Jump to content
IGNORED

Lost

jms_uk

Recommended Posts

Posted

Nađi mi jednu koja je po tvom ukusu i postuj ovde :)

Posted (edited)
kao sto rekoh - nisam ni ocekivao sve odgovore, cak ni vecinu, ali ovo mi je ipak veri veri lejma siguran sam da se medju mnogobrojnim teorijama o lostu, koje kruze netom moze nadji gomila koja bolje razresava sve
hm, pa ovakav kraj pojasnjava sve i nista tj. luksuz ovavog kraja je da nisu potrebna pojasnjenja...mogli su jos 5 sezona snimiti, jos vise nas sve zbuniti i isto ovako zavrsiti...

mislim da ovaj purgatorijumski/hriscanski (ili je pre-purgatorijumski) kraj nije fer prema said-u :)

Edited by B_B
Posted
Overall it was a disappointing finale for someone who watched this show since the pilot aired in 2004 because the main questions such as what is the island?what is the point of the Smock Monster? When the light went off on the island what was the point of Jack giving Hurley water to make him immortal when he had lost all his powers?were not answered.To be honest it appeared as if the writers took the easy way out with the overly idealistic ending that did not make any sense.Yes it was emotional,yes the acting was great and yes there were some scenes that melted your heart and made you cry but it was very confusing,the storyline was all over the place and it was pointless to say the least.The series should have ended at the concert it would have been a classic finale,all that came after was pure amalgam and made me realize I watched a great show for 6 years and the writers ruined it in less than 30 minutes because they never knew what they were doing.
to bi bilo to

Posted
mislim, nemam pojma, šta bi vama nezadovoljnima bilo dobro finale npr?

Ako ne bolje, onda bar jednako efikasno bi bilo finale u kome se Kristijan Separd budi u kanalu posle teskog pijanstva i zakljuci da je sve ovo sanjao :D I sta na kraju bi, kakva je veza izmedju price iz flasbekova, one sa ostrva i ove iz poslednje sezone? Nikakva?

Posted (edited)

Ako ne bolje, onda bar jednako efikasno bi bilo finale u kome se Kristijan Separd budi u kanalu posle teskog pijanstva i zakljuci da je sve ovo sanjao :D I sta na kraju bi, kakva je veza izmedju price iz flasbekova, one sa ostrva i ove iz poslednje sezone? Nikakva?

Možda prosto to da su svi ti ljudi morali da se sretnu i da prožive sve ono zajedno na Ostrvu jer su bili neophodni jedni drugima da bi posle smrti mogli da nastave, upravo to je Kristijan i rekao Džeku. Sudbina npr.

Edited by copkillah
Posted

pa pojasnili su(dobro nisu pojasnili, pomenuli su), da tamo gdje se nalaze, ne postoji vremenski koncept, znaci svi su odjedom svugdje...kao npr. observeri u fringe-u ili wormhole bica/profeti u ds9 etc. etc....

Posted

pa pojasnili su(dobro nisu pojasnili, pomenuli su), da tamo gdje se nalaze, ne postoji vremenski koncept, znaci svi su odjedom svugdje...kao npr. observeri u fringe-u ili wormhole bica/profeti u ds9 etc. etc....

Mislim da si pogrešno razumeo. Nisu svi oni umrli odjednom, svako je umro u nekom momentu. Ta sideways priča je bezvremenska, samo su je stavili u neki zajednički vremenski okvir blizak svima, tj od leta broj 815. Harli je bio čuvar ostrva, Ben mu je desna ruka, umrli su u nekom momentu ko zna kada. Lapidus, Majls, Kejt itd, izvukli su se u momentu dok je Džek umirao. Nije bitno šta je posle bilo sa njima, da li se avion slupao ili su živeli još po 50 godina, bitno je da su njihove duše ili svest našli jedni druge posle smrti u paralelnoj priči i onda su svi zajedno "produžili dalje".

Posted

Mislim da si pogrešno razumeo. Nisu svi oni umrli odjednom, svako je umro u nekom momentu. Ta sideways priča je bezvremenska, samo su je stavili u neki zajednički vremenski okvir blizak svima, tj od leta broj 815. Harli je bio čuvar ostrva, Ben mu je desna ruka, umrli su u nekom momentu ko zna kada. Lapidus, Majls, Kejt itd, izvukli su se u momentu dok je Džek umirao. Nije bitno šta je posle bilo sa njima, da li se avion slupao ili su živeli još po 50 godina, bitno je da su njihove duše ili svest našli jedni druge posle smrti u paralelnoj priči i onda su svi zajedno "produžili dalje".

a jel ima onda neko pametan meni da objasni sta se u stvari desilo kad je bomba eksplodirala?

Posted

Ako neko ceka srpski prevod imate na starom mestu, al mozete ga videti samo ako se ulogujete, jos uvek nije pusten za plebs.Odoh da gledam...

Posted

zvuci logicno...ja sam ukratko kraj ovako kapirao: svi su umrli kada se avion srusio (osim onih, koji u vec bili na ostrvu i tamo umrli nekada, od darma radnika, pa sve do jacoba...), sto oni citavih 6 sezona ne kapiraju, nebitno u kom svijetu, jer vrijeme nije bitno...a smokie je kao nasao put na ovaj svijet (kameni cep...)...mozda grijesim...

Posted

zvuci logicno...ja sam ukratko kraj ovako kapirao: svi su umrli kada se avion srusio (osim onih, koji u vec bili na ostrvu i tamo umrli nekada, od darma radnika, pa sve do jacoba...), sto oni citavih 6 sezona ne kapiraju, nebitno u kom svijetu, jer vrijeme nije bitno...a smokie je kao nasao put na ovaj svijet (kameni cep...)...mozda grijesim...

mislim da nisi bas ukapiraonisu umrli kad se avion srusio, desavanja na ostrvu su stvarna, a oni su umrli u razlicitim trenucima i onda se nasli svi zajedno u afterlife-u

Posted

mislim da nisi bas ukapiraonisu umrli kad se avion srusio, desavanja na ostrvu su stvarna, a oni su umrli u razlicitim trenucima i onda se nasli svi zajedno u afterlife-u

kao sto rekoh i kolegi copkillah-u, zvuci logicno...ali je cinjenica da vasa verzija ostavlja mnogo vise otvorenih pitanja i toliko je bezobrazna, da sam se (za sada :) ) odlucio za ovo drugu...ako uopste postoji prostor za interpretaciju, u sta pocinjem da sumnjam :)

Posted

kao sto rekoh i kolegi copkillah-u, zvuci logicno...ali je cinjenica da vasa verzija ostavlja mnogo vise otvorenih pitanja i toliko je bezobrazna, da sam se (za sada :) ) odlucio za ovo drugu...ako uopste postoji prostor za interpretaciju, u sta pocinjem da sumnjam :)

pa uvek mozes da kazes "dejmone, karltone...ja vas kraj ne priznajem" i odlucis se za svoju verziju :)sto se mene tice, da ne upotrebim neki grublji izraz: "dejmone, karltone...vratite mi pare!" :lol:
Posted

:mellow:nisam nista razumela, ali izgleda da to i nije mnogo bitno.