sailorman Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Ima smisla. Sad moze i nevencana da bude. Šta ima smisla? On je (osim ako je bio bigamista, a rekla bih da nije) tokom poslednjih godina života imao jednu suprugu, Lanu Budimlić. Šta god bilo ko od nas mislio o njoj. Drugim rečima, koga zabole da li je zakonita/venčana, tj. da li su država/crkva odobrile njihovu zajednicu.
AnaDilajt Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 NUNS: Ko je oborio Peščanik? IZVOR: B92 Beograd -- Nezavisno udruženje novinara Srbije izražava zabrinutost zbog zbog jučerašnjeg vičešasovnog hakerskog napada kojim oboren sajt portala Peščanik. NUNS poziva nadležne policijske organe za sajber kriminal da otkriju i javno objave ko stoji iza ovog po svemu sudeći organizovanog napada na medij. Urednica portala Peščanik Svetlana Lukić izjavila je da je taj sajt oboren pošto je objavio tekst kojim se ukazuje na ozbiljne indicije da je deo doktorata ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića plagijat. "Peščanik.net je oboren hakerskim DOS napadom koji se odvija velikim brojem pristupa na sajt istovremeno. Neuobičajeno velika poseta počela je od kada smo objavili tekst, negde između 16 i 17 sati, i napad traje sve vreme, podignemo sajt, oni ga obore i tako stalno", rekla je Svetlana Lukić agenciji Beta. Ona je navela da je napad bio najozbiljniji kada je tekst o doktorskom radu pomenut u sinoćnjoj emisiji "Utisak nedelje" na televiziji B92. Urednica Peščanika navela je da će biti obavljena detaljna analiza koja bi trebalo da ukaže na odgovorne za obaranje sajta i da će podaci biti dostavljeni odeljenju policije za borbu protiv sajber kriminala. Sajt Peščanika od jutros je ponovo dostupan.
Lezilebovich Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Šta ima smisla? On je (osim ako je bio bigamista, a rekla bih da nije) tokom poslednjih godina života imao jednu suprugu, Lanu Budimlić. Šta god bilo ko od nas mislio o njoj. Drugim rečima, koga zabole da li je zakonita/venčana, tj. da li su država/crkva odobrile njihovu zajednicu. možda prvu ženu ili decu ... ne znam, ali čini mi se da je namenski u tom kontekstu nešto napisao
darling Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 mozda da to ostavimo njima. srdja popovic je zasluzio makar tolko postovanja.
sailorman Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 možda prvu ženu ili decu ... ne znam, ali čini mi se da je namenski u tom kontekstu nešto napisao Pa ne znam na šta tačno misliš. Ta žena je sigurno svesna da oni od određenog trenutka više faktički nisu bili u braku. Ako misliš na pravo nasleđivanja imovine, to je regulisano zakonom o nasleđivanju. Ja nisam mislila na to, nego na malograđansko uplitanje u to ko je išao kod matičara po potvrdu veze a ko ne.
garcia Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 mozda da to ostavimo njima. srdja popovic je zasluzio makar tolko postovanja. tako je. ne budimo pera luković. on je već na svom glasilu ostavio paškvilu u stilu "Srđa je bio sjajan čovek koji je mnoge zadužio i ne bih sada da se poserem po njegovom grobu ali da se ipak malo poserem..."
sailorman Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 @darling & garcia Ne znam da li je ovo upućeno meni, ali upravo to je i moja poenta, zato mi je post namenskog i bio, pa, degutantan.
