Jump to content
IGNORED

Pescanik

Atreid

Recommended Posts

Posted (edited)

Najvise me je dojmio nastup Dubravske Stojanovic. Odlicno je skenirala onu bedastocu od svecanosti, sa sve neprepoznatljivim partizanom, srpskom i ruskom vojskom, "nasom vojskom, i tako to...Ne zelim ovde da se otvori milionita tema o nacizmu i komunizmu, ali Dubravkina linija argumentacije zaista nije odrziva. Prvo je rekla da komunizam i nacizam/fasizam nisu isti, i sa time se ja skroz slazem. Medjutim, ona tu razliku crta po tome sto za nacizam kaze da su mu zlocini inherentni, u smislu da su ucrtani u plan i program. Nacizam eksplicitno zagovara obracun sa Drugim. I onda kaze da to nije slucaj sa komunizmom, da bi samo par minuta kasnije pricala o tome da je svaka revolucija pracena obracunom sa politickim protivnicima, nekako propustivsi da primeti da je komunizam neodvojiv od revolucije (tj da to pise u planu i programu). Dubravka propusta tu nit koja otprilike ide ovako> komunizmu je inherentna revolucija, revoluciji je inherentna revolucionarna pravda, ovoj je inherentan obracun sa protivnicima revolucije, tj sa Drugim. Sta znam, postoje neuporedivo bolji nacini da se dokaze da komunizam i desni totalitarizmi nisu isti.

ministarka ekonomije Francuske je bas prosle nedelje imala press konferenciju na tu temu i potvrdila da drzava nece zabranjivati revolving kredite.iako se prica o revolving kreditima niko ne kaze da ce biti zabranjeni a onda je to i javno potvrdjeno
Hvala na komentaru. Dobro je sto sa licinog mesta imamo demanti ove Biljanine tirade. Edited by pacey defender
Posted
Slazem se i da prestane da proganja studente sa ne-beogradskim akcentom...
ovo je nazalost tacno. svakakve sam ljude na fakultetu vido, ali sem samardzica niko ovo ne radi.
Posted
Najvise me je dojmio nastup Dubravske Stojanovic. Odlicno je skenirala onu bedastocu od svecanosti, sa sve neprepoznatljivim partizanom, srpskom i ruskom vojskom, "nasom vojskom, i tako to...Ne zelim ovde da se otvori milionita tema o nacizmu i komunizmu, ali Dubravkina linija argumentacije zaista nije odrziva. Prvo je rekla da komunizam i nacizam/fasizam nisu isti, i sa time se ja skroz slazem. Medjutim, ona tu razliku crta po tome sto za nacizam kaze da su mu zlocini inherentni, u smislu da su ucrtani u plan i program. Nacizam eksplicitno zagovara obracun sa Drugim. I onda kaze da to nije slucaj sa komunizmom, da bi samo par minuta kasnije pricala o tome da je svaka revolucija pracena obracunom sa politickim protivnicima, nekako propustivsi da primeti da je komunizam neodvojiv od revolucije (tj da to pise u planu i programu). Dubravka propusta tu nit koja otprilike ide ovako> komunizmu je inherentna revolucija, revoluciji je inherentna revolucionarna pravda, ovoj je inherentan obracun sa protivnicima revolucije, tj sa Drugim. Sta znam, postoje neuporedivo bolji nacini da se dokaze da komunizam i desni totalitarizmi nisu isti.
Generalno joj je drugi deo izlaganja(bar meni) puno bolji. Gde govori o motivaciji naših vlasti za sve to.
Posted
da to nije slucaj sa komunizmom,
Ovakvo opravdavanje komunističkih zločina nad nedužnim civilima na mediju koji je dobio nacionalnu frekvenciju zahteva hitnu reakciju tužilaštva i policije, i podnošenje krivičnih prijava, protiv odgovornih na B92, kao i protiv autora Peščanika i bednice, koja je bila gost emisije.
Posted
ovo je nazalost tacno. svakakve sam ljude na fakultetu vido, ali sem samardzica niko ovo ne radi.
ne seri da je baš toliki fašista?oh, pardon, rasista..
Posted
Ne znam da li znate da Samardic sada predaje prvoj godini sociologije. Kako tu uvek ima starijih brucosa, pa sam znao da me niko nece cudno gledati odslusao sam jedno predavanje. Morao sam. Predmet je opsta istorija 19. i 20. veka, on cita sa beleski bez kojih je nemocan da prenese stvari koje, siguran sam, zna. Predavanje je bilo o terorizmu, islamizmu, fatahu, hamasu... i uspeo je jednu interesantnu, aktuelnu temu da ucini beskrajno skolski dosadnim referisanjem, gde svi usrani da im ne zapamti facu jer to uglavnom znaci izivljavanje na ispitu sem ako nemate zapadnovracarski akcenat, cute i pisu. Sta radi onim nesrecnim komunistima/anarhistima da ne pricam. Predavanja o tome kako gube vreme ispijajuci pivo dok protestuju ispred faksa umesto da vredno uce, placaju ako imaju, ako nemaju rade nesto drugo i cute.Mozda on zna svasta o Spanskoj istoriji 15.veka ili o istoriji dzeza :lol: (to bi tek voleo da vidim, ali izborni je predmet ne moze tek tako), ali je grozan kao profesor, jer cak i kada studenti shvate da nije tako opasan kao sto izgleda, tj da voli da kenja vise nego da predaje i kad se malo opuste, ne ostaje im nista u glavi. Kazu da mu je asistent zato dobar, pa kao uce na vezbama.
Posted

