Jump to content
IGNORED

Pescanik

Atreid

Recommended Posts

Posted
sorry za troll 24/7/365:P ,maistore , si na porodiljskom ?
stigo vikend :)
Posted

me,zlonameran...bilo bi dosadno da vas nema :) hart

Posted
To je recimo jedan od razloga zasto volim Pescanik (ovo je, naravno, moje subjektivno glediste). Mi dobijama prilicno iskrene, ljudske stavove i misljenja, sa emocijama, sto je, bar meni, bitno. Mozda i bitnije od "akademicnosti" i "preciznog, naucnog, analitickog izlaganja", a svakako mnogo bitnije od ucmalosti, drustvene stege i lepih manira. Ovakvim nacinom vodjenja razgovora, Svetlane od svojih sagovornika dobijaju mnogo sadrzajnije i ozbiljnije intervjue od bilo koje druge emisije na TV-u, radiju, ili od razgovora za neke novine. Mozda ce zvucati glupo, ali one na ovaj nacin idu mnogo dublje u drustvene i politicke probleme ili pitanja, nego bilo ko drugi na medijskoj sceni Srbije (a bo'me i sire). Da li one stvaraju takvu atmosferu prilikom razgovora da se sagovornik opusti i otvori, ili postavljaju dobro pitanja, ili sta vec rade, ne znam, ali mi se dopada. :)Sto se Dubravkinog nastupa tice, ok, mozda nekom moze da zasmeta ono smejanje, ali ne mojte mi reci da vas apsurdnost one situacije, glupost nasih elita i konstantno ponavljanje svega toga (evo i u danasnjim danima, posle 100 godina) nije bar malo nasmejala. S obzirom da je Dubravka inace uvek ozbiljna i akademicna u svojim nastupima u Pescaniku, rekao bih da je ovo danas bilo malo opustanje, odn. da je iz nje ovo jednostavno izletelo. Sto, bar za mene, nije nikakav problem, a mislim da nema razloga da bude za nekog drugog. Ti ljudi jesu ginuli i to, naravno, nije za smejanje, ali jeste za smejanje nas glupost i, izgleda, genetski nasledna pomahnitalost :D . Ostali su bili super. Od "Vladimire Putine, raširi nam butine" treba napraviti bedzeve i majce. :P Teofila su malo pustile, tako da nismo videli da li se razmahivao, ali ovo sto je ispricao je samo jos jedan dokaz u prilog njegovoj (staroj) tezi o "domacem zadatku", zadatom nam by Slobodan Milosevic, himself. Ljubodrag, kao i uvek, odlican.
Nisam bio dovljno precizan.Evo, uzmi primer one Vesnine izjave što se sada nalazi u špici. Mi normalni na jednu stranu, a nacionalistička bagra na drugu. Ok, slažem se. Načelno mogu to da podržim. Ali, onda, ako je tako, nemoj taj stil zadržavati samo za peščanik. Kad dođeš u utisak nedelje i sedneš pored Vladete Jankovića reci mu lepo u lice "Vladeta, ti si najobičnija bagra". Ne kapiram poentu da budemo fini kada dođemo na duel, ili u neku emisiju 1-1 sa recimo Bujoševićem ili nekim sličnim, a kada govorimo za peščanik onda se raspištoljimo sa uvredama. Nemam ja protiv psovki ništa, i kapiram da je Peščanik mesto za takav tip reči. Ono protiv čega jesam je da koristimo uvredlive reči za druge ljude u tom peščaniku, a posle, kada odemo bilo gde drugde javno da govorimo, ublažujemo retoriku i biramo reči o istim tim ljudima koje smo vređali. Kao da je u pitanju neki virtuelni izolovani prostor.
Posted

Dubravka mon amour. Odlicna je bila. I treba se smejati nabedjenim nacionalnim svetinjama. Bas dobar pescanik! Treba da izadje Hitchensova knjiga "God is not great" u njihovom izdanju, jedva cekam.

Posted
Jadni ti ljudi koji moraju za njih da rade. Koje je njihovo opravdanje kad su sami sa sobom ? Sta nadju ? Sta oni misle o sebi kad su iskreni prema sebi, sami sa sobom ?Ko zna zbog cega su ucenjeni...Jadni. :(
zašto jadni? zbog čega ti recimo ne moraš za njih da radiš ili bilo ko drugi. valjda čovek sam odluči da li će da bude čovek ili gnjida...
Posted (edited)

... :rolleyes:

