Jump to content
IGNORED

Lost

jms_uk

Recommended Posts

Posted

Ispade da je i Ilana namerno došla na ostrvo, čim zna Ričardovo arhaično ime, a bogami i lozinku "šta leži u senci statue"Ne verujem da je Džejkob tek tako gotov. Možda samo njegovo telo.Ako "crni" može da uzima tela/likove (Džekovog ćaleta, Loka, Benove ćerke), može i Džejk.

Posted
u stvari, kao da su pisali na smenu den braun i scenarista rose salvahe.pa tesko da bi bilo sledeceg ciklusa da je resetovala sve.glupan je ispao glupan.i popio socne batine...heh, mozda i nije tako losa epizoda :)
Al' bi mogla barem da resetuje ova putovanja kroz vreme. -_- A oko pisanja scenarija: :lol:
Posted
Sto se statue tice, pre ce biti da je taj Sobek... Uh... mnogo pitanja, a Januar je tako daleko.
Statua je ipak Sobek, a ne Anubis, odmah se videlo po vilici. Znači, prvi koji je ustao iz haosa i kreirao svet, a ne bog mrtvih, kako se do sada mislilo...
Posted

Meni pade na pamet da je Dzejkob ustvari Bog, koji se pojavljuje kad je potrebno i kreisra svet po svojoj zelji... Ispravlja tudje greske, navodi ih na ispunjenje svojih snova ili lecenje kompleksa...

Posted
Meni pade na pamet da je Dzejkob ustvari Bog, koji se pojavljuje kad je potrebno i kreisra svet po svojoj zelji... Ispravlja tudje greske, navodi ih na ispunjenje svojih snova ili lecenje kompleksa...
Da,ali to ne rešava pitanje onog drugog.
Posted

Taman sam se ohladio od Losta, nakon par prethodnih smaračkih epizoda, a sad su me opet zaintrigirali...Odlično finale, iako sa ultrajadnim i patetičnim scenama ljubavnog kvarteta i njihovih presmešnim razlozima za detoniranje/nedetoniranje bombe. Ali je zato prva scena sa Džejkobom u belom i njegovim counterpartom u crnom bila fenomenalna - možda najjača u celoj seriji.I sad milion pitanja - kako je ovaj našao loophole, odakle Džejkob zna Ilanu, što je Džejkob bio tako miran pred smrt, što Ilana sa ekipom nije utrčala unutra da ga spasi itd itd.

Posted
Odlično finale, iako sa ultrajadnim i patetičnim scenama ljubavnog kvarteta i njihovih presmešnim razlozima za detoniranje/nedetoniranje bombe. Ali je zato prva scena sa Džejkobom u belom i njegovim counterpartom u crnom bila fenomenalna - možda najjača u celoj seriji.
Mislim da je Džekov razlog skroz ljudski i nimalo neočekivan :)
Posted (edited)

^^isto -_-dzejkob u trenutku kad ga ben ubija vjerovatno zna da jos nije izasao iz vremenske petlje, npr zato sto je u '77. ziv, van ostrva, pa ga nuklearna katastrofa nije pogodiladzulijet je pateticna kokos, a bila je tako kul. cak sam htjela i da budem automehanicar kao ona :(

Edited by morgana
Posted

U ovom trenutku su u dilemi slobodna volja vs. sudbina, prilicno sjebali slobodnu volju, sa detaljima da su svi nasi junaci "vodjeni*" odavno. Morace u sestoj sezoni ovi "naucnici" da se pokazu ^_^ * - cuj vodjeni, Dzejkob oziveo Loka nakon pada.

Posted
I sad milion pitanja - kako je ovaj našao loophole, odakle Džejkob zna Ilanu, što je Džejkob bio tako miran pred smrt, što Ilana sa ekipom nije utrčala unutra da ga spasi itd itd.
I pitanje svih pitanja - Ko su ti koji dolaze? (Džejkob na samrti dva puta izgovara "They are coming..."). Čisto sumnjam da je mislio na The Others koji su došli sa Benom i Crnim Lokom. Podsetio bih pride da sam upravo ja taj koji je postavio pitanje
Pitanje svih pitanja: KO, ili još bolje ŠTA je Džon Lok?
, tako da imam dosta iskustava u postavljanju pitanja svih pitanja kada priupitujem :wub:
Da,ali to ne rešava pitanje onog drugog.
Džejkob direktno oživljava Loka, tako da imamo situaciju da svakako ima nekakve božanske atribute. Sigurno će identitet Druga Crnog biti jedna od najbitnijih stvari u poslednjoj sezoni. Dva poluboga, od kojih jedan voli ljude a drugi ih mrzi, jedan je otelotvorenje zla a drugi dobra...'bem li ga.
Posted

Zvuci glupo, ali mozda jednostavno misli na ove iz proslosti koji aktiviraju onu nesrecnu bombu i vracaju se kroz vreme?

