Jump to content

Sladoled

Featured Replies

Realno, šuri ovaj Nuii.

• Replies 1.9k
  • Views 202.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

ma foliraža, neko kome su detinjstvo u sladolednom smislu obeležili 1 hladiša i rumenko odjednom postaje sladoledni somelije i ne jede sladoled nego đelatotm   moš mislit

• slepa živana
    slepa živana

ja kupila pre par dana kad sam se skrljala, da se častim da ne potonem u tešku potištenost, setim se da ga forumaši hvale... nije bio veliki izbor pa sam kupila neki čokolada, straćatela, nešto nešto

• banecare1
    banecare1

svidja se i meni, ali nije bilo da se kupi u kini, tako da sam pre 5-6 godina inicirao projekat da se pocne sa proizvodnjom . nasli partnera, naucili kineze da proizvode tvorog, dovukli deo opreme iz

Posted Images

koji od? probala sam mislim sa makadamijom, basic bitch koja se pravi da to nije.

Pistać

• 2 weeks later...

Jel ima neka dobra poslasticarnica u BG da ima dobar mlecni sladoled od jagode? Ovo po centru mi se cini da imaju samo sorbe, a ja to ne volim.

4 minutes ago, Kampokei said:

Jel ima neka dobra poslasticarnica u BG da ima dobar mlecni sladoled od jagode? Ovo po centru mi se cini da imaju samo sorbe, a ja to ne volim.

Mislim da ti niko ne pravi. Eventualno da pitaš u Bubamari ili Crnoj Ovci. Oni umeju da naprave ponešto novo kao specijal.

1 hour ago, Kampokei said:

Ja jedem jagodu u poslasticari Bolonja kada sam na Bulevaru, ima taj mlecni okus mada ne znam sastav.

1 hour ago, *edited by mod said:

Mislim da ti niko ne pravi. Eventualno da pitaš u Bubamari ili Crnoj Ovci. Oni umeju da naprave ponešto novo kao specijal.

Ponovo sam bio u ovci pre neki dan i pardon my French nek se nose u tri pizde materine sa cenama i što stave 20 grama sladoleda u onu čašicu veličine za rakiju i naplate to 280 dinara.

Govna kakvih nema (sladoled svaka čast).

1 hour ago, Mil@n said:

Ponovo sam bio u ovci pre neki dan i pardon my French nek se nose u tri pizde materine sa cenama i što stave 20 grama sladoleda u onu čašicu veličine za rakiju i naplate to 280 dinara.

Govna kakvih nema (sladoled svaka čast).

a sto hejt samo za crnu ovcu? cene su slicne u svim tim artisanskim radnjama tipa luff i co.

59 minutes ago, nenad said:

a sto hejt samo za crnu ovcu? cene su slicne u svim tim artisanskim radnjama tipa luff i co.

Zato što sam samo tamo jeo od tih fensi brendova.

44 minutes ago, Mil@n said:

Zato što sam samo tamo jeo od tih fensi brendova.

frust je razumljiv jer je kao i u ostatku ugostiteljstva u bg po sredi bahacenje sa cenama. meni npr crna ovca ima smisla samo za orah i mak, jer takav sladoled zaista ne mozes da pojedes nigde, sve ove cokolade, lesnici, vanile nisu tolko bolje od konfelcije, posebno ako ne preferiras sladoled sa manje secera.

17 minutes ago, nenad said:

frust je razumljiv jer je kao i u ostatku ugostiteljstva u bg po sredi bahacenje sa cenama. meni npr crna ovca ima smisla samo za orah i mak, jer takav sladoled zaista ne mozes da pojedes nigde, sve ove cokolade, lesnici, vanile nisu tolko bolje od konfelcije, posebno ako ne preferiras sladoled sa manje secera.

Nije u pitanju samo BG već je tako svuda, pa i u mom mestu je fucking kifla 70 dinara, iskreno me sve to izluđuje i bojkotujem šta mogu i kad god mogu.

U Crnoj Ovci mi je stvarno vrhunsko manje više sve što sam probao. Vodio sam skoro burazerove klince i jebeš sve ako mi treba 3000 din da se najedemo sladoleda dok sam po Italiji jedo po 3 masivne kugle za 4,5e od Rima do Firence. Zato i odem jednom u 2 meseca ili kad me put nanese u BG.

1 minute ago, Mil@n said:

Nije u pitanju samo BG već je tako svu

U Crnoj Ovci mi je stvarno vrhunsko manje više sve što sam probao.

Jeo si u Moritzu rolleyes

Gde se to jede vrhunski sladoled u CG, ozbiljno pitam?

Za Kotor znam da je ponuda sladoleda na skoro svim mestima iz onih hotelskih pakovanja i tako je bilo godinama.

Moritz je to uočio kao priliku i u starom gradu sada imaju tri lokala (u Porto Montenegru u Tivtu su prisutni godinama).

Novost za mene u Kotoru je Marrshalls Gelato, što je izgleda neki brend prisutan u Sarajevu, Podgorici, itd.. Liči na Ovcu, Luff i slične koncepte poznate ovde, aki nisam stigao da probam

Edited by Ras

15 hours ago, Kampokei said:

Hm, probaj naći Ice Dream, oni su u okviru Big/Aviv, u Pančevu ih jako koristim, čitao sam negde da ih ima i po BG, a video sam, isto negde, ali se ne sećam gde tačno, da neko prodaje njihov sladoled, ako se setim dopišem, Znam par suvlasnika iz prolaza i jesu navukli svojevremeno dobru robu iz italije.

Imaju svašta i imaju tipa jedne nedelje nešto pa malo zamene i promene, probaju, menjaju recepte, ne uvek na bolje, ali...

Mak i bela čokolada ove godine početo, jako dobro.

Jagoda nije loša (njije sorbe).

Ananas, đumbir, nana - kad utrefe sa više đumbira odličan, kada je više ananasa, onako.

Kruška - joj, preslatko, ali kida, kad ima.

Cimet rolnice - fino, retko ima doduše.

Pistać na vodi je odličan. Ima još i običan i neki dubai, ali ovaj je najfiniji.

Ima i dosta drugih ukusa koji ne impresioniraju... e da, mango sorbe, jak, sladak, ali osvežava i prija.

Mislim da su cene tako 200-250-280 - "obični" vs "premium", ali su devojke lake ruke i široke duše, dve kugle puna čaša, pa ti ne bude žao.

Samo da pohvalim orah u Crnoj Ovci, pun ukus, kremast, nije presladak, ne topi se suviše brzo. Izvanredan.

Kafa-susam isto jako lep, mada ne znam koja je uloga susama tu, ne bih ga primetila da nije bio u nazivu.

Cene ne bih komentarisala.

u fkng Vrdniku je sladoled kugla 180din