Jump to content
IGNORED

Pescanik

Atreid

Recommended Posts

Posted

koga briga za liberalno shvatanje slobode?

Posted
Jel ovako svaki put?
ni ja ne slušam svaki ali u svakom koji poslušam bude po jedan gost koji se nalupeta.
Posted
ni ja ne slušam svaki ali u svakom koji poslušam bude po jedan gost koji se nalupeta.
ja slusam svaki i u svakom bude po jedan gost koji se nalupeta, jedan koji je dosadan, jedan koji is stating the obvious, jedan koji bi privatizovao sve i jedan koji valja. ne nuzno po pojedinacnim osobama.
Posted
ja slusam svaki i u svakom bude po jedan gost koji se nalupeta, jedan koji je dosadan, jedan koji is stating the obvious, jedan koji bi privatizovao sve i jedan koji valja. ne nuzno po pojedinacnim osobama.
e! :D ja onda propustim poneki s tim jednim koji valja
Posted

Biljana S. se bas dobro nalupetala i izglupirala. Sto prica kad nema sta da kaze? Sacekaj, bice... Auuuu... Pocela je bas da ukrsta nemoguce, anarho-socijaldemokratski-samardzicizam samo sto se nije rodio.Ako ovako nastavi postace moja bivsa buduca zena.

Posted (edited)
Pocela je bas da ukrsta nemoguce, anarho-socijaldemokratski-samardzicizam samo sto se nije rodio.
Što se mene tiče to se rodilo i zvanično zakmečalo kad je Biki, by the way, rekla kako joj religija zabranjuje da uči ruski. :wub: Zanima me samo dokle će ga Cece ljuljati, jerbo postaje onako malo blamuljak slušati je. Edited by Joshua
Posted
Što se mene tiče to se rodilo i zvanično zakmečalo kad je Biki, by the way, rekla kako joj religija zabranjuje da uči ruski. :wub: Zanima me samo dokle će ga Cece ljuljati, jerbo postaje onako malo blamuljak slušati je.
Cece nesvesno imitiraju PetoOktobarskoOkupljanjeDemokratskihSnaga. Anything goes ako je protiv 'ideologije na vlasti'.
Posted
Cece nesvesno imitiraju PetoOktobarskoOkupljanjeDemokratskihSnaga. Anything goes ako je protiv 'ideologije na vlasti'.
:isuse: jel ovo neki didaktički primer kako ne treba lupetati il autentičan ispad?"slušam peščanik al mi se ne sviđa sve što se priča -_-" ko đilas da vas je trenirao za slikanje slikedaj argument, dokaži da razumeš, lirske pasaže sačuvaj za spomenar
Posted

Preslusao na Pescaniku Vladimira Ilica sa onog skupa. Apsolutno-svaka cast.

Posted

slusao dok sam vozio i bilo okej dok nije dosla ona zenska sto je uporedjivala sampanjac tadica i polanskog. odlicni su ti osecaji koji te stimulisu da raspizdis radio.

Posted
slusao dok sam vozio i bilo okej dok nije dosla ona zenska sto je uporedjivala sampanjac tadica i polanskog. odlicni su ti osecaji koji te stimulisu da raspizdis radio.
Ma ja sam ovde mislio samo na onaj deo gde govori Ilic. Nije da o tome niko nije pricao pre, pa cak i na ovom forumu, ali ovako efektno dokazivanje da je postojanje neometanih tajkuna najveca opasnost po demokratiju i da tu lezi najveci potencijal za fasizaciju drustva niko do sada nije uradio, a to je upravo tako. Kao i potreba da se minimiziraju sukobi izmedju transnacionalnog kapitala i liberala s jedne strane i autenticne levice s druge i dokazivanje zasto. Briljantno, zaista.
Posted
Ma ja sam ovde mislio samo na onaj deo gde govori Ilic. Nije da o tome niko nije pricao pre, pa cak i na ovom forumu, ali ovako efektno dokazivanje da je postojanje neometanih tajkuna najveca opasnost po demokratiju i da tu lezi najveci potencijal za fasizaciju drustva niko do sada nije uradio, a to je upravo tako. Kao i potreba da se minimiziraju sukobi izmedju transnacionalnog kapitala i liberala s jedne strane i autenticne levice s druge i dokazivanje zasto. Briljantno, zaista.
Najgore je što na toj tribini nije bilo 3 čoveka koji su razumeli ono što je prof Ilić govorio. A vidim da su i u Peščaniku isekli ono što je rekao kao uvod: da svaki nacionalizam nije odmah i fašizam, ali da važi obrnuto.
Posted
Najgore je što na toj tribini nije bilo 3 čoveka koji su razumeli ono što je prof Ilić govorio. A vidim da su i u Peščaniku isekli ono što je rekao kao uvod: da svaki nacionalizam nije odmah i fašizam, ali da važi obrnuto.
Hm, da. Žao mi je onda što nisam čuo sve. Ali dobro, u svakom slučaju... i to je tačno. Ono što bih mogao da pokušam pametno da kažem na tu temu je da i tu mislim da je pogodio poentu. S tim što to da li je nacionalizam u određenom društvu daleko od fašizma jedan ili deset koraka zavisi od dužine tradicije postojanja pravne države(i uopšte postojanja pravne države), ali i međusobnog odnosa nasleđa kolektivizma i individualizma u nekom društvu. A da je fašizam odmah nacionalizam-to je valjda jasno.
Posted
"U francuskoj sada će da zabrane rivolving kredite. Zato što štite svoje građane. Zato što ne dozvoljavaju da banke postanu zelenaši... Da se ljudi masovno zadužuju jer je kriza, jer su siromašni. Masa rivolving kredita su krediti za hranu. I to dolazi do toga da u Francuskoj ljudi idu u zatvor, ajd što idu u bankrot nego što idu u zatvor jer nemogu da plate kamate za rate što su se nakupile na stravičnim revolving kreditima što su hranili svoju decu." pa onda tirada o socijalnoj pravdi....A na početku nastupa ona priča o tome kako je paternalizam loš. njoj se mukici sve pomutilo u glavi.
ministarka ekonomije Francuske je bas prosle nedelje imala press konferenciju na tu temu i potvrdila da drzava nece zabranjivati revolving kredite.iako se prica o revolving kreditima niko ne kaze da ce biti zabranjeni a onda je to i javno potvrdjeno
Posted

Dubravka Stojanovic :Hail: svaka joj je zlatna...