Miralem Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 rdjavom kupcu i dlake smetaju. cece nikad nije ni zanimalo da osvajaju svemir, sta ce im to? izdrzavane su, a imaju i vernu publiku, kog god obima da je. sve preko toga im je cist luksuz i npotrebno zamaranje. da nije, ne bi godinama pozivale istih 7-8 likova da nesto kenjkaju, a rupe popunjavale sa 3 zvalavca koji glume histeriju i onim cirkuzantom. zali boze onih nekoliko kvalitetnih ljudi koji su gubili vreme emitujuci u etar, a koji kriticko misljenje nisu poistovecivali sa kenjanjem po svemu na sta naidju i kukanjem sto madjarska nema more.
KANDAhar Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Dobro, kapiramo - Pescanik je sranje. A jel ima nesto da nije sranje?
Miralem Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 ne slazem se sa pitanjem, a iz razloga potpune irelevantnosti.
Idioteque Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Mante se ljudi ćorava posla, on nije odslušao dva Peščanika u životu...
Mercedes Cortes Alfaro Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Mante se ljudi ćorava posla, on nije odslušao dva Peščanika u životu...Nebitno, bez obzira na koga si mislio. Ja nisam nijedan, sto mi ne oduzima pravo da konstatujem da je Kandahar postavio pravo pitanje. Da se pridruzim i ja. Miraleme koji je to objektivan, valjan i dobar list, casopis, novina, web portal... kako god nazvali one koji plasiraju informacije i uticu svojim pisanjima na javno mnjenje, a da skor svog tog, nadam se analitickog prikaza, bude doista prava slika stvarnosti i da ostavlja dovoljno prostora da citalac svoje misljenje bazira na osnovu iznetih cinjenica?????????? Sta da citam Miraleme? Irelevantnost ti nije opravdanje da ne odgovoris, jer ti nije smetala da kritikujes Pescanik.
instruktor Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 ... a koji kriticko misljenje nisu poistovecivali sa kenjanjem po svemu na sta naidju i kukanjem sto madjarska nema more.Za razliku od ostalih objektivnih medija podvečenih žuto koji fekalije uvijaju u čokoladu i dan danas tvrde da srbija ima more.
mioba Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 moji su utisci nešto drugačiji - peščanik se gasi jer mu je otkazano gostoprimstvo na b92 (emisija se inače emituje kao besplatan proizvod nezavisne produkcije), iz komercijalnih razloga. o razmerama tih razloga ne bih, u kuloarima se već neko vreme svašta razglaba, a meni je sad samo žao i nije mi do drvlja&kamenja po b92, zaslužili ili ne (mada je ono čega mi je žao odavno izdahnulo)pripreme za jesenju sajber avanturu su, dakle, nužno zlo preživljavanja, a ne strateški izbor "širenja područja borbe"ostaje još da proniknem u te ideje o svenarodnom pokretu kao izlazu iz krize "drugosrbijanskog plačilišta", koje mi zvuče kao naličje istog onog "volim kritiku al da je konstruktivna" ds-frusta, i još me neodoljivo podsećaju na vreme smrti feral tribjuna u hrzašto je nezamislivo imati jednu radijsku emisiju od satipo nedeljno u kojoj se artikuliše kritika društva/države, bez pretenzija da mobiliše, organizuje, agituje i ratuje - meni je skroz nejasno. zašto se od novinara očekuje neka "šira akcija" - još nejasnije. a tek mi je nejasno zašto se od autorki i sagovornika peščanika očekuje da stanu na čelo zamišljenog sve-pokreta i tako pokrenu već jednom ovo društvo ka boljoj budućnostisagovornici peščanika imaju neka svoja posla i već rade ono o čemu govore u emisiji, oni već jesu akteri u društvu i rade u skladu sa svojim idejama o dobrom i pravičnom. radijska emisija je mesto sa kog javno govore o tom svom poslu i svojim problemima u poslumonotonija koju osećam u tim govorima izvire iz "istosti" problema - loša država. vrlo loša država(digresivna razrada) država u kojoj, recimo, ovakav lik sedne u stolicu ustavnog suda. klik na pregled izveštavanja medija o tome (jedini kritički txt sa e-novina je u stvari prenet sa peščanika, ali naslovi.net ne vuku njihove txtove)potpuno mi je zamislivo da apsolutnu većinu građana srbije uopšte ne zanima ništa u vezi sa ustavnim sudom, da čitava ta stvar ni na koji način ne utiče na njihove živote. jasno mi je i da je od onih, koji bi se nekako i osvrnuli na povredu procedure i degradiranje institucije, tek manjina zainteresovana da razmatra poreklo/kontekst i posledice te povredeali mi nije jasno zašto je problem da se o tome govori u peščaniku? posprdno ili ozbiljno, konstruktivno s predlozima ili čisto pljuvački, ojađenim tonom ili glasom punim entuzijazma, s pauzama za kulturno-umetnički program ili u jednom dahu nalepljenom na isto tako duge solilokvije... kakogodu čemu je stvar?!zašto kritički govor o predsednikovom predlogu sudije za ustavni sud mora da podrazumeva "predlog za konkretno rešenje", širu akciju, osnivanje svepokreta, izlazak na ulice, štrajk glađu...?zašto da se vrednovanje peščanika ravna prema većini koju boli dupe za ustavni sud i za koju je svaka kritika neizdrživo smaranje? uzgred, koliko god bili bedno malobrojni i bezvredni kao razumni građani - broj slušalaca neke emisije na uređenom, nemonopolizovanom medijskom tržištu, mora biti izraziv u novcu. ako taj novac ne stiže na račun autora emisije, za tržište se ne može reći da je uređenoisto važi i za beton - koji je takođe suočen sa izazovima preživljavanja (mislim na papirnu verziju u danasu), sa još manje šansi od peščanika - i za e-novine, čiji izazov olakšava regionalna pokrivenost i niska cena proizvodnje...itd
Sludge Factory Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Potpis Mioba!Samo bih dodao da ukoliko nema prostora ni mogucnosti za radijsku (ili, svejedno, TV) emisiju od satiop nedeljno, onda treba koristiti internet do maksimuma, kad vec postoji ovakav kakav je danas (a bolje od ovoga ne moz' mnogo). U tom smislu i podrzavam ovakvu akciju, bila ona iznudjena ili planski i s' idejom sprovodjena.
