Anduril Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Nisi u pravu.Pescanik je, pre svega forma. Osim "suocavanja" Pescanik nema konzistentnu politicku ideju, vec se stavovi oblikuju anti-protivno, prema dogadjajima i ljudima koji u njima ucestvuju, i to na pirlicno licnoj bazi.Konzistentna politicka ideja? Pescanik je pre svega forum gde deo srpske javnosti i inteligencije moze da argumentuje svoje misljenje i da kritikuje pre svega vlast. Da, kritikuje se vlast. Sta ima liberalnije i normalnije u demokratiji od toga? Zasto treba tu da bude neka konzistentna politicka ideja? Koja to stranka u Srbiji uopste ima neku konzistentnu politicku ideju? Toga u Srbiji nema. U emisiji nastupaju pre svega pojedinci sa razlicitim idejama/bekgroundom, medjutim, zajednicko im je da bi te ideje bile liberalni, soc-dem ili levicarski mejnstrim na zapadu, a u Srbiji su ekstrem ili predmet sprdnje. U Srbiji gde parlament ne radi kad se igra teniski mec u Australiji.Poredjenje sa BBC-em je promasaj. Adekvatnije je poredjenje, po formi i utisku koji izaziva, sa Fox-om ili TV-evangelistima. Zaista, dobrom delu slusalaca Pescanik sluzi kao terapija (sto i sami priznaju). To ne moze biti ozbiljna politicka emisija.Na BBC radiju su se u proslosti mogli cuti razni gosti, a neki su bili i vece budale od Pere ucitelja. Porediti Pescanik i ideje koje se tamo mahom zastupaju sa konzervativnim Fox-om ili evangelistima je zaista previse. Mislim, ja sam odslusao mozda pet Pescanika i ponekad sam citao neki transkript, ali zaista ne razumem sta pojedinci ovde imaju toliko protiv te emisije, pa se sprdaju sa ociglednim pritiscima/ometanjem kojom nije izlozen nijedan drugi medij u Srbiji. Stalno se pominje Pera-kocijas, ali zar recimo jedan Srdja Popovic i ono sto on govori toliko boli? Srbija nije normalna evropska zemlja, u Srbiji parlament ne radi vec pola godine iako zaseda, vise od 80% stranackog spektra je na desnici ili desnom centru, zemlja stagnira vec nekoliko godina zbog istih problema koji se ne resavaju, a sada je svima trn u oku Pescanik i par ljudi tamo koji se usudjuju da ponekad opljunu predsednika, umesto da su objektivni i glume nekakve novinarske velicine kao ostatak srpskih medija. ;)
mokuci Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 btw - ajd da gatamo ko je sledeca zrtva strahovlade borisa tadicanema se sad kinte za kladjenja zbog svecke ekonomske krize ali primetih da se vec dosta dugo jako lepo sprdaju sa savetnikom saperom na novi radijo beograd. ;)
duma Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Konzistentna politicka ideja? Pescanik je pre svega forum gde deo srpske javnosti i inteligencije moze da argumentuje svoje misljenje i da kritikuje pre svega vlast. Da, kritikuje se vlast. Sta ima liberalnije i normalnije u demokratiji od toga?Samo što su oni u stanju da kritikuju vlast i zbog toga što je oblačan dan. Odmah to zla vlast drži Srbiju u mraku. Zasto treba tu da bude neka konzistentna politicka ideja?...U emisiji nastupaju pre svega pojedinci sa razlicitim idejama/bekgroundom, medjutim, zajednicko im je da bi te ideje bile liberalni, soc-dem ili levicarski mejnstrim na zapadu, a u Srbiji su ekstrem ili predmet sprdnje.Da se ne lažemo mnogi od njih bi bili i na zapadu ekstremi ili predmet sprednje. Evo, Nidža i Pera naprimer.Na BBC radiju su se u proslosti mogli cuti razni gosti, a neki su bili i vece budale od Pere ucitelja.Na BBC-u je nekad gostovao neko ko je rekao da su Englezi genetski otpad? Da su pedofilska nacija?U Peščaniku su ta dvojica redovni gosti.Oni optuže nekog za krizu koja nema veze s njim, a kad se on založi i reši krizu onda ga napadnu što krši ustav?Ako posle Tadićeve intervencije nekim čudom uhvate hakere, opet će Tadić biti kritikovan, jer to nije po ustavu.Porediti Pescanik i ideje koje se tamo mahom