Аврам Гојић Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 A stvarno bih voleo da proucim taj fenomen pajkicevstine i magicnog uticaja na BG urbaniste 80ih/ranih 90ih? Cime ih on to kupi pa im uvali nesto tako prazilukasto kao sto je Ljotic? Mnogi su se bas dobro izblamirali sa time... Za ne poverovati!Uz to idu sanjarije o evropskim salonima, nekom visem i vertikalnijem svetu u kome se zna ko su nosioci pravog aristokratskog duha....Jako lako je uvezati ljoticevstinu uz to, to primis osmozom.
Mp40 Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 ali meni je fascinantno sto su ti mladi ljudi stigli iz nekakvog novotalasnog sveta pa mi je cudno kako je cika Nebojsa svojim bosanskim naglaskom koji zraci svime samo ne aristokracijom uspeo da im u to ubaci Zbor? Clash, Wire, nemacki beton-disco, Vladika Nikolaj, Srpski Dobrovoljacki Korpus, Kropotkin i Julius Evola...IZadjes sa ranom od kurca u mozgu!
Sludge Factory Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Pa to ti je vajlda ta seljacka harizma, ko i 'itler, pljunes, zalizes siske i mladi telektualcici padaju ko pokoseni.
stoka Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Uz to idu sanjarije o evropskim salonima, nekom visem i vertikalnijem svetu u kome se zna ko su nosioci pravog aristokratskog duha....Jako lako je uvezati ljoticevstinu uz to, to primis osmozom.Salonski fašizam je bio jako privlačna stvar za sav taj fenseraj koji se oslobađao vojske. Kao neka vrsta otpora establišmentu i vladajućim ideologijama ...
yolo Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 bolje i salonski (hint: salonski) fasizam nego kompletna praznina palanackog mozga. rekoh, vreme je za sanitarni otklon ili gazzin zid, licno cu sedeti na rampi na pancevcu i odredjivati ko sme preko dunava u nasu strokavo blatnjavu salonsko ljoticevsku zaostavstinu a ko ne! forumashi sa severa ulaze za macolu i bubotak, gonzo dobije tokene za burek i dzabe rejv.
bergasa19 Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Salonski fašizam je bio jako privlačna stvar za sav taj fenseraj koji se oslobađao vojske. Kao neka vrsta otpora establišmentu i vladajućim ideologijama ...Ne uopstavati molicu lepo.2 puta sam se oslobadjao pa me pozvalo treci put.Otisao,slozio pricu psiholoskinji da mi je najbolji prijatelj mama s kojom cesto idem na operu i balet.Jes meni bi naci papci prodali seljadiju. Mozes misliti.Ispade Beograd selo a Sarajevo centar panka.
yolo Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 e da, i hella ulazi bez nasilja, kad je moja smena na rampi.
kebabtore Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 (edited) Cece o odlasku "A mi ćemo opet u podzemlje, a to su ovde, kao i u Rusiji, sajtovi. A ako se usude da i to udave, onda znači da je vreme da od Trga slobode napravimo Tahrir."Mi smo kao pobedili, oni su izgubiliby Srdja Popovic Edited June 23, 2011 by kebabtore
badenac Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Cece o odlasku "A mi ćemo opet u podzemlje, a to su ovde, kao i u Rusiji, sajtovi. A ako se usude da i to udave, onda znači da je vreme da od Trga slobode napravimo Tahrir."Mi smo kao pobedili, oni su izgubiliby Srdja PopovicPostade B92 jos jedna "medijska kuca" puna sponzorusa.Evo ga ,stize i Belesin.Za njim neka dodju Vuckovic i Miljanovic i eto ljigave fenski rezimske propagande iz 90-ih.Pescanik vec dugo ima jedan problem.Oni koji u toj emisiju kritikuju vast su deo istog rezima i precutno prihvataju ona njegova pravila koja im donose novac.Primer: Srdja Popovic ,kao beogradski advokat te ,verovatno i clan ovdasnje komore,nece se obratiti javnosti da objasni kako moze biti kolega sa izvesnim Aleksandrom Zarićem."Legijinom advokatu pucali u nogeBEOGRAD - Aleksandar Zarić, beogradski advokat koji je zastupao Milorada Ulemeka Legiju u žalbi na presudu za ubistvo premijera Zorana Đinđića, ranjen je noćas oko 00.30 časova u Ulici Jurija Gagarina u Novom Beogradu.Aleksandar ZarićNepoznati napadač pucao je Zariću u noge, a zatim pobegao. Zarić je zastupao i Milana Jurišića Jureta u postupcima za ubistvo premijera Đinđića. Bio je i advokat članova bande "Pink panter", kao i Novopazarca Safeta Cucka, optuženog za trgovinu ljudima."Ukratko,gospodin Popovic nikada se nije glasno zalozio za lustraciju u beogradskoj advokaturi.