Sludge, imaš li inside info ko sutra gostuje u Peščaniku?

Posted

uze mi slova iz tastature :) sad bash ronjam po sajtu...

Posted
dan sam provela sa covekom (inace mi je drag kolega) koji ne zna ko je petar lukovic.posle zabezeknutosti, dobio je objasnjenje:kako bre ne znas, to ti je onaj sto govori 'ma boli me bre kurac za kosovo'
On je u svakom slucaju car. Taj tvoj dragi kolega. Mis'im - blago njemu. Propustio je Lukovica i u Dzuboksu i na ostalim frontovima (ukljucujuci i Kosovo). Nego, jel' moze neko da mi kaze odakle je Mirko Djordjevic?? I odakle mu je onaj suludi naglasak?? On sta god da prica muka mi je da slusham. Jedina osoba koju sam vishe mrzeo da slusham (opet bez veze sa temom) je bio, ako se neko seca BorisLav Borozan - davao advokatske savete kod Djoke na studiju B. Mozda je jos uvek tamo - ako nije preminuo...
Posted
Nego, jel' moze neko da mi kaze odakle je Mirko Djordjevic??
Iz Šimanovaca.
Posted
interesantno je to kao fenomen. veoma prisutno, gotovo dominantno u nastupima ove ekipe iz druge srbije©. to da je paternalizam loš samo po pitanju onih izvanekonomskih stvari. loše je kad država umesto tebe odlučuje i kada imaš lidera koji lupi rukom o sto, jer zaboga, to je paternalizam. ali kada država treba da te zaštiti od tebe samog što dižeš kredite, onda je to briga za građane, nikako paternalizam. ekonomske i političke slobode su neodvojive. mogli bi malo peščanikovci na neki ubrzaniji kurs o liberalnom shvatanju slobode, ako ga već potežu u raspravama s vremena na vreme, samo kada njima to odgovara.
Ima i bolje - kad Rusija (ili tako neka drug wanna be 'velika' sila) hoce negde da izbaci mishice onda je to mrak i tama ( sa sve referencama na Staljina i mracne godine komunizma plus KGB, Putina i tajkune i egzekucije novinara po Rusiji) dok je sasvim normalno i razumljivo isposhtovati "objektivni odnos moci i ravnotežu snaga" kad je u pitanju NATO/USofA i resto Evrope...
Medutim, zapadne zemlje su skepticno reagovale na ovaj ruski predlog zbog toga što Rusija tako pokušava da izjednaci ulogu NATO-a i Zajednice nezavisnih država Ruske federacije u garantovanju bezbednosti na evropskom kontinentu i u evroatlantskom prostoru, što jednostavno ne odgovara objektivnom odnosu moci i ravnoteži snaga u evroazijskom prostoru. Filip Ejdus, asistent na Fakultetu politickih nauka. [Pescanik. 379. EMISIJA, 16.10.2009.]
Batina uvek i svuda ima 2 kraja a "objektivni odnos moci i ravnotežu snaga" obicno zavisi od razmera (Sloba vs resto Yu, Putin/Rusija vs Gruzija i/ili Klinton/NATO vs SCG)...
