Jump to content
IGNORED

Pescanik

Atreid

Recommended Posts

Posted

Buck, možeš biti sarkastičan, ali srž svake emisije Marka Jankovića emisija je HC radikalizam i pljuvanje po svim 'antisrpskim' potezima Vlade i predsednika. E sad, ako dežurni branitelji lika & dela Peščanika imaju percepciju da su trenutno na vlasti Koštunica i šešelj, onda ništa.

Posted (edited)

Zapravo htedoh reći da je Peščanik pre svega opoziciono glasilo..Kad je bio Koštunica, bilo se protiv njega. Sad kad je Tadić, biva se protiv njega. Meni je to no biggie.

Edited by Buck Naked
Posted
rekao si da su cecine kritike zajednicki imenitelj analiza tih strucnjaka. ono sto sam napisao se odnosilo na cecin uvodnik i nju, dakle. vrlo jak zajednicki imenitelj, do samog kraja.
Tako je, smatram da su kritike dve Cece zajdenički imenitelj analiza stučnjaka koji gostuju u Peščaniku. Nisam video tvoj argument zašto to nije tako? Doduše, video sam uvrede:
ako je cecina kritika zajednicki imenitelj analiza i tih autora i eksperata, onda bi oni, otprilike, trebali da krenu da se bave nekim fizikalisanjem, posto im mozak nije jaca strana.
I pitao sam te da ih pojasniš, i to dva puta. Ali vidim nisi voljan. Pa računam da si lupio.Da nisi mislio ne Cece, ili jednu od Ceca, vidi se po ličnoj zamenici ONI, jer bi za njih važile zamenice ONE ili ONA. Ja ne mogu da gledam u pasulj šta ti misliš, ono što mogu, jeste da vidim šta si napisao. A ti si nedvosmisleno, pa čak si lepo i nabrojao, napisao ove uvrede koje se odnose aman baš na sve, na Cece, te autore i eksperte.Tako da ti ne pije vodu ovo naknadno vađenje.
da li ti uvidjas razliku izmedju zakona, npr, i necega sto se zove plan ili strategija? za zakone postoji utvrdjena procedura kako se donose, dok za ovo drugo ne. dakle, ako vlada napravi plan za prevazilazenje krize, to ne mora da ide u parlament, niti mora da bude potvrdjen kroz nekakve institucije. mere u vidu zakona koje preduzima moraju da prodju kroz parlament, jer su, jelte, zakoni, ostalo ne. sto je i pozeljno, obzirom kakva nam je skupstina. eto, citirao si sam prokopijevica- to je deo vladinog plana, samo sto ti to nazivas ad hoc merama i trazis da ti se dostavi ukoricen dokument pod nazivom "institucionalizovani plan za izlazak iz krize".
Plan Vlade ne postoji. I za njega postoji utvrđena procedura (o kojoj ću nešto kasnije).Zar je ovo teško da shvatiš? Ajde da probam ponovo, mada poslednji put ću ti objasniti. A ti se ovog puta potrudi da shvatiš, inače ćeš ozbiljno dovesti u pitanje sopstvenu inteligenciju.Mere neke vlade za ublažavanje ekonomske krize, moraju da proprate i zakoni koji će izmeniti postojeće stanje zakona po kojima ekonomija funkcioniše danas. Uredbe i mere nisu ni izbliza dovoljne da sistemski obezbede funkcionisanje ekonomije u uslovima vanrednog stanja, t.j. ekonomske krize (i to nigde nije slučaj), i dejstvo mera i uredbi je po svojoj prirodi veoma ograničeno, samom prirodom postojećih zakona. Zato je nužno donositi nove zakone! Da nije tako, zakoni nam ne bi bili ni potrebni. Vladalo bi se uredbama i merama.A kako znam da plan nije donet? Pa tako što je izostala javna procedura kako bi on bio napravljen, i tako što se akteri toga plana ne znaju, kao ni sama njegova sadržina! To bi sve moralo da bude predočeno nedvosmisleno javnosti. Svega toga do sada nije bilo, osim ako sve ovo o čemu govorim nije proglašeno državnom tajnom. ;) Skupština i njeno (ne)funkcionisanje ne sme i ne treba da bude izgovor zato što se izbegava da se donese plan za izlazak iz krize. Ako ova vlast nije u stanju da obezbedi funkcionisanje parlamenta, onda neka prepusti mandat narodu, i neka raspiše nove parlamentarne izbore.Prokopijevićev tekst se ne