Jump to content
IGNORED

Pescanik

Atreid

Recommended Posts

Posted (edited)
mh! Super je bila. Konacno neko da otvoreno napusi Zarkovica gnjidu i Svarma pizdicu. Cmok BKV!
Da, konacno da ga neko malo mlatne po onoj njegovoj novinarskoj velicini. A interesantno da je Vreme Film uzelo da radi ovo i Filip Svarm, koji je radio onu seriju emisija o JSO-u "Jedinica", koja je bila odlicna, a ovo sad mu dodje kao pranje pred Vojom i Tijanicem. Smradovi!
ma, uopshte sve koji su ucestvovali u onoj smrdljivoj emisiji sa ciljom da se opere Tijanic (ne izuzimam ni Rihu)...
Nazalost, ucestvovao je i Misa Brkic u emisiji. Verovatno da ucini kolegi, jer Misa Brkic ne deli te tijanicevsko/zarkovicevske poglede na svet. Mada je on dobro govorio, kao i Senka Vlatkovic sa b92, koja je otvoreno rekla da joj je drago sto su uveli vanredno stanje i da se tad osecala najbolje i najsigurnije. Edited by Sludge Factory
Posted

@ sludgeslazem se...tu je bio i Bujoshevic koga ja licno cenim, ali njihova prica nije ishla u pravcu kom je tezila emisja i poenta cele te svinjarije, a to je da opere medije od realne odgovornosti...

Posted

Da, bilo je ljudi u emisiji koji su odskakali i odudarali od plana. Ali sustina i svrha emisije je upravo ono sto je BKV objasnila u Pescaniku. Ovi ljudi koje smo naveli, nazalost, tu su iskorisceni kao alibi i kao pokrice, sa ciljem da se stvori privid objektivnosti i analiticnosti. Klasicna podmetacina.

Posted

Stari je to udbas taj Filip Svarm. Nego se samo dobro krio do danas. Sada je sve jasno.

Posted

Jadni ti ljudi koji moraju za njih da rade. Koje je njihovo opravdanje kad su sami sa sobom ? Sta nadju ? Sta oni misle o sebi kad su iskreni prema sebi, sami sa sobom ?Ko zna zbog cega su ucenjeni...Jadni. :(

Posted
Stari je to udbas taj Filip Svarm. Nego se samo dobro krio do danas. Sada je sve jasno.
Evo cemu je sluzila emisija (procitati pod spojlerom).
Posted

"Vladimire Putine, raširi nam butine". :lol: Stojadinović odličan. Teofil ispod proseka. Dubravka je obradila jednu zanimljivu temu, ali malo akademskog pristupa samom izlaganju nije na odmet, čak i kada se govori za peščanik.

Posted
Dubravka je obradila jednu zanimljivu temu, ali malo akademskog pristupa samom izlaganju nije na odmet, čak i kada se govori za peščanik.
u pravu si, celu emisiju razmishljam kako da imenujem to... da pricha u kojoj ljudi ginu u tom broju mozda ipak trazi malo manje kikotavog pristupa, poshto oni i nisu imali tako mnogo izbora. kao da ga prost puk u direktnom ratu uopshte ima <_<s druge strane upravljachka ludost, ochigledno utemeljena u prostoj bezbednosti sopstvene guzice, da se 4x zapochinje isti poduhvat sa provereno istim efektom, ne zasluzuje nishta drugo do kikotanja... ... al opet :unsure:dobra je dubravka, te pikanterije koje ona iskopava, nisu bez veze tako kvalitetno ignorisane. ne trpe se sa junachkom proshloshcu :rolleyes:
Posted

Nije mi taj njen pristup jasan. U pitanju je ilustrativna tema; način razmišljanja naših voždova se nije mnogo promenio od tada. Ali, ako se iznosi jedna takva teza, koja je mnogo više naučna tvrdnja nego kakva doskočica ili urbana legenda, onda se mora malo ozbiljnije i akademskije pristupiti izlaganju.No, to je deo one šire priče za koju sada nemam baš inspiraciju. A to je da sagovornici peščanika često u toj emisiji idu preko određenih granica, kao da se nalaze u nekom zatvorenom krugu ljudi bez diktafona, a time sebe dovode u situaciju da naknadno pacifikuju ranije izneti stav.

