Jump to content
IGNORED

Pescanik

Atreid

Recommended Posts

Posted
to je format, koji predstavlja licni stav, ili eventualno stav grupe ljudi zajednickih ideja, misljenja i slicno. koji bi, eventualno, mogao da se uporedi sa onim kenetom obermanom sa nbc-ja, samo da ima makar malo humora, i makar malo drugacijih gostiju. ili ono sto italijani zovu opinionista.
Posted

jeeej, pescanik na engleskom je fantastican. zamisli cega bi se sve tu nagledali da srdja ne zna da koristi auto correct u wordu@jerrysamo stranu ranije

pescanik nije novinarska emisija, niti ima veze sa informativnim programom. to sto se autori smatraju novinarima je njihovo pravo, ali emisija, radio-show ako tako lepse zvuci, ne zadovoljava nijedan zahtev koji zanat postavlja.to je format, koji predstavlja licni stav, ili eventualno stav grupe ljudi zajednickih ideja, misljenja i slicno. koji bi, eventualno, mogao da se uporedi sa onim kenetom obermanom sa nbc-ja, samo da ima makar malo humora, i makar malo drugacijih gostiju. ili ono sto italijani zovu opinionista.
Posted
Pošto si rekao ili rekla da nije novinarstvo, ti onda kaži šta je Peščanik?
uglavnom se svodi na prijateljsko caskanje koje zavrsi u etru.
Posted
Sanse da je udar bio nameran su vrlo male. Poenta je da voditeljke Pescanika imaju razloga da osecaju nesigurnost zato sto nisu zasticene u slucajevima ometanja rada emisije i internet sajta i da je glupo sprdati se sa takvim stvarima.
nije glupo. kad im stalni saradnik optuzi predsednika da je licno umesan u te stvari, sa dokazom, ponavljam se, "pisalo na internetu", to jeste za sprdnju. niko ih ne bije po usima da rade slicne stvari, tj. spustenih gaca idu medj turke. takodje, kad bi manje fantazirale, paranoisale i optuzivale kog kod stignu za raznorazne fasizme, mozda bi ljudi ozbiljnije shvatali njihove tvrdnje. znas onu pricu o pastiru koji je podjebavo selo, vicuci "vuuuciii!"?
O cemu ti pricas? Sajt je kriv jer je nosio kratku suknju? Vlasnici stana koji su pokradeni su krivi jer nisu imali nTouchLock?
da, upravo. ajde sam pokusaj da malo surfujes netom bez antivirusa. i da posle kukas da su ti dusmani skenjali kompjuter.svako malo su se ovde/ tamo zalili slusaoci da nemaju pristup sajtu, pa su neki imali a drugi ne, pa je bio dawn zbog ovog il onog. na vlasniku je da te stvari regulise, ako je ozbiljan. i da ne ceka da se nekom nerdu digne ona stvar iz ko zna kog razloga, mozda i jer slucajno naleti na nesto neobezbedjeno.btw, da li seruju hosting? i da li se nedvosmisleno utvrdilo da je u pitanju bio hakerski napad? a ako da, da li iko ocekuje da srpska policija ucini nesto po tom pitanju? :lol:
Ako je tacno da ih jos uvek ometaju, to traje vec godinama. Ocigledno je da policija ne radi svoj posao.
