otrov" i opravdale su ime. Edited May 27, 2014 by katamaran Link to comment
paculla Posted May 27, 2014 Share Posted May 27, 2014 doneh iz turske neke cajeve i zacine izmedju ostalog i safran. onaj zuti u prahu za nas siromasne ne onaj crveni vlaknasti. jel ima neko recept ili ideju za sta bi mogao da ga upotrebim? ide super uz pirinac i piletinu, tako da ne mozes da pogresis ako ga stavis u pilav, samo nemoj da preteras, a ni da zamastis pilav (potrazi persijski pilav sa safranom). ja ga obozavam u sutlijasu, ali moras da ga skuvas u pirincu, ne samo da dodas na kraju. Link to comment
pacey defender Posted June 9, 2014 Share Posted June 9, 2014 Možda sam nekoga već pitao na nekom topiku pa se izvinjavam ako se ponavljam. Pada mi na pamet katamaran ali ne garantujem da sam kliknuo submit post. Elem, dajte par saveta od nule šta raditi sa ljutim papričicama. Voleo bih da gajim neke ultra ljute ali i neke umerenije. Koje seme kupiti, kako uzgajati, i sl? Na primer, šta od ovoga valja pazariti? http://www.kupindo.com/pretraga.php?Grupa=445&Pretraga=papri%C4%8Dice&CeleReci=0&UNaslovu=0&Prodavac=&Okrug=-1&Opstina=-1&CenaOd=&CenaDo=&submit=tra%C5%BEi Link to comment
maheem Posted June 10, 2014 Share Posted June 10, 2014 Nijesam iskusna...Poslaću ti uputstvo za gajenje na pm.Jamaican Hot Chocolate i White Bullet Habanero mi nisu uspele. Izgleda da im je trebalo više sunca... Zadovoljan sam kako napreduju African Bird's Eye, Green Jalapeno, dok je Orange Habanero biljka đene-đene.Ortaku dobro idu peruanske čokoladne, valjda im je naša klima pogodna.Pogledaj ovde šta se nudi: http://www.svetbiljaka.com/Prodaja/kat=20.htmlUglavnom kada klikneš na željeni artikal u sledećem prozoru/tabu ćeš dobiti više informacija o samoj biljciČekiraj ovog prodavca iz Subotice i njegovu ponudu. Možeš ga kontaktirati u vezi bilo kakvog saveta ili predloga, komunikativan je i spreman da pomogne:http://www.svetbiljaka.com/Prodaja/art=15753.htmlAko ima nekog iskusnog chiličara na forumu bilo bi super da podeli svoje iskustvo sa nama :) Link to comment
darling Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 pre par godina sam se zabavljala prateci ovu diskusiju. nisam mogla da verujem s koliko strasti ljudi uzgajaju ljute papricice :) eto, tu sve pise sta i kako treba da se radi u kucnim uslovima. Link to comment
boshoku Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 Zadovoljan sam kako napreduju African Bird's Eye, Green Jalapeno, dok je Orange Habanero biljka đene-đene. Ortaku dobro idu peruanske čokoladne, valjda im je naša klima pogodna. Link to comment
darling Posted June 24, 2014 Share Posted June 24, 2014 jel jeo neko riblje pastete adriatik kvin od srdele, orade i brancina s tartufima, i od tune? jesu li cemu? Link to comment
Recommended Posts