harper lee Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 moji su utisci nešto drugačiji - peščanik se gasi jer mu je otkazano gostoprimstvo na b92 (emisija se inače emituje kao besplatan proizvod nezavisne produkcije), iz komercijalnih razloga. o razmerama tih razloga ne bih, u kuloarima se već neko vreme svašta razglaba, a meni je sad samo žao i nije mi do drvlja&kamenja po b92, zaslužili ili ne (mada je ono čega mi je žao odavno izdahnulo)pripreme za jesenju sajber avanturu su, dakle, nužno zlo preživljavanja, a ne strateški izbor "širenja područja borbe"ostaje još da proniknem u te ideje o svenarodnom pokretu kao izlazu iz krize "drugosrbijanskog plačilišta", koje mi zvuče kao naličje istog onog "volim kritiku al da je konstruktivna" ds-frusta, i još me neodoljivo podsećaju na vreme smrti feral tribjuna u hrzašto je nezamislivo imati jednu radijsku emisiju od satipo nedeljno u kojoj se artikuliše kritika društva/države, bez pretenzija da mobiliše, organizuje, agituje i ratuje - meni je skroz nejasno. zašto se od novinara očekuje neka "šira akcija" - još nejasnije. a tek mi je nejasno zašto se od autorki i sagovornika peščanika očekuje da stanu na čelo zamišljenog sve-pokreta i tako pokrenu već jednom ovo društvo ka boljoj budućnostisagovornici peščanika imaju neka svoja posla i već rade ono o čemu govore u emisiji, oni već jesu akteri u društvu i rade u skladu sa svojim idejama o dobrom i pravičnom. radijska emisija je mesto sa kog javno govore o tom svom poslu i svojim problemima u poslumonotonija koju osećam u tim govorima izvire iz "istosti" problema - loša država. vrlo loša država(digresivna razrada) država u kojoj, recimo, ovakav lik sedne u stolicu ustavnog suda. klik na pregled izveštavanja medija o tome (jedini kritički txt sa e-novina je u stvari prenet sa peščanika, ali naslovi.net ne vuku njihove txtove)potpuno mi je zamislivo da apsolutnu većinu građana srbije uopšte ne zanima ništa u vezi sa ustavnim sudom, da čitava ta stvar ni na koji način ne utiče na njihove živote. jasno mi je i da je od onih, koji bi se nekako i osvrnuli na povredu procedure i degradiranje institucije, tek manjina zainteresovana da razmatra poreklo/kontekst i posledice te povredeali mi nije jasno zašto je problem da se o tome govori u peščaniku? posprdno ili ozbiljno, konstruktivno s predlozima ili čisto pljuvački, ojađenim tonom ili glasom punim entuzijazma, s pauzama za kulturno-umetnički program ili u jednom dahu nalepljenom na isto tako duge solilokvije... kakogodu čemu je stvar?!zašto kritički govor o predsednikovom predlogu sudije za ustavni sud mora da podrazumeva "predlog za konkretno rešenje", širu akciju, osnivanje svepokreta, izlazak na ulice, štrajk glađu...?zašto da se vrednovanje peščanika ravna prema većini koju boli dupe za ustavni sud i za koju je svaka kritika neizdrživo smaranje? uzgred, koliko god bili bedno malobrojni i bezvredni kao razumni građani - broj slušalaca neke emisije na uređenom, nemonopolizovanom medijskom tržištu, mora biti izraziv u novcu. ako taj novac ne stiže na račun autora emisije, za tržište se ne može reći da je uređenoisto važi i za beton - koji je takođe suočen sa izazovima preživljavanja (mislim na papirnu verziju u danasu), sa još manje šansi od peščanika - i za e-novine, čiji izazov olakšava regionalna pokrivenost i niska cena proizvodnje...itd Uzas. Potpisah vec dva teksta za pola sata a oba su napisale zene. Odlican tekst. Onde gde je kritika ili bezmudo "pa, kapiram ja da su ovi sranje ali ko bi drugi bio bolji, radikali, a, a,..." ili poziv na revoluciju sirokijeh radnijeh masa tu zapravo nema kritike vec se sve svodi na obracun ljudi koji drugacije misle. Kritike ce ponovo biti onda kad se standard za kritiku potrazi i nadje van sebe, u nekom prostoru koji bi, valjda, trebalo da nam je svima zajednicki. Osim, naravno, onima koji se kritikuju. Ovako se sve svodi na "moj tata ima vecu platu/bolja kola/zanimljiviji posao".