Posted

Može biti, nije isključeno. Imajući u vidu dva krucijalna faktora:1) ekipa iz prošlosti je ekipa koja treba da nastavi seriju i sa njom jednsotavno treba nešto da se desi pošto su, jelte, ekipa iz serije2) dozvoljeno je da te pad sa 200m visine ne ubije i hidrogenska bomba ne rastoči u molekule već pošalje kroz vreme...sasvim je plauzabilno™ da se ljuta ekipa vraća da kikuje nečiji ass zato što će i dalje biti na ostrvu.Mada, kako je to Džejkob izgovorio, delovalo mi je kao da dolazi neko koga i on i Drug Crni imaju razloga da se plaše. Istina, deluje kasno da sada uvode tako nešto u seriju, ali ako su sada, u poslednjoj epizodi pete sezone praktično uveli njih kao faktor, zašto ne bi početkom šeste ubacili nešto/nekoga ko stiže da zavede red?Možda njihove žene-poluboginje sa oklagijama? :unsure:

Posted
Mislim da je Džekov razlog skroz ljudski i nimalo neočekivan :)
Ma da, cele sezone je nije dvaput pogledao, a sad bi razneo celo ostrvo i pobio tolike ljude zbog nje...a ona na 15 metara od njega, ali ne, on ju je "imao, pa ju je izgubio" i sad nema povratka nazad. I onda je rešenje da sve vrati na početak i nikad je ni ne upozna. Još smešnije je ovo sa Džulijet. Prvo iz čistog altruizma svojim automehaničarskim zahvatom polomi onog nesrećnog podmorničara, a onda se predomisli, zato što je videla kako Sojer gleda Kejt, pa je shvatila da im nije suđeno. "Ako te nikad ne upoznam, onda te neću ni izgubiti" (pa je bolje da pobijem silne ljude, jel) - ako ovo nije najgluplji line u celoj seriji, onda ne znam šta je. Mislim, wtf!? :blink:
I pitanje svih pitanja - Ko su ti koji dolaze? (Džejkob na samrti dva puta izgovara "They are coming..."). Čisto sumnjam da je mislio na The Others koji su došli sa Benom i Crnim Lokom. Podsetio bih pride da sam upravo ja taj koji je postavio pitanje tako da imam dosta iskustava u postavljanju pitanja svih pitanja kada priupitujem :wub:
Dobro si ubo sa tim pitanjem. Mene su malo smorili prethodnim epizodama, pa se nisam ni trudio da razmišljam ko, šta i kako.Meni je recimo interesantno pitanje oko Džejkobovog angažmana da se ostvari Ađira let. Ok, možda da dovede Ilanu da mu pomogne (btw, u kom smislu da mu pomogne - ako je doveo da ga spasi, onda mu baš i nije pomogla), ali valjda je znao da će u tom slučaju omogućiti čika Crnom da zauzme telo Džona Loka i rokne ga naposletku. Iz prve scene zaključujemo da beli i crni žive na različitim krajevima ostrva, pa se postavlja pitanje i da li je crni u međuvremenu već likvidiran u fizičkom smislu ili i on još uvek ima neko tajno božansko skrovište negde na ostrvu.
Posted
Sigurno će identitet Druga Crnog biti jedna od najbitnijih stvari u poslednjoj sezoni. Dva poluboga, od kojih jedan voli ljude a drugi ih mrzi, jedan je otelotvorenje zla a drugi dobra...'bem li ga.
Od toga bi mogao i film da se napravi cool.gif što se tiče onoga"They are coming", verovatno stiže Vidmor sa armijom, mada, Ben je na početku sezone onu ženu iz mesare pitao jesu li svi stigli/okupili (spominjao je i neka imena koja sad baš ne znam) tako se najverovatnije dve vojske pripremaju za desant. Možda jedna vojska podržava Anubisa, a druga Sobeka.Ben je verovatno svestan dve suprotstavljene strane, ali su njegovu vezanost za Alex iskoristili da ga izmanipulišu,tako da je sledio Locka ne želeći da se suprotstavlja svom detetu (natovarili su mu krivicu za njenu smrt na vrat, a verovatno je mala ubijena baš sa tom namerom)
Posted (edited)

Hm, da - tu je i pitanje Vidmora. Ako se ne varam, Vidmor i Ben su negde u 4. sezoni imali neki dijalog kroz koji se dalo zaključiti da se njih dvojica međusobno ne mogu poubijati. Sad, da li je to važilo u trenutku dok su Ben i Vidmor u maštama scenarista još uvek važili za glavne igrače, pa je to sad otpalo sa pojavom belog i crnog ili je svaki zastupao svog boga/boju, ko će ga znati.I da li je Vidmor crn, a Ben beo (ovo bi bio poseban apsurd, obzirom da je Ben na kraju ubio Džejkoba). btw, ovaj deo sa manipulisanjem Benom je pomalo naivan, obzirom da je isti ranije prikazan kao popriličan mastermind.

Edited by Ivo Petović