Jump to content
IGNORED

Pescanik

Atreid

Recommended Posts

Posted
E, aj stvarno nije u redu. PPPrepoznatljivi forumaski cinizam je jedno, i to je dobra stvar, ali nije okej sprdati se kada nekome iz Pescanika namerno slupaju auto.
Na koji način je potvrđeno da je u pitanju namera?A ako neko nadležan slučajno čita ovo, evo rešenja protiv hakera: obrišite index.htm(l) iz root foldera sajta i on će volšebno proraditi.
Posted (edited)
Na koji način je potvrđeno da je u pitanju namera?
На начин "зна се ко овде воли да краде" или као што смо пре неколико дана имали већ решено убиство Миње Кочиш чији мотив се, по свезнадарима из ГСА, налазио у несумњиво фашизованом српском друштву:
Ubistvo Minje Kočiš jasno pokazuje sa kojom količinom mržnje, nasilja i opravdanog straha za sopstveni život se svakodnevno suočavaju lezbejke, gejevi, biseksualne i transrodne osobe u Srbiji....Gej strejt alijansa strahuje da ukoliko nadležni organi ne preduzmu hitne i adekvatne mere, ovo ubistvo može biti shvaćeno kao poziv na otvoreni talas nasilja prema LGBT osobama u Srbiji i postavlja pitanje državnim organima i javnosti u Srbiji još koliko ubistava i fizičkih napada na LGBT osobe treba da se dese da bi naše društvo shvatilo da je homofobija bolest.
само да би надлежни органи све покварили ухапсивши убојице који су признали да су злочин починили из користољубља и да је један од њих данима пре тога користио сексуалне услуге покојне трансџендеруше. Наравно, од неког извињења ГСА јавности због бављења видовњаштвом и параноисања, ни мукајета. Edited by Hella
Posted (edited)
A ako neko nadležan slučajno čita ovo, evo rešenja protiv hakera: obrišite index.htm(l) iz root foldera sajta i on će volšebno proraditi.
Da, verovatno nadležni nisu do sada čuli za tu foru.Za zainteresovane detaljnije objašnjenje nađite guglajući "PHP DirectoryIndex" Edited by Zabalujev
Posted
На начин "зна се ко овде воли да краде" или као што смо пре неколико дана имали већ решено убиство Миње Кочиш чији мотив се, по свезнадарима из ГСА, налазио у несумњиво фашизованом српском друштву:
Dobro, jeste, sačekajmo neku nadležnost da se javi, iako postoji osnovana sumnja u to da se nekom tek tako omaklo. U pravu si, ovo za Kočiša i GSA jeste bila blamaža. Fazon je u tome da ako je neko zaista slupao svoj auto da bi namerno slupao auto Svetlane iz Peščanika, to jeste nešto što ne valja i nije za naročiti cinizam. Hoću reći da je puno manja stvar da je neko uzeo palicu i polupao stakla. Ali da polupaš sopstveni auto, to je već ozbiljno. Međutim, pošto ne vidim da se nešto vrti na vestima, valja sačekati.
Posted
"Е-новине" пишу да је "аутомобил Светлане Лукић смрскан" на паркингу Б92 за време емитовања "Пешчаника". Помислио би човек да су га истрескали бејзбол палицама, шипкама, циглама, каменицама или скакањем по колима. Међутим, "непознати починиоци" су, уместо стакала, хаубе и врата, "уништили задњи трап аутомобила" тако што су "тежак аутомобил" ударили "у великој брзини", "одгурнули га с паркинг места читав метар", те збрисали с лица места. Срећа да је паркинг под видео надзором па ће се идентитет инвентивних уништитеља и њихове праве намере брзо открити.
b92 piše da je auto demoliran. pomislio bi čovek da demolirati znači kad te neko slučajno čukne na parkingu pa onda digneš dreku da ti je ugrožena sloboda govora, a ono u stvari ništa, sve slobodno i čuknutonego, hella i podmladak. zadnje vreme
Posted

Možda se Velja vraćao doma sa neke slave...

Posted (edited)

ako cemo da budemo precizni, sto je cilj objektivnog informisanja, ne kaze b92 da je auto demoliran, vec lukiceva.Ona kaže da u prilog tome govore i informacije koje je dobila od slušalaca da veliki deo Srbije u petak i subotu nije mogao da čuje “Peščanik“, ali to što je tokom emisije demoliran i njen automobil.“Nije normalno u jednoj zemlji koja je demokratska da se telefoni novinara prisluškuju, nije normalno da ja svaku promociju moram da organizujem uz prisustvo policije, jer smo bili napadani od organizovanih grupa, od Nove Srbije, Sabora Dveri itd, pa do obaranja sajta, do velikih problema s emitovanjem emisije, do havarije s automobilom“, navodi Lukićeva.samo, to je manje vazno.vise me zanima kako je to mrzeti nekog toliko da i pozitivnu stvar koju, slucajno ili namerno, marketinski ili emotivno itd. uradi, predstavis na ovaj nacin.mislim, naravno, na gas.znam da je mrznja zaslepljujuca stvar. valjda sam budala sto se cudim onda kako niko da proveri kako je javnost saznala da je gas otisao za sarajevo. zasto bi, kad je lakse izmisljati onanisticke nonsense da je mol uslovio davanje gasa srbiji time da deo da bosni?

Edited by luba
Posted
...samo, to je manje vazno.vise me zanima kako je to mrzeti nekog toliko da i pozitivnu stvar koju, slucajno ili namerno, marketinski ili emotivno itd. uradi, predstavis na ovaj nacin.mislim, naravno, na gas....
ako cemo da budemo precizni, sto je cilj objektivnog informisanja, ceca je za "tu stvar" rekla:
...Lepo je što je Tadić dao gas Sarajlijama,...
Posted (edited)
ako cemo da budemo precizni, sto je cilj objektivnog informisanja, ceca je za "tu stvar" rekla...
Lepo je što je Tadić dao gas Sarajlijama...
...и још понешто што си у циљу објективног информисања изоставио.
...ali je sumnjivo njegovo objašnjenje. Nije rekao nešto kao, eto, moramo biti solidarni sa našim susedima, Mađari su pomogli nama, a mi Bosancima. Ne, rekao je ? i ja sam rođen u Sarajevu, to je i moj grad. Prvo, koga zanimaju podaci iz njegove krštenice, drugo, kako se nije setio da je Sarajevo bilo njegov grad i tokom tri godine opsade. U stvari, iza rečenice I ja sam pomalo Sarajlija stoji ono što nije smeo da kaže ? evo gasa, pa da se, brate, izmirimo. Gas za Srebrenicu, pa smo kvit.
Штета што и наивни Сулејман Тихић нема изражени дар за читање мисли и "понирање у туђе намјере" иначе би и он друкчије беседио о покварењаку који гледа како да се окористи на туђој муци.

Tihić zahvalio predsjedniku Srbije...11.01.2009. 12:10Sulejman Tihić, jedan od čelnika Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije, telefonom je jučer razgovarao s predsjednikom Srbije Borisom Tadićem.- želio sam mu zahvaliti na pomoći koju je uputio poslavši određene količine plina i za Sarajevo. On mi je odgovorio da je Sarajevo i njegov grad, grad u kojem je rođen.Tadić mi je kazao da je želio pomoći Sarajevu, da je dobio priliku i reagirao.Predsjednik Srbije također mi je kazao i da, kad god šta treba, ne samo on nego i vlasti u Srbiji spremne su pomoći - kaže Tihić za "Dnevni avaz".On prenosi i da mu je Tadić rekao da je najvažnije ulagati u prijateljstva te da je zahvaljujući vezama i prijateljstvima koje je imao s ljudima u Mađarskoj i Njemačkoj, riješio probleme s grijanjem u Srbiji.- Tadić je ponudio i da Srbija bude regionalno skladište plina. O tome trebamo razgovarati i dogovarati se. To nam je zajednički interes - kazao je Tihić.