namenski Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 @darling & garcia Ne znam da li je ovo upućeno meni, ali upravo to je i moja poenta, zato mi je post namenskog i bio, pa, degutantan. Meni takodje, i to jos pre nego sam ga iskuckao. Ali mi je jos degutantnija ili, da se ne lazemo, odvratnija jalovost Pescanika, sa sve pripadajucim stajlingom, imidzom i cime god hoces. Degutantan mi je stav da je pozitivan odnos prema Pescaniku legitimacija pravovernosti, a svaka kritika istog legitimacija mladicoljublja, sloboljublja, vucicoljublja, irinejoljublja, cosicoljublja, srboljublja…. Degutantno mi je kritizerstvo Pescanika, jer Pescanik odavno nije kritika: skup je serdara i vojvoda koji placno prizivaju vise ni sami ne znaju sta. Degutantne su na isti kalup skockane upisulje cije je jedino zanimanje u zivotu bilo da budu vidjene – po svaku cenu – u drustvu poznatih od sorte kojoj je – ni kriv ni duzan – pripadao i pokojni Srdja Popovic. Jos degutantnije mi je muvanje po groblju pre i za vreme sahrane, takmicenje ko ce se prikazati bliskijim pokojniku i pravim i jedinim naslednikom ne njegovog dela – jer oni o delu pojma nemaju i za delo ih zabole – nego njegove aure i prava da ih se pamti jedino po tome sto su bile pokojnikove ribe, supruge, zakonite ili nezakonite. Nije mi degutantno sto si ti i ostali iz celog mog posta uzeli par pojmova koji nista ne znace, ali se ni jednom jedinom recju niste osvrnuli na neukus setanja fotografije pokojnika (da je fotografija bila okrenuta licem ka unutra, kako bismo uostalom znali da se radi o personi pokojniku bliskoj), na skoro pa javnu svadju svih zainteresovanih oko sahrane: Pescanik se brani i na taj nacin, sto dodatno govori o Pescaniku i njegovim mostobraniteljima. Sto se (svega) ostalog tice, stoji: nije Srdja Popovic zasluzio da ga se u ovom kontekstu pominje, ali jao si ga njegovoj uspomeni ako ga Pescanik brani i prisvaja.
beatakeshi Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Namenski, ne znam da li si upoznat sa radom Adama Kertisa. Peščanik je kačio prevode njegovih radova. Nadam se da će ti biti interesantno. A uostalom i svi članci Čarlsa Simića su za preporuku. Ima na Peščaniku svašta zanimljivo, samo treba da se probere.
Turnbull Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 I stvarno ne znam kakvo je to peščaničko pravoverje, kad na sajtu pišu i Vladimir Gligorov i Stefan Aleksić, i Mijat Lakićević i Dejan Ilić. Zapravo Peščanik nikada nije bio pluralističkiji nego danas - ima puno različitih glasova i stanovišta, i to je naravno dobro. Sve to ne računajući prevode koje je beatakeshi pomenuo, a koji oduhvataju sve od Adama Kertisa i Žižeka, preko Čarlsa Simića, pa do Tima Snajdera.
Apdajk Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 ...nije Srdja Popovic zasluzio da ga se u ovom kontekstu pominje, ali jao si ga njegovoj uspomeni ako ga Pescanik brani i prisvaja. Nije zaslužio, naravno. Koliko znam, Srđa je poslednjih 10 godina odabrao baš Peščanik kao medij u koji ima poverenje i davao mu bezrezervnu podršku, stoga ne vidim kako to Peščanik "prisvaja" njega, njegov rad ili slavu. Takođe, odabrao je Peščanik kao izdavačku kuću za svoju poslednju knjigu "One gorke suze posle", a kod njih je objavio i integralne verzije svojih krivičnih prijava protiv Koštunice i Čovića...
