Jump to content
IGNORED

Pescanik

Atreid

Recommended Posts

Posted

Šta kaže PISA?http://pescanik.net/2013/12/pisa-pisa-e-pa-sta-je-epilog/

Posted
Highlight #2: "Ja sam veliki obožavalac civilizacije :Hail: i ne mogu da radim sa nekim...
a sta on to radi?
Posted

Antropologise. U Petnici. Ali mu ne odgovara drustvo, nemaju razumevanja za njegovo upristojavanje africkih sela. Bagra anticivilizacijska.

Posted

Ne znam čije je dete, ali očigledno da roditeljski pristup povlađivanja starmalosti i posebnosti daje rezultate, iz nepodnošljivo nadobudnog deteta izrasta u nepodnošljivo nadobudnog mladog čoveka.Što su neki ovde vizionarski najavili još onomad, za razliku od struje koja je branila ovaj "pusti dete, samo neka se ističe i demonstrira intelektualnu superiornost u odnosu na vršnjake" pristup.

Posted

Nisam siguran, pa uzmite sa rezervom, ali cini mi se da sam negde procitao (mozda bas ovde na PPP) da je sin Svetlane Vukovic.

Posted

naravno da joj jeste sin. nisu valjda pokupili prvog nadobudnog kreleta na koga su naisli. pitanje je smo sta mekikar dodje jednoj od ceca. ziveo nepotizam!

• 2 months later...
Posted

dejan ilic izbriljirao u pescaniku.

Posted (edited)

Kao i uvek. Ja njega baš volim. Zvaću ga u moju stranku.

Nego, Branislav Dimitrijević je ovlaš izneo stav da je dobro što se oko Djindjića razvio mit i što mu se naknadno učitavaju odredjene karakteristike.

Prethodnog meseca sam razmišljala o tome. Nakon puta u Fili sam krenula da čitam 1775 - A good year for revolution.

U knjizi se opisuju dogadjaji koji prethode proglašavanju nezavisnosti, rat, pregovori izmedju kolonija, kao i karakteri očeva osnivača. Nije bio ekstremno denuncirajući ton, ali ipak dosta razgolićujući. Medjutim, autor se u uvodu ogradjuje i kaže da ne želi da unizi portrete ljudi koji su danas na grbovima i novčićima.

Pa sam počela da razmišljam da li je na intelektualnoj eliti koja oblikuje duh naroda da pruža istinu i ništa osim istine ili da svesno manipuliše tako što će nekim istorijskim ličnostima dodeliti ulogu simbola nekih relativno univerzalnih vrednosti.

Syme, daj mi neke reference sa raspravom o tome.

Edited by MayDay
Posted

Kao i uvek. Ja njega baš volim. Zvaću ga u moju stranku.

Nego, Branislav Dimitrijević je ovlaš izneo stav da je dobro što se oko Djindjića razvio mit i što mu se naknadno učitavaju odredjene karakteristike.

Prethodnog meseca sam razmišljala o tome. Nakon puta u Fili sam krenula da čitam 1775 - A good year for revolution.

U knjizi se opisuju dogadjaji koji prethode proglašavanju nezavisnosti, rat, pregovori izmedju kolonija, kao i karakteri očeva osnivača. Nije bio ekstremno denuncirajući ton, ali ipak dosta razgolićujući. Medjutim, autor se u uvodu ogradjuje i kaže da ne želi da unizi portrete ljudi koji su danas na grbovima i novčićima.

Pa sam počela da razmišljam da li je na intelektualnoj eliti koja oblikuje duh naroda da pruža istinu i ništa osim istine ili da svesno manipuliše tako što će nekim istorijskim ličnostima dodeliti ulogu simbola nekih relativno univerzalnih vrednosti.

Syme, daj mi neke reference sa raspravom o tome.

pa to je neo-con leo strauss type of thing, ne?

Sent from Bender's iPad using Tapatalk

Posted

U smislu: znam ja šta je za vas najbolje da mislite?

Pa jeste tako. Ružno je i elitistički. Ali i korisno za usidrenje nekih načela.

Sajm mi je dao super reference, a poslednjih meseci sam se opsela pitanjem ustavnog patriotizma.