Jump to content
IGNORED

Pescanik

Atreid

Recommended Posts

Posted
Au, govori, đavoli ti govorili...
Decak Vasa, the son of Ceca (of Two Cecas fame)!!!
Posted
Rekla je da planiraju nastavak na jesen a kad, gde i kako - nema pojma. Ne zeli nista da obecava.
Ja nisam bio u JDPu, pa me bas interesovalo, a evo sta prenose E-novine:
„ Mi smo odlučile sledeće: smatramo da je ovaj koncept Peščanika uradio najviše što je mogao. Nigde ne idemo. Mi ćemo od jeseni nastaviti da radimo sve što budemo mogle i znale na samom sajtu. Naša ideja je da napravimo internet radio, da imamo 24 sata i da nam niko ništa ne može. Naše ambicije su znatno veće nego što su bile do sada i one se završavaju negde tim samostalnim radijom, a o svemu što budemo radile bićete obavešteni na sajtu i time završavam, jer ništa ne smem da obećam.“
Ovo je u svakom slučaju dobra vest i želim im puno sreće. Raskid sa B92 je bio više nego predvidiv, a svakako je bolje da su nezavisni i u tom emiterskom aspektu. Dosolio bih čak ovde još malo, pa ću pustiti mašti na volju. Bilo bi extra dobro da to preraste u neki malo širi društveni pokret i u tom smislu očekujem da malo više prodru u plebs. Popularizacija Peščanika je nešto što je pod moranjem ukoliko se želi stati iza svojih ideala, da ne ostane sve na pukom kritizerstvu. Društvene prilike su za tako neki novi "Otpor" vrlo odgovarajuće, sa tendencijom daljeg pogodovanja. Dakle, ne samo da prerastu u novi internet medij, već u prosvetiteljski pokret sa aktivnom politikom - to je nešto što bi pučanstvo vrlo pozdravilo. Verujem da bi im pomoć svakog opismenjenog, dobronamernog i dovoljno neogorčenog pojedinca bila dobrodošla, te u tom smislu i moj apel, kao običnog anonimusa iz istog tog plebsa.
Posted
Popularizacija Peščanika je nešto što je pod moranjem ukoliko se želi stati iza svojih ideala, da ne ostane sve na pukom kritizerstvu. Društvene prilike su za tako neki novi "Otpor" vrlo odgovarajuće, sa tendencijom daljeg pogodovanja. Dakle, ne samo da prerastu u novi internet medij, već u prosvetiteljski pokret sa aktivnom politikom
Uzas i samo to ne!Sta fali da to ostane jedna (i kvalitetnija nadam se, bez Mekikara i besnih pubertetlija libosa) kriticka emisija/sajt/publikacija? I pogotovo sto je u poslednje dve godine, otkad imaju sajt, skrenuo prilicno levo i dobio na zanimljivosti jer je izgubio na dosadnoj liberalnoj trci u korektnosti i EU-nosti...
Posted
„ Mi smo odlučile sledeće: smatramo da je ovaj koncept Peščanika uradio najviše što je mogao. Nigde ne idemo. Mi ćemo od jeseni nastaviti da radimo sve što budemo mogle i znale na samom sajtu. Naša ideja je da napravimo internet radio, da imamo 24 sata i da nam niko ništa ne može. Naše ambicije su znatno veće nego što su bile do sada i one se završavaju negde tim samostalnim radijom, a o svemu što budemo radile bićete obavešteni na sajtu i time završavam, jer ništa ne smem da obećam.“
Ovo mi se dopada i podrzavam u potpunosti.
Posted
Dakle, ne samo da prerastu u novi internet medij, već u prosvetiteljski pokret sa aktivnom politikom
pa da preuzmu vlast u srbiji... a potom u evropi, pa na kraju i svetu. i, zasto ne, da i ja malo pustim masti na volju, sto ne bi kolonizovale svemir? decak vasa ce da bude luke skywalker.
Posted
Sta fali da to ostane jedna (i kvalitetnija nadam se, bez Mekikara i besnih pubertetlija libosa) kriticka emisija/sajt/publikacija?
Koliko sam shvatio, osnovni razlog cele promene koncepcije i jeste taj što emisija koja se emituje jednom nedeljno ne daje željene rezultate ( "smatramo da je ovaj koncept Peščanika uradio najviše što je mogao") u onome što bi se moglo shvatiti kao "misija" Peščanika, a to je da baštini kritičku misao i podstiče na društveno odgovornu aktivnost pojedinca. Ja se u tome u potpunosti slažem sa njima. Videli smo koliko vrede emisije petkom prepodne - masa njih sluša i svi klimaju glavom, rokaju bensiće i razne antidepresive posle emisije, ali kad se podvuče crta - NIŠTA! Nit ko šta mrda prstom (jer nisu u poziciji da nešto promene), a ovi što su u poziciji da nešto urade i koji bi trebali da slušaju Peščanik - to ne čine, sa obrazloženjem da ovi previše "mrače". I tako, vreme prolazi, a emisija se pretvara u plačilište, u koje svratiš jednom nedeljno da vidiš u kakvim si govnima i da daš oduška sopstvenom mazohizmu. Konačno, koliko god ovakva emisija bila dobra za mentalnu higijenu, toliko je i loša po duševno zdravlje ukoliko se slušaocima ne ponudi nešto više. Zato smatram da je neka šira akcija neophodna. E sad, to šta ja ili ti, Mika ili Laza mislili o "ideološkim putevima i stranputicama" manje je bitno i to je već cepanje dlake na četr. Na posletku, emisija tome i služi da potakne diskusiju i razmišljanje na nivou pojedinca...
Posted

Hmmm nisam od fanova, ali čestitam na hrabrosti da se izdvoje i oprobaju "sreću"...Na žalost mislim da će biti "tvrdo sletanje" ali onda su čisti i prema sebi i prema drugima.Ovako sve je to na pola puta i jesu i nisu sa B92, oni ih i guše i ne guše.I-radio hmmm logičan izbor ali bojim se da je to zatvaranje u malu populaciju, što ne mora da bude pogrešno ako autori to žele...

