darling Posted November 3, 2019 Posted November 3, 2019 2 hours ago, banatjanin said: možda sam nešto pogrešio, ali farinatu sam jedini put jeo letos na Sardiniji i to baš u sendviču. bio sam siguran da tako treba :-D mislim, ako ništa ne fali falafelu i humusu sa 'lebom, šta fali farinati? da, znam, to mi je odmah palo na pamet, al racunala da italijani bolje, odnosno lepo jedu.
askeladden Posted November 3, 2019 Posted November 3, 2019 Ovo mora de se pravi i proba.I kao podloga za picu takodje
banatjanin Posted November 4, 2019 Posted November 4, 2019 našao sam izvor za brašno od leblebije, a prave i pastu. čak znam ko su ti ljudi, porodica iz Bačkog Gradišta, sami gaje leblebiju ovde ima da se pazari http://mangobiocentar.rs/
gospa buba Posted November 4, 2019 Posted November 4, 2019 posebne pogodnosti i paket ponude su im stvarno odlichni sent from bubamoto
rezwalker Posted November 4, 2019 Posted November 4, 2019 (edited) On 3.11.2019. at 16:34, banatjanin said: možda sam nešto pogrešio, ali farinatu sam jedini put jeo letos na Sardiniji i to baš u sendviču. bio sam siguran da tako treba :-D mislim, ako ništa ne fali falafelu i humusu sa 'lebom, šta fali farinati? У Аргентини фаринату зову фаина и, заправо, текстуром и донекле укусом подсећа на нашу проју. Припрема се у овалним плеховима, сече на троуглове и ставља преко пице. Људима ово буде чудно кад им поменем, али их подсетим да и ми мажемо разне салате преко пица. Реч је само о локализму којих има заиста много када говоримо о пицама. То изгледа овако. Фугаца (fugazza) је типична аргентинска пица, припремљена без пелата, са доста сира и црног лука преко, који се током печења карамелизује и благо загори. Опет видимо везу између Лигурије и Аргентине јер реч фугаза потиче од лигуријске речи фокаћа која је честа и у осталим индо-европским језицима. Код нас је то погача... Ево и један close-up. У центру је chimichurri, позната аргентинска салса која се служи уз гриловано месо. У основи, маслиново уље, сок од лимуна или сирће, ситно сецкани бели лук, доста першуна, туцана љута и оригано... Edited November 4, 2019 by rezwalker 1
maheem Posted August 29, 2022 Posted August 29, 2022 preporuka za slandžu za carbonaru i all'amtricianu: adria d'oro u merkatoru
Recommended Posts