odnosi ni na deo, ni na ceo plan vlade. Zapravo, on u tekstu koji nisi pročitao je tvrdio isto ovo što i ja. Da taj plan ne postoji.Evo kako bi to sve trebalo da izgleda, a što nije bio slučaj do sada:Plan podrazumeva sledeću proceduru. Prvo, Vlada iznosi potrebu da plan bude napravljen. Zatim, Vlada predlaže formiranje tela koje bi se bavilo razradom i predlogom ovog plana. To telo čine najeminentniji stručnjaci iz ove zemlje, a moguće je da u njemu učestvuju i stručnjaci iz inostranstva. Vlada predlaže sastav tog tima. Potom, kada ovo telo napravi plan, on se tada šalje na razmatranje u Vladu. Kada Vlada pogleda ovaj plan, ona daje svoje mišljenje i daje eventualne sugestije za korekciju plana, koje bi se najviše odnosile na usklađivanje zakonskih akata. Potom ovaj plan se usvaja na sednici Vlade. Da bi on dobio svoju punopravnost, on se takav šalje u Skupštinu, gde takođe postoji u međuvremenu oformljeno telo koje će razmatrati ovaj plan. U tom telu učestvuju kako pozicija, tako i opozicija. Potom se otvara javna debata o planu, nakon čega se pristupa glasanju za ovaj plan. Ako ovaj plan bude izglasan, on će služiti kao osnova za promene ili izmene zakona koji definišu sveru ekonomije. Time se lopta ponovo prebacuje na Vladu, gde se donose izmene i dopune postojećih zakona, donose novi zakoni, koji mogu imati i ograničeni vremenski rok, ili se odnositi na pojedine slučajeve. Takve izmene zakone ili novi zakoni ponovo idu u Skupštinsku proceduru, gde ih vladajuća većina usvaja, a oni dobijaju svoju pravnu punosnažnost stavljanjem potpisa Predsednika.Tako to rade ozbiljne države, koje u sred ekonomske krize ne daju pare iz buđeta za kriminalce po belom svetu. Ili je ova državna tajna bila takođe sastavni deo plana za izlazak iz ekonomske krize!?!Zato tvrdim da nacionalne strategije za izlazak iz ekonomske krize nema.Zato kažem da su mere koje su do sada donete bile ad hok.Zato tvrdim da mere koje su do sada donete, da im se ne zna ni ko ih je predložio, ko ih je napisao, ni šta one znače pojedinačno, a kamoli na globalnom ekonomskom planu.I sve to lepo pišu i objašnjavaju autori u Peščaniku, ali ti izgleda ne voliš baš da čitaš.Jer da si pročitao, ne bi morao ja da gubim ovde vreme sa tobom obajšnjavajući ti po treći put, a ti bi u međuvremenu možda i razumeo onaj uvodnik Peščanika, protiv koga si onako burno reagovao bez ikakve argumentacije i uz priložene uvrede.Ali kad bolje razmislim, i zašto bi, pa ti i tako leba ne jedeš ovde, te zato ni ne poznaješ ovdašnju situaciju kako bi trebalo. Ali onda bi bio elementarni red da se informišeš (pričitaš linkove koje sam ti postavio još u prvom postu) pre nego što nešto ili nekog opljuješ.
dakle, plan postoji, a njegov kvalitet je vec druga tema, koju ne bih zapocinjao sada. niti sam strucan, niti zelim da se natezem sa braniocima lika i dela prokopijevica i ostalih.
Da rezimiramo. Plan ne postoji, u njega javnost nema nikakav uvid zato što ne postoji, i sve mere su čista improvizacija raznih feuda u vlasti koje su donošene u mimohodu i ad hok. Kako ne postoji, on ne može imati aman baš nikakav kvalitet. Kada i ako bude jednog dana postojao, onda bi smo mogli eventualno da pričamo i o njegovom kvalitetu.E sada. Ne treba biti stručan za čitanje Prokopijevićevih tekstova, jer su oni i pisani za ljude koji nisu stručni! A to što ti ne želiš da se natežeš sa braniocima lika i dela Prokopijevića i ostalih, je čist paradoks, jer tvoje pisanje na ovoj temi zapravo potvrđuje da ti to želiš da radiš. Ali, ako je problem u tome što te mrzi da uđeš dublje u problem o kome želiš da pričaš, ili nevoljno odbijaš mogućnost da nisi u pravu kada bez argumenata blatiš nekoga, a vezano za konkretnu stvar o kojoj pričamo, i ako je to po tebi u redu, i ako ti je dobro, onda ništa.