Кристофер Лумумбо Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 ono sto one pokusavaju, pod uslovom da odluka nije iznudjena, je samoubistvo. zaista ne znam kako planiraju da se finansiraju?!
Sludge Factory Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 (edited) ono sto one pokusavaju, pod uslovom da odluka nije iznudjena, je samoubistvo. zaista ne znam kako planiraju da se finansiraju?!A kako su se do sad finansirale? Mislim, verovatno ce da nastave isto i od sad, NNP ili ko vec ce pomagati™, ako i tu nije puklo. Ako jeste, e onda ga jesu ugasile. Edited July 4, 2010 by Sludge Factory
harper lee Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 A kako su se do sad finansirale? Mislim, verovatno ce da nastave isto i od sad, NNP ili ko vec ce pomagati™, ako i tu nije puklo. Ako jeste, e onda ga jesu ugasile.Norveska Narodna Pomoc se potpuno povlaci iz Srbije 2012. godine, a vec su pozatvarali vecinu odeljenja. Mislim da ih trenutno u kancelariji ima cetvoro ili petoro.
Miralem Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Nebitno, bez obzira na koga si mislio. Ja nisam nijedan, sto mi ne oduzima pravo da konstatujem da je Kandahar postavio pravo pitanje. Da se pridruzim i ja. Miraleme koji je to objektivan, valjan i dobar list, casopis, novina, web portal... kako god nazvali one koji plasiraju informacije i uticu svojim pisanjima na javno mnjenje, a da skor svog tog, nadam se analitickog prikaza, bude doista prava slika stvarnosti i da ostavlja dovoljno prostora da citalac svoje misljenje bazira na osnovu iznetih cinjenica?????????? Sta da citam Miraleme? Irelevantnost ti nije opravdanje da ne odgovoris, jer ti nije smetala da kritikujes Pescanik.aha, sad me navlacis da trolujem, tj pisem na temu "koji medij valja pratiti u srbiji", umesto o pescaniku. pa da me luba banuje. al nisam ja naivan!salu na stranu, mozda vreme. cijih par novinara su, gle cuda, cesti gosti u pescaniku. mada, poslednjih nekoliko godina ga prilicno neredovno pratim, moram da priznam. ali, opet, ovde je tema pescanik, te ako se usudim tvrditi da je isti poprilicno beskoristan, nisam duzan da nudim alternativu. evt nepostojanje iste nije nikakav dokaz kvaliteta doticne emisije.Za razliku od ostalih objektivnih medija podvečenih žuto koji fekalije uvijaju u čokoladu i dan danas tvrde da srbija ima more.ovo je opet argumentacija tipa "ako je krastavac kiseo, onda jabuka mora da bude ljuta", tj nema veze sa nicim, niti je uvod u neku konstruktivnu diskusiju. nisam ja odgovoran sto kuriri, nspmovi il stajaznam postoji, niti moram da ih pominjem kada vasa visost to zazeli....eto, to oko ustavnog suda je odlicna tema, niko ovde ne tvrdi da pescanik nju ne bi smeo da obradjuje, na ovaj ili onaj nacin. naprotiv. medij koji bi to radio je preko potreban srbiji. no, moja kritika pescanika se i ne zasniva na odabiru tema, niti kritici vlasti & drzave. zasto se to uvek potura? problem sa tom emisijom je, kako ga licno vidim, sto su je cece previse privatizovale, da se tako izrazim. alo, onom decaku vasi je jedina kvalifikacija za ucesce u emisiji to sto je drug sin, a za mekikara i webmastera ne smem ni da pomislim sta je u pitanju. sve u svemu, vrlo neprofesionalno. paranoju urednica da i ne spominjem. a ni onog pijanog baljezgara (finansiranog trenutno od strane kontroverznog bizmismena, divote li), koji otera svakog normalnog coveka. no, sad ces ti da se zabagujes, te je svaki dalji razgovor nemoguc.dalje, ja ne tvrdim da i takva emisija ne treba da postoji. neka je, neka cveta i ona medju hiljadu cvetova na srpskom medijskom polju. oni koji kitiku (ili sprdnju, sto da ne) poistovecuju sa pozivom na ukidanje imaju problem, a ja ne moram njim da se bavim.
Recommended Posts