bios Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 (edited) Pa nekako mi se čini da od nekoga ko izjavi da je operacija oporavka sajta peščanika prosta treba očekivati da zna.ja rekoh da lupam i rekoh zbog čega lupam. a ako ovo nije pravljenje slona od komarca (što ne bi bilo prvi put) neće mi biti nikakav problem da se pospem pepelom.edit: što opet ne menja činjenicu da čitava ova kampanja proizvodi popriličan transfer neprijatnosti. Edited January 26, 2009 by Biohemija
renne Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 pa ako nisu uleteli u prostorije gde se satj hostuje i macolama porazbijali sve servere onda je prostodajte user name i pass pa da sredimo (čak i ako su ga ti hakeri (ako je bio hakeraj) menjali do provajder za čas reši)
Zabalujev Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Onome ko lupa i ponosi se time i treba da bude neprijatno.Stručnost ispred politike.
bios Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Onome ko lupa i ponosi se time i treba da bude neprijatno.Stručnost ispred politike.:lol:omašio si kontekst lupanja.i nisam zlonameran, nego neka oprave to. ispadaju smešni sa ovim ratom saopštenjima, a mogao bi neko stručniji (ti) da objasni zbog čega bi bilo koji sajt morao da bude 3-4 dana down zbog napada hakera.
Zabalujev Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 i nisam zlonameran, nego neka oprave to. ispadaju smešni sa ovim ratom saopštenjima, a mogao bi neko stručniji (ti) da objasni zbog čega bi bilo koji sajt morao da bude 3-4 dana down zbog napada hakera.Legendarno. Omašio si ti dečko univerzum.
bios Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 aha. za čitav jedan metar pod neprirodnim uglom od devedeset stepeni.
Zabalujev Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Koješta... Btw. guglaj Denial of Service. isto kao što si guglao DirectoryIndex...
luba Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 dosta prepucavanja.ko zna znanje, neka ponudi pomoc.
vinska musica Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Jos jedno Peščanikovo saopštenje, stiglo via Biljana's blog: Komitet pravnika za ljudska prava ? YUCOM poziva vas da prisustvujete suđenju po tužbi Aleksandra Tijanića protiv YUCOM-a kao izdavača knjige ?Slučaj službenika Aleksandra Tijanića?. u utorak, 27. januara 2009, sa početkom u 9.00, Prvi opštinski sud u Beogradu, sudnica 36 na drugom spratu. Na ovom ročištu svedočiće Predrag Koraksić ? Corax, koji je izradio karikaturu na naslovnoj strani objavljene knjige.
Miralem Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 pescanikovo saopstenje, koje se prenosi putem biljkinog bloga, u kom yucom poziva gradjane da prisustvuju sudjenju po tuzbi 1 privatnog lica?zanimljivo na vise nivoa.
sheridan Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 hvala ti sto objasnjavas kakve su mi namere i sta hocu da kazem, oduvek sam zelela da imam predstavnika za javnost, te da ne moram sama da se petljam sa porukama ljubavi i mrznje.sa zadovoljstvom. mozda u znak zahvalnosti skinesh malo warna? da mogu da se opustim? ovako sam uglavnom odgovarao hella-i, objasnjavajuci mu kako sam ja interpretirao tvoj post. to da se odnosi na moju interpretaciju, a ne na tvoju motivaciju sam nekako podrazumevao, ali ako nije bilo jasno: ja nemam uvid u lubine misli, samo sam iznosio svoju licnu interpretaciju njenog posta....mislim da ne moram dalje da navodim. takodje, svaka slicnost je u oku posmatraca.izjava o kojoj se prica u pescanika data je u poligrafu 19.januara. ako je za sve zaista cilj bila marketinska oluja koja tadicu treba da digne/spusti rejting, zasto se cekalo toliko? onda to znaci da su mu losi ti savetnici, ili su napadaci malo odmarali u januaru.... gde pishe da je za sve cilj bila marketinshka oluja? Ja bash citirao recenicu u kojoj se kaze da je to lep gest. (kaze se i da je obrazlozenje uzasno lose i jos svashta, ali to je zaista sasvim drugo pitanje - jer to nije gest Borisa Tadica, bar ne bi smeo da bude, vec interpretacija volje gradjana od strane izvrshnih organa vlasti)...takodje, ako je cilj informisanje, ili komentarisanje dogadjaja, ...Ne bih se slozio da ove dve stvari treba da imaju uopste slican tretman. Pescanik svakako nije informativna emisija, a ne vidim kakve veze ima vox pops sa komentarisanjem. Josh jednom, ne komentarishe se cin davanja gasa Sarajlijama (koji se naprotiv, pohvaljuje), vec kaubojsko svojatanje dobre volje glasaca. ...o tome da li se tadic bavio i mislio na sarajevo od aprila 1992. do jeseni 1995. takodje se moze ponesto saznati, ali je to vec zadiranje u privatnost, te to ne podrzavam. samo i dalje stojim iza toga da je deo uvodnika o kome se raspravlja motivisan mrznjom, ili ajde, snaznim protivljenjem predsednickom autokrati....pa sad, malo je jednostrano da hoces da se bavish motivacijom autora teksta, a motivacija predsednika je zadiranje u privatnost, al' 'ajde izvoli ako mislis da je primereno. ...moj doprinos raspravi se ovim zavrsava. ono sto je napisano i cuto u uvodniku, podrzava moju izjavu sasvim dovoljno.Hm, odlicno ako je tako, da se ne preganjamo, posto to sto je receno u uvodniku ne podrzava tvoju izjavu uopste.
