Jump to content
IGNORED

Pescanik

Atreid

Recommended Posts

Posted
Pomenuta gospodja Slapsak o kataklizmama i ostalim gadostima koje mogu da zadese planetu govori iz udobne, uz to i etablirane (citaj zvanicno, cinovnicki, tur na mur overene) pozicije takozvanog intelektualca koji potice iz visokorazvijenog dela sveta. Sto znaci da ne zna o cemu prica - vazno je da dobro zvuci za razne pescanike i njihov 'mama ukakio sam se' pristup. Sposobnost takozvanog razvijenog sveta i njegovih stanovnika da se suprotstave ozbiljnoj kataklizmi je na nuli ili opasno blizu nje: moderna Nemacka, danas, ne bi mogla da podnese, a da pri tom ostane orgnizovano drustvo/drzava ni deo onoga sto je podnosila u neka ne tako davna vremena. Amerikance smo videli.Moderni svet doduse jos uvek funkcionise na premisi da ce se, ako covecanstvo upadne u rupu punu govana, znati na cijim ramenima ce da stoje i hvataju zadnje trunke vazduha takozvani najrazvijeniji. Ali, ta vremena i okolnosti polako prolaze, a da je Darvin tu nije ni kriv ni duzan.A sposobnost da preteknu u katastrofi globalnih razmera imaju upravo - najnerazvijeniji. Oni sto prezivljavaju sa manje od 1000 kalorija dnevno, za koje su lekovi SF, kojima od takozvanih materijalnih potreba ne treba nista vise nego sto bi stari, dobri misionari nazvali krpom oko sramotnih delova tela (ako i to).... Kojima izrazi kao sto su 'politicka korektnost' i masa ostalih novokomponovanih niti sta znace niti su ikada znacili...A ako ovi dembeli nad kojima se moderno zgrazava Slapsakova, kojima ce takozvana razvijenost da omoguci da prezive izadju iz svojih rupa i susretnu se sa 'prirodno' prezivelima koje sam pomenuo - nema uopste dileme oko ishoda....
slažemo se očigledno samo iz drukčije perspektive, ti se opet hvataš za fizički momenat u pojmu fittest, ja nasuprot dobitnu evolutivnu vrednost pojma fittest vidim u izrabljivanju idealista, potlačenih, bednih i sužnjih. funkcionisalo do sada, cijenim da ima svetlu budućnost. amen to that, evolucija rula.
Posted

jedva cekam da vidim da li ce mu postaviti prava pitanje ili ce ga pustiti da prodaje liberalnu pricu. prestacu da slusam ako ga ne pitaju zasto hoce da pomiluje norca i zasto se kaje sto je pozvao gotovinu da se preda.

Posted (edited)
jedva cekam da vidim da li ce mu postaviti prava pitanje ili ce ga pustiti da prodaje liberalnu pricu. prestacu da slusam ako ga ne pitaju zasto hoce da pomiluje norca i zasto se kaje sto je pozvao gotovinu da se preda.
Za Gotovinu bi ga i ja pitao, a ovo za Norca je jasno. Ako je odslužio 2/3 kazne uz dobro vladanje biće pomilovan kao Plavšićka. Mada bi ja sve njih držao dok ne istrunu ali to je to. Edited by Eraserhead
Posted

Kaže Stipe: MeĐeđa, Preševo i Bujanovac :lol:

Posted

Dobro se nije zajebo i rekao Buđanovac odmah bi imali NDH incident. :lol:

Posted
Mekikar radio intervju sa Mesićem... :Hail::lol:
kako je uspeo da im se proda, stvarno me zanima...
Posted
Kaže Stipe: MeĐeđa, Preševo i Bujanovac :lol:
Pa gledao Lepotu poroka, pa mu ostalo u glavi...
Posted
prestacu da slusam ako ga ne pitaju zasto hoce da pomiluje norca i zasto se kaje sto je pozvao gotovinu da se preda.
Pa kako ćeš onda saznati jesu li ga pitali nakon što si prekinuo gledati? Ako ti pitanje ne sviđa odmah prestani čitati ovaj post.
Posted

Vučela je sa manje uvlačenja intervjuisao Slobu... :lol: Mekikar :Hail:

Posted
uzasno sam ljubomorna. uzasno. dajte detalje.
Sačekaj da sladž okači link, pa idi na poslednju četvrtinu. Provokativnim pitanjima nije bilo kraja. Čulo se povremeno smijuljenje na neke Mesićeve šarmantne fore, što je Stjepana još više nagnalo u dalji kapric. Ukratko, razgovor fana i selebritija. Otvorene oči, širok osmeh, stisnute šake i neverica da vodiš intervju sa svojim idolom.
Posted

Dok inače Peščanik seče svoje goste britkim pitanjima...

Posted
Dok inače Peščanik seče svoje goste britkim pitanjima...
Šta se odmah vređaš... :D