Otto Katz Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 meni bilo neprijatno da se ubacujem sa svojim neodgovorenim pitanjem pre nego sto empe dobije odgovor, al evo ga sad: kako recne ribe prelaze iz jedne u drugu reku?!??Metodom plivanja u predjelu ušća?
betty Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 fali mi onaj rolajz smajli... al ajmo primer pastrmke: moze se naci u severnoj americi, a moze se naci i u reci gradac. kako se nasla na oba mesta? (znam da nije bas ista vrsta, ali je genetski bliska)
čekmeže Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 To je jednostavno - Bog stvorio jednu pastrmku u američkoj reci, drugu u Gradcu i tako sve.
Vapad Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 ptice su jedan od načina koji mi pada na pamet. a pangea
bup Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 a pangeajes da nemam blage veze sa biologijom, ali sta sam to toliko lupio?hitching a ride
Vapad Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 jes da nemam blage veze sa biologijom, ali sta sam to toliko lupio?Ok. Ali nikada mi ne bi palo na pamet kao prvo rešenje za transkontinetalne slučajeve, ja zamišljam ticu kako nosi ribu 6000km, pa tako dovoljno puta i to uspešno i na bliska mesta, da bi krenula prva "tura", ali u tekstu lepo kazu - ikra u perju tako da....meni zvuči plausible but not probable.. :)
*edited by mod Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Sve zavisi od toga da li je africka ili evropska lastavica u pitanju.
Idioteque Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Zašto sve ringle imaju ono glupo udubljenje na sredini?
pt 2.0 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 ne mogu da se setim marke nekih cipela koje mi se dopadaju, ali: znak firme je glava zabe.cizmice su kratke, ravne, gumeni (ona grgurava svetla guma) djon, od prstenova koze raznih boja koji idu recimo od svetlobraon do narandzaste, ima i u zelenoj boji i, cini mi se u trula visnja nijansama.
pt 2.0 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 da nije ovo?ne ogromna izvezena zaba po obuci. samo etiketica (majusni znak) koji ima glavu zabe. a cizme kozne i normalne.ipak, hvala za trud.
Recommended Posts