Jump to content
IGNORED

ADSL

MaRkOMaN

Recommended Posts

Posted

Danas otišla, ubacila kabl i sve je proradilo normalno, bez ikakvih dodatnih instalacija. Eto, sad znam kako to ide :D.

• 4 weeks later...
  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Milosh76

72

• nbg4ever

65

• Anonymous

43

• teacher

40

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

pomozite dobri ljudi. uzeo sam u sezamu wireless ruter (nude zamenu starih modema za ove uz doplatu) i od tad mi osetno sporije otvara stranice. nista drugo nisam dirao, windows firewall i tako to, samo sam zamenio za taj ruter. mitorrent mi na primer skida brzinom kao i pre (oko stotke) ali mi stoji onaj crveni uzvicnik koji kaze da mi ruter ogranicava protok (i kaze da treba da otvorim novi port?!). juce sam neki driver od 85MB sa zvanicnog sajta firme skidao cirka 45 minuta (sto je mnoogo za 1Mbs protoka). inace na mrezu mi jos niko nije nakacen i naravno zastitio sam je. jel ima neko iskustva sa ovim cudom? sa vise strana su mi pohvalili taj sezamov ruter i rekli da sljaka dobro a ja sam lepo znao da ce meni nesto da zajebava. Hvala lepa unapred.

Posted
pomozite dobri ljudi. uzeo sam u sezamu wireless ruter (nude zamenu starih modema za ove uz doplatu) i od tad mi osetno sporije otvara stranice. nista drugo nisam dirao, windows firewall i tako to, samo sam zamenio za taj ruter. mitorrent mi na primer skida brzinom kao i pre (oko stotke) ali mi stoji onaj crveni uzvicnik koji kaze da mi ruter ogranicava protok (i kaze da treba da otvorim novi port?!). juce sam neki driver od 85MB sa zvanicnog sajta firme skidao cirka 45 minuta (sto je mnoogo za 1Mbs protoka). inace na mrezu mi jos niko nije nakacen i naravno zastitio sam je. jel ima neko iskustva sa ovim cudom? sa vise strana su mi pohvalili taj sezamov ruter i rekli da sljaka dobro a ja sam lepo znao da ce meni nesto da zajebava. Hvala lepa unapred.
Moraš namestiti statičku IP adresu na svom kompjuteru, zatim naći svoj model rutera i podesiti ga za utorrent po datom uputstvu.
Posted

Već se nekoliko nas žalilo da je poslednjih dana sezampro adsl užasan, meni je juče ceo dan pucala veza. Nisam sastavljala ni 10 minuta online a da nije pukla.Danas, recimo, sve šljaka skroz normalno, da kucnem u drvo..Ako ti se problemi vremenski poklapaju onda možda nije do rutera već nešto do njih.

Posted

Ovo sa crvenim uzvičnikom i otvaranjem porta u utorrent-u je stvar koja je striktno vezana za utorrent i ruter (mora se otvoriti port) i nema veze sa kvalitetom konekcije. Za ostalo ne znam.

Posted

Brzina downloada na sezampro adsl-u mi je u poslednjih par dana oko 25 kb/s umesto uobičajenih 100 kb/s, dakle - do njih je.

Posted

Da, moraćeš posle da je ukucaš u ruteru, kada budeš otvarao port.

Posted

Ali ja i bez toga imam "zelenu kvacicu" na mom uTorent-u :unsure:

Posted

Jel ima neko informaciju kada će ova noćna mora sa ADSL-om da se završi? Sad gledam na speedtestu i ping do Beograda mi je 85ms.

Posted

meni rekoše u beotelu od ponedeljka, odnosno 1. marta.

Posted
meni rekoše u beotelu od ponedeljka, odnosno 1. marta.
Aj kad već hejtujem, da li ima nade da će se protok uskoro povećati?
Posted
Ali ja i bez toga imam "zelenu kvacicu" na mom uTorent-u :unsure:
Onda ne diraj ništa. Procedura je za one sa crvenim uzvičnikom.
Posted
Da, moraćeš posle da je ukucaš u ruteru, kada budeš otvarao port.
Pazi sad moj problem. ADSL (tp8810 ruter) imam neke tri godine, i odmah po uvodjenju sam procitao uputstva za otvaranje portova, posto za download iskljucivo koristim utorrent. Uradio sam sve sto tamo pise, i radilo je bez problema, na vise razlicitih racunara i windowsa, do pre nekih mozda metar dana. Od tada se kvacica iz zelene, svako malo promeni u narandzastu (to je onaj deo koji me najvise i buni, jer nije stalno narandzasta vec se povremeno vraca u zelenu, a ja sam sve vreme not connectable) , upload zakucava maksimalno, dok u redjim periodima radi koliko toliko normalno. Napominjem da ne koristim nikakav firewall, da nisam menjao podesavanja na kojima je sve radilo, vec da se pojavilo odjednom, na 1.8 nesto verziji, i nastavilo po apgrejdu na verziju 2. Procitao sam sva uputstva koja se ticu port forwardinga i firewalla ponovo, otvarao nove portove, ali ne vredi. Sada su i ovi sa torrent trackera koje koristim poceli da mi kenjaju sto nisam connectable, i da mi salju uputstva kako da resim problem, jedino sto sam ih vec sve procitao i probao na odgovarajucim sajtovima. Da nemas mozda neki predlog, ili neko drugi, posto je ovo prilicno iritirajuci za nekog ko se trudi da odrzi kakav takav ratio na smrdljivom adsl-u u Srbijici.Da li postoji sansa da je provajder krenuo da me jebe ruzno? Sto je doduse apsurdno, jer u poslednje vreme skidam daleko, daleko manje nego ranije.
Posted

Iskren da budem nemam pojma. Ja sam otvorio port i utorrent mi se zazeleneo. Ali i dalje imam problema sa aploudom na Revolutiontt (neće da aplouduje uopšte), a na Demonoidu mi aploud radi normalno. Što ne probaš neki drugi klijent da vidiš da li je do utorrenta ili nečeg drugog?