Jump to content
IGNORED

neodgovorena pitanja

Ros

Recommended Posts

Posted (edited)

edit: 'deva me pretekao

Edited by nautilus
Posted

Шкољка- капицаТако каже Просветин енциклопедијски речник

Posted

Posebno se odnosi na skoljku svetog Jakova, to jest onu koja je na Shellovom znaku ili iz koje se radja Venera (po tome sta ti je laksa asocijacija mozes dosta nauciti o sebi :) ).

Posted (edited)
scallops na serbijan ?
ovo je bilo raspredano nasiroko....po raznim forumskim izvorima u upotrebi su razne kombinacije izvedene iz coquilles saint jacques, tipa skoljka svetog zaka, skoljka sent zak, zakova kapica, i sl.al najkulja verzija (cini mi se da je izvor bila nicol?) je kapesante, kao jedna rec (ja mogu samo da zamislim gde je akcenat).edit posle citanja kudravog: da, i verzije za jakovom umesto zaka, jakovljeva kapica i sl. Edited by kurdi
Posted (edited)
...
Kapesante su dalmatinski prijevod, koristi se i u Istri, pretpostavljam, i odnosi se isključivo na Jakobove kapice.edit/ Kudravi preduhitrio, ne vidjeh postA. Edited by Eidyia
Posted

pa i scallops se odnosi iskljucivo na coquilles saint jacques.

Posted
pa i scallops se odnosi iskljucivo na coquilles saint jacques.
Sve 5, Kurdi, nije mi to prva jezička nedoumica večeras.
Ja vise volim prasetinu.
-_-
Posted

svidja mi se ova kapica Sv. Jakova, mislim da najvise odgovara originalu, realno nemamo svetih Zakova, bar se jos nismo toliko proseljacili :rolleyes:

Posted

ne znam, meni vise odgovara naziv 'prsure'tako mlijecnobijele, mekane i elasticne...

• 2 weeks later...
Posted

da neko kojim slucajem nije u zivotu posedovao ves masinu marke Curling ltv5121t da mi kaze na koje dugme se palilandlady mi je nesostupna, a na netu nema nikakvog menjuala

Posted (edited)

marche?blago tebi ako ukljucis :(

Edited by lostfanforever
  • 2 weeks later...
Posted

Da li Fata Mujina ili Hasina zena?