zastupaju sa konzervativnim Fox-om ili evangelistima je zaista previse.Poređenje s boldovanim je adekvatno i zasnovano na tome kome se obraćaju i na koji način.Oni neprekidno insistiraju na odabranosti onih koji ih slušaju. Njihovi slušaoci su 5% odabranih u blatu koje ih okružuje. Još samo da onim koji se u potpunosti posvete slušanju Peščanika, obećaju raj, ili bar izbavljenje iz pakla zvanog Srbija. Mislim, ja sam odslusao mozda pet Pescanika i ponekad sam citao neki transkript, ali zaista ne razumem sta pojedinci ovde imaju toliko protiv te emisije, pa se sprdaju sa ociglednim pritiscima/ometanjem kojom nije izlozen nijedan drugi medij u Srbiji.Ako Boris Broz stoji iza tih ometanja on je daleko od onog pravog Broza. Broz bi o Peščaniku brinuo kao o detetu.Oni su idealna opozicija. Protivnike koji ne žele da imaju podršku bilo koga sem odabranih 5% bi poželeo svaki vladar.Oni sa par budala teraju 95% ljudi koji bi i poslušali tog nekog drugog. Peru i Nidžu samo odabrani mogu da slušaju.Isto važi i za teoriju o prikrivenom zlu, koje je mnogo, mnogo gore od ogoljenog. To običnim smrtnicima nije dokučivo.Odabrani su u stanju da shvate kako je o Tadić gori od Koštunice, Koštunica od Miloševića, a Milošević valjda od Hitlera. Odabrani mogu da slušaju ratnohuškača kako se sad suočava, ali se ne sa onim što je on radio i zašta je on odgovoran.Ne govori o tome kakvo je on govno bio i kako je postao suočen, već diže na nivo nacije i ponavlja svoje bljuvotine. Samo sad ne priča o muslimanima kao nižim bićima i vatikanskoj zaveri, već o pravoslavcima i ruskoj zaveri.Oni koji nisu odabrani nisu u stanju da slušaju takve bljuvotine. Zato i nisu zaslužili izbavljenje.
3opge Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Najpre su na parkingu ispred zgrade B92 za vreme emitovanja još nepoznati počinioci smešteni u neki jugo oštetili automobil glavne urednice i autorke ?Peščanika" Svetlane Lukić. Dosta surovo i na prilično neuobičajen način. Naprosto, u punoj brzini udarili su parkirani automobil i isto tako velikom brzinom napustili mesto ?slučajnog kontakta".
Idioteque Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Na BBC-u je nekad gostovao neko ko je rekao da su Englezi genetski otpad? Da su pedofilska nacija?U Peščaniku su ta dvojica redovni gosti.Na stranu sve ostalo lupetanje, ali za ovo insistiram da imenuješ i publikuješ odgovarajuće citate. U protivnom bih zamolio moderaciju da interveniše. Hvala.
teacher Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Na stranu sve ostalo lupetanje, ali za ovo insistiram da imenuješ i publikuješ odgovarajuće citate. U protivnom bih zamolio moderaciju da interveniše. Hvala. Hm...
teacher Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Imas 15 minuta da otvoris neki od tekstova koje google izbacuje, pritisnes ctrl-f, ukucas "genetski" i procitas recenicu u kojoj se sintagma pojavljuje.:D Nije mi namera bila da odgovorim idioteku, već mi je bilo interesantno koliko se genetski otpad + luković pojavljuje jedno uz drugo...
Idioteque Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Pa vidiš učitelje, upravo zbog toga sam i tražio od dume da dokumentuje svoje tvrdnje. To palamuđenje o "genetskom otpadu" je nebrojeno puta obrađivano i svaki put bi se razne dume ućutale kada bi im se predočile činjenice. A činjenice su da nikada nijedan od gostiju Peščanika nije rekao da je Srbija genetska deponija.Činjenica je da izjava glasi "Balkan je genetska deponija", a autor je uz izjavu dao i objašnjenje zašto tako misli.Činjenica je da autor izjave "Balkan je genetska deponija" nikada nije bio gost Peščanika.Činjenica je da duma laže i obmanjuje forumsku javnost.Činjenica je da je ovo ozbiljan forum na kome su takve dečije manipulacije dozvoljene eventualno na deponiji.Zato i tražim intervenciju moderacije.
