prima Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 i tako idem ja ulicom kad ono hop " STREET ART LOVES YOU" -> smeshak na licu ..U poslednje 3,4 godine primetna je najezda raznih stikera/stensila na svakom koraku. Na pocetku smo slikali najnoviji otkriveni i sherovali preko neta, a sada postoje chitave flickr galerije radova koji su vec uveliko poznati, precrtani, promenjeni, ili ih vise nema.TKV-ica me definitivno pomera svaki put, njen rad prosto obozavam. I E++ su super.Sta mislite o ovom vidu umetnosti? Jel imate svoj omiljeni grafit? Ima li stensilasha medju vama? :)Da je mocno sredstvo oglasavanja/komunikacije shvatili su u proteklih godinu dana i razni bendovi/ngo-ovi ciji su radovi osvanuli u raznim krajevima grada.. A na ovogodisnjem BELEF-u eminentni street art umetnici su javno izveli iscrtavanje panoa na Trgu Nikole Pasica. Ipak, pored dobre ideje i crteza mesto na kojem je postavljen ima presudnu ulogu tako da cini mi se panoi i galerijsko prikazivanje stensila ne piju vodu. intervju:street art gerilafilm jasmine tesanovic
fella Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 khm...pet dana i bez reakcije...cccstensilanje je jedna od boljih stvari koje su se desile u beogradu poslednjih godina gledano estetski ali i aktivistickiprvo, tu je i svima dostupan, - tera te da reagujes, iako mozda nisi razmisljao o tome- po pravilu utice pozitivno na izgled javnog prostora- pri tom si u ilegali :D devojke /i momci/ hvala vam :) Jel imate svoj omiljeni grafit?"legndarni - kad ja tamo a ono medjutim"i "znacaj rejva u zemlji pod sankcijama"no dobro za te sam grafite generacijski vezan :)
slepa živana Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 jedan tekst o tome...i jedan od poslednjih koji mi se dopao...
slepa živana Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 jedan omiljeni iz domena pisane reči...ni zvezdinim navijačima ne nedostaje duha
hoffnung Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 da li neko hoće da mi obriše prethodni post. menjao sam ove fotke na flickr-u pa se izbrisala putanja.
kgmr Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 pitanje> znate li neke koji rade grafite, i koliko bi naplatili svoju uslugu?
esdy_11192 Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 pitanje> znate li neke koji rade grafite, i koliko bi naplatili svoju uslugu?Aha, dva odlična "crtača".. Javi šta treba (na PP recimo), pa ću da im prosledim... Jedan od njih dvojice je čak i crtao komercijalno (kafiće, klubove itd).. Mada su obojica odlični..
prima Posted October 7, 2008 Author Posted October 7, 2008 znam crtaca ako jos uvek treba..jos malo streetarta iz montreala:]
prima Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 malo je tamnija - hol ispred kabineta likovnih umetnosti na AF u beograduuveli stensile u nastavni program pre godinu,dve:)
fella Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 (edited) a 352?relativno skoro su pocheli da radea danas ih ima na sve stranei dopada mi se kako se igraju :)cijenim da je u pitanju neka grupa Edited November 4, 2008 by fella
Alphons Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 "znacaj rejva u zemlji pod sankcijama"koliko je meni vremena trebalo da rave procitam kao rejv uhse vama vide fotke?? yup
fella Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 koliko je meni vremena trebalo da rave procitam kao rejv
prima Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 hahah i meni isto. iako sam mozda bas te veceri bila na rejvu ; )stritart na tejtu....
Recommended Posts