Posted
Nije mi taj njen pristup jasan. U pitanju je ilustrativna tema; način razmišljanja naših voždova se nije mnogo promenio od tada. Ali, ako se iznosi jedna takva teza, koja je mnogo više naučna tvrdnja nego kakva doskočica ili urbana legenda, onda se mora malo ozbiljnije i akademskije pristupiti izlaganju.No, to je deo one šire priče za koju sada nemam baš inspiraciju. A to je da sagovornici peščanika često u toj emisiji idu preko određenih granica, kao da se nalaze u nekom zatvorenom krugu ljudi bez diktafona, a time sebe dovode u situaciju da naknadno pacifikuju ranije izneti stav.
tim pre sto je pricha zapravo strashna i to vrlo. posebno taj deo u kome neko muva vojsku tamo amo, zato sto ima viziju, a ne vidi realnu perspektivu. pa tako potrosheni ljudi kasnije bivaju manipulisani za istorijske potrebe. to jeste strashno. mada mi se chini da je nekoliko puta rekla da ne moze direktno da dokumentuje tu prichu? :unsure:
Posted (edited)
No, to je deo one šire priče za koju sada nemam baš inspiraciju. A to je da sagovornici peščanika često u toj emisiji idu preko određenih granica, kao da se nalaze u nekom zatvorenom krugu ljudi bez diktafona, a time sebe dovode u situaciju da naknadno pacifikuju ranije izneti stav.
To je recimo jedan od razloga zasto volim Pescanik (ovo je, naravno, moje subjektivno glediste). Mi dobijama prilicno iskrene, ljudske stavove i misljenja, sa emocijama, sto je, bar meni, bitno. Mozda i bitnije od "akademicnosti" i "preciznog, naucnog, analitickog izlaganja", a svakako mnogo bitnije od ucmalosti, drustvene stege i lepih manira. Ovakvim nacinom vodjenja razgovora, Svetlane od svojih sagovornika dobijaju mnogo sadrzajnije i ozbiljnije intervjue od bilo koje druge emisije na TV-u, radiju, ili od razgovora za neke novine. Mozda ce zvucati glupo, ali one na ovaj nacin idu mnogo dublje u drustvene i politicke probleme ili pitanja, nego bilo ko drugi na medijskoj sceni Srbije (a bo'me i sire). Da li one stvaraju takvu atmosferu prilikom razgovora da se sagovornik opusti i otvori, ili postavljaju dobro pitanja, ili sta vec rade, ne znam, ali mi se dopada. :)Sto se Dubravkinog nastupa tice, ok, mozda nekom moze da zasmeta ono smejanje, ali ne mojte mi reci da vas apsurdnost one situacije, glupost nasih elita i konstantno ponavljanje svega toga (evo i u danasnjim danima, posle 100 godina) nije bar malo nasmejala. S obzirom da je Dubravka inace uvek ozbiljna i akademicna u svojim nastupima u Pescaniku, rekao bih da je ovo danas bilo malo opustanje, odn. da je iz nje ovo jednostavno izletelo. Sto, bar za mene, nije nikakav problem, a mislim da nema razloga da bude za nekog drugog. Ti ljudi jesu ginuli i to, naravno, nije za smejanje, ali jeste za smejanje nas glupost i, izgleda, genetski nasledna pomahnitalost :D . Ostali su bili super. Od "Vladimire Putine, raširi nam butine" treba napraviti bedzeve i majce. :P Teofila su malo pustile, tako da nismo videli da li se razmahivao, ali ovo sto je ispricao je samo jos jedan dokaz u prilog njegovoj (staroj) tezi o "domacem zadatku", zadatom nam by Slobodan Milosevic, himself. Ljubodrag, kao i uvek, odlican. Edited by Sludge Factory
Posted

u redu je što postoji tema Peščanik...mene je cela ta priča odavno smorila, i nema razloga da slušam jednu te istu priču godinama.postalo je dosadno.

Posted
tim pre sto je pricha zapravo strashna i to vrlo. posebno taj deo u kome neko muva vojsku tamo amo, zato sto ima viziju, a ne vidi realnu perspektivu. pa tako potrosheni ljudi kasnije bivaju manipulisani za istorijske potrebe. to jeste strashno. mada mi se chini da je nekoliko puta rekla da ne moze direktno da dokumentuje tu prichu? :unsure:
eo poslušah je i ja. ne bih rekao da je prešla bilo kakvu granicu, poAnta priče je bilo to mesijanstvo i isterivanje nemogućeg, apsurdnost takvog pristupa koji se ne menja već vekovima izaziva smeh iako su njegove posledice tragične i svima poznate.rekla je da ne može da dokumentuje taj 4. pokušaj posle kolubarske bitke, za prva tri ima i izvore i detalje.
Posted

sorry za troll 24/7/365:P ,maistore , si na porodiljskom ?