Posted
Iz Šimanovaca.
A jel' svi u Šimanovcima govore kao on?? Nikad i nigde nisam cuo takvo 'rastezanje' na mestima na kojima on rasteze a nije da nisam video sve i svashta u exYu.
Posted
Sludge, imaš li inside info ko sutra gostuje u Peščaniku?
uze mi slova iz tastature :) sad bash ronjam po sajtu...
Kakav crni insajd info, nisam ja Zajcev! :DEvo ima na sajtu:
Gosti u emisiji 30.10.2009.Végel LászlóSlobodan PavlovićDimitrije BoarovMiljenko Dereta
Posted
Ima i bolje - kad Rusija (ili tako neka drug wanna be 'velika' sila) hoce negde da izbaci mishice onda je to mrak i tama ( sa sve referencama na Staljina i mracne godine komunizma plus KGB, Putina i tajkune i egzekucije novinara po Rusiji) dok je sasvim normalno i razumljivo isposhtovati "objektivni odnos moci i ravnotežu snaga" kad je u pitanju NATO/USofA i resto Evrope...
To je odatle što te dve sile(ili grupe sila) nisu tek samo to. One imaju svoja društva, unutrašnja uređenja, načine funkcionisanja, ideologije, po kojima se ponašaju, žive i deluju, i tu ne mislim pre svega na spoljnu politiku. Ideološka bliskost jednoj od tih ideologija, načina funkcionisanja i unutrašnjih uređenja nekoga ko o tom odnosu snaga govori, neizbežno će ga odvesti u kakvu-takvu simpatiju prema onoj snazi za koju su te stvari karakteristične. Samo što to tako treba reći i sve je/bi bilo uredu. To je normalno i potpuno legitimno.
Posted
To je odatle što te dve sile(ili grupe sila) nisu tek samo to. One imaju svoja društva, unutrašnja uređenja, načine funkcionisanja, ideologije, po kojima se ponašaju, žive i deluju, i tu ne mislim pre svega na spoljnu politiku. Ideološka bliskost jednoj od tih ideologija, načina funkcionisanja i unutrašnjih uređenja nekoga ko o tom odnosu snaga govori, neizbežno će ga odvesti u kakvu-takvu simpatiju prema onoj snazi za koju su te stvari karakteristične. Samo što to tako treba reći i sve je/bi bilo uredu. To je normalno i potpuno legitimno.
Ok, zvuci logicno i - slozicu se - potpuno normalno a da je legitimno - mozda - taman onoliko koliko "objektivni odnos moci i ravnoteža snaga" propisuju. Ni dinar manje. Ne vidim nista legitimno u shirenju Rusije i ruskih para po Evropi ili Kine i kineskih para po Africi i Pacifiku al' ne mogu da ne vidim kako se i koliko (blizu) proshirila Amerike i NATO po ruskom prvom komsiluku. Al' dobro - jednom kad se usvoji perspektiva "objektivni odnos moci i ravnoteža snaga" - onda ni Slobina logika nije daleko. Istina, nekome je nesto do kolena a nekome po zemlji se vuce pa tako i taj odnos snaga i to... :lol: