Jump to content
IGNORED

Pescanik

Atreid

Recommended Posts

Posted (edited)

dobro, moze, znaci, i ono sto sam gore spomenuo- izmisljanje teorija zavere, argumentovanje putem nicega, optuzbe za sve i svasta, poturanje neistina, plasiranje raznoraznih gluposti, jer se ne potrudis da se informises? moze i da se podsmevas ljudima sto su mali, debeli il sasuseni, to je satira. lepo.

Nismo sposobni ni da procesuiramo taj tvoj slobodoumni princip da se žrtva ima ponašati isključivo na tebi prihvatljiv način da bi je ti "možda" podržao u odbrani od napadača.
otprilike. pa necu valjda da podrzavam svakog ko kuka na nesto. ja volim kad su zrtve jasno i nedvosmisleno ugrozene, i kad ne optuzuju predsednika da im obara sajt. gde, slozices se, i sam predsednik postaje zrtvom neosnovanih optuzbi. Edited by Miralem
Posted

@ Teacher Trazio si dokaze:

na osnovu cega to tvrdis? toga sto se u njoj pojavljuju uvek isti likovi, od kojih je minimum 2/3 clan/ simpatizer 1 cenzus partije? i koji, opet, uglavnom kritikuju* jedne te iste likove, ma sta ovi uradili? i gde je pl svakodnevni gost? bas su prisutni svi uslovi za demokratski mainstream.
Ono sto mi je tragicno je sto cak i da Cece provuku BBC i Gazu kroz uvodnik, one bi to spinovale kako njima odgovara gde njihov stav moze otici na obe strane, kao i kod gomile ranijih stvari, samo da se na kraju to nekako poveze sa zlim Tadicem ili nekim drugim iz vlade. To je i najveca jadnost ove emisije, odsustvo realnosti i iskrenog stava koji bi povezan sa njom, sto me i ne bi toliko interesovalo da slusatelji nemaju isti problem. Sve to, naravno, prodavajuci se za napredne mislioce
Samo što su oni u stanju da kritikuju vlast i zbog toga što je oblačan dan. Odmah to zla vlast drži Srbiju u mraku.
Ono sto se meni ne svidja i sto kritikujem nije da se nekome od vas ne svidja emisija poput Pescanika. Na to imate svako pravo, pa i ja nisam neki posebni fan te emisije. No, meni se ne svidja cinjenica da se u kontekst rasprave o napadima/ometanju na novinare unose argumenti o tome kakva je emisija Pescanik, sto je sasvim irelevantno u ovoj raspravi. Mogu Cece da dovedu i kravu da muce umesto Pere, ali im se mora omoguciti da normalno rade i ne sme se dozvoliti da ih neko sistematski ucutkuje. Sa tog stanovista je komentar BGhosta bio najkorektniji posto je rekao da to sranje od emisije, ali da ometanje i napadi nisu u redu, kao ni sarkasticni/relativizatorski komentari koji se sprdaju sa tim zbog politickog neslaganja sa emisijom.@ BudjaUneo sam nas parlament u kontekst zato sto svaki put kad pomenem mahom visokoobrazovanim ljudima u Nemackoj , Britaniji, Francuskoj ili Holandiji sta se dogadja u nasem parlamentu i to u ovoj situaciji u kojoj se nalazimo, oni sokirano kazu da bi u njihovim zemljama takvi parlamenti vec bili napadnuti, a emisija i gosti poput onih iz Pescanika bi bili mejnstrim public oppinion. Mislim da je u takvoj situaciji ostrascenost i emotivnost normalna reakcija svakoga ko nije u potpunosti uguglao na dogodovstvine iz srpske politike i drustva u poslednjih 20 godina. Vecina, ocigledno i na zalost, jeste.
Posted

U današnjoj Politici, žarković u istom tekstu (i u istoj rečenici) o Kusturici i Svetlani Lukić.

Posted
Ono sto se meni ne svidja i sto kritikujem nije da se nekome od vas ne svidja emisija poput Pescanika. Na to imate svako pravo, pa i ja nisam neki posebni fan te emisije. No, meni se ne svidja cinjenica da se u kontekst rasprave o napadima/ometanju na novinare unose argumenti o tome kakva je emisija Pescanik, sto je sasvim irelevantno u ovoj raspravi. Mogu Cece da dovedu i kravu da muce umesto Pere, ali im se mora omoguciti da normalno rade i ne sme se dozvoliti da ih neko sistematski ucutkuje. Sa tog stanovista je komentar BGhosta bio najkorektniji posto je rekao da to sranje od emisije, ali da ometanje i napadi nisu u redu, kao ni sarkasticni/relativizatorski komentari koji se sprdaju sa tim zbog politickog neslaganja sa emisijom.
Ne može jednostavnije. Al pre će pesak da iscuri nego što ovo dopre do Olandije npr.
Posted
U današnjoj Politici, žarković u istom tekstu (i u istoj rečenici) o Kusturici i Svetlani Lukić.
Da, to je tačno ta priča o dva ekstrmizma iz današnje pančićeve priče. Kad se izvede do kraja, dođe se do toga da je ekstremizam i to kad ti neko bez razloga opali šamar i to što ga ti posle opsuješ i okreneš se i odeš. Ekstremizam je i ono što je Milošević radio, ali je ekstremizam ako neko zato što je recimo time teško unesrećen ode i pljune mu na grob, jer, nije lepo pljuvati na grob. A ovo sve totalno pored priče da vlast mora i mora da trpi bilo kakvu kritiku i da je štiti ako je neko nasilno napada, sve dok ta kritika ne krši zakon. A ako ga prekrši onda se zna šta se radi. Sigurno se ne radi to da se zažmuri na totalno nezakonito nasilje nad subjektom te kritike. Hoću ipak da ponovim ono što je Sheridan napisao, a to je da ovo nije nikakvo veliko iznenađenje s obzirom na stadijum demokratije na/u kome se sada nalazimo. To, međutim, ne znači da ne bi trebalo gurati dalje.
Posted

Teofil objasnio! :Hail: Ono sto je danas govorio i onaj njegov tekst koji je procitala Svetlana Vukovic uramiti i okaciti da svi vide!Srdja takodje objasnio, a cak je i fasista i snobizkrugadvojke bio u vecem delu dobar.

