Jump to content

Њујорк, Њујорк...

Featured Replies

Velika steta. :(

Huh, i ovde su gorele dve pravoslavne crkve - u Sidneju je izgorela makedonska, a u Melburnu je oštećena najstarija grčka crkva u Viktoriji. Nakon uobičajene sumnje na sveće i dotrajale instalacije, za ovu u Sidneju sad policija istražuje da li je požar podmetnut da bi se opljačkao sef pun para od donacija za Uskrs...

Goreo je još i jedan manastir u Rusiji...

zaista čudno

Katedrala je prvobitno pripadala Anglikanskoj crkvi (odnosno Episkopalnoj, kako se Anglikanska crkva zove u Americi). 1943. godine Anglikanska crkva je preselila svoju parohiju sa 25. ulice u zgradu Trinity Church (Crkve Svetog Trojstva), na uglu Wall Streeta i Broadwaya, gde je (mislim) i dalje njihovo sediste za grad i drzavu Njujork. Staru crkvu (koja je danas izgorela) poklonili su SPC-u kao znak zahvalnosti za velike zrtve srpskog naroda u saveznistvu sa anglosaksoncima u dva svetska rata. 

Prelepo zdanje, nadam se da će ga brzo obnoviti

Edited by slow

• Author

Crkva nije poklonjena, vec ju je Kralj Petar kupio 1943. od anglikanaca kojima onolika crkva vise nije bila potrebna, za nekih 30  000$  i poklonio srpskoj zajednici u Njujorku.

Dobro je da niko nije povredjen.  Nadam se da imaju dobro osiguranje i da zgrada moze da se obnovi.  Tu bi i grad/drzava NY trebalo da uleti sa nekom pomoci s  obzirom da je zgrada NYC landmark, takodje i Federalna vlada jer je u National Register of Historic Places.

• 1 year later...

ko zivi u NY i ima okej kintu, evo jedne sjajne zgrade, rent control 2.2%, brand new w/ 2K deposit only. lokacija fenemenalna...ovo cak i da airbnb isplatice vam se

i isplati se na duzi rok...za 10 godina bice dzabe renta tu u odnosu na ostale zgrade. a ima sve.

http://www.525w52nd.com

• 2 months later...

A kolika je ta "OK plata" za pristojan zivot u NYC? Ovde mislim na porodicna primanja (kombinovano) za 4-clanu porodicu. 

A kolika je ta "OK plata" za pristojan zivot u NYC? Ovde mislim na porodicna primanja (kombinovano) za 4-clanu porodicu.

Sa 200k imao bi za leba i podrigusu plus da decu odvedes u zooloski vrt

Uh, sunce ti...

Ovako, zavisi gde ti je posao i gde bi da živiš. Manhattan je papreno skup za stanarinu i platićeš previše, šta god da uzmeš. Sa druge strane ti je jedan deo NJ koji je više nego pristojan i stanarina je skoro 40% jeftinija, čak i kad dodaš voz koji ide redovno i do samog centra.

Itd, itd. Daj više detalja.

Ma jok, OK sam ja (ne bi menjao ovo svoje parche AUS za USA u loodilu), nego samo pitam onako, iz znatizelje :)

Pa ovako. Sa 100k u Sidneju možeš mnogo manje nego u NYC (sem ako hoćeš da živiš na Manhattanu, a za to ne postoji nijedan dobar razlog).

Edited by dragance

• 9 months later...

Znate li neki sajt gde se moze videti pregled cena i stanova za prodaju i najam po delovima Njujorka?

^ Izguglah "streeteasy" i "niche" (koji je ujedno kao i vodič)