Jump to content
IGNORED

neodgovorena pitanja

Ros

Recommended Posts

Posted

zato sto je gustina nase telesine veca od gustine vazduha a manja od gustine vode. iz istog razloga se neces tek tako opeci kad gurnes ruku u rernu koja pici 200c.

Posted
zasto nam je prijatna temperatura vode toliko iznad prijatne temperature vazduha? tipa prijatno je biti na 20-22 stepena u sobi (neka bude i 27 ako smo goli) ali na 35 stepeni u kadi.
Ваљда вода брже одводи топлоту са тела него ваздух. А и онај део коже што је мокар а изнад површине, одмах испарава и хлади се.
Posted

U pesmi Riblje corbe "Pravila, pravila" se pominje Provereno min njet, sta to znaci?

Posted
U pesmi Riblje corbe "Pravila, pravila" se pominje Provereno min njet, sta to znaci?
Ne znam ima li još staaarih zgrada po Vračaru gde se još može videti ovaj natpis - to je bio znak da su, po oslobođenju Beograda u oktobru 1944, Crvenoarmejci pregledali kuću i uverili se da u njoj Nemci prilikom povlačenja nisu ostavili neku sakrivenu minu ili eksplozivnu napravu.
Posted
heh. hvala.
takodje, u sauni moze da bude do 100 stepeni i da bude lepo, a u steam bath je valjda nekih 40, ili bi imali opekotine.
Posted
Ne znam ima li još staaarih zgrada po Vračaru gde se još može videti ovaj natpis - to je bio znak da su, po oslobođenju Beograda u oktobru 1944, Crvenoarmejci pregledali kuću i uverili se da u njoj Nemci prilikom povlačenja nisu ostavili neku sakrivenu minu ili eksplozivnu napravu.
А онда је снимљен и филм који се тако звао. Домаћи, дакакао.
Posted

Da li je bolje(blize) ici u Knjazevac preko Aleksinca ili preko Nisa?Via mishelin tipuje na Nis, kakvo je vase iskustvo?

Posted
Da li je bolje(blize) ici u Knjazevac preko Aleksinca ili preko Nisa?Via mishelin tipuje na Nis, kakvo je vase iskustvo?
Aleksinac, a može i preko Paraćina. Ako ti se ne plaća putarina, može i preko Petrovca preko Bora, Nikoličeva pa do Zaječara i Knjaževca. Malo je duža relacija ali put nije loš.
Posted (edited)

Cemu sluze i kako funkcionisu one metalne tracice u plasticnom omotu na kojem se nalazi bar kod? Lepe ih po raznim proizvodima. Milka cokoladama na primer, kozmetici,...

Edited by nbg4ever
Posted

Namagnetisane su, pa ako se ne razmagnetišu pište kad prođeš pored senzora.

Posted
Cemu sluze i kako funkcionisu one metalne tracice u plasticnom omotu na kojem se nalazi bar kod? Lepe ih po raznim proizvodima. Milka cokoladama na primer, kozmetici,...
RFID cipovi sigurnost i veliki bratRFID Tehnologija
Posted
Aleksinac, a može i preko Paraćina. Ako ti se ne plaća putarina, može i preko Petrovca preko Bora, Nikoličeva pa do Zaječara i Knjaževca. Malo je duža relacija ali put nije loš.
kakva ispala <_< ali sam se vracao preko Paratjina ;) :isuse: ako me put ikada u zivotu nanese opet na Knjazevac samo preko Nisa
Posted

[hitno on]Da li u Skotskoj moraju da se koriste adapteri za struju kao i u Engleskoj?[hitno off]