teacher Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Pa vidiš učitelje, upravo zbog toga sam i tražio od dume da dokumentuje svoje tvrdnje. To palamuđenje o "genetskom otpadu" je nebrojeno puta obrađivano i svaki put bi se razne dume ućutale kada bi im se predočile činjenice. A činjenice su da nikada nijedan od gostiju Peščanika nije rekao da je Srbija genetska deponija.Činjenica je da izjava glasi "Balkan je genetska deponija", a autor je uz izjavu dao i objašnjenje zašto tako misli.Činjenica je da autor izjave "Balkan je genetska deponija" nikada nije bio gost Peščanika.Činjenica je da duma laže i obmanjuje forumsku javnost.Činjenica je da je ovo ozbiljan forum na kome su takve dečije manipulacije dozvoljene eventualno na deponiji.Zato i tražim intervenciju moderacije.Moram reći da sam prisustvovao tribini na kojoj je Pera koristio svakakve izjave glede Srba generalno. Ne mogu da tvrdim da je koristio i genetski otpad, jer je to bilo davno, ali svakako je interesantno koliko se ta sintagma vezuje za Lukovića.
duma Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Na stranu sve ostalo lupetanje, ali za ovo insistiram da imenuješ i publikuješ odgovarajuće citate. U protivnom bih zamolio moderaciju da interveniše. Hvala.Zamoli, ako te nije blam. O tome se i ovde i tamo pisalo i pisalo. Glumiš Koštunicu? Pera je pisao o pedofilskoj naciji.Predlagao neutronske bombe... Nikolino delo je "genetski otpad". Usput zakačio i Rumune i Grke. Ti se stvarno ne sećaš?Ti bi zamolio moderaciju?
Hella Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Видим да се слабо изучавао докторат о биолошком отпаду Николе Самарџића. Nama je potrebna naša sopstvena transformacija. Nama nije potrebno da, kao neki biološki otpad, zagadimo Evropsku uniju ? kao što je EU bila primorana na određene geostrateške interese pa je primala Grčku, Kipar, Bugarsku i Rumuniju. Da li im je potrebno i naše smeće? Ja ne verujem.
Idioteque Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Zamoli, ako te nije blam. O tome se i ovde i tamo pisalo i pisalo. Glumiš Koštunicu? Pera je pisao o pedofilskoj naciji.Predlagao neutronske bombe... Nikolino delo je "genetski otpad". Usput zakačio i Rumune i Grke. Ti se stvarno ne sećaš?Ti bi zamolio moderaciju? što bi me bio blam? Jel blam prijaviti lopova policiji? što bi onda bio blam prijaviti lažova moderacijii? A ti lažeš duma! A ja se sećam, itekako se sećam. I baš zbog toga se i javljam. I još te nije sramota da se opet javljaš sa novim lažima? Gde je to Pera pisao o neutronskim bombama i u kom kontekstu? Pedofilskoj naciji? Copy/paste moliću! Nikola Samardžić nije autor izjave o genetskom otpadu. Lažeš!Poslednja sam osoba koja će Samardžića da brani zbog bilo čega. Ali lažovi mi daleko više idu na penis od nadobudnih krugodvojkaša.Dokaze duma ili prinaj da lažeš!
Idioteque Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Видим да се слабо изучавао докторат о биолошком отпаду Николе Самарџића.Ko je rekao bilo šta o biloškom otpadu?
Hella Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 (edited) Ko je rekao bilo šta o biloškom otpadu?Дума је рекао "генетски отпад". Ти мислиш да се ради о "генетској депонији", а може да се ради и о "биолошком отпаду".П.С.За "педофилску нацију" нисам чуо, а није да не пратим. Edited January 29, 2009 by Hella
duma Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 (edited) Što bi me bio blam? Jel blam prijaviti lopova policiji? Što bi onda bio blam prijaviti lažova moderacijii?Dobro, ako može ovakva poređenja. Koliko vidim ipak nije bio genetski nego biološki otpad, ti tu vidiš razliku?Ako smatraš da je suština različita, onda nek ti je na čast. Mene bi bilo sramota.A ti lažeš duma! A ja se sećam, itekako se sećam. I baš zbog toga se i javljam. I još te nije sramota da se opet javljaš sa novim lažima? Gde je to Pera pisao o neutronskim bombama i u kom kontekstu? Pedofilskoj naciji? Copy/paste moliću!Pisalo je u Feralu, a pričalo se naširoko o tome na FB92. Šta se praviš blesav?Nikola Samardžić nije autor izjave o genetskom otpadu. Lažeš!Ponovi još koji put biće uverljivije. Možeš i da me banuješ biće još uverljivije. Jadno se ponašaš.Ali lažovi mi daleko više idu na penis od nadobudnih krugodvojkaša. Dokaze duma ili prinaj da lažeš!Pošto su ovde poneki pisali i tamo mislim da nije potrebno da se blamiraš više. Ako hoćeš da zadiviš Tanka, onda dobro. Edited January 29, 2009 by duma
Recommended Posts