Edited by omnamah
Posted (edited)
Nisam bio dovljno precizan.Evo, uzmi primer one Vesnine izjave što se sada nalazi u špici. Mi normalni na jednu stranu, a nacionalistička bagra na drugu. Ok, slažem se. Načelno mogu to da podržim. Ali, onda, ako je tako, nemoj taj stil zadržavati samo za peščanik. Kad dođeš u utisak nedelje i sedneš pored Vladete Jankovića reci mu lepo u lice "Vladeta, ti si najobičnija bagra". Ne kapiram poentu da budemo fini kada dođemo na duel, ili u neku emisiju 1-1 sa recimo Bujoševićem ili nekim sličnim, a kada govorimo za peščanik onda se raspištoljimo sa uvredama. Nemam ja protiv psovki ništa, i kapiram da je Peščanik mesto za takav tip reči. Ono protiv čega jesam je da koristimo uvredlive reči za druge ljude u tom peščaniku, a posle, kada odemo bilo gde drugde javno da govorimo, ublažujemo retoriku i biramo reči o istim tim ljudima koje smo vređali. Kao da je u pitanju neki virtuelni izolovani prostor.
Pa znas kako, niko nije imun na licemerje. Svaki covek ima u sebi malo hipokrizije, samo neko manje neko vise. Mislim, OK, mogao bih da se slozim sa tobom, ali kad bi recimo Vesna Pesic otisla u neku drugu emisiju i rekla recimo Vladeti Jankovicu u lice da je nacionalisticka bagra (sto on jeste), ja, licno, ne bih imao nista protiv, ali bi se zato javila gomila ljudi sa ove tzv nase strane, tipa Uros i slicni, koji bi ti rekli kako mi ne treba da se ponasamo tako, kako mi treba da budemo drugaciji od njih, kako mi treba da se uzdrzavamo i na taj nacin pokazujemo njima kako se treba ponasati... s cim bih ja mogao i da se slozim, ali pod uslovom da je ovo neka Svedska, Danska, Norveska itsl. dakle neka normalna zemlja u kojoj su basic problems and issues reseni. Ali ovo je Srbija i mi tek treba da se izborimo za osnovne stvari. Nazalost, u prvoj deceniji XXI veka, sa jedno 2 veka zakasnjenja, ili ajde bar 50 godina zakasnjenja. Zato je Pescanik ovako i prokazen i to cak vise od ove tzv. normalne strane nego od one druge, nenormalne. Zato sto ovaj narod najvise voli da glumi (ili bolje da kazem izigrava) pamet, postenje i finocu, i to najvise u trenucima kad je to najmanje potrebno. Zato Pescanik i jeste "virtuelni izolovani prostor", neka vrsta medijskog ventila i za ucesnike i autore emisije i za nas slusaoce. Edited by Sludge Factory
Posted (edited)
eo poslušah je i ja. ne bih rekao da je prešla bilo kakvu granicu, poAnta priče je bilo to mesijanstvo i isterivanje nemogućeg, apsurdnost takvog pristupa koji se ne menja već vekovima izaziva smeh iako su njegove posledice tragične i svima poznate.rekla je da ne može da dokumentuje taj 4. pokušaj posle kolubarske bitke, za prva tri ima i izvore i detalje.
ma ne mislim da je preshla granicu, ne znam ni gde bih je postavila. samo je meni bilo malo nelagodno, valjda dovoljno da primetim. to naravno u mom sluchaju moze da potiche od odrastanja na 1 shumadijskom kultu zrtava, od kog, kad jednom stvarno odrastesh, ostane to da ti bude tako, malo nelagodno *(off, ali mega, chitam ja i knjigu o dobitnicima darvinovih nagrada i umirem od smeha i sramote istovremeno :P)plus sam ubedjena da smeh (paradoksalno) ublazava besmislenost te 4 situacije. nekako mi je korisnije da se svinjac vidi u svom svom sjaju. ali ajde. a apsurdnost tog pristupa sa mlacenjem gloginja tudjim extremitetom je prvo za batine, onda za smej, s tim se slazem. ali se takve istorijske pikanterije kod nas ochigledno temeljno zatrpavaju po arhivama, kad vec nisu za istorijsku chitanku :(* vish, sad mi pade na pamet. u tom zamajavanju po prokletijama i ostalim toponimima prvog rata, mislim da ostadoh bez pradjeda. koji je srecom stigao da se namnozi pre toga... Edited by thermal bug
Posted

E, bas dobro da si ostavio link.Ono sto osecam danas je izrazila Vesna Rakic Vodinelic. U pravu je.

Posted

I meni je leg'o na dushu.

Posted

sad tek provalih da je todorić dao ostavku na mesto đelićevog savetnika. zna li se kad je to uradio i sa kojim obrazloženjem?

Posted
sad tek provalih da je todorić dao ostavku na mesto đelićevog savetnika. zna li se kad je to uradio i sa kojim obrazloženjem?
u je, odavno, čim je shvatio da njegova karijera neće dalje napredovati na tom svetom mestu.