kolko znam, kukalo se periodicno o ometanju. stvarno se ne razumem u te stvari, ali totalno mi je nelogicno da db ometa ponekad neku emisiju. koju mozes da skines i sa neta. za koj moj bi to radili??? jel postoji mogucnost da je u pitanju losa oprema, il nesto?ne tvrdim da ometanja nema, ali to bi, realno, bila jedina stvar na koju mogu da se zale sa pravom.
Naravno. Emisiju mogu da preskocim, a forum nema kvalitetnu mogucnost za izbegavanje poruka odredjenih korisnika.
ima, tekstualno ga maltretiras dok sam ne ode. no, to ionako nije poenta.
Posted
O cemu ti pricas? Sajt je kriv jer je nosio kratku suknju? Vlasnici stana koji su pokradeni su krivi jer nisu imali nTouchLock?
da, upravo. ajde sam pokusaj da malo surfujes netom bez antivirusa. i da posle kukas da su ti dusmani skenjali kompjuter.
Izjednačavanje odgovornosti agresora, jer je napao i žrtve, jer se nije umjela odbraniti je cinično dovoljno, ok, baš ono za 5. Ali nije, Miraleme, fora samo u tome biti najveći cinik pepepe i šire. Potrebno je to također sagledati s funkcionalnog aspekta, kao što ti, kao prvi cinik među jednakima, uostalom i činiš. Jebiga ovaj svijet je čovjeku dušmanin, pa nek se svak pobrine za sebe, bitno je da se održava. Test funkcionalnosti je zasnovan na jednostavnoj pretpostavci univerzalne, ili prevladavajuće primjene. A taj tvoj ne bi radio. Izjednačiti odgovornost džeparoša i odžeparenog se možda i može zamisliti. Silovane i silovatelja ne, s tim se vjerovatno i ti slažeš. A ovaj radio, šta li je, je valjda tu negdje između. Ne znam o tome ništa, samo mi je jako zanimljivo kako se srpsko forumaštvo svrstava.
Posted
neki ne znaju (medju njima i ja) kako se otkrivaju hakeri:Najveći broj napada dolazio je sa IP-adresa kompanija SBB i Telekom. Ova dva internet-servis provajdera raspolažu listom korisnika koji su tog dana imali te IP-adrese, dok hosting provajder rapolaže listom tačnih vremena kada su napadi izvršeni. Na osnovu ovih podataka lako se može utvrditi ko su učinioci ovog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti (oštećenje računarskih podataka i programa, član 298, stav 1. Krivičnog zakonika). U Okružnom javnom tužilaštvu u Beogradu postoji posebno odeljenje koje se bavi tzv. visokotehnološkim kriminalom. Napadi su dolazili i sa lokacija u Hrvatskoj i Rusiji.(iz gore navedenog texta Srdje Popovic)Posle Markala (gde su Bošnjaci ?sami sebe pobili?) više nije neobično što se na raznim forumima pojavljuju, doduše pojedinačni, komentari da je ovo sve delo samih novinarki Peščanika. To one same ometaju svoju emisiju, ruše svoj sajt i demoliraju svoja kola ?da bi se proslavile?.(iz gore navedenog texta Srdje Popovic)
Posted