4ti put: sirenje optimizma je neophodna mera za izlazak iz krize. sve u cilju sprecavanja panike, koja moze dovesti do povlacenja uloga iz banaka, propasti istih, prestanka ikakvih ulaganja, kraha berze, etc. to tadicu stoji u opisu radnog mesta, ko i ostalim drzavnicima u svetu, te je besmisleno kritikovati ga zbog toga.
Rekoh ti da se slažem sa prvom rečenicom. Sve je tačno baš onako kako si opisao.A da li ti hoćeš da razumeš da za širenje optimizma mora da postoji elementarni minimum, koji podrazumeva plan vlade, koji u našem slučaju NE POSTOJI? Već sam ti objasnio zašto je to sve štetno i na čemu se bazira kritika koja se može čuti u Peščaniku.
slozices se da ovde pricamo o krizi i strategiji izlaska iz iste, a ne filozofiramo o srpskom mentalitetu, milosevicu i srebrenici.
A srpski mentalitet aman baš nikakve veze nema sa strategijom izlaska iz krize? Pa upravo zbog njega, mi strategije nemamo.
ti ocigledno i ne znas sta je kriza. ne postoji nikakav plan koji bi mogao da garantuje bilo sta, ma kako genijalan bio. sve zavisi od mnogih faktora, prevashodno spoljnih. i od srece. dakle, ako ne bude kredita i finansiranja iz inostranstva, iz bilo kog razloga, ode sve u kurac. vlada srbije jedino moze da obezbedi povoljne uslove za iste i krene da se moli bogu. i, 5ti put ponavljam, spreci paniku koja bi mogla dovesti do posledica koje su pogubnije od same krize.
Relativizacija nije argument. Ako nema genijalnog plana, da li to znači da plan ne treba da postoji? Na tvoju žalost, na primeru Nemačkog plana, mogli smo da se uverimo da postoji osnovana garancija države za štedne uloge do 200 000 evra. Za ovu meru postoji pokriće u nemačkom buđetu, za razliku od naših fiktivnih 50 000 evra, za koje nije postojala garancija u našem buđetu ni kada je on višestruko bio puniji, nego što je to danas. Ovo znači, da sa planom, koji je na nemačkom primeru, usvojio Bundestag, elementarna garancija moguća stvar i realno ekonomsko obećanje, sa kojim Angelina Merkel može i treba da širi optimizam. cool.gif Sreći u ekonomiji mogu da se nadaju samo oni koji igraju LOTO, dok sreća kao pojam nije poznat u ekonomskim naukama i praksi. Zato ne lupetaj.Opet pogrešno. Vlada bi mogla da izađe u dvorište vlade, da zapali veliku vatru i prizove slovenske paganske bogove.To još nije probala, ali dobrno ide u tom pravcu.
a lamentiranja nad demokratskim procedurama i uplivu politike u ekonomiju mozes da, u ovom slucaju, okacis... macku o rep.
Pa jedino političko pravni okvir može biti garancija za zdravu ekonomiju. Bez njega se to zove anarhija.
do monopola se moze doci sasvim legalno, npr. uspesnim poslovanjem ili izbacivanjem nekog novog proizvoda na trziste (uzmimo ipod). evt problem sa izjavom bi bio da Ekspert ima problem sa ovim il onim, a to je sve vec zakonski regulisano i uci se negde na pocetku fakulteta. drugo je pitanje dal se postuje u praksi.u eu postoji set zakona koji se odnosi na monopoliste. koji su stegnuti za jaja, te im maltene drzava odredjuje cenu proizvoda i kako, sa kim i pod kojim uslovima smeju da posluju. sto bas nije liberalno, al sta sad.
Ovo je sjajan primer. Uči iz njega.šta misliš, kada će Boris Tadić da naloži Cvetkoviću da spremi taj set zakona koji se odnosi na monopoliste?Eh da ima onog plana kojeg nema, što bi to bila dobra šansa da se tako nešto uradi i kod nas!!! šteta što toga neće biti.
Zapravo htedoh reći da je Peščanik pre svega opoziciono glasilo..Kad je bio Koštunica, bilo se protiv njega. Sad kad je Tadić, biva se protiv njega. Meni je to no biggie.
Kad je bio Đinđić, bilo se i protiv njega.što si ovo zaboravio?
Posted (edited)

