Jump to content
IGNORED

Pescanik

Atreid

Recommended Posts

Posted
Dubravka Stojanovic :Hail: svaka joj je zlatna...
:lol:
Posted
:isuse: jel ovo neki didaktički primer kako ne treba lupetati il autentičan ispad?"slušam peščanik al mi se ne sviđa sve što se priča -_-" ko đilas da vas je trenirao za slikanje slikedaj argument, dokaži da razumeš, lirske pasaže sačuvaj za spomenar
Vrlo je jednostavno. Ja na primer mislim da izmedju Dubravke Stojanovic i Nikole Samaedzica postoji isti takav jaz kao izmedju imenovane i Velje Ilica. Pescanik je jednostavno potpuno rascepljen samo je najstarsnije kada taj rascep same voditeljke ili pojedini labilniji gosti (poput Biki) internalizuju pa sami sebi protivrece. Samo poslusaj poslednji nastup BS koji izmedju ostalog ukljucuje tvrdnju o jednakosti SSSR-a i 3 Rajha (na osnovu svedocenja ambasadora Nemacke u Parizu) u kombinaciji sa pozitivnim izjavama o NOB-u.E sada ako je tako onda ispada da je dovoljno biti protiv Kostunice i kohabitanata pa zalomiti termin u Pescaniku.BTW, nije svako ko kaze nesto lose o Pescaniku poslenik DS-a. Ima nas i karadzicevaca ;)
Posted

jel uzeo sredstva za uznemirenje pre emisije???

Posted
jel uzeo sredstva za uznemirenje pre emisije???
Jeste, rant all the way. Omiljen mi je.
Posted

"mene je sramota da je Dodik uvazen lik u ovoj zemlji" by Teofil

Posted
Teofil Pančić
Laktaški knez kao beogradska beba.Teofil Pančić22.10.2009.

Evo ga na utakmici u svečanoj loži, evo ga u prvom redu na ovom ili onom Važnom Javnom Skupu, evo ga, napokon, sve uvo do uva, između Tadića i Medvedeva, evo ga kao dragog, grlatog rođaka iz gluhe provincije sa rustikalnim običajima, iz tamnovilajetskog Pridnjestrovlja: gde god se okreneš po Tadićevoj Srbiji, sapleteš se o Dodik Mileta, socijaldemokratu laktaške provenijencije, koji je taman toliko socijaldemokrata koliko je Kim Jong Il, zvan Dragi Vođa, liberal, ali ko još ovde mari za smisao političkih i ideoloških oznaka, ko ti kaže da one uopšte moraju označavati nešto, umesto da prikrivaju ništa?Dodik Mile i samoetnočisteća tvorevina koju su za njega u krvi hiljada nedužnih stvorili Karadžić, Mladić i Milošević, a čije delo on spokojno i temeljito dovršava «mirnodopskim sredstvima», neupitna su činjenica današnje Srbije, nekakav politički Kusta, najbolji, uvek pouzdani drugar svake aktuelne postmiloševićevske ekipe, tandem snova sa Koštunicom juče, s Tadićem danas, i s kim god bude trebalo sutra. Manimo se, dakle, «ekstremne desnice» i sličnih: apsurdna Republika Srpska i njen nervozni hazjajin ikone su naših mladih i urbanih, elokventnih i obrazovanih nacionalnih demokrata, te soli nove, evropske Srbije: u nju se, dakle, ne kunu samo branacrnčevići, gojkođozi i rajkonozi, nego još žustrije to čine, recimo, istoričari čedomirantići i predrazimarkovići, kao i svi oni visoko podšišani japiji u odelcima i šljaštećim crnim cipelama – čitati o crnim cipelama kod Ota Oltvanjija – koji prenapučuju predsedničke, vladine, ministarske i ostale dvore, i koji jesu i biće glavni tok političke i intelektualne Srbije još neodređeno dugo.Proizvoljna, besmislena i arbitrarna tvorevina koja je prekrila pola Bosne kao što mrak prekrije avliju nastala je, sasvim planski, kao ishod jednog kanibalskog klanja i međusobnog proždiranja, na sasvim slučajnoj teritoriji, bez bilo kakvog suvislo odbranjivog istorijskog i demografskog utemeljenja: zašto je, recimo, Doboj u RS, a Zenica nije? Zašto je Zvornik unutra, a Tuzla napolju? Sve su to (bili) vrlo izmešani gradovi, koji procenat ovamo ili onamo. U načelu, moglo je sve biti obrnuto, mogla je cela Federacija danas biti RS, a cela RS Federacija, i to ne bi bilo ni za jotu manje, ni za jotu više besmisleno, idiotski i odvratno.A Dodik Mile sada je nekakav prinudni upravitelj te groteskne etnokneževine veselo prošarane humkama, i baš mu dobro ide, uživa čovek u tekovinama svojih krvavorukih prethodnika; ali, nije meni što mu dobro ide, nego što vrh i krem moje zemlje drže da im baš takav Dodik i baš takva dodikovina trebaju, da se u svakoj prokletoj prilici imaju njima podičiti i zataknuti ih za rever kao značku sopstvenog identiteta.Čuvaru kremaljskog prestola nije, uveren sam, trebalo mnogo objašnjavati ko je taj živopisni larmadžija i šta on radi u predsedničkom salonu, ta Kremlj se bar naproizvodio tih svojih Pridnjestrovlja, Južnih Osetija i ostalih Abhazija. A ovi naši, oni su valja želeli da Visokom Gostu onižeg rasta pokažu kako i oni znaju te kremaljske veštine, mada, doduše, Dodik i dodikovina nisu baš lično njihov proizvod, no su ih nasledili od Karadžića i Miloševića, ali nemaju, bre, oni takvih predrasuda, ko ti kaže da i ova dvojica nisu mogla da naprave nešto dobro? Doduše, za to dobro im se sudilo i sudi, ali nema veze, knjižićemo to kao ličnu žrtvu za opštu stvar, eto nam sada baštinika Mileta kako ponosno sedi na njihovim ramenima, nedužan i čist kao dečija guza posle kupke, i evo cele demokratske-proevropske-i-bla-bla-bla Srbije kako ga nuna i tetoši, baš kao ona Rozmari svoju bebu.Dnevni unos (004)Peščanik.net, 22.10.2009.

Posted
Vrlo je jednostavno. Ja na primer mislim da izmedju Dubravke Stojanovic i Nikole Samardzica postoji isti takav jaz kao izmedju imenovane i Velje Ilica.
upravo. a opet, oboje su dobri u svojoj struci, za NS je bolje da pise knjige kao sto je ona o karlu petom nego da prica po radiju ali njegov izbor, nemam nista protiv
Posted

dan sam provela sa covekom (inace mi je drag kolega) koji ne zna ko je petar lukovic.posle zabezeknutosti, dobio je objasnjenje:kako bre ne znas, to ti je onaj sto govori 'ma boli me bre kurac za kosovo'

Posted
upravo. a opet, oboje su dobri u svojoj struci, za NS je bolje da pise knjige kao sto je ona o karlu petom nego da prica po radiju ali njegov izbor, nemam nista protiv
Slazem se i da prestane da proganja studente sa ne-beogradskim akcentom...