Bane5 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Samo da konstatujem da tek nakon 4 dana uglavnom verbalnog obracanja javnosti autorki i uglavnom onih koji ih podrzavaju, one i B92 povlace potez koji su trebali prvog dana (videti naslovnu stranu na sajtu koji jos nije aktivan).Iako doslovce pozivaju slusaoce da ih slusaju u petak i obavestavaju ih da ce sajt proraditi sa bezbednije lokacije u danasnjem Danasu saznajemo da je Pescanik ugasen. POSLEDNJA ODBRANA I POSLEDNJI DANINikola SamardžićMit i naliČjeUgašen je Peščanik. Bez namere da podsećam, bilo je osnova za pretpostavku da će odustajanje od evropskog zakonodavstva, zaoštravanje odnosa sa susedima i oslonac na Rusiju doprineti političkom zatvaranju u javnom domenu. Odatle nije dug put do osporavanja ljudskih sloboda i prava. Po sistemu spojenih sudova, brutalno nasilje se ponovo omasovilo na ulicama, uz odjek šovinističkog divljanja u susednoj Hrvatskoj. Ali, tamo je administracija blagovremeno odgovorila, izgrednike identifikovala, a proces u celini nastavila da marginalizuje. U stvari, prilike i u Srbiji i u Hrvatskoj su se dovoljno izmenile, pa je kao dominantni ideološki ventil preostalo mahom dobrodušno gunđanje protiv globalizma, kapitalizma, Evrope i Amerike, katkad i jednih protiv drugih. Jedino se nije spustio prag osetljivosti političkih i državnih lidera na kritiku, prezir ili uvrede, poruke koje bi trebalo da su u politici legitimne i kad su kulturno i moralno neprihvatljive.Postizborni dogovori su prilikom formiranja republičke i beogradske vlade ostavili politički sistem lišen demokratske opozicije. Stranke načelne evropske i demokratske orijentacije uvučene su, u skladu s finansijskim i političkim potrebama svojih lidera i nomenklature, u opšti sistem klijentelizma i korupcije koji generišu javna preduzeća, oligarsi i monopoli. Radikalsko-narodnjačka opozicija postala je ideološka prethodnica na putu koji osporava potrebu nastavka reformi, pre svega završetka privatizacije, liberalizacije privrede, politike i kulture, usklađivanje domaćeg sa evropskim zakonodavstvom, regionalne inicijative itd. Kad ministar spoljnih poslova insistira na političkim vezama s Moskvom on ostaje nedorečen: da li te veze podrazumevaju podražavanje autoritarne politike, ubistva novinara i fizičke pritiske na proevropsku opoziciju, slobodno udruživanje i mišljenje. U svakom slučaju, taj proces, ukoliko postaje zvanična državna politika, ne ostaje usamljen u sferi diplomatskih ili ekonomskih odnosa. Toga su veoma bili svesni oni koji su odlučili da, makar privremeno, ugase Peščanik.Bez obzira na činjenicu da za Peščanik govore i pišu univerzitetski profesori, advokati, pisci i novinari koji su pripali ovdašnjoj opštoj kulturi, ne samo medijskoj, i svega nekoliko političara, mahom neuspešnih pa zato i bezazlenih, ta radijska emisija i njen internet portal poneli su epitete koji ukazuju na politički ekstremizam i loše namere. Mada se opšta poruka može svesti na pozive da se ovdašnje političko društvo dodatno upristoji, demokratizuje, da usvoji evopske norme i, ako ništa drugo, poštuje sopstvene zakone. Drugim rečima, u Srbiji je politički centar, u evropskom smislu, potisnut u zonu političkog delovanja koje je opasno i štetno. Zato stvarni ekstremisti i izgrednici napadaju Svetlanu Vuković i Svetlanu Lukić i njihove goste u bezličnoj masi koja ih čini individualno zaštićenim i neodgovornim.Gašenje Peščanika još je jedan bedan, kukavični sunovrat zvanične srpske kulture, od Idola i Memoranduma, do Mokre Gore i ambasadorske konferencije. Ruski i kosovski mit srpskog mejnstrima postepeno se izliva u kanalizaciju najnižih poriva i osećanja. Samim tim jedna kultura ostaje bez svojih važnih sadržaja, koje je sama osporavala uvek kad ih je iz prošlosti i njenih fatazmagorija prevodila u sferu dnevne politike i njenih prizemnih potreba.Gašenje Peščanika sastoji se od nekoliko krivičnih dela na koja nadležne institucije nisu reagovale. Kolateralna šteta su medijska kuća B92 i internet provajder Peščanikovog portala. Ometanje radijskog