...molim vas, nemoj da je ko sutra izasao iz ledenog, za grejanje 40% skupljeg istana bez osmeha na licu...svi zelimo da kriza prodje, zato ne zaboravite da svratite do crkve posle posla...(i mojne da se stekujete za pare, zapalite svecu)... :puke: ...neophodne mere za izlazak iz krize... :lol:

4ti put: sirenje optimizma je neophodna mera za izlazak iz krize. sve u cilju sprecavanja panike, koja moze dovesti do povlacenja uloga iz banaka, propasti istih, prestanka ikakvih ulaganja, kraha berze, etc. to tadicu stoji u opisu radnog mesta, ko i ostalim drzavnicima u svetu, te je besmisleno kritikovati ga zbog toga.....ti ocigledno i ne znas sta je kriza. ne postoji nikakav plan koji bi mogao da garantuje bilo sta, ma kako genijalan bio. sve zavisi od mnogih faktora, prevashodno spoljnih. i od srece. dakle, ako ne bude kredita i finansiranja iz inostranstva, iz bilo kog razloga, ode sve u kurac. vlada srbije jedino moze da obezbedi povoljne uslove za iste i krene da se moli bogu. i, 5ti put ponavljam, spreci paniku koja bi mogla dovesti do posledica koje su pogubnije od same krize.
...i odmah se setim jednog indijevog posta, kako je pogresan trip bio da vedri i optimisti u vecem procentu prezive razne maligne tumore...nema razlike, isti ti je kurac kad tako najebes, nema veze kako se osecas i koje sranje siris oko sebe......najgore je sto ce uvek biti tih koji ce, kada se neizbezno sranje desi, ubedjivati sebe i ostale da se uzas desio zato sto su oni tamo mracili i sirili defetizam...podrivali nase napore...propagirali antisrpstvo...placeni od ko zna koga...narkomani...izdajnici...itd...ajmo sada, svi zajedno! Edited by BigLebowsky
Posted (edited)

