Jump to content

Featured Replies

...i da ne zaboravimo 1948: Achille GAGGIA milanski barmen stavlja u pogon prvu pravu masinu za eXpresso!A sad malo ja :)posle experimentisanja sa svakakvim masinama i svakakvim kafama (izuzetak su sve te na rastvaranje - uz svo duzno postovanje ljubiteljima meni je to jako neukusno i nadasve nepotrebno) nije stavr u masini i nacinu pripreme toliko, koliko u KAFI!!!! (otkrila sam Ameriku :D)Kvalitetno zrno, pazljivo, dobro i SVEZE torifikovano daje divnu kafu. Kafa ne bi trebaloo da stoji otvorena duze od 7 dana, zatvorena ne duze od par meseci (pod uslovom da je dobro zatvorena i da se cuva na hladnom)Kupujte sveze przenu kafu u malim kolicinama, drzite je u frizideru i pripremite na nacin koji se vama svidja!
Je l' espreso postaje sam eXpresso nakon držanja u frižideru ili je potrebno neko posebno umeće?
Je l' espreso postaje sam eXpresso nakon držanja u frižideru ili je potrebno neko posebno ume?e?
da izvinEsh : ko me ter'o da se kurchim da znam francuski :D eXpresso se pise na francuskom : EXPRESSO greska/lapsus = eto, svi naucismo nesto novo :D

volem kafu, mnogotursku i espresone stavljam ništaa volem i neke zezalice tipa kapućino, latte machiatto i tako to, mada to i ne doživljavam kao kafu

Uff.. kud ne vido ovaj topic ranije.Ne baš u hektolitrima i nije baš da se nalivam, ali volim da uživam u kafi-kafama. Turska isključivo bez šećeraEspresso sa ili bez mleka plus mucho šećeraReđe - Nes bez mleka sa šećerom.. ili pak nes, mleko und nesquick umesto shećeraDouble dutch mi je omiljeni 'kafasti napitak' kako zovem moke, latte i td. Sve volim da probam... ali sama najčešće spremam tursku i espresso... iskopala staru espresso džezvu epresso-espresso.jpg i mnogo se lepo slažemo :)

Turska isključivo bez šećera
Uh... Probala jednom bez šećera i umal umrla nisam. Ne mogu pa to ti je. Tako da tursku konzumiram isključivo sas šećerom. Umoljavam da mi ljubitelji gorke turske na skoče za vrat zbog ovoga. Zavaljujem.
Ređe - Nes bez mleka sa šećerom.. ili pak nes, mleko und nesquick umesto shećeraDouble dutch mi je omiljeni 'kafasti napitak' kako zovem moke, latte i td.
Ja bih potpisala ovo za double dutch. Njami. A nes sa mlekom i šećerom ili nesquick-om umesto šećera (ja mislila da samo ja ovo praktikujem). :)I da dodam da nas ima još ludih koji imamo posebne šolje za kafe (nes, turska), čajeve i (o bože blama) jogurt. aV1j1UBS.gif
Dekokt pulveriziranog pecenog semena nekoliko vrsta iz roda Coffea. Mislim, naucno. :rolleyes: Nenaucno, nisam imao opciju za kafu kakvu pijem u tvom polu, pa sam nabo filter. Kafu pravim s ovim na slici, engl. plunger, srpski ne znam kako (po ukusu je slicna turskoj, ali bez soca i mutljaga).coffee-plunger-new.jpg
Ovo je french press, nije losa stvar.Back to subject: turska, strejt, moze i bez cigarete, ali najbolje sa njom.

OK, znaci plunger se kaze na srpskom french press. Da znam. ;)

ksfa.jpgWake up kit. View is optional ali pozaljen.
ksfa.jpgWake up kit. View is optional ali pozaljen.
"Coca-Cola, Marlboro, suzuki...diskoteke, gitara,buzukiTo je zivot, to nije reklama..." :P :P :P :P

Nemoj tako, covek vozi Harlija :D

Bolje da ne pisem ovo. :unsure: Jacobs Gold, sa vrlo malo mleka i bez secera. Secer stavljam samo u espresso, mleko u zavisnosti od raspolozenja (citaj: broja prethodno popijenih kafa). Nekad uzivao u crnoj, duplo pecenoj i rucno samlevenoj, bez igde icega osim solje oko nje (standardne velicine da bi bila jaca) ali mi je stomak jednog dana rekao - niks gazda - te od tada samo tuzno uzdisem kad odem da posetim kevu i osetim Onaj Miris. Tja.

dok sam duvanio, pio sam kahvu kako bog zapoveda - crnu, jaku i bez secera, u solji od 3dl, uz barem 3 cigarete. od kako sam prestao da duvanim, svakodnevno pijem ove kafe za metroseksualce. turska u onim kolicinama mi sad lici na blato. ipak, turska u manjim kolicinama, ume da mi prija s vremena na vreme.

dok sam duvanio, pio sam kahvu kako bog zapoveda - crnu, jaku i bez secera, u solji od 3dl, uz barem 3 cigarete. od kako sam prestao da duvanim, svakodnevno pijem ove kafe za metroseksualce. turska u onim kolicinama mi sad lici na blato. ipak, turska u manjim kolicinama, ume da mi prija s vremena na vreme.
a kad sam ti ja govorio da je to blato nisi mi verovao. pijanduro:(ps. mada, realno, blato je i ova druga kava, ali ti u nju narokaju mleko i slag i zamaskiraju tu cinjenicu.

warnovacu te, fasisto :) ova fancy kafa nije blato, ne ostaje ama bas nista u salici posle nje. vise mu dodje kao ukras za astal.

Tema je definitivno krenula u pogresnom smeru. Moderatore, brisi im ovo, zajebali su se.
na transparentnom forumu, moderator je nepotreban. neka cveta tisucu cvetova.