Jump to content
IGNORED

Rukomet

Leonidas

Recommended Posts

Posted

Kratki remize Bosninog nastupa u CL - nakon pobjede nad Grcima u prvom kolu, uslijedila su tri očekivana poraza: kod Gudmea vani te od Ciudada i kod kuće i vani. Poraz kod Gudmea od 4 razlike je sugerisao da će zadnje kolo biti vrlo zanimljivo te da bi pobjeda Bosne od 5 razlike značila plasman u drugi krug. Kako to obično biva, Bosna je odlučila razbiti tu zanimljivost remijem u Grčkoj kod Doukasa, golom u posljednjim sekundama. U posljednjem kolu, u utakmici bez ikakvog značaja, Bosna je dobila Gudme 32:26. <_< ždrijeb drugog kruga je sastavio grupu smrti - pored Ciudada (i već rečenog Gudmea), tu su još Kiel i Barcelona. :mellow:

Posted
UEFA od EHF-a nam skinula kaznu za tekmu sa švicarcima tako da ćemo moći objasniti čokoladžijama & sajdžijama, da osvojimo to 2.mjesto u grupi koje nam pripada. :wicked: :P
Iskupljenje protiv švicaracaRukometaši Bosne i Hercegovine lako su se obračunali sa švicarcima i na kraju slavili uvjerljivu pobjedu 34:23.Nakon lošeg rezultata protiv Italije bh. rukometaši su večeras pokazali sasvim drugo lice. Čvrstom obranom nisu dali protivnicima niti najmanju šansu, dominirali su tokom svih 60 minuta i pobjeda od jedanaest pogodaka razlike (34:23) skoro da je realna slika onog što smo vidjeli na parketu. Najraspoloženiji u redovima naše selekcije bili su Terzić i Hajdarević.Da Bosna nije "zayebala" stvar sa Italijom imala bi sanse za to drugo mjesto
Posted

Protiv Talijana smo spasili bod tako što je Grahovac skinuo sedmerac u zadnjoj sekundi. Pokušavam se sjetiti ozbiljne rukometne priče iz Italije (batali sad Prato, Červara i Vorija :P) i mogu se sjetiti samo one pobjede Generalija kod Zagreba koji je te godine izgubio finale od Barcelone nakon prolaska kraj Celja u polufinalu. Juče smo malo ispravili stvar, više zbog toga što je zbog minus 11 sa nama i nakon remija sa Srbijom kod kuće švicarska već sad u solidnom zaostatku.Danas će Rusija morati odraditi svoj dio posla u Srbiji. Srbija je uzela bod u švicarskoj, mi smo izgubili bod u Italiji tako da ćemo morati pobijediti švicarce i u gostima (osim ako ne računamo na pobjedu i remi sa Srbijom :huh:).

Posted

U međuvremenu problemi...

Raspada se rukometna reprezentacija BiHNikola Prce neće više biti član rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon utakmice protiv švicarske. Lijevo krilo Oktavija razmišljao je o ovom potezu još nakon baraža protiv Mađarske, ali je definitivnu odluku donio jučer, poslije remija s Italijom.Nikola Prce neće više biti član rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon utakmice protiv švicarske. Lijevo krilo Oktavija razmišljao je o ovom potezu još nakon baraža protiv Mađarske, ali je definitivnu odluku donio jučer, poslije remija s Italijom.- Ne bih želio da ispadne kako imam nešto protiv Halida Demirovića. Naprotiv, nikada nismo imali nesuglasica. No, nezadovoljan svojim statusom, odlučio sam da ne igram više za reprezentaciju.Mislim kako nikada u karijeri nisam igrao bolje, što pokazuju nastupi u klubu, te da sam zaslužio više povjerenja. Sve mi teže pada sjedenje na klupi, tu nemam šta ponuditi niti tako mogu pomoći reprezentaciji pa je bolje da, onda, tamo sjedi neko mlađi. Već duže vrijeme osjećam da selektor nema povjerenja u mene, a kada je tako, zašto da se, onda, maltretiram.O svemu sam pričao sa igračima prije nego što sam propćio izborniku svoju odluku - kazao je Prce za Avaz.

Posted

Naravno, bilo bi preteško očekivati od Avazovih stručnjaka da znaju da je Prce lijevi bek, a ne lijevo krilo. :rolleyes: Prce je solidan igrač, ali može se bez njega. Demirović će naći neko rješenje, čovjek je sjajan stručnjak.

Posted

ima li neka dobra dusica da kaze trenutni rezultat?

Posted

28-23 49. minDobro igramo. Prvo poluvreme je bilo egal, ali smo se u drugom odlepili na 7-8 razlike. Momir Ilic razbija, Bojinovic je ljakse na kvadrat :DZvuk iz Caira :yucky:

Posted

kovinjalo na nivou."sada bi trebalo da je sve gotovo" pri rezultatu od +6 i 50 sekundi do kraja :D"prva pobeda Srbije nad Sovetskim Savezom" :rolleyes:

Posted
kovinjalo na nivou."sada bi trebalo da je sve gotovo" pri rezultatu od +6 i 50 sekundi do kraja :D"prva pobeda Srbije nad Sovetskim Savezom" :rolleyes:
old habits die hard
Posted

Dobro je Cvetkovic skockao ovaj tim. Ako nista drugo bar igramo moderan, brz i raznovrsan rukomet, sto je za svetlosnu godinu daleko od onoga sto smo igrali poslednjih godina. Ne pamtim kad smo poslednji put u rukometu imali bolji tim od igraca pojedinacno.Niskoj publici svaka cast.

Posted

svaka cast reprezentaciji!!!koliko su samo ljudi na jugu srbije zeljni ovakvih dogadjanja. dajte nam, bre, sve organizacije, pa da vidite sta je navijanje!nisu treba novi stadion, novi stadion, novi stadion

Posted
moderan, brz i raznovrsan rukomet
U ovo neće valjati. Arle, igramo li mi moderan, brz, raznovrstan? Ili da za mart sredimo sebi po 1mjesečni ban, event. samoban?
Posted
U ovo neće valjati. Arle, igramo li mi moderan, brz, raznovrstan? Ili da za mart sredimo sebi po 1mjesečni ban, event. samoban?
Gde igramo sa vama u martu?
Posted
Gde igramo sa vama u martu?
Nemam pojma. Mislim da repka igra malo u Skenderiji, malo po Goraždu i drugim manjim mjestima. A bila je i neka suspenzija, ali izgleda da se to odrobijalo.