dare... Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 (edited) Prebacio tekst na topik o JAT-u Edited August 19, 2008 by dare...
Buck Naked Posted August 22, 2008 Posted August 22, 2008 (edited) Vec neko vreme zelim da primetim jedan momenat. U gotovo isto vreme, na sajtu Pescanika su se pojavljivali apologetski clanci o Baraku Obami, uz prenose i prevode antireligiozne studije Christophera Hitchensa.Uz moje odusevljenje zbog Hicensa, doticni jeretik prilicno odudara od zvanicne Pescanikove doktrine, ako ni zbog ceg drugog onda zbog odnosa prema Obami. Doticni majstor je snazni Obamin kriticar (kao i, pre toga, Klintonovih). Uz to, njegove ideje generalno i bitno odudaraju od liberalne pescanicke orijentacije. U normalnom slucaju, ta bi nedoslednost bila bi indikator jedne (da tako reknem) teorijske heterogenosti, u smislu prenosimo i ovo i ono. Ali, Pescanik po tome nije poznat, cak naprotiv (sto je okej, da ne budem pogresno shvacen). Drugim recima, to onda znaci da oni bas i nisu dobro uradili domaci zadatak, tj. obavestili se o Hacinsovom liku i delu, odnosno da prilicno "svastare". Mene je to razocaralo, jer je sindrom "prenosimo svasta" (pa onda nesto dobro i upadne) nesto sto nisam mislio da moze da se desi Pescaniku. Drugim recima, mnoge bitne knjige u Srbiji su sasvim "odskacuce" tj. "slucajno" prevedene (pada na pamet "No Logo" u izdanju B92, ili radikalno pronaucni Dz. Dajmond i Met Ridli u izdanju Dosijea uz pseudonaucnu literaturu). Nisam mislio da se to moze dogoditi i Pescaniku.. Edited August 22, 2008 by Buck Naked
Mp40 Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Nije... znaju oni o Neocon momentima Hitchensa, cak i pominju to... Jebemga, I dalje je njegova knjga pizdarija i jedva cekam da je konacno objave. Stavi pescanik i Marksa i Chomskog kad treba... nismo mi krivi sto Chomskog ovde vise vidjamo u "Glasu Crkve" i "Pogledima" nego u Z magazinu...
Buck Naked Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 (edited) Ne zaboravi Pecat!Ajd da ti verujem (iako mi je onda tesko objasniti njihovu i proklamovanu i realnu "ideolosku cistotu" ili "higijenu", koju i sami isticu, u vidu elitisticki malog broja autora koji se tamo rotiraju).Personal troll: sta kaze ta Istra? Edited August 23, 2008 by Buck Naked
Mp40 Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Ne zaboravi Pecat!Nema Chomskog u Pecatu... bilo ga u prvih par brojeva a onda je jedan revoltirani super lik napisao pismo i poslao njemu, njegovom agentu i katedri MiT... Sad ga mozda pominju ali ne prenose nove tekstove koje su krali.Pescanik ima tu osobinu da ce uzeti bilo sta sto ce njihovu verziju liberalizma (koja je nemogucija od 5 anarhija zajedno) prikazati kao lepu i opste dobru i sveprimenjivu (izmisljam reci ko Vladika Nikolaj!).Istra smrti! Svaki grad koji ima ured udruge antifasista u samom centru centra i gde stoji spomen ploca "Savrsenim likovima komunista, mrcvarenim od strane nacifasista u svirepom bijesu" je grad u kom treba ziveti.
Buck Naked Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Nadam se da te neko vodio u Groznjan? I prekidam sa trolcinom.
Zabalujev Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Elem, pošto mi se ne spava, da se zapljunem po Peščaniku.Generalan utisak je da su u zadnjih godinu dana smorili do bola. Autizam bez granica. Ne samo što mi se čini da se krug sagovornika još više smanjio, nego su i teme ustajale. Manir kuknjave nije ništa novo i konstanta je već godinama, ali dosta više, aman! Nije da profesionalno savetujem autorke, ali mi se čini da je krajnje vreme da se malo vrate korenima, pa put pod noge, reportaže i razgovori sa rajom među šljivama, nešto što su još i radili do neke 2002. U međuvremenu se možda standardna ekipa doseti i nekih novih genijalnih monologa, a ne sumnjam da će i prezidente da nam pruži još materijala (počelo sa tri prsta, dakle odlično). U međuvremenu, ja ću i dalje da premotavam emisiju samo do PL, TP, Dude Stojanović i još pokojeg manijaka. Ako Čolović krene da analizira još koju nacionalno osvešćenu knjigu, postaću politilčki nekorektan.
melankolic Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Ako Čolović krene da analizira još koju nacionalno osvešćenu knjigu, postaću politilčki nekorektan.Bas je Colovic jedan od retkih sagovornika Pescanika koji ne govori uopsteno iz emisije u emisiju, njegove analize nisu dnevnopoliticke (a sto je neretko praksa onih koje si naveo da slusas). Koliko god vecini emisija gubila na intenzitetu bez PL i/ili TP, meni su takodje interesantna gostovanja (sem vec pomenutog Colovica) Pavla Raka i Mirka Djordjevica.E sad, ako je nekome do zabave, tu su cuvene kolumne.
Mp40 Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Pavla RakaAAAAA! Od njega mi izmjet sam krece put eksterijera (koji je cesto u enterijeru pa nije lepo)..."A sada cete cuti Pavla Raka, usamljenog socijalnog liberala medj zidinama Hilandara, coveka koji pola godine metanise u Moskvi a drugu polovinu na Hilandaru odakle se upravo vratio i donosi sokantno nezanimljive vesti. Naime, niko tamo ne voli Cedu ali Pavle se ne predaje i dokazace da je upavo u izvornom pravoslavlju klica slobodnog trzista, multikulturalnosti i evropskih integracija..."
melankolic Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 (edited) Bilo bi dobro da i ovde ima ljudi koji makar priblizno kao on poznaju politicku i drustvenu situaciju u Rusiju umesto sto se vrse povrsne analize srpsko- ruskih odnosa posmatrani kroz dnevno- politicku prizmu. Edited August 23, 2008 by melankolic
Buck Naked Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Aj nek neko prebaci ove istrijanske trolove na putovanja? I sam imam stosta reci o doticnom raju na zemlji?
Atreid Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 Dva posta otisla put Istre... ostali mogu ostati ovdje.
John Coltrane Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 pocela nova sezona Korac obajshnjava...
Atreid Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 Poslusah samo Teofila, jebiga, kasno se probudih, nego ono sto mi je zasmetalo jeste Cecin komentar o LHCu. Cisto kao dobronamjerna kritika, jeste skretanje paznje na cinjenicu da su dva tima iz Srbije radila na LHCu, jedan iz instituta Vinca, drugi iz Instituta za fiziku u Beogradu. Ukoliko se zanemaruju cinjenice postoji mogucnost da se nadjes u raskoraku izmedju realnosti i onoga sto pricas, kao sto vidjesmo na slucaju radikala prethodnih dana.
Sludge Factory Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Je l' pocela nova sezona, a?http://www3.b92.net/mp3/Pescanik-2008-09-12-09-30.mp3:P
Recommended Posts