MayDay Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 I ja te volim kao prvog dana! :)Lako me voleti, zavrcite rukave da mi nosite kutije iz tacke A u tacku B... :D
Idioteque Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Plati mi kartu i sedam dana u Parizu i sam ću sve da ti preselim!
kgmr Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Pescanik ima opravdanje. Ukratko.za pescanik danas ni njegove mame ne smatraju da ima 'opravdanje'; obaska sto je 'opravdavanje' defanzivna pozicijasmatram da su svetlane ovo izvele damski (koji god da su razlozi u pitanju), da ne kazem 'smekerski' - na vrhuncu slave se zaustavile i promislile o tome sta dalje; to je tacka u kojoj vecina autora bilo koje fele postaju sopstvene karikature, kao pedesetogodisnjakinja u roze karnericima
gospa buba Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 (edited) za pescanik danas ni njegove mame ne smatraju da ima 'opravdanje'; obaska sto je 'opravdavanje' defanzivna pozicijasmatram da su svetlane ovo izvele damski (koji god da su razlozi u pitanju), da ne kazem 'smekerski' - na vrhuncu slave se zaustavile i promislile o tome sta dalje; to je tacka u kojoj vecina autora bilo koje fele postaju sopstvene karikature, kao pedesetogodisnjakinja u roze karnericimaејџисткињо :P шалу на страну, заправо јесте елегантно, бар онолико колико је пешчаник претио да постане (или већ постао) 1 пресликавање себе у самог себе, штагод то било. више публике се не може добити, више публицитета се не може добити, а аутпут је тај који јесте. мени је имао 1 образовну функцију, све до самог краја, а ја волим да се образујем. надам се да ће и нова форма (и суштина ;)) бити таква некаква... Edited July 5, 2010 by thermal bug
Frank Pembleton Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 eto, to oko ustavnog suda je odlicna tema, niko ovde ne tvrdi da pescanik nju ne bi smeo da obradjuje, na ovaj ili onaj nacin. naprotiv. medij koji bi to radio je preko potreban srbiji. no, moja kritika pescanika se i ne zasniva na odabiru tema, niti kritici vlasti & drzave. zasto se to uvek potura? problem sa tom emisijom je, kako ga licno vidim, sto su je cece previse privatizovale, da se tako izrazim. alo, onom decaku vasi je jedina kvalifikacija za ucesce u emisiji to sto je drug sin, a za mekikara i webmastera ne smem ni da pomislim sta je u pitanju. sve u svemu, vrlo neprofesionalno. paranoju urednica da i ne spominjem. a ni onog pijanog baljezgara (finansiranog trenutno od strane kontroverznog bizmismena, divote li), koji otera svakog normalnog coveka. no, sad ces ti da se zabagujes, te je svaki dalji razgovor nemoguc.dalje, ja ne tvrdim da i takva emisija ne treba da postoji. neka je, neka cveta i ona medju hiljadu cvetova na srpskom medijskom polju. oni koji kitiku (ili sprdnju, sto da ne) poistovecuju sa pozivom na ukidanje imaju problem, a ja ne moram njim da se bavim.+1To "licno"i jeste tempirana bomba...Trebalo bi da merimo stavove iznete u emisiji bez obzira KO ih iznosi.
MayDay Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 za pescanik danas ni njegove mame ne smatraju da ima 'opravdanje'; obaska sto je 'opravdavanje' defanzivna pozicijasmatram da su svetlane ovo izvele damski (koji god da su razlozi u pitanju), da ne kazem 'smekerski' - na vrhuncu slave se zaustavile i promislile o tome sta dalje; to je tacka u kojoj vecina autora bilo koje fele postaju sopstvene karikature, kao pedesetogodisnjakinja u roze karnericimama dobro, ja kazem da ja vidim opravdanje za njihovo postojanje. mislim da emisija kao emisija nije ispushena, a ako se njima vise to ne radi to je sasvim u redu.however, znas da cu reagovati na analogiju! :Dzar je pedesetogodisnja zena u roze karnericima karikatura? jel to tako kaze neka drustvena norma, neki kanon ili je vise do tvoje licne estetike? na stranu sto i u poznijim godinama moze da izgleda kao avion, koga briga za tudje utiske ako se dama oseca tako srecnom...ma u ostalom, jedini stav koji neko oblacenjem zeli da prenese a da ga ja postujem je 'boljenje .i.' i to nema veze s bojama, dezenima, oblicima i statijaznam..