Frank Pembleton Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Cece o odlasku "A mi ćemo opet u podzemlje, a to su ovde, kao i u Rusiji, sajtovi. A ako se usude da i to udave, onda znači da je vreme da od Trga slobode napravimo Tahrir."Mi smo kao pobedili, oni su izgubiliby Srdja Popovicjbga bolje da su cutale-- ocu kakim,necu kakimVuković: Kada smo tada prešle na B92, doživele smo šok povratnika sa ratišta. Hodnicima Radio Beograda je marširala Milijana Baletić u maskirnoj uniformi, a ovde su neki normalni ljudi puštali dobru muziku i odlično se zabavljali. I glavni urednik im nije bio neprijatelj, nego jedan od njih. Prezirali su politiku i rugali se ratu. Proizvodili su civilne uslove života i to je bio njihov način borbe. Danas to bolje razumem, ali tada sam se mrštila svaki put kada Radovana Karadžića nazovu psihijatrom sa Pala. Svetlana, mi smo uvek bile nedolično ozbiljne.Lukić: Ćuti. Njihovi vodeći novinari su pravili intervjue sa četničkom emigracijom iz Amerike. Može se reći da su oni tada bili na liniji Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića. I menjali su se zajedno sa njim. Tek kasnije su postali zaista antiratni medij.
kim_philby Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 (edited) aj stvarno daj neki fash tekst njen? Ja sam kopao i nisam nasao. Jedini Pogledi koje sam iz tog perioda iskopao samo potvrdjuju da je BS bila uvek OK. Njena recenzija neke predstave izgleda kao pala sa marsa u tom casopisu. Dok se mladi N. Samardzic kandiduje za epizodnu ulogu u Otpisanima, agent Krste Misica recimo...Za sada bih samo mogao da potrvrdim ono sto je i ona sama rekla o Pogledi epizodi (Rekli mi da ima list koji bi objavljivao kritike i ja pisala... nekoliko brojeva)A stvarno bih voleo da proucim taj fenomen pajkicevstine i magicnog uticaja na BG urbaniste 80ih/ranih 90ih? Cime ih on to kupi pa im uvali nesto tako prazilukasto kao sto je Ljotic? Mnogi su se bas dobro izblamirali sa time... Za ne poverovati!pazi nikada nije bila ludjak tipa samardzica ali opet ti kazem uzmi pa procitaj te tekstove npr. nareceno svetlo u tami i stavi ih u kontekst njihovog okruzenja i dobijas nesto zanimljiviju sliku.na primer kada leni snima lepe crnce koji poskakuju to dobija jedno novo znacenje, zar ne?a potrudicu se da iskeniram neke tekstice. imam prijatelja koji mu dodje kao stalker beograda 80tih.edit: sto se privlacnosti ljoticevstine tice... pa onako kao neki otpor necemu. uglavnom zdravom razumu i dobrom ukusu. ko moma rajin koji na prvim izborima glasa za seselja iz kempa ili pajkic koji sedi za istim stolom ko ludi mirko jovic koji prica kako jevreji truju bunare. Edited June 23, 2011 by kim_philby
bergasa19 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Pa ta privlacnost ljoticu to ti je kao kad moras da menjas vecu za manju gajbu.Onda krenu samozavaravanja vidi kako je odavde lepsi pogled,dobre komsije vidi se da su neposredniji ljudi i tako trt mrt.Cista regresija ne mora to biti na svesnom nivou.Postane kao trend.Treba opravdati zasto se ide u rusenje vece i jace drzave, da ne bi ljudi pomislili da idu u pogresnom smeru,i tako to krene.
Кристофер Лумумбо Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 ivan kuzminovic u vestima b92. ziv je pescanik, umro nije!
notenoughreasonsforclaire Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 ivan kuzminovic u vestima b92. ziv je pescanik, umro nije!Ču - u Vestima...Ceo Kažiprst jutros bejaše njegov.
Miralem Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 pazi nikada nije bila ludjak tipa samardzica ali opet ti kazem uzmi pa procitaj te tekstove npr. nareceno svetlo u tami i stavi ih u kontekst njihovog okruzenja i dobijas nesto zanimljiviju sliku.ajde, bas da vidimo, daj te tekstove vec jednom. ta prica o nazi biljani koja pise u pugledima se povlaci bar 10 godina, i nikad je niko nekim konkretnim dokazom nije potvrdio. a ja necu biti lenj i ponovicu ti (ukupno vec neki 4 put na forumu, ukljucujuci i tamo): krajem osamdesetih & ranih devedesetih je slobin rezim i dalje smatran za komunjarski. stoga je cela opozicija zanosila u desno, i bila relativno jedinstvena. seti se samo vesne i seselja, ladno su bili ortaci. stoga je pisanje za neki desnicarski casopis, makar i poglede, bilo opoziciono delovanje. i ne nuzno nesto vise od toga. te se biljci ne moze ni zameriti, ma kolko ona inace lupetala i sta ja mislio o njoj. dakle, ili okaci neki konkretan nazi text, ili prestani vise da smaras.
Recommended Posts