DarkAttraktor Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 zasto je celerova so u maksiju nekad jedva tamnija od obicne soli, a nekad tamno-pepeljasto braon kao biber ? Link to comment
Tihajeza Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 kada pravim pitu od pečuraka, običnu, pečurke i luk zamotane u kore (ali i bilo koju sličnu pitu, prazilučanu ili mesnu) - kako da mi kore ne ispadnu tvrde i žilave?pečem kratko na visokoj temperaturi ili duže na manjoj?posle pečenja, uvek ih poprskam i prekrijem krpom, ali ne vredi, kora uvek krckava, a sutra tvrda.hvala. Link to comment
renne Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 A jel poprskaš sa uljem i vodom svaku koru?Sent from my GT-N7100 using Tapatalk Link to comment
Tihajeza Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 A jel poprskaš sa uljem i vodom svaku koru?Sent from my GT-N7100 using Tapatalkda. i prvu i drugu Link to comment
Аврам Гојић Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 hm. pa i pre pečenja treba premazati uljem i vodom. Link to comment
Tihajeza Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 na pre i mislim.jel bolje peći na 220 kraće ili na 180 duže? možda je u tome caka Link to comment
ordi Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 (edited) kratko na 220, posle stisas vatru i milinicaedit: i iskljuci duvaljku u rerni, samo isusuje korice Edited November 2, 2013 by orderka Link to comment
Tihajeza Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 hvala!i samo da pohvalim ovaj predmet:za kuvanje na pari.nisam ga imala, danas ga upotrebila, povrće ko duša. Link to comment
darling Posted December 12, 2013 Share Posted December 12, 2013 jel zna neko koliko ima aflatoksina u proizvodima zapis tare?jel zna neko sta se desili s mlekarom valeta iz guce, prvim i jedinom domacim proizvodjacem mocarele. gde su nestali, gde su njihovi proizvodi? Link to comment
nezvanova Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 drugari, jel moze neko da mi kaze smeju li se u london, avionom, slati teglice dzema. naime, planiram da napravim neke dzemove od dunja i suvih sljiva i posaljem prijateljici po njenom bratu i majci koji ovih dana lete, al' ne znam da li ce na njihovoj carini pustiti ovakvu posiljku... ako moze, jel' onda u rucni da stave ili moze i u kofer /dzem cu staviti u one manje teglice, od ''bakine tajne'', pa racunam da to moze na skeneru da prodje kao nekakva krema.../ Link to comment
ordi Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 niposto u rucni.kad je moja majka mogla u londru svercati lisce kiseloga kupusa, mos i ti dzemac :D Link to comment
Čutura Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 kako se na srpskom zove parce buta koje rvati zovu orah? Link to comment
Recommended Posts