foto Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Nebitno, bez obzira na koga si mislio. Ja nisam nijedan, sto mi ne oduzima pravo da konstatujem da je Kandahar postavio pravo pitanje. Da se pridruzim i ja. Miraleme koji je to objektivan, valjan i dobar list, casopis, novina, web portal... kako god nazvali one koji plasiraju informacije i uticu svojim pisanjima na javno mnjenje, a da skor svog tog, nadam se analitickog prikaza, bude doista prava slika stvarnosti i da ostavlja dovoljno prostora da citalac svoje misljenje bazira na osnovu iznetih cinjenica?????????? Sta da citam Miraleme? Irelevantnost ti nije opravdanje da ne odgovoris, jer ti nije smetala da kritikujes Pescanik.takav medij ne postoji. nemoguce je dobiti 'pravu' sliku iz jednog izvora ma kakav on bio ili se proglasavao za to. 'lenjost' u informisanju (lenjost kao ocekivanje da ce se na jednom mestu naci sve sta ce biti dovoljno za 'tacnu' sliku o necemu) ne donosi dobre rezultate. ako nista drugo treba bar slusati 'neprijatelja' sta misli o tebi. davno je jos recenomoji su utisci nešto drugačiji - peščanik se gasi jer mu je otkazano gostoprimstvo na b92 (emisija se inače emituje kao besplatan proizvod nezavisne produkcije), iz komercijalnih razloga. o razmerama tih razloga ne bih, u kuloarima se već neko vreme svašta razglaba, a meni je sad samo žao i nije mi do drvlja&kamenja po b92, zaslužili ili ne (mada je ono čega mi je žao odavno izdahnulo)pripreme za jesenju sajber avanturu su, dakle, nužno zlo preživljavanja, a ne strateški izbor "širenja područja borbe"ostaje još da proniknem u te ideje o svenarodnom pokretu kao izlazu iz krize "drugosrbijanskog plačilišta", koje mi zvuče kao naličje istog onog "volim kritiku al da je konstruktivna" ds-frusta, i još me neodoljivo podsećaju na vreme smrti feral tribjuna u hrzašto je nezamislivo imati jednu radijsku emisiju od satipo nedeljno u kojoj se artikuliše kritika društva/države, bez pretenzija da mobiliše, organizuje, agituje i ratuje - meni je skroz nejasno. zašto se od novinara očekuje neka "šira akcija" - još nejasnije. a tek mi je nejasno zašto se od autorki i sagovornika peščanika očekuje da stanu na čelo zamišljenog sve-pokreta i tako pokrenu već jednom ovo društvo ka boljoj budućnostisagovornici peščanika imaju neka svoja posla i već rade ono o čemu govore u emisiji, oni već jesu akteri u društvu i rade u skladu sa svojim idejama o dobrom i pravičnom. radijska emisija je mesto sa kog javno govore o tom svom poslu i svojim problemima u poslumonotonija koju osećam u tim govorima izvire iz "istosti" problema - loša država. vrlo loša državauzgred, koliko god bili bedno malobrojni i bezvredni kao razumni građani - broj slušalaca neke emisije na uređenom, nemonopolizovanom medijskom tržištu, mora biti izraziv u novcu. ako taj novac ne stiže na račun autora emisije, za tržište se ne može reći da je uređenoisto važi i za beton - koji je takođe suočen sa izazovima preživljavanja (mislim na papirnu verziju u danasu), sa još manje šansi od peščanika - i za e-novine, čiji izazov olakšava regionalna pokrivenost i niska cena proizvodnje...itdpa nije nezamislivo ali publika pescanika to ocekuje tako da to stvara vrzino kolo. publika trazi 1, a tebi je jasno da to 1 ne mozes da joj pruzis jer je 2010. ali ti je ta ista publika potrebna da bi mogao da joj ponudis nesto 2 za sta ti mislis da je ok, a sto se ne dopada publici koja bi ono 1.... Ja Peščanik doživljavam kao najpatriotskiju medijsku formu u Srbiji. Nijednom mediju nije toliko stalo do lepe, moderne, pravedne, poštene... Srbije kao Peščaniku. Navedite mi primer da me demantujete. I avaj, tema Peščanika je kritika društvenih događaja. Kako očekujete lepšu sliku Srbije od nekog ko se okupio ne bi li kritikovao naopake pojave u Srbiji? I niko ovde da se uhvati konkretne teme obrađene u Peščaniku i obrazloži gde Cece greše, šta to nije tačno izneto u Peščaniku... Svi se hvataju "generalnog mračenja". Dajte da vidimo šta je to konkretno toliko lepše nego što je tamo prikazano. Mekikari i Vase su posve nebitni likovi za generalnu priču.ali to upravo govori o poziciji i imidzu koji pescanik ima. nadam se da ce svetlane, cece, upravo ovaj trenutak iskoristiti da zbace sa emisije to breme koje ih nepotrebno opterecuje vec par godina. za emisiju iz tvog posta ima i mesta i potrebe na nasoj medijskoj sceni ali pescanik vuce veliki balast sa sobom da bi mogao tu ulogu sa lakocom da preuzme. na stranu da stavimo povlacenje u internet etar koji nije olaksavajuca okolnost. iz interneta u stare medije se najlakse stize skandalom.za pescanik danas ni njegove mame ne smatraju da ima 'opravdanje'; obaska sto je 'opravdavanje' defanzivna pozicijasmatram da su svetlane ovo izvele damski (koji god da su razlozi u pitanju), da ne kazem 'smekerski' - na vrhuncu slave se zaustavile i promislile o tome sta dalje; to je tacka u kojoj vecina autora bilo koje fele postaju sopstvene karikature, kao pedesetogodisnjakinja u roze karnericimatrenutak je ok da one izadju, dal' na vrhuncu slave dal' dok jos nisu postale blede kopije samih sebe. mene sada zanima da li su izabrale pravi trenutak da pescanik ili neki drugi proizvod sa brendom ceca & ceca krene neizvesnim putem internet medija ili je kasno za to.