može to i ovako da se kažeŠiri daljeOPTIMIZAMLJUBAVPOBEDUHRABROSTBUDUĆNOST

Edited by Lale Gator
Posted
da li vidis sebe sta pises? sta, treba da kaze da ce se "strane" banke mozda vec sutra povuci, domace urusiti... eto, to je realnost. sta mislis, do cega bi to dovelo? evo, pitaj zabalujeva i njegove prijatelje. mislis da bi ijedna banka prezivela masovno podizanje uloga? i do cega bi to dovelo, a?
Bez veze.Realizam nije da ce sutra biti smak sveta. O tome govorim. Je l' propala neka banka do sad? Cini mi se da nije.Je l' US Steel zatvorio visoke peci? Je l' dosao Fiat?Sirenje optimizma kada te sutrasnji dan demantuje smanjuje kredibilitet, pa ti onda niko nista nece verovati. E, tada ce banke da nastradaju.
Posted
Da li je bilo gde i bilo kad bilo monopola, koji monopolista nije zloupotrebljavao?
Nek me pravnici isprave:Zabranjena je zloupotreba dominantnog polozaja na trzistu.Dominantan polozaj ne mora biti monopol, ali ako kompanija ima mogucnost za zloupotrebu svog diminantnog polozaja onda je svakako monopol.
Posted
Tako je, smatram da su kritike dve Cece zajdenički imenitelj analiza stučnjaka koji gostuju u Peščaniku. Nisam video tvoj argument zašto to nije tako? Doduše, video sam uvrede:I pitao sam te da ih pojasniš, i to dva puta. Ali vidim nisi voljan. Pa računam da si lupio.Da nisi mislio ne Cece, ili jednu od Ceca, vidi se po ličnoj zamenici ONI, jer bi za njih važile zamenice ONE ili ONA. Ja ne mogu da gledam u pasulj šta ti misliš, ono što mogu, jeste da vidim šta si napisao. A ti si nedvosmisleno, pa čak si lepo i nabrojao, napisao ove uvrede koje se odnose aman baš na sve, na Cece, te autore i eksperte.Tako da ti ne pije vodu ovo naknadno vađenje.
primeti ono "ako" na pocetku recenice.
Mere neke vlade za ublažavanje ekonomske krize, moraju da proprate i zakoni koji će izmeniti postojeće stanje zakona po kojima ekonomija funkcioniše danas.
zasto? eto, npr, za povecanje uloga za koji drzava garantuje uopste ne mora da se menja zakon. pitanje je samo kako zakon to regulise, mozda ga delegira nekome.
Uredbe i mere nisu ni izbliza dovoljne da sistemski obezbede funkcionisanje ekonomije u uslovima vanrednog stanja, t.j. ekonomske krize
ko to kaze? zakoni se po defaultu moraju menjati ako naidje kriza?
dejstvo mera i uredbi je po svojoj prirodi veoma ograničeno, samom prirodom postojećih zakona.
obrazlozi.
Zato je nužno donositi nove zakone! Da nije tako, zakoni nam ne bi bili ni potrebni. Vladalo bi se uredbama i merama.
besmislica. informisi se o delegiranju ovlastenja. moze se i podzakonskim aktima vladati, dok god su u okviru zakona.
A kako znam da plan nije donet? Pa tako što je izostala javna procedura kako bi on bio napravljen, i tako što se akteri toga plana ne znaju, kao ni sama njegova sadržina!
ovo nema nikakvog smisla.
Skupština i njeno (ne)funkcionisanje ne sme i ne treba da bude izgovor zato što se izbegava da se donese plan za izlazak iz krize. Ako ova vlast nije u stanju da obezbedi funkcionisanje parlamenta, onda neka prepusti mandat narodu, i neka raspiše nove parlamentarne izbore.
zbilja, u vreme svetske finansijske krize je najbolje raspustiti vladu, raspisati izbore, pa se nekoliko meseci dogovarati o koalicijama. i napraviti novu vladu, koja ne moze biti bolja od ove (ne zato sto je ova do jaja, vec zbog raspolozenja biraca). ili bar, po sistemu "mnogo babica- kilavo dete" dogovarati se sa radikalima oko toga. vec vidim neku kletvu u preambuli plana ^_^