Edited by Hella
Posted
...и још понешто што си у циљу објективног информисања изоставио....
Da, upravo u cilju objektivnog informisanja, ovo sto si ti citiriao nije o davanju gasa vec o Tadicevom obrazlozenju razloga. Kaubojskom i drskom - nije on nikome dao svoj gas, vec je ucinio politicki gest kao predstavnik svojih glasaca, zasto bi ikome bila bitna njegova licna motivacija ili gde je on rodjen? Ili se ti radujes da mu das svoje stvari da deli kome kako je on raspolozen? Luba je pokusala da predstavi kritiku njegovog amaterskog skupljanja licnih politickih poena medju nacionalistima* kao kritiku gesta davanja gasa, ti dodatno mutish vodu izmisljajuci budalastine o citanju misli. Dal' ne citate pazljivo, ili je luba u pravu o zaslepljenosti mrznjom, tek oboje pricate o stvarima koje cece nisu kritikovali, niti kojima su se bavile. Ti je samo blentavo i detinjasto kad emisija nije napadnuta (a da... napadanje je "manje vazno"... :) ), ovako je prilicno degutantno, stvara utusak odobravanja nasilja. *jer takvo obrazlozenje samo nacionalistima moze imati smisla, inace je jedino pogresno - drugim recima, da nije predsednik tamo rodjen, ne bi im trebalo dati gas? Inace, licemerni ton takve njegove izjave je dalje obrazlozen, kao i povezivanje toga sa Srebrenicom. Dakle i o toj drugoj temi, za koju ste vas dvoje mislili da ima veze sa davanjem gasa Sarajevu, izvestavash potpuno selektivno i pogresno. Na zalost, tesko je doci do celog transkripta, pa mozda nekad kasnije moze luba da doprinese raspravi nekim dodatnim citatom iz emisije, uvodnik jednostavno ne podrzava njenu izjavu. laku noc
Posted
mutish vodu izmisljajuci budalastineblentavo i detinjasto
Да имам намеру да улазим у овакве расправе, висио бих по коментарима "Е-новина". Припази на речник и фокусирај се па ти можда и одговорим.
Posted (edited)

cestiti hella je ovde u pravu. ceca je potpuno upropastila uvodni deo gde je rekla: "Nije rekao nešto kao, eto, moramo biti solidarni sa našim susedima, Mađari su pomogli nama, a mi Bosancima. Ne, rekao je...", sto nije taco, posto je to ponovio vise puta. cak je otisao toliko daleko da je citirao teofila i slozio se sa njim da je "beograd poslednji grad koji bi trebao da posmatra kako se sarajevo smrzava". ovakvim pricama ceca mnogo gubi na kredibilitetu, a ovo dolazi od vernog slusaoca pescanika, koji ga godinama downloaduje dial-upom.