prenosa Peščanika započelo je u vreme prethodne vlade, i ono podrazumeva upotrebu tehnike koja, svojom snagom, sama otkriva svoje korisnike. Nisam raspoložen da verujem da hakeri nisu povezani s državnim službama koje su požurile da predvide i ubrzaju konačan, politički ishod aranžmana koji bi, sa gasom, trebalo da obezbedi i protok ideja.Gašenje Peščanika odigralo se u kontekstu zvaničnog zanemarivanja poruke Evropskog parlamenta koji je jedan dan u godini posvetio sećanju na Srebrenicu, i putovanja ministra spoljnih poslova u Brisel, gde je otišao po odgovor za koji je već očigledno da će biti odrečan, kako bi odgovornost zaustavljanja evropske integracije Srbije prebacio na Holandiju i evropske institucije. A kako izgleda novinarska karijera u Srbiji pod takvom vladom objašnjava Svetlana Lukić: ?Nije normalno da ja svaku promociju moram da organizujem uz prisustvo policije, jer smo bili napadani od organizovanih grupa, od Nove Srbije, Sabora Dveri itd, pa do obaranja sajta, do velikih problema s emitovanjem emisije, do havarije s automobilom?. Ta karijera još uvek je, doduše, manje tegobna od sudbine Ane Politkovskaje i još 300 novinara, koliko se procenjuje, koji su nestali iz istih pobuda koje su ugasile Peščanik. Srebrenica je srpska Čečenija, a Peščanik jedna od svega nekoliko preostalih supstitucija političkoj opoziciji i pravu na slobodno mišljenje koje su državni i mafijaški mediji ukinuli.Autor: NIKOLA SAMARDžIĆ
Idioteque Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Kako me samo nervirate ovim oštrenjem kite po Svetlani! Svi od reda! Na šta bre ovo liči? "Hehhehe, ne mogu četiri dana da poprave jedan sajt, hehehe.." "ahhahhha, neprirodan ugao, ahhahhah", "jeste, baš neko ometa Peščanik, hahhahh"... šta je ovo, ko se više naruga Svetlani, njemu ćuna najveća?Ej bre, u 21. veku nekoj tamo x novinaci kontinuirano prete, sprečavaju tribine, obaraju sajt, ometaju frekvencije za vreme emitovanja (da, ometaju, ja lično skoro svakog petka, a često i u vreme reprize čujem smetnje koje momentalno nestanu kada se završi emisija), demoliraju auto... I sve što vi imate da kažete na to je "nja nja nja"?!?!Ako imate neslaganja sa koncepcijom, stavovima, mišljenjima, akcijama... pa pametni ste ljudi pobogu, argumentujte svoje neslaganje, raspravljajte o TIM STAVOVIMA, ovde se radi o elementarnoj slobodi govora i rada! Da li je moguće da vama više smeta histerična Svetlana od nacoške stoke koja godinama neometano i nekažnjeno pokušava da je ućutka?!
pacey defender Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 btw, sinoc su mi drugari iz kraja rekli da je nastradala i Suzika/Suza, isto trans prostitutka iz Admirala Geprata. :( obzirom da ne znam njeno ime, je li to ova Minja Kocis, da li se o istoj osobi radi?
John Coltrane Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 pescanikovo saopstenje, koje se prenosi putem biljkinog bloga, u kom yucom poziva gradjane da prisustvuju sudjenju po tuzbi 1 privatnog lica?zanimljivo na vise nivoa.pa shta?...nachelo javnosti sudjenja dozvoljava svakome da prisustvuje ovom sudjenju (naravno posotoji fizicko ogranicenje velicine sudnice)...nego ovo shto se ovde protura je bash zalosno...svaki napad na Peshcanik (od konstatnog ometanja, pa upada na promocije, pretnje Biljani Srbljanovic, do ovog poslednjeg sa autom) se smatra preterivanjem i dizanjem panike bez potrebe, a na kraju uz podsmeh i podrugljive komentare se sve relativizuje i olako prelazi preko svega toga...po principu oni ostrashceni i za pljuvanje u toj emisiji i ne zasluzuju bolje...ali ovo je Srbija i u njoj je sve moguce i siguran sam da ce se u narednih 10 dana desiti neshto shto ce baciti senku na ovaj problem, bash kao shto se ne zna ko su ubice Dragana Maksimovica, ko je bacio bombu na prozor stana Dejana Anastasijevica, shto niko nije odgovarao za pomaganje od strane vojske i crkve NS marionetama (shto su okaratkerisani kao nacisti ili fasisti ili kako god hocete, a vezano za njihove skupove) ko je "zaduzen" za Pescanik (i njegove sagovornike) itd...
Recommended Posts