Plan podrazumeva sledeću proceduru. Prvo, Vlada iznosi potrebu da plan bude napravljen. Zatim, Vlada predlaže formiranje tela koje bi se bavilo razradom i predlogom ovog plana. To telo čine najeminentniji stručnjaci iz ove zemlje, a moguće je da u njemu učestvuju i stručnjaci iz inostranstva. Vlada predlaže sastav tog tima. Potom, kada ovo telo napravi plan, on se tada šalje na razmatranje u Vladu. Kada Vlada pogleda ovaj plan, ona daje svoje mišljenje i daje eventualne sugestije za korekciju plana, koje bi se najviše odnosile na usklađivanje zakonskih akata. Potom ovaj plan se usvaja na sednici Vlade. Da bi on dobio svoju punopravnost, on se takav šalje u Skupštinu, gde takođe postoji u međuvremenu oformljeno telo koje će razmatrati ovaj plan. U tom telu učestvuju kako pozicija, tako i opozicija. Potom se otvara javna debata o planu, nakon čega se pristupa glasanju za ovaj plan. Ako ovaj plan bude izglasan, on će služiti kao osnova za promene ili izmene zakona koji definišu sveru ekonomije. Time se lopta ponovo prebacuje na Vladu, gde se donose izmene i dopune postojećih zakona, donose novi zakoni, koji mogu imati i ograničeni vremenski rok, ili se odnositi na pojedine slučajeve. Takve izmene zakone ili novi zakoni ponovo idu u Skupštinsku proceduru, gde ih vladajuća većina usvaja, a oni dobijaju svoju pravnu punosnažnost stavljanjem potpisa Predsednika.
zasto bi to bas tako trebalo da izgleda? gde to pise, ko je to odlucio? stoji u ustavu?
Zato tvrdim da nacionalne strategije za izlazak iz ekonomske krize nema.
dobro.
A da li ti hoćeš da razumeš da za širenje optimizma mora da postoji elementarni minimum, koji podrazumeva plan vlade, koji u našem slučaju NE POSTOJI? Već sam ti objasnio zašto je to sve štetno i na čemu se bazira kritika koja se može čuti u Peščaniku.
sirenje optimizma je, po 7mi put, sredstvo za ublazavanje krize, koje ni ne mora da bude utemeljeno u realnosti. radi neki svoj posao. da li se secas kako je deda avram zaustavio inflaciju? lagao je ko pas, folirao, pricao o isplacivanju nekakvih zlatnika koji se upravo kuju. i uradio posao.
A srpski mentalitet aman baš nikakve veze nema sa strategijom izlaska iz krize? Pa upravo zbog njega, mi strategije nemamo.
to da raspravis sa dr. jovanom maricem.
Relativizacija nije argument. Ako nema genijalnog plana, da li to znači da plan ne treba da postoji? Na tvoju žalost, na primeru Nemačkog plana, mogli smo da se uverimo da postoji osnovana garancija države za štedne uloge do 200 000 evra. Za ovu meru postoji pokriće u nemačkom buđetu, za razliku od naših fiktivnih 50 000 evra, za koje nije postojala garancija u našem buđetu ni kada je on višestruko bio puniji, nego što je to danas. Ovo znači, da sa planom, koji je na nemačkom primeru, usvojio Bundestag, elementarna garancija moguća stvar i realno ekonomsko obećanje, sa kojim Angelina Merkel može i treba da širi optimizam. cool.gif Sreći u ekonomiji mogu da se nadaju samo oni koji igraju LOTO, dok sreća kao pojam nije poznat u ekonomskim naukama i praksi. Zato ne lupetaj.
ok, necu. srbija je potpuno nezavisna od svetskih ekonomskih tokova, i jedino tadic moze biti odgovoran za sve sto nam se desava. ako rasporedi te milijarde evra koje imamo onako kako treba, nece biti nikakve frke.
Ovo je sjajan primer. Uči iz njega.šta misliš, kada će Boris Tadić da naloži Cvetkoviću da spremi taj set zakona koji se odnosi na monopoliste?
pa nikad, posto isti vec postoji.
Posted
...molim vas, nemoj da je ko sutra izasao iz ledenog, za grejanje 40% skupljeg istana bez osmeha na licu...