Posted
Teofil. Čovek ne može da podnese da će sada morati da bude rezident na prljavom i smrdljivom internetu...
Posted (edited)
Teofil. Čovek ne može da podnese da će sada morati da bude rezident na prljavom i smrdljivom internetu...
E moj Teofile, od sad ce to "matično im nebesko Grejno Telo" biti www.pescanik.net! Meni se to jako dopada, a tebi? :P Mada je u pravu u ovom tekstu. I svaka cast Svetlanama sto su skupile 1 mooda™ za ovakav potez. Samo da istraju! -_- Edited by Sludge Factory
Posted
I svaka cast Svetlanama sto su skupile 1 mooda™ za ovakav potez. Samo da istraju! -_-
cini mi se da je ovaj potez povucen poprilicno kasno. prescanik prica je odavno prosla. 1 gasenje emisije je imalo medijski odjek jednak nuli. cak i na ovom forumu koji je voleo da se bavi pescanikom i pesanikovcima gasenje emisije je proizvelo svega par strana. nekada se zbog jedne emisije ili dela emisije pisalo i razglabalo nasiroko i nadugacko, a sada nista. izgleda da nam je ipak dobro. tesko da ce pescanik prica moci da se ponovo pokrene u slicnom obimu. cisto intenet medij (bez radio, tv ili stampanog izdanja) nece jos zaziveti u nas.pitanje je kako ce se to odraziti na finansiranje 'projekta'. vidimo kako :pera: muku muci sa svojim 'projektom', a pescanik ekipa mi ne deluje kao neko ko bi pokusavao sa canetom i slicnim igracima da zatvori finansijsku konstrukciju.
Posted
cini mi se da je ovaj potez povucen poprilicno kasno. prescanik prica je odavno prosla. 1 gasenje emisije je imalo medijski odjek jednak nuli. cak i na ovom forumu koji je voleo da se bavi pescanikom i pesanikovcima gasenje emisije je proizvelo svega par strana. nekada se zbog jedne emisije ili dela emisije pisalo i razglabalo nasiroko i nadugacko, a sada nista. izgleda da nam je ipak dobro. tesko da ce pescanik prica moci da se ponovo pokrene u slicnom obimu. cisto intenet medij (bez radio, tv ili stampanog izdanja) nece jos zaziveti u nas.pitanje je kako ce se to odraziti na finansiranje 'projekta'. vidimo kako :pera: muku muci sa svojim 'projektom', a pescanik ekipa mi ne deluje kao neko ko bi pokusavao sa canetom i slicnim igracima da zatvori finansijsku konstrukciju.
Slazem se da je do ovoga mozda trebalo da dodje i ranije (pre godinu ili dve). Pretpostavljam da su izgurale ovu sezonu do kraja da bi zaokruzile stvar na 10 godina :) Naravno, ne znam da li iza ovakvog poteza stoje i neki drugi razlozi (finansijske prirode pre svih), to cemo saznati ili kad same nesto budu rekle o tome ili kad vidimo kako ce zivot projekta Pescanik dalje da se nastavi (na netu). Treba placati honorare svim saradnicima i autorima, a treba i ziveti od necega, itsl. Ako ovo zazivi i razvije se, to ce biti znak da ovaj potez ipak nije prouzrokovan finansijskim problemima (bar ne u najvecoj meri). Ako jeste tako, svidja mi se sto se neko iz klasicnog medija u Srbiji odvazio na ovakvu promenu. Jos da vidimo sta imaju sve u planu. Zato i rekoh da se nadam da ce istrajati. I dobro je sto je proslo ovako tiho. Ako imaju sta da ponude u buducnosti, to ce i biti povod za 'razglabanja nasiroko i nadugacko'. A internet u Srbiji valjda moze samo da se razvija, a ne da ide unazad. :)
Posted
pa da preuzmu vlast u srbiji... a potom u evropi, pa na kraju i svetu. i, zasto ne, da i ja malo pustim masti na volju, sto ne bi kolonizovale svemir? decak vasa ce da bude luke skywalker.
Crni Miraleme. I kada puštaš mašti na volju moraš ostati u granicama mogućeg.Da preuzmu vlast u srbiji neće da može jer je ona preuzeta od jajara koje je ni po koju cenu ne žele niti hoće ikom prepustiti sve dok na zemaljskoj kugli a i šire diše i jedan srbin podvučeno žutim. Da se šire na region neće da može jer srbija je lider u regionu. Da se šire u evropu neće da može jer srbija nemere u evropu brez kosova koje nema. Svet? Tu bi mogli da pokušaju pošto su NATO plaćenici, ali srbija je proglasila neutralnost pa i to otpada. Svemir? E tu nemere nikako jer si ti tu neprikosnoveni vladar. Čitaj: nema im spasa.