Posted
Ono sto se meni ne svidja i sto kritikujem nije da se nekome od vas ne svidja emisija poput Pescanika. Na to imate svako pravo, pa i ja nisam neki posebni fan te emisije. No, meni se ne svidja cinjenica da se u kontekst rasprave o napadima/ometanju na novinare unose argumenti o tome kakva je emisija Pescanik, sto je sasvim irelevantno u ovoj raspravi.
tacno. ali, da podsetim, ti si zapoceo pricu o tome kako bi pescanik bio mainstream negde na zapadu, te izazvao ove komentare. a sad druge optuzujes da "u kontekst rasprave o napadima/ ometanju" unose pricu o kvalitetu. ne- ti si to uneo.
Mogu Cece da dovedu i kravu da muce umesto Pere, ali im se mora omoguciti da normalno rade i ne sme se dozvoliti da ih neko sistematski ucutkuje.
ko to spori? i sam isto rekao pre koju stranicu, zar ne?
Ne može jednostavnije. Al pre će pesak da iscuri nego što ovo dopre do Olandije npr.
jebga, pa ti bar pola rasprave nisi razumeo :(
Posted
jebga, pa ti bar pola rasprave nisi razumeo :(
Ako ti je tako lakše, OK... Al time ne rešavaš ništa dugoročno, pre ili kasnije ćeš uleteti u novo lupetanje... Dok ne shvatiš da je do tebe...
Posted
Ako ti je tako lakše, OK... Al time ne rešavaš ništa dugoročno, pre ili kasnije ćeš uleteti u novo lupetanje... Dok ne shvatiš da je do tebe...
pazi:ispod teksta gde anduril tvrdi da 1) nije lepo sto ljudi pricaju o tome kakva je emisija pescanik i dal im se svidja, a sto je sam zapoceo 2) bez obzira na sve, istu ne treba ometati i gusiti je, sa cime se, verujem, svi ovde slazu, pa i jastavljas:
ko lupeta?
Posted
ko lupeta?
Zna se ko ovde voli da lupeta.
Posted
ko lupeta?
zamisli situaciju da su se srdja, pera i ceca javili saopstenjem bez paranoisanja, neutemeljenih optuzbi i ostalih gluposti. onda bi ih miralem mozda podrzao.
Posted

2 idiotek: ah, izvini sto odmah ne skacem na svaki urlik paranoika.

Posted (edited)
@ Teacher Trazio si dokaze:................Ono sto se meni ne svidja i sto kritikujem nije da se nekome od vas ne svidja emisija poput Pescanika. Na to imate svako pravo, pa i ja nisam neki posebni fan te emisije. No, meni se ne svidja cinjenica da se u kontekst rasprave o napadima/ometanju na novinare unose argumenti o tome kakva je emisija Pescanik, sto je sasvim irelevantno u ovoj raspravi.
Šta si dokazao? Da smatramo da u Peščaniku krive BoTu i za šta jeste i za šta nije kriv. Sadržaj si ti uveo, onaj post je moj odgovor:
Pescanik je pre svega forum gde deo srpske javnosti i inteligencije moze da argumentuje svoje misljenje i da kritikuje pre svega vlast. Da, kritikuje se vlast.
Samo što su oni u stanju da kritikuju vlast i zbog toga što je oblačan dan. Odmah to zla vlast drži Srbiju u mraku.
Evo ja ostajem pri tome. Ako nađeš da sam rekao da ih treba ometati, nek me Idioteque banuje.Ja i dalje smatram da je to što svaki iole pametan vladar može da poželi, jer se kritičar glupostima sam diskredituje.Da ponovim šta sam rekao o ometanju:
Ako Boris Broz stoji iza tih ometanja on je daleko od onog pravog Broza. Broz bi o Peščaniku brinuo kao o detetu.Oni su idealna opozicija. Protivnike koji ne žele da imaju podršku bilo koga sem odabranih 5% bi poželeo svaki vladar.Oni sa par budala teraju 95% ljudi koji bi i poslušali tog nekog drugog. Peru i Nidžu samo odabrani mogu da slušaju.Isto važi i za teoriju o prikrivenom zlu, koje je mnogo, mnogo gore od ogoljenog. To običnim smrtnicima nije dokučivo.Odabrani su u stanju da shvate kako je o Tadić gori od Koštunice, Koštunica od Miloševića, a Milošević valjda od Hitlera. .....
Ako BoTa stvarno vidi pretnju u Peščaniku i naređuje da Cecama ne daju vize, da ometaju Peščanik, obaraju sajt,onda nije samo diktatoer već i mentol. Ako to rade drugi voleo bih da se otkrije ko je, makar BoTa prekršio ustav. Edited by duma