Dr Arslanagić Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Rastko Pocesta skrenuo ulevo? Na fejsbuk stranici mu stoji:I sve pršti od citata Karla Marksa, lajkova Fridriha Engleza, Vladimira Lenjira i tako toga.Bogati, taj će i do konzervativca da stigne za cca 6 meseci, pa onda opet ceo krug?Normalno je za svakog mladog čoveka da se ideološki traži... tako sam i ja prvo bio maoista, pa ljotićevac, pa konstitucionalista i konzervativac, pa anarholiberal a sad sam bavarski nacionalista.
bergasa19 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Normalno je za svakog mladog čoveka da se ideološki traži... tako sam i ja prvo bio maoista, pa ljotićevac, pa konstitucionalista i konzervativac, pa anarholiberal a sad sam bavarski grobarski nacionalista.
sailorman Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Ja uvek zamisljam Cecu Lukic kako u nekoj od emisija u buducnosti kaze: 'Nas sledeci gost je Covek Vasa. On ce nam danas pricati o tome kako se jedini u svom odeljenju opredelio za gradjansko vaspitanje, dok su sva ostala deca ucila veronauku, i kakve je to posledice ostavilo na njega kao i na drustvo u kome zivimo.'
Mp40 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Neeee. Covek Vasa ce tad vec imati nove gradjanske liberalne muke. Pricace kako se jedini nije smejao kad je sef ispricao vic sa dosta rasistickih konotacija. "... I svi koji sa mnom rade na projektu su se nasmejali. Ja sam otisao u sobu za korporativne komunikacije i odvrnuo iPhone na najjace da ne cujem taj uzas. Moram priznati da me je malo razocarala Una za koju sam mislio da je rodno ravnopravna. Ona bi, kao zena suprotnog pola, trebalo da zna da nema mesta takvim salama i da nasi klijenti iz Evropske Unije sigurno ne bi voleli da znaju da se ovako salimo. To je taj pritisak grupe i ja ih ne osudjujem ali zelim da se istrazi politicka pozadina..."
sailorman Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Neeee. Covek Vasa ce tad vec imati nove gradjanske liberalne muke. Pricace kako se jedini nije smejao kad je sef ispricao vic sa dosta rasistickih konotacija. "... I svi koji sa mnom rade na projektu su se nasmejali. Ja sam otisao u sobu za korporativne komunikacije i odvrnuo iPhone na najjace da ne cujem taj uzas. Moram priznati da me je malo razocarala Una za koju sam mislio da je rodno ravnopravna. Ona bi, kao zena suprotnog pola, trebalo da zna da nema mesta takvim salama i da nasi klijenti iz Evropske Unije sigurno ne bi voleli da znaju da se ovako salimo. To je taj pritisak grupe i ja ih ne osudjujem ali zelim da se istrazi politicka pozadina..."Priznaj da si ovo kopipejstovao neki od Ukijevih postova!
nezvanova Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Neeee. Covek Vasa ce tad vec imati nove gradjanske liberalne muke. Pricace kako se jedini nije smejao kad je sef ispricao vic sa dosta rasistickih konotacija. "... I svi koji sa mnom rade na projektu su se nasmejali. Ja sam otisao u sobu za korporativne komunikacije i odvrnuo iPhone na najjace da ne cujem taj uzas. Moram priznati da me je malo razocarala Una za koju sam mislio da je rodno ravnopravna. Ona bi, kao zena suprotnog pola, trebalo da zna da nema mesta takvim salama i da nasi klijenti iz Evropske Unije sigurno ne bi voleli da znaju da se ovako salimo. To je taj pritisak grupe i ja ih ne osudjujem ali zelim da se istrazi politicka pozadina..."i mada je ovo tesko trolovanje, al podsetio me ovaj empeov igrokaz na tekst iz tamo nekih poznih osamdestih o rasizmu. zapravo, vise je o anti-rasizmu, a pisao ga je divni novinar i urednik starta (kasnije i globusa), vladimir cvitan. naime, naveo je kako se tamo negde u londonu, sa svojom prijateljicom, zadesio u nekom javnom objektu (metro ili nesto slicno), prijateljica morala do toaleta i posle nekog vremena vristeci odatle izletela i njemu i okupljenima usplahireno objasnjavala kako je napao neki covek. covek je sticajem okolnosti bio crnac, ali je ta cinjenica nije navela da vristi kako ju je unutra napao crnac. cvitan je to naveo kao primer prirodnog i urodjenog antirasizma, a mene je duuuuboko zamislio. nisam bila sigurna da bih isto reagovala, tih davnih godina. vladimir cvitan je umro krajem devedestih, a ja ga se cesto setim, ne samo zbog ovoga...
James Marshall Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Meni je ova priča o "spomeniku za sve" i o tome kakva je to budalaština bila sasvim OK. I cijela ta njena priča o demitologizaciji mi je ok, jer to radi neostrašćeno, za razliku od ovih što u ponašanju Đokovića vide Načertanije i Memorandum SANU.
Mp40 Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Dejan Ilic! Svaka cast majstore...Prvo je malo lupetarao (o Holandiji, Poljacima...) ali onaj deo koji pocinje sa "Recicu vam nesto sto govorim samo najblizim prijateljima..."Usro sam se od kvaliteta i preciznosti i jacine. Do svakog slova se slazem!!Pescanik goes red!
Zaz_pi Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Vesna Pesic rasturila:http://pescanik.net/2012/04/pescanik-13-04-2012/
nemoderisani Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 (edited) mmdaposebno je ovaj deo rasturila E sad, u ovim razvijenijim društvima, recimo kao što je Francuska, kao što je Evropska unija, oni ne samo što imaju tu složeniju strukturu koja sama po sebi stvara određenu dinamiku, pa koliko god i da su tamo nezadovoljni parlamentarnom demokratijom i tim izborima, ali tu još uvek postoji moguća redistribucija bogatstva, budući da su oni uspevali da naprave jaku srednju klasu. Radnička klasa, to su tamo nacionalisti, to su ti underdogs. Oni spadaju u najnižu klasu koja nema političku artikulaciju. Oni ponekad samo polude pa zapale grad, to je taj bes marginalizovanih grupacija, ali njihova klasična radnička klasa se jako smanjila. Kao što znate, oni su se deindustrijalizovali. Edited April 18, 2012 by nemoderisani
Mp40 Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Ja bi voleo da mi je ona komsinica pa da diskutujemo stalno tako svasta.
Recommended Posts