sailorman Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 (edited) Meni takodje, i to jos pre nego sam ga iskuckao. Ali mi je jos degutantnija ili, da se ne lazemo, odvratnija jalovost Pescanika, sa sve pripadajucim stajlingom, imidzom i cime god hoces. Degutantan mi je stav da je pozitivan odnos prema Pescaniku legitimacija pravovernosti, a svaka kritika istog legitimacija mladicoljublja, sloboljublja, vucicoljublja, irinejoljublja, cosicoljublja, srboljublja…. Degutantno mi je kritizerstvo Pescanika, jer Pescanik odavno nije kritika: skup je serdara i vojvoda koji placno prizivaju vise ni sami ne znaju sta. Degutantne su na isti kalup skockane upisulje cije je jedino zanimanje u zivotu bilo da budu vidjene – po svaku cenu – u drustvu poznatih od sorte kojoj je – ni kriv ni duzan – pripadao i pokojni Srdja Popovic. Jos degutantnije mi je muvanje po groblju pre i za vreme sahrane, takmicenje ko ce se prikazati bliskijim pokojniku i pravim i jedinim naslednikom ne njegovog dela – jer oni o delu pojma nemaju i za delo ih zabole – nego njegove aure i prava da ih se pamti jedino po tome sto su bile pokojnikove ribe, supruge, zakonite ili nezakonite. Nije mi degutantno sto si ti i ostali iz celog mog posta uzeli par pojmova koji nista ne znace, ali se ni jednom jedinom recju niste osvrnuli na neukus setanja fotografije pokojnika (da je fotografija bila okrenuta licem ka unutra, kako bismo uostalom znali da se radi o personi pokojniku bliskoj), na skoro pa javnu svadju svih zainteresovanih oko sahrane: Pescanik se brani i na taj nacin, sto dodatno govori o Pescaniku i njegovim mostobraniteljima. Sto se (svega) ostalog tice, stoji: nije Srdja Popovic zasluzio da ga se u ovom kontekstu pominje, ali jao si ga njegovoj uspomeni ako ga Pescanik brani i prisvaja. Kritika Peščanika je mladićoljublje baš koliko je kritika mizoginije u tvojim postovima bezrezervno obožavanje Peščanika kao bastiona Istine. Dakle, nigde veze. Btw, ja zaista ne znam kakva je veza Lane Budimlić i Peščanika. Znam da ne piše za sajt i ne govori u emisijama, je l možda finansira? Inače, ona je nebitna u celoj priči, način na koji pišeš o njoj je odvratan nezavisno od njene ličnosti. P.S. Za grupu forumaša koji dobijaju notifikacije kad neko napiše 'mizoginija'; da, kada za nečiju suprugu napišeš 'njegova poslednja *biiiiip*' to je mizoginija. Edited June 2, 2014 by sailorman
namenski Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 (edited) Namenski, ne znam da li si upoznat sa radom Adama Kertisa. Peščanik je kačio prevode njegovih radova. Nadam se da će ti biti interesantno. A uostalom i svi članci Čarlsa Simića su za preporuku. Ima na Peščaniku svašta zanimljivo, samo treba da se probere. I stvarno ne znam kakvo je to peščaničko pravoverje, kad na sajtu pišu i Vladimir Gligorov i Stefan Aleksić, i Mijat Lakićević i Dejan Ilić. Zapravo Peščanik nikada nije bio pluralističkiji nego danas - ima puno različitih glasova i stanovišta, i to je naravno dobro. Sve to ne računajući prevode koje je beatakeshi pomenuo, a koji oduhvataju sve od Adama Kertisa i Žižeka, preko Čarlsa Simića, pa do Tima Snajdera. Nije zaslužio, naravno. Koliko znam, Srđa je poslednjih 10 godina odabrao baš Peščanik kao medij u koji ima poverenje i davao mu bezrezervnu podršku, stoga ne vidim kako to Peščanik "prisvaja" njega, njegov rad ili slavu. Takođe, odabrao je Peščanik kao izdavačku kuću za svoju poslednju knjigu "One gorke suze posle", a kod njih je objavio i integralne verzije svojih krivičnih prijava protiv Koštunice i Čovića... Verovatno ste u pravu sto se izdavastva tice, u svakom slucaju hvala na preporukama. Problem je, koji nema veze s Pescanikom, ali nije ni zasluga Pescanika, sto u Srbiji objavljivanja te vrste pisanija mimo Pescanika nema. A Srdja Popovic i njegovih poslednjih, kako kaze Apdajk, 10 godina i Pescanik su tema za sebe. @Turnbull: ne radi se o pescanickom pravoverju, vise o stavu, otprilike, ko nije s nama, taj je protiv nas, o kenjkavom mucenickom tonu, i konacno, a na to se nisi osvrnuo, da je Pescanik sve vise kritizerstvo, a sve manje kritika. Ako je to ikada i bio. Edited June 2, 2014 by namenski
Turnbull Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 Nisam se osvrnuo jer je ta primedba potpuno neodređena - na šta zapravo misliš?
garcia Posted June 2, 2014 Posted June 2, 2014 @darling & garcia Ne znam da li je ovo upućeno meni, ali upravo to je i moja poenta, zato mi je post namenskog i bio, pa, degutantan. naravno nije upućeno tebi. delimo isti stav.
Recommended Posts