ToniAdams Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 meni je dojaja zabavan pescanik, kad gostuje marko probudi se u meni panker u sakou starom, kad bude mekikar - setim se piroski kod atine, a kad cujem decka vasu probudi se u meni ocinski instikt. ili dete u meni. zavisi na koju temu prica.
pacey defender Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 (edited) meni je dojaja zabavan pescanik, kad gostuje marko probudi se u meni panker u sakou starom, kad bude mekikar - setim se piroski kod atine, a kad cujem decka vasu probudi se u meni ocinski instikt. ili dete u meni. zavisi na koju temu prica.poprilično tačno. uz to bih dodao da kada gostuju vesna pešić, korać, pančić, dežulović, prokopijević, i još par ljudi, tu ima šta pametno da se čuje. ali dobro, svako izdvaja ono što mu je bitniji utisak. legitimno. Edited July 6, 2010 by pacey defender
stoka Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Peščanik se povlači sa radija u trenutku kada je mogao dati još. Nešto kao Džaja kad je završavao fudbalsku karijeru ...Valjda neće i Cece u zatvor kao Džaja ...
ToniAdams Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 uz to bih dodao da kada gostuju vesna pešić, korać, pančić, dežulović, prokopijević, i još par ljudi, tu ima šta pametno da se čuje. mea culpa, ja bio ubedjen da ih pustaju sa trake :(
harper lee Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 poprilično tačno. uz to bih dodao da kada gostuju vesna pešić, korać, pančić, dežulović, prokopijević, i još par ljudi, tu ima šta pametno da se čuje. Svi nabrojani su "media babes" i mogu se cuti/videti/procitati i na drugim medijima. Strategija da se na jednom mestu samo oni (ne pojedinacno, konceptualno) cuju ocigledno nije privukla ni veliku grupu slusalaca, kao ni dovoljan broj reklama, pa je ta strategija ostala zavisna od visegodisnjeg kontinuiranog donatorskog finansiranja zahvaljujuci dobrim ljudima iz NPA. Posto NPA ode, ode i emisija, it is as simple as that. Ne verujem da ce to nesto bitno promeniti u smislu da to pametno sto se culo u Pescaniku vise nece moci da se cuje generalno. Pametno se jos bolje cuje u direktnom razgovoru sa glupim. Ne treba mu kruzok za to.
harper lee Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Jesi li siguran? Cini mi se da Pescanik uopste nije imao malu slusanost. Ima li neko presek slusanosti Pescanika i ostalih emisija 'dvojke?Ne da nisam siguran nego uopste ne znam koliku je slusanost Pescanik imao. Ono sto je ocigledno je da je imao nedovoljnu slusanost da bi mogao da obezbedi neke druge vrste finansiranja. U stvari, ne znam ni koliku bi to slusanost neka radio emisija trebalo da ima da bi privukla paznju sponzora/finansijera i da li je to u danasnjoj Srbiji uopste moguce. Ako su odgovori na pitanja iz prethodne recenice "nerazumno ogromnu" i "ne" onda mi nije jasno zasto se Pescanik toliko oslanjao na pare NPA. Nisu Norvezani jedini moguci finansijeri medijskih programa, a bilo je ocigledno da ce se uskoro povuci. EU, na primer, ima sasvim lepe fondove za tako nesto, samo ih treba izlobirati. Uostalom, ko zeli da se finansira na racun donacija morace sve vise i vise da se oslanja na EU fondove zbog toga sto kako mi budemo blize EU tako ce i ostali donatori sve vise nestajati iz Srbije a transfer programa ce se praviti prema predpristupnim fondovima EU.To sve pod pretpostavkom da su ove dve zene htele da nastave da rade Pescanik ili nesto slicno. Ako je ta pretpostavka pogresna onda se prosto moze zakljuciti da im nije bilo dovoljno stalo da zadrze ovu emisiju i da verovatno zele da rade nesto drugo i novo.
Recommended Posts