Jump to content
IGNORED

Razna prakticna pitanja

yolo

Recommended Posts

Lepo, samo šta će ti to lišće

pa, poenta kod saltimboke je upravo list žalfije. kad meso (teletina u originalu) ispadne dovoljno meko, ovo kida kako je dobro

• 1 month later...

doneh iz turske neke cajeve i zacine izmedju ostalog i safran. onaj zuti u prahu za nas siromasne ne onaj crveni vlaknasti.

jel ima neko recept ili ideju za sta bi mogao da ga upotrebim?

• 4 weeks later...

Kakve su nase papricice po pitanju skovila? Negde sam procitao da je ovo sto mi jedemo do 15 000.

U dvoristu mi raste cudoviste od 100 000- 350 000

Ako je toliko jaca od ovih feferonki sto sam stavio u muckalicu (svi oko mene kukaju na ljutinu) bolje da ovu blagovremeno spalim dok nije ona spalila mene :)

Mada je i na ovim feferonkama baba koja ih je prodavala napisala "otrov" i opravdale su ime.

Edited by katamaran

doneh iz turske neke cajeve i zacine izmedju ostalog i safran. onaj zuti u prahu za nas siromasne ne onaj crveni vlaknasti.

jel ima neko recept ili ideju za sta bi mogao da ga upotrebim?

ide super uz pirinac i piletinu, tako da ne mozes da pogresis ako ga stavis u pilav, samo nemoj da preteras, a ni da zamastis pilav (potrazi persijski pilav sa safranom). ja ga obozavam u sutlijasu, ali moras da ga skuvas u pirincu, ne samo da dodas na kraju. 

• 2 weeks later...

Možda sam nekoga već pitao na nekom topiku pa se izvinjavam ako se ponavljam. Pada mi na pamet katamaran ali ne garantujem da sam kliknuo submit post. 

Elem, dajte par saveta od nule šta raditi sa ljutim papričicama. Voleo bih da gajim neke ultra ljute ali i neke umerenije. Koje seme kupiti, kako uzgajati, i sl?

Na primer, šta od ovoga valja pazariti? http://www.kupindo.com/pretraga.php?Grupa=445&Pretraga=papri%C4%8Dice&CeleReci=0&UNaslovu=0&Prodavac=&Okrug=-1&Opstina=-1&CenaOd=&CenaDo=&submit=tra%C5%BEi 

Nijesam iskusna...Poslaću ti uputstvo za gajenje na pm.
Jamaican Hot Chocolate i White Bullet Habanero mi nisu uspele. Izgleda da im je trebalo više sunca... Zadovoljan sam kako napreduju African Bird's Eye, Green Jalapeno, dok je Orange Habanero biljka đene-đene.
Ortaku dobro idu peruanske čokoladne, valjda im je naša klima pogodna.

Pogledaj ovde šta se nudi: http://www.svetbiljaka.com/Prodaja/kat=20.html

Uglavnom kada klikneš na željeni artikal u sledećem prozoru/tabu ćeš dobiti više informacija o samoj biljci

Čekiraj ovog prodavca iz Subotice i njegovu ponudu. Možeš ga kontaktirati u vezi bilo kakvog saveta ili predloga, komunikativan je i spreman da pomogne:
http://www.svetbiljaka.com/Prodaja/art=15753.html

Ako ima nekog iskusnog chiličara na forumu bilo bi super da podeli svoje iskustvo sa nama :)

pre par godina sam se zabavljala prateci ovu diskusiju. nisam mogla da verujem s koliko strasti ljudi uzgajaju ljute papricice :)

eto, tu sve pise sta i kako treba da se radi u kucnim uslovima. 

Zadovoljan sam kako napreduju African Bird's Eye, Green Jalapeno, dok je Orange Habanero biljka đene-đene.

Ortaku dobro idu peruanske čokoladne, valjda im je naša klima pogodna.

:Hail:

• 2 weeks later...