baš će neko da odradi DoS sa prave IP adrese, a da ne koristi neki proxy, smešno

Posted
Posle Markala (gde su Bošnjaci ?sami sebe pobili?) više nije neobično što se na raznim forumima pojavljuju, doduše pojedinačni, komentari da je ovo sve delo samih novinarki Peščanika. To one same ometaju svoju emisiju, ruše svoj sajt i demoliraju svoja kola ?da bi se proslavile?.(iz gore navedenog texta Srdje Popovic)
Isto tako ljudi bliski Pescaniku dokazuju da su upravo informacije sa "neugasenih foruma" ukazale na to da Tadic stoji iza svega ovoga sto se desava Pescaniku.Srdjina i Perina percepcija "foruma" se ocigledno razlikuje ili su neki forumi istinitiji od drugih.Ovde sarkazam koristim samo kao rekaciju na stavove ove dvojice ne i na ceo dogadjaj oko Pescanika da ne bude zabune.
Posted
da, upravo. ajde sam pokusaj da malo surfujes netom bez antivirusa. i da posle kukas da su ti dusmani skenjali kompjuter.Izjednačavanje odgovornosti agresora, jer je napao i žrtve, jer se nije umjela odbraniti je cinično dovoljno, ok, baš ono za 5. Ali nije, Miraleme, fora samo u tome biti najveći cinik pepepe i šire. Potrebno je to također sagledati s funkcionalnog aspekta, kao što ti, kao prvi cinik među jednakima, uostalom i činiš. Jebiga ovaj svijet je čovjeku dušmanin, pa nek se svak pobrine za sebe, bitno je da se održava. Test funkcionalnosti je zasnovan na jednostavnoj pretpostavci univerzalne, ili prevladavajuće primjene. A taj tvoj ne bi radio. Izjednačiti odgovornost džeparoša i odžeparenog se možda i može zamisliti. Silovane i silovatelja ne, s tim se vjerovatno i ti slažeš. A ovaj radio, šta li je, je valjda tu negdje između. Ne znam o tome ništa, samo mi je jako zanimljivo kako se srpsko forumaštvo svrstava.
ne izjednacavam ja niciju odgovornost, niti ikog oslobadjam krivice. dzeparos, silovatelj i haker su pocinili krivicno delo, i za to treba da budu kaznjeni kako dolikuje. onaj ko ne zakljuca stan, seta se sa novcanikom koji viri iz dzepa, surfuje bez antivirusa etc. je kriv koliko i onaj koji izadje na zimu sa mokrom kosom i bez kape, pa se razboli. nece ga niko krivicno goniti, niti ce se to uzeti kao olaksavajuca okolnost za pocinioca, al je budala koja sama sebi priziva stetu.
neki ne znaju (medju njima i ja) kako se otkrivaju hakeri:Najveći broj napada dolazio je sa IP-adresa kompanija SBB i Telekom. Ova dva internet-servis provajdera raspolažu listom korisnika koji su tog dana imali te IP-adrese, dok hosting provajder rapolaže listom tačnih vremena kada su napadi izvršeni. Na osnovu ovih podataka lako se može utvrditi ko su učinioci ovog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti (oštećenje računarskih podataka i programa, član 298, stav 1. Krivičnog zakonika). U Okružnom javnom tužilaštvu u Beogradu postoji posebno odeljenje koje se bavi tzv. visokotehnološkim kriminalom. Napadi su dolazili i sa lokacija u Hrvatskoj i Rusiji.
vau, putin i marticevci pomogli obaranje sajta. kazi ti srdji da se slicni napadi uvek vode sa zombi kompjutera, u koje je ubacen trojanac i mogu se nalaziti bilo gde u svetu. mozda je sajt oboren i uz pomoc tvog kompa. i nijedan haker nije lud da koristi svoj ip, sto vec renne rece.
Posle Markala ...
srdja markale, pera srebrenicu. logicno i svrsishodno. do kraja balade ce pasti genocid i holokaust, minimum.
Posted
'srpski list' tri puta biva obaran od strane unijatskih hakera
Алал вера Руву на анализи и примеру, онлајн статистика "Српског листа" личи на графикон било ког непостојећег сајта.
Posted

Све је то у делу јавности довело до претеране реакције.Помало параноидни склоп читаве ствари није тешко уочитиОбарање сајтова, као резултат техничке грешке или акције малициозних појединаца, општа је појава у ?сајбер-простору?И другим новинарима, такође, дешавају се озбиљне непријатности са возилима. Недавно смо могли да прочитамо да је ?приликом рутинског сервисирања аутомобила чији је власник главни уредник ?Геополитике?, Слободан Ерић, установљено да је непознато лице одврнуло централни шраф матице предњег левог точка?. ?С обзиром да Ерић нема личних непријатеља?, каже се у саопштењу редакције, ?намеће се закључак да су мотиви за угрожавање његове безбедности у вези са уређивачким концептом ?Геополитике??. Овај лист, међутим, није тражио интервенцију председника републике. Али ?друга? Србија јесте.by Antonic...ovim textom me i dalje drzi u nedoumici ko je veca dileja da li on ili Vukadin...

Posted
ovim textom me i dalje drzi u nedoumici ko je veca dileja da li on ili Vukadin...
ja bih da oni to reše mazijom...
Posted (edited)
@jerrysamo stranu ranije
jerry nikada ne gleda u proslost vec samo u buducnost...btw - ajd da gatamo ko je sledeca zrtva strahovlade borisa tadicaocemo u neke pare? Edited by luba
bez davanja ideja