pa ne bas, mos da izadjes namrgodjen i sutnes komsijinog psa, sto se mene tice. poenta je, 8mi put, da bi pesimisticke izjave predsednika drzave (a, realno, moze sve da ode u kurac za koji mesec) bile selffulfilling prophecy. posto sam vec 7 puta objasnio zasto, vrati se i procitaj. vazi i za budju, koji izgleda sve to malo olako shvata.
...najgore je sto ce uvek biti tih koji ce, kada se neizbezno sranje desi, ubedjivati sebe i ostale da se uzas desio zato sto su oni tamo mracili i sirili defetizam...podrivali nase napore...propagirali antisrpstvo...placeni od ko zna koga...narkomani...izdajnici...itd...
oce, budi ubedjen. tako ti je to. al bilo bi lepo da se to ne desi.
ajmo sada, svi zajedno!
sto svi? to je posao vlade. sto se mene tice, mozete i da pocrkate, zabole me :)
Posted
primeti ono "ako" na pocetku recenice. zasto? eto, npr, za povecanje uloga za koji drzava garantuje uopste ne mora da se menja zakon. pitanje je samo kako zakon to regulise, mozda ga delegira nekome. ko to kaze? zakoni se po defaultu moraju menjati ako naidje kriza? obrazlozi.besmislica. informisi se o delegiranju ovlastenja. moze se i podzakonskim aktima vladati, dok god su u okviru zakona.ovo nema nikakvog smisla.zbilja, u vreme svetske finansijske krize je najbolje raspustiti vladu, raspisati izbore, pa se nekoliko meseci dogovarati o koalicijama. i napraviti novu vladu, koja ne moze biti bolja od ove (ne zato sto je ova do jaja, vec zbog raspolozenja biraca). ili bar, po sistemu "mnogo babica- kilavo dete" dogovarati se sa radikalima oko toga. vec vidim neku kletvu u preambuli plana ^_^ zasto bi to bas tako trebalo da izgleda? gde to pise, ko je to odlucio? stoji u ustavu?dobro.sirenje optimizma je, po 7mi put, sredstvo za ublazavanje krize, koje ni ne mora da bude utemeljeno u realnosti. radi neki svoj posao. da li se secas kako je deda avram zaustavio inflaciju? lagao je ko pas, folirao, pricao o isplacivanju nekakvih zlatnika koji se upravo kuju. i uradio posao.to da raspravis sa dr. jovanom maricem.ok, necu. srbija je potpuno nezavisna od svetskih ekonomskih tokova, i jedino tadic moze biti odgovoran za sve sto nam se desava. ako rasporedi te milijarde evra koje imamo onako kako treba, nece biti nikakve frke. pa nikad, posto isti vec postoji.
Kao što rekoh u poslednjem postu, ono je bio poslednji pokušaj da ti objasnim.Odustajem.
Posted
poenta je, 8mi put, da bi pesimisticke izjave predsednika drzave (a, realno, moze sve da ode u kurac za koji mesec) bile selffulfilling prophecy. posto sam vec 7 puta objasnio zasto, vrati se i procitaj. vazi i za budju, koji izgleda sve to malo olako shvata.
...osam puta si napisao, a nisi uvideo gresku...u ovakvim kriznim situacijama se od predsednika ne ocekuje da bude optimista, vec da zauzme realan stav i zalozi se za konkretne ekonomske akcije koje ce da izvade stvar, ma kako popularne bile, ili ne......lazni optimizam se sirio zadnjih dvadeset godina, pa sta se desilo....pobedili smo sankcije, nato, odbranili kosovo i svet od americkog imperijalizma...jebes to sranje...
Posted

Poenta je da uradi ono što je i Đinđić uradio i kaže da će biti jako teško i da se ljudi spreme za krv,znoj i suze.

Posted

Borka besna kao ris, lupa rukama po stolu...i ono njeno neizbezno "idite, samo idite, uzimte sve, odnesite u neku Svajcarsku, samo idite"...

Posted (edited)

Borka je carica.Biljana lupeta strašno, od curenja deterdženta, preko reda za hleb, broja hipermarketa, kajmaka... Kuku majko...

Edited by Idioteque