Edited by kojot
Posted (edited)
cestiti hella je ovde u pravu.
Хтео би рећи да некад и негде нисам био у праву?
a ovo dolazi od vernog slusaoca pescanika, koji ga godinama downloaduje dial-upom.
Недовољно. Убудуће записуј, па суботом на трг и зателали ако хоћеш да те ико озбиљно схвати. -_- Елем, приложио бих још и текст Mухарема Баздуља, иначе дописника "Пешчаника", који ће можда пoказати колико је неумесно, неуверљиво и надасве непотребно глумити већег католика од папе. И без бриге - овај Мухаремов текст "Пешчаник" није пренео.
Boris Tadić, predsjednikPiše: Muharem BazduljPosljednji update: 13. Jan 2009, 11:56Do unazad tri-četiri godine nisam koristio plin (osim u upaljačima), a otkad sam se počeo grijati na plin, svaki put kad čujem brujanje (plinskog) bojlera, sjetim se Vladimira NabokovaU pogovoru svom romanu "Lolita" Vladimir Nabokov je ispisao nezaboravan opis načina na koji napisane i objavljene knjige djeluju na piščevu sadašnjost. Nisu tu važni ni eventualna slava ni tantijemi, važan je samo onaj momenat kad se pisac iznenada sjeti neke epizode ili stranice za koju mu se čini da ju je napisao najbolje što može; to osjećanje Nabokov je usporedio sa zvukom bojlera u podrumu, odnosno s dojmom širenja neke unutarnje topline. Do unazad tri-četiri godine nisam koristio plin (osim u upaljačima), a otkad sam se počeo grijati na plin, svaki put kad čujem brujanje (plinskog) bojlera, sjetim se Vladimira Nabokova.U subotu ujutro, međutim, nakon što sam promrzlim prstima deblokirao regulator pritiska te uključio bojler i nakon što sam, skoro s nevjericom, začuo poznato brujanje i uvjerio se da plina opet ima, sjetio sam se - Borisa Tadića. Ledeno je bilo to subotnje jutro, hladnije, činilo se, nego tri prethodna, a činjenici da se desetine hiljada ljudi u Sarajevu neće nastaviti smrzavati apsolutno nikakav doprinos nisu dali ni Nedžad Branković ni Haris Silajdžić, ali jeste Boris Tadić. I nema to nikakve veze sa podatkom na koji je podsjetio tronuti i komični direktor BH gasa Almir Bećarević; po njemu je, naime, motiv za Tadićev postupak bio to što je predsjednik Srbije rođeni Sarajlija?! Uostalom, iz Tadićevog je kabineta jasno stavljeno do znanja da je plin stigao do Srbije kao rezultat evropske solidarnosti te da je srbijansko ustupanje dijela plina susjednoj BiH ponukano istim principom.Kada se, taman negdje prije godinu, Tadić na predsjedničkim izborima odmjeravao sa Tomislavom Nikolićem, građani Sarajeva su na Hayatovoj televizijskoj anketi otvoreno prizivali Nikolićevu pobjedu, a istu je želju, na jednoj drugoj televiziji, u talk show emisiji dosta gorljivo izražavala i istaknuta članica Silajdžićeve partije. Taj isti Silajdžić koji je te iste subote u intervjuu u ovom istom Oslobođenju istakao snažnu kandidaturu za snimanje dueta sa Jadrankom Stojaković ("Sve smo mogli mi/ da je duži bio dan!", za cijelo vrijeme plinske krize samo je pričao o tome šta se moglo uraditi; za razliku od njega, Tadić je - radio!Zbog Silajdžićevih hirova Bosna i Hercegovina već duže od godinu nema ambasadora u Beogradu, a onda se Silajdžić žali zbog "preskakanja" predstavnika države u srbijanskim kontaktima sa Republikom Srpskom. Za to isto vrijeme, srbijanski ambasador u Sarajevu je Grujica Spasović, istinski prijatelj Bosne i Hercegovine, čovjek koji svaki put dođe na prijem koji u Predsjedništvu povodom 25. novembra i 1. marta organiziraju bošnjački i hrvatski član Predsjedništva, a koji sustavno ignoriraju svi predstavnici Republike Srpske.Koliko god da je nepravedno mehaničko izjednačavanje Dodika i Silajdžića glede destruktivnosti po današnju političku atmosferu u BiH, toliko je, čisto faktografski, tačno da je Silajdžić jedini ratni lider koji u ovom trenutku ima značajnu političku moć. Davor Butković nedavno je u Jutarnjem listu primijetio da sa skorašnjim isticanjem drugog predsjedničkog mandata Stjepana Mesića iz političkog života Hrvatske odlazi posljednji predstavnik Tuđmanove ere. Kada je onomad Senad Hadžifejzović u megalomanski zamišljenom trojnom predsjedničkom intervjuu ugostio Mesića, Silajdžića i Tadića, potonji je ponajviše djelovao kao političar budućnosti, evropski političar, onaj koji u regionalnoj suradnji vidi lokalnu repliku evropske solidarnosti i kojeg politički motivira vizija zajedničke budućnosti u Evropskoj uniji, a ne ratni ciljevi.Ne žele to vidjeti brojni bošnjački "javni radnici" koji u svakoj srbijanskoj politici prema BiH vide isključivo teritorijalne pretenzije, čija je mantra "svi su oni isti", koji u Tadića projiciraju vlastiti nacionalizam. Ista psiha koja je u Tadićevu politiku učitavala radikalni nacionalizam zbog činjenica da mu je otac istaknuti član SANU, sada njegov potez solidarnosti prema BiH tumače time što je on rođeni Sarajlija. Bude u bosanskom slengu u određenom vremenskom periodu neka konkretna riječ kojom se pozdravi neko za potez dostojan poštovanja. Nekad se govorilo - tito, pa se govorilo - kralj, a zatim - predsjednik; Boris Tadić stvarno je ispao predsjednik.

Edited by Hella
Posted

trolloncisto da se ovekoveci...9uxjxy.jpgtrolloff^_^

Posted
Хтео би рећи да некад и негде нисам био